אבחון מוקדם של סוכרת יכול להקטין את הסיכון להתפתחות...
רק מעטים הסובלים מבריחה לא רצונית של שתן פונים לקבלת טיפול....
רוצות לדעת יותר על הפרעות תפקודיות ואנטומיות של אברי רצפת...
שלום בני בן ה4 הולך לאחרונה המון פעמים לשירותים. מדובר על תקופה של מעל חודש. במשך היום הוא הולך המון לשירותים ונותן שתן בכמויות די קטנות. לא טיפות אבל לא הרבה שתן. בלילה אין שום בעיה.והוא לא קם לשירותים. בבדיקת שתן עם סטיק לא נמצאה דלקת או סוכר בשתן והפנו אותנו לאולטרסאונד. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה? תודה
שלום רב, התופעה מוכרת ושכיחה בילדים בגיל זה. החשוב לשלול דלקת בשתן וזה נעשה. העובדה שהתופעה רק ביום ולא בלילה ולרוב לא מפריעה לילד עצמו, כן מפריעה לסביבה, מעידה שכנראה מדובר לא בבעיה אנטומית תפקודית. לרוב התופעה חולפת מעצמה כמו שהתחילה. אם הדבר לא מפריעה לילד אין צורך בכל טיפול. בברכה פרופ' לבנה
שלום. בת 35. (ברקע קרוהן. נוירופתיה אוטונומית ופריפרית.) בחודשים האחרונים השתן שלי שקוף לחלוטין ללא תלות בכמות הנוזלים שאני שותה. רק בבוקר בשתן הראשון יש מעט צבע. בדיקת שתן תקינה. בדיקות דם תקינות פרט לאנמיה. קריאטנין נמוך (נאמר לי שכמוך עקב מסת שריר נמוכה מאוד כתוצאה מחוסר תפקוד) הלחץ דם שלי נמוך מאוד ויש לי חוסר קשה בברזל. כל המחסנים ריקים. המוגלובין 10.5 אמורה לקבל עירוי ברזל. האם השתן השקוף יכול להעיד על פגיעה בכליות? כי זה לא נוצר מריבוי שתיה. אם כן אילו בדיקות יכולות להעיד על בעיה בתפקוד העלייה חוץ מהקריאטנין (שאצלי לא אמין בגלל מסת שריר ירודה)
האם את צמאה כל הזמן? האם את שותה גם באמצע הלילה? האם נשללה סוכרת? את השתן הראשון של הבוקר מומלץ לשלוח לבדיקת אוסמולריות שבודקת האם הכליה מרכזת את השתן. מומלץ גם לבצע איסוף שתן 24 שעות לראות מה הנפח שלו. אם יש פוליאוריה (הפרשה העולה על 3 ליטר) בוודאי תופני למבחן צמא. זו בדיקה שבה לא שותים בהשגחה כמה שעות ורואים האם יש תגובה כלייתית תקינה שהיא ריכוז השתן. העדר יכולת לרכז שתן היא לא תמיד משקפת בעיה בכליה. לפעמים זו בעיה הורמונאלית . את התפקוד הכלייתי ניתן להעריך על ידי חישוב פינוי קראטינין באותו איסוף. לשלוח גם חלבון/אלבומין באיסוף.
תודה רבה על המענה ד"ר הילה. אינני מרגישה צמאה יותר. וגם לא נותת הרבה שתן. דווקא מרגיש שפחות והוא בכל זאת שקוף. לפני חודשיים עשו לי איסוף שתן שהיה תקין. גם יחס אלבומין קריאטנין תקין. האם מדד זה אמין למרות מסת שריר ירודה מאוד? כי על שהקריאטנין בדם אצלי אמרו שלא אמין. סכרת נשללה רק בבדיקת המוגלובין מסוכר. נניח והכליה לא מרכזת שתן זה מצב מסוכן? אם הבדיקות דם ושתן תקינות זה שולל בעיה חריפה בכליות? אם זו בעיה הורמונלית צריך לפנות לאנדוקרינולוג למעשה? תודה
יחס אלבומין לקראטינין משערך בעודף את הפרשת החלבון בשתן במי שיש לו מסת שריר קטנה. כך שתקין הוא 100% תקין. חוסר יכולת לרכז שתן היא מאפיין של אי ספיקת כליות מתקדמת או פגיעה באיזור מסוים בכליות. אבל אפשר לבדוק אוסמולריות בשתן ראשון של בוקר ומשם להמשיך.
המון תודה על המענה. אם היתה אי ספיקה כליות זה לא היה מתבטא בשאר הערכים בבדיקות דם ושתן? מלחים וכו? כל הבדיקות תקינות פרט לאנמיה מחוסר ברזל. אם בדיקת האוסמולריות תהיה לא תקינה מה עושים הלאה? בנוסף ידוע שיש אצלי ציסטה בכליה. זה יכול לגרום למצב כזה של חוסר ריכוז בשתן?
אהלן, נעים מאוד. אני יוגב, בן 29, בריא ב"ה. אחת לשנה אני מבצע איסוף שתן כחלק ממעקב שוטף של מערכת הכליות והשתן לאור העובדה שתרמתי כליה לפני כשנתיים. באיסוף הנוכחי נמצאה הכמות 3.350 ליטר. האחות הגיבה דיי בהלם למשמע הכמות שאני מאמין שנובעת ממשטר מים תקין. האם ישנה מציאות של עודף נוזלים המאמצים את הכליה לפעילות עודפת? האם אני צריך לנהוג בהגבלת מים? אשמח לקבל תשובה מפורטת ומורחבת ואשמח להגיש במקביל תוצאות של הבדיקות.
מעל 3 ליטר ליום נחשבת כמות שתן גדולה (פוליאוריה) אך הדבר תלוי גם במשקל הגוף. מומלץ לשתות 2-2.5 ליטר מים ליום. יש מצבים בהם אדם נותן שתן בכמות גדולה ולכן שותה יותר משנית לכך. ברוב המצבים, הבעיה היא בשתיה מוגזמת, לרוב משום שאנשים סבורים ש"כל המרבה הרי זה משובח". 2-2.5 ליטר ליום זה מספיק. תבדוק האם אתה יכול להפחית באופן הדרגתי את כמות השתיה. אם לא - כלומר אם הפחתת השתיה גורמת להרגשת התייבשות או כאבי ראש - יתכן ויש צורך בבדיקות לבדוק האם יש בעיה הגורמת להשתנה המרובה.
RE: שוקל כ85. שותה באופן טבעי את הכמות שציינת.
שלום, בתי בת ה-9 עדיין עושה פיפי במיטה מדי פעם בלילה. אחותה הגדולה בת -11 מעולם לא עשתה פיפי במיטה. אחותה הקטנה בת ה-7 עושה גם היא פיפי במיטה. 2 הבנות שמות חיתול מידה 6 שמאוד לוחץ להן בלילה ולכן לעיתים מסרבות ובבוקר יש חגיגה. האם ניתן לרכוש זמזם ולתת להן להשתמש ? הן בנות חכמות ומודעות לעצמן.
הרטבות לילה שלום. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 098621860 למרפאת הרטבה .