ליטול חומצה פולית, לבצע סקר גנטי, להפסיק לעשן ולשמור על...
בשנת 2016 אובחנו 2,040 גברים ישראלים עם סרטן הערמונית...
מחקר ישראלי חדש בדק תכנית גמילה מעישון לחיילים בצה"ל על ידי...
פעם חשבו שאי אפשר לעצור את הזמן, אך כיום מציעה הרפואה שלל...
היי אורית, אני בן 26, לפני כ 3 חודשים חזרתי מדרום אמריקה, *הייתי הרבה מאוד בטיסות פנים קצרות וארוכות*. במהלך הטיול היו לי כאבים בחזה, פניתי לבית חולים מקומי, עשו לי בדיקת דם, בבדיקת הדם מצאו אצלי חשש לטרומבוזיס בגלל d-dimer גבוה (2300), עשו לי אולטרסאונד ליד שמאל ולשתי הרגליים וסיטי 3 פעמים אך לא מצאו שום דבר ושיחררו אותי. חזרתי לארץ עם כאבי חזה וקושי בנשימה (כאבים בזמן נשימה). ביצעתי בדיקת דם בארץ ונמצא אצלי d-dimer בערך גבוה של 1700, טווח תקין 0-500. הופנתי מיידית לבית חולים לשלילת תסחיף ריאות. בבית החולים שללו תסחיף ריאות ונשלחתי להמשך טיפול רופא משפחה. לא ביצעתי בדיקה כלשהי לאחר מכן. עד עכשיו אני לא יודע אם זה מסוכן ויש צורך להמשיך טיפול ולבדוק את העניין. אציין שהפסקתי לעשן לפני כחודש, ההמוגלובין ו hemotocrit% שלי ירדו פלאים לטווח נורמלי לאחר שנים שהיו גבוהים. לפני הפסקת עישון המוגלובין היה בין 18-19 המוטוקריט% - 52.80%-55% לאחר הפסקת עישון המוגלובין - 16.4 המוטוקריט% - 46.5% טווח תקין לפי מאוחדת: המוגלובין - 13.5-17.5 המוטוקריט% - 38%-50% בעוד כשבוע אני אמור לטוס ללונדון (כ 5.5 שעות טיסה). האם יש הנחיות מיוחדות לפני הטיסה, האם יש דאגה כלשהי בפיתוח קרישי דם או משהו בסגנון בגלל שהיה d-dimer גבוה ? תודה רבה אריאל
במידה ולא נמצא קריש קרוב לוודאי שאין צורך בטיפול ספציפי. בדיקת די דימר היא בדיקה לא ספציפית והיא מוגברת במצבים רבים ושונים ולעיתים ללא סיבה ברורה.
שלום אני בת 40, לפני כ10 שנים הופיע יל"ד שנמשך גם לאחר שנכנסתי להריון ולאחריו עבר. לפני כשנה וחצי שןב גיליתי יל"ד 170/130. למרות בדיקות רבות שנשלחתי לעשות לא נמצא המקור. רוצה לציין שבשנתיים האחרונות אני נוטלת ריטלין 30 מג. בצעירותי סבלתי מ2 מקרים של דלקת בכליות שהצריכו אשפוז. אני עובדת בעבודה שמביאה המון לחצים נפשיים( פסיכולוגית חינוכית). אשמח לשמוע מכך מה אני יכולה לעשות אחרת כדי להמנע מלקיחת כדורים. משקל גוף תקין ופעילה ספורטיבית. תודה
יתר לחץ דם שאינו מטופל לאורך זמן עלול לגרום נזקים רבים - ללב, מוח, כליות ועיניים. לכן חשוב מאוד לטפל גם אם מרגישים טוב. אם נשללו גורמים משניים ללחץ דם ואורח החיים שלך עומד בהמלצות - תזונה דלת נתרן ועשירה באשלגן, משקל גוף תקין, פעילות גופנית, המנעות מעישון וכו' - הרי שאין ברירה אלא לטפל, בעיקר בערכים שאת מציינת. זה נכון שמתחים נפשיים עשויים להעלות את לחץ הדם אבל רובנו מתקשים להמנע מהם ולכן צריכים להתמודד עם הנזקים הנלווים. בנוגע לריטלין - האם את נוטלת את התרופה מדי יום? האם ביום שאת נמנעת יש שיפור בערכי לחץ הדם? התרופה גם כן עשויה לגרום לעליה בערכים. לסיכום - ממליצה למדוד לחץ דם ללא ריטלין. אם גבוה להתחיל טיפול תרופתי. מקווה שבמסגרת הבדיקות המקיפות שבוצעו לא נמצאה פגיעה כבר באיבר מטרה (כגון הפרשת אלבומין בשתן, ממצאים בעיניים שהינם משניים ליתר לחץ דם או בלב) אך חשוב למנוע את הנזקים העתידיים.
שלום בת 27 מעשנת כמה שנים לפני כחודשיים התחיל לי קוצר נשימה התחלתי בבדיקות צילום חזה תקין תפקודי ריאה תקין גם בוצע ct חזה תקין לאחר מכן בוצע אקו מאמץ שאותו עצרתי אחרי 7 דק עקב קוצר נשימה בשלב 3 חדר שמאל נמצא 55% אחר בוצע אקו דופלר וגם הולטר שלא נמצאו ממצאים משמעותיים אשמח לדעתך הקוצר לא עובר צורך בנשימות עמוקות כל הזמן גם בלילה הקרדיולוג טוען שהקוצר לדעתו לא מהלב אך אני לא שקטה .
אם בדיקת האקו במאמץ תקינה, תפקוד תקין של הלב במנוחה שמשתפר במאמץ - קוצר הנשימה אכו לא מהלב. אולי כדאי להפסיק לעשן?
אפשר את דעתך כרופא ממה כן יכול לנבוע קוצר נשימה ? אני ממש אובדת עצות
כרופא ממליץ לך קודם כל להפסיק לעשן ואחרי זה להיבדק ולא לחפש תשובה באינטרנט
שלום דוקטור דן אליאן בן 37 גובה 181 משקל 90 קג, לא מעשן מזה שנתיים, פעילות גופנית בחדר כושר בין 2-3 פעמים בשבוע, משקולות בעיקר. לפני שנתיים שקלתי 80 קג ועישנתי , הכולסטרול שלי היה סביב ה 190 הכללי, הרע היה בערך 100-120 והטוב נע בין 40-43, תריגלצירידים בערך בין 150-200, יש לי טרומבוציטופניה ( 100 אלף טסיות )כרונית אז אני מבצע בדיקת דם כל 3-6 חודשים אז על הדרך גם שומנים. לפני חצי שנה שקלתי 87 והכולסטרול היה 209 הכללי, רע היה 130 וטוב 41, היום התוצאות כבר מדאיגות, כולסטרול כללי כבר 220 , רע 150 וטוב 37 , טרגלצירידים 160. אני אוכל נקניקים, גבינות בשר , עופות דגים לחם משתדל דגנים , ולא הרבה, ירקות לא הרבה, פירות בכלל לא אוכל. שאלה ראשונה איך מעלים את הכולסטרות הטוב, כי הוא כל הזמן אצלי יחסית קרוב לנורמה הנמוכה, והיום גם יותר נמוך, והשאלה השנייה האם המצב שלי מסוכן כבר? אין במשפחה רקע לא לשומנים ולא למחלות לב, זה בצחוק כן ,אבל זה נראה שעדיף כבר הייתי מעשן, לפחות המשקל והשומנים היו במצב הנורמה:) תודה
עדיף שלא תעשן,עדיף שתעשה עוד יותר פעילות גופנית כי רק פעילות גופנית מעלה HDL, עדיף שתאכל יותר בריא בלי ננקניקים בשר וגבינות אם הן שמנות ואז בדיאטה ופעילות גופנית פרופיל השומנים שלך ישתפר ולא תזדקק לתרופה.
תודה על ההתייחסות, המצב הנוכחי מסוכן?
וגם איך יכל להיות שמלפני שנתיים שלא עסקתי בפעילות גופנית ועישנתי בכולסטרול הטוב היה סביב 40-43? ועכשיו כן עושה ספורט והוא 37, מה יכולה להיות הסיבה דוקטור?
כי ההשפעה של הפעילות הגופנית על ה HDL איננה חד משמעית ישירה. בגדול ברור שככל שתעשה יותר פעילות תעלה רמת ה HDL. הערכים מוגברים אבל בטח לא מסוכנים
הקלטה של שידור חי 🎤 🎤 התקף לב – מה עושים? https://www.youtube.com/watch?v=6sfvc1y6Wgg ❗️בתחילת 1900, היו מעט אירועים של התקפי לב. כיום התקף לב - סיבת המוות השכיחה ביותר, בעולם המערבי. ☝️התקף לב הוא אירוע בו אספקת דם לשרירי הלב נפגעת כתוצאה: 1. מתהליכים טרשתיים בכלי דם המספקים דם ללב, בעקבות: 💔הקרעים (חסר ויטמין C), הגורמים ל: 💔שקיעת טסיות, הגורמת ל: 💔שקיעת LDL מחומצן, הגורמת ל: 💔הסתיידות, הגורמת ל: 💔היצרות מקומית, הגורמת ל: 💔קריש וחסימה של אחד מכלי הדם. 2. מהתכווצות השרירים של כלי דם המספקים דם ללב, בעקבות 🔹מתח, 🔹עודף סידן 🔹וחסר של מגנזיום. אלוקים ברא אותנו מושלם. בצלמו. לכל החיות בטבע, שאוכלות אלפי שנים ויותר תזונה זהה, ומקורות המתח הם קבועים, וקצרי טווח, אין שום היצרות כלי דם בלב. אין מוות מדום לב. התקפי לב אינם בגלל גנים! התקפי לב הם תוצאה של תזונה שונה עם המון רדיקלים חופשיים, ומתח ממושך. שלכם, ד"ר אבני. 📚 חפשו את הספרים שלי ב- https://avni-med.com . .