החומר סוכם ע"י תמר פיליפס - סטודנטית לסיעוד שנה ג' מתה"ש...
מכורים חדשים בגלל הקורונה- לאלכוהול, קנאביס, תרופות הרגעה,...
סוכר מפריש את הורמון ההנאה דופמין, מה שמסביר למה קשה לנו...
אתם סובלים ממשבר ומשככים את הכאב בעזרת אלכוהול? זהירות: אתם...
שלום רב. אני שותה זלידיאר כבר שלושה חודשים כדור אחד ביום בגלל כאבים בגב תחתון עקב פריצת דיסק בL5- S1 בהתחלה הספיק לי כדור אחד ל24 שעות היום אני מרגיש שכדור אחד לא מספיק לי אפילו ל12 שעות בנוסף שאני מרגיש שההשפעה של הכדור יורדת יש לי כאבי שרירים ברגליים אני חושש שאני כבר מכור לזלדיאר רציתי לדעת מה עליי לעשות בכדי להפסיק עם הכדור הזה בצורה נכונה או אולי להחליף למשהו לא ממכר שיעזור לי לרדת מזלידיאר והאם הכאבים ברגליים קשורים להשפעה של הכדור ?? תודה מראש!
Zaldiar הינו תכשיר המכיל paracetamol (החומר הפעיל באקמול/דקסמול) , וכן-tramadol שהינו משכך כאבים מקבוצת האופיואידים. התכשיר מותווה לשיכוך כאב בינוני עד חמור. שימוש ממושך למרכיב Tramadol עלול לגרום לתלות והתמכרות וכן תופעה של סבילות שהיא הסתגלות הגוף לתרופה עד כדי צורך במינונים גבוהים יותר ויותר על מנת לקבל את אותה דרגת שיכוך כאבים. יש לציין כי הפסקה פתאומית בשימוש בתכשיר עלולה להביא להופעת תסמיני גמילה (כתלות במשך הטיפול והמינון שניטל) על כן במידה ויש רצון או צורך להפסיק את הטיפול בזלדיאר יש להיוועץ ברופא המטפל על אופן הפסקת הטיפול ובכל מקרה לבצע ירידה הדרגתית במינון. להלן קישור לדף המידע הבטיחותי על הסיכון לתלות והתמכרות בשימוש בתרופות ממשפחת האופיואידים : https://www.health.gov.il/unitsoffice/hd/mti/drugs/risk/doclib/opioids_he.pdf
שלום רב אני משתמשת בקלונקס ככדור שינה, מזה תקופה ארוכה מאוד. נוטלת בד"כ באמצע הלילה/לפנות בוקר. המינון שלי הוא 0.25 מ"ג ועד 0.5 מ"ג ליום. מעולם לא יותר מ-0.5 מ"ג ליום. ברצוני להיגמל מן התרופה הזו. האם תוכלו לייעץ לי בדבר הדרך הנכונה לגמילה וכן אנא תיידעו אותי מה צפוי לי בתהליך הגמילה הזה (אם בכלל, כי המינון נמוך..) כדי שאדע למה לצפות ובכ"ז להחזיק מעמד. תודה וברכה בתיה
שלום רב, מומלץ להפסיק בנזודיאזפינים בהדרגה על מנת להפחית תסמיני גמילה וחזרת התסמינים. קיימים פרוטוקולם שונים להפסקה הדרגתית של תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים. ככלל, יש להתאים את קצב הגמילה למטופל, להתוויה לשמה הוא מקבל את הטיפול, לסוג התכשיר (ישנם תכשירים הפועלים בעלי משך פעילות קצר/ארוך), למינון ולמשך הטיפול בבנזודיאזפינים. כאשר מדובר על תקופת טיפול ארוכה מומלצת הפסקה הדרגתית למרות המינון הנמוך תוך יישום פתרונות לא תרופתיים להפרעות שינה כגון קיום טקס שינה, הימנעות מצריכת קפאין, הימנעות משינה במהלך היום וכו'. בכל מקרה יש לבצע את התהליך בהשגחה והדרכה רפואית תוך מעקב אחר תסמיני גמליה והתאמת המינון וקצב הגמילה בהתאם לכך. תסמיני גמילה מבנזודיאזפינים כוללים: הזעה, טכיקרדיה, רעד, חוסר שינה, חרדה, אגיטציה, בחילות והקאות, הלוצינציות. התסמינים יכולים להופיע תוך יום עד מס' ימים לאחר הפסקת הטיפול ולרב חולפים תוך 1-3 שבועות.
עקב כאבי גב לוקחת בהוראת הרופא מזה 3 חודשים, טרגין 5 מג פעמיים ביום וגם 4 פעמים אקמול 500 מג. לאחרונה החלה חולשה בשרירי הידיים והרגליים וכאבים בזרועות. כמו כן הידיים נרדמות כל הזמן. אני מעוניינת לנסות הפסקת התרופות. איך להפחית בהדרגה? לקחת פעם ביום? להחית אקמול? אודה מאד לעזרה
התכשיר Targin מכיל את החומרים הפעילים Oxycodone ו-Naloxone, התכשיר הינו משכך כאבים בעל מרכיב ממשפחת האופיואידים ומותווה לכאב בינוני עד חמור. תופעות לוואי של חולשה, כאבי שרירים וכן התכווצות שרירים הינן תופעות אשר נקשרו לשימוש בתכשיר. הפסקת שימוש פתאומית בתכשירים אלה עלולה לגרום לתסמיני גמילה ועל כן, יש להיוועץ ברופא לפני הפסקת טיפול. קיימות מספר שיטות להפחתת המינון כאשר שיטה מקובלת היא הורדה של כ-10% מהמינון פעם בשבוע (שיטה זו מתאימה רק כאשר משך הנטילה היה מספר חודשים מעטים בלבד) עם זאת, חשוב כי פרוטוקול הירידה ההדרגתית מתרופות ממשפחת האופיואידים יותאם פרטנית וילווה ע"י רופא במטרה למנוע ככל הניתן תסמיני גמילה ולאפשר שליטה מקסימלית בכאב.
הי אני אשה בת 56 סובלת מנדודי שינה השתמשתי בסליפ אייד יותר משנתיים אבל לא לוקחת כל יום .3 או 4 פעמים בשבוע חצי כדור לאחרונה רכשתי מחול מלטונין 1 מ"ג ועוזר לי לישון טוב אבל שאלתי מה עדיף שאמשיך בסליפ אייד או מלטונין? האם המלטונין ממכר???
התכשיר sleep aid מכיל את החומר הפעיל Doxylamine succinate, השייך למשפחת האנטי ההיסטמינים. ככלל, השימוש באנטיהיסטמינים מהדור הראשון כ- Doxylamine succinate יעילים במידה מסוימת בטיפול קצר מועד בהפרעות שינה. השימוש הכרוני אינו מומלץ עקב חוסר במידע על יעילות ובטיחות. מלטונין שייך לקבוצת ההורמונים, המיוצרים ע"י הגוף. לא ידוע על תסמיני גמילה לאחר סיום הטיפול במלטונין, אך גם במקרה זה, המידע על בטיחות ויעילות ארוכות טווח, מוגבל. לא ברור מהפנייה, מהו הבירור שבוצע למקור הפרעת השינה (האם ניתן ליחסה למצב מחלה מסוים או לתרופות שהנך נוטלת), מהו דפוס הפרעת השינה (קושי להירדם/יקיצה מוקדמת וכו), שממנה את סובלת והאם את משתמשת באסטרטגיות לא תרופתיות לטיפול בהפרעת השינה כגון הימנעות מצריכת קפאין, מזעור גירויים, שמירה על שינה בשעות קבועות ורק בלילה, שימוש בטכניקות הרפיה ועוד. כדאי לפנות לרופא לבירור (במידה ולא בוצע) ועל פיו להתאים לך טיפול. כמו כן, לשלב אמצעים לא תרופתיים לשיפור השינה (אשר יכולים להועיל ללא צורך בטיפול תרופתי נוסף או במידת הצורך איתו).