זיהומים בדרכי השתן פוגעים באיכות החיים. הקפדה על היגיינה...
הידעתם כי ברית מילה מקטינה את הנטיה לפתח זיהום בדרכי השתן...
בבי"ח הלל יפה הצליחו להציל חייה של תינוקת לאחר שאמה, שהייתה...
נשים רבות נוטלות תרופה אחת או יותר בעת ההיריון, אם בשל...
ד"ר צנגן שלום רב, בתנו ילדה בת 6.5, בוגרת והתפתחה באופן תקין מכל הבחינות. החלה ללמוד בכיתה א' השנה בבית ספר חדש לאחר מעבר דירה, השתלבה יפה מבחינה לימודית וחברתית. לפני כ3 שנים הגענו אליך בגלל עצירות קשה ובריחת צואה, וגם שתן, לאחר אשפוז בגלל פיילונפריטיס, ולאחר מכן וניתוח התקנת סטנט בדרכי השתן. היה ברקע חשש ליפול לאסלה לאחר שנפלה לאסלה בבית החולים. המלצת בין היתר על טיפול בפגלקס ואכן הטיפול היה יעיל והיא חזרה ליציאות סדירות בשירותים בתוך מספר ימים. לאחר מספר חודשים הורדנו בהדרגה את מינון הפגלקס עד שהופסק לחלוטין. מאז, בשנים האחרונות, היו 2 אירועים של רגרסיות (צואה+שתן) בתקופות בהן חל שינוי משמעותי מבחינתה (גן חדש, ומעבר דירה), בשתי הפעמים הבעיה נפתרה עם שינוי התנהגותי ומעקב קרוב יותר שלי ושל אביה, ללא שימוש בפגלקס. בשבוע האחרון, לאחר שעברה חיסונים ומאוד התנגדה והשתוללה, החלה בריחת צואה בכל יום, שהשיא אתמול כאשר ברח לה לראשונה בבית הספר ,מה שגרם למבוכה גדולה מאוד ואף הערות מצד חבריה לכיתה. התחלנו אתמול מיד במתן פגלקס 8 מ"ג (בינתיים רק אתמול בערב) ודיברנו על ישיבה בשירותים מדי בוקר אחרי ארוחת הבוקר. יש לציין שהיא משתפת איתי פעולה יפה, ואנחנו מקפידים שלא לכעוס עליה על בריחות הצואה. היום ישבה בשירותים בבוקר ועדיין ללא יציאה. הדרכתי אותה ללכת גם בבית הספר לשירותים לאחר ארוחת הבוקר באופן יזום. היא אוכלת ירקות ופרות בכמות סבירה, ושותה די הרבה מים. בזמנים "רגילים" ללא בריחות צואה, הולכת לשירותים והיציאות בדרך כלל מגיעות "דחוף" (מתאפקת בזמן משחק למשל, ייתכן שיש חשש בגלל שהיציאות מאוד גדולות, אבל היא לא התלוננה על כאבים). ששוחחנו אתמול היא התלוננה על כאבים/פחד סביב הליכה לשירותים. כמו כן היא סיפרה לי שבבית הספר ילדים לפעמים לא מורידים את המים אחרי יציאה וזה מגעיל אותה, והיא חוששת שזה יקרה גם לה. לכן היא מעדיפה להתאפק ואז הקקי לוחץ לה ובורח. לפני שנקבע אצלך תור נוסף, אשמח להכוונה ראשונית האם מינון זה של פגלקס סביר בגילה או שכדאי להעלות מינון? ובנוסף, האם כדאי לפנות לטיפול רגשי/ביופידבק או כדאי להסתפק בשלב זה בפגלקס+ליווי שלנו? מיותר לציין שזה גורם לה למועקה גדולה מאוד, ואנחנו חוששים שזה יגרום לבידוד חברתי... תודה רבה! שרית
להערכתי יש צורך בטיפול משולב, גם ריכוך צואה עם נורמלקס, במינון שצריך להתאים לה. בשבוע ראשון כנראה 16 גרם ב240 מל שתיה ולפי התגובה להחליט באיזה מינון להמשיך. בנוסף יש לשלב הדרכת הורים. אנא פני אלי דרך מרפאת גסטרו ילדים בוולפסון.
להערכתי יש צורך בטיפול משולב, גם ריכוך צואה עם נורמלקס, במינון שצריך להתאים לה. בשבוע ראשון כנראה 16 גרם ב240 מל שתיה ולפי התגובה להחליט באיזה מינון להמשיך. בנוסף יש לשלב הדרכת הורים. אנא פני אלי דרך מרפאת גסטרו ילדים בוולפסון.
שלום אני כבר 3 שנים עם בעיות בכליה הימנית בת 30 בהתחלה היה לי אבן יציקה 7 ס״מ עשו לי ניתוח pcnl אחרי חודשיים ראו כמובן שהייתי מתאשפזת מלא בין לבין בגלל זיהומים חיידקים בשתן חום גם לאחר הניתוחים למרות שאין אבנים כבר לא מזמן גם אשפזו אותי בגלל זיהום בכליה עכשיו עשו לי סיטי במיון בגלל כאבים ולא ראו אבנים אבל רשמו כליה ימנית גודל וצורה תקינים הסתיידות ברנכימטית ידועה בקוטב תחתון ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס מה זה אומר ההסתיידות הזו?
בנוסף עוד שאלה אני שותה מים והרבה אבל אני כמעט לא הולכת לשירותים זה תקין? זאת אומרת אני יכולה ללכת לשירותים ב7 בבוקר ולאחר מכן ב3 בצהריים ?
ההסתיידות קשורה כנראה לגורם לאבנים, רק שבמקרה זה השקיעה היא בתוך הכליה ולא בדרכי השתן. זה לא דורש בירור נוסף מעבר לזה שנעשה. כעקרון אנשים עם תפקוד כלייתי תקין אמורים להפריש שתן בהתאם לכמות הנוזלים שנכנסו לגוף פחות מה שהגוף צרך. מטופלים עם אבנים צריכים לשתות כ 2.5 ליטר ליום
היי. לבת שלי הייתה דלקת בגיל חצי שנה (אי קולי). לאחר אולטראסאונד ראו הרחבה של 9 ממ בכליה ימין. חום כיומיים לפני קבלת אנטיביוטיקה לוריד במיון. עכשיו בגיל 3 (סביב גמילה) שוב דלקת עם חום, הגבנו מהר, קיבלה אנטיביוטיקה לוריד אחרי כ 5 שעות מאז שהחום עלה. מעבר לזה תפקודי כליה תקינים ובאולטראסאונד בזמן הדלקת בדקו וראו סימנים משניים לדלקת (אור זוהר בחיבור בי השלפוחית לכליה ימין) וכל השאר תקין חוץ מהרחבה של 7 ממ בכליה ימין. אמרו לנו שאנחנו צריכים לבצע מיפוי כליות בעוד כ 4 חודשים. אנחנו מאוד מודאגים וחוששים. מה הסיכוי שאחרי 2 דלקות יש צלקות? אנחנו שואלים מבחינה סטטיסטית..אולי קצת להירגע. במידה ומדובר בילדה בריאה לחלוטין. בדלקת השניה הגבנו ממש מהר ותפקודי הכליות היו מעט מוגברים (4.0) ביום שהגענו למיון ו 3.4 לאחר 3 ימים)
אחרי כל אורע של זיהום בכליה- וכל ארוע של זיהום בשתן מלווה חום נחשב לזיהום בכליה יש סיגוי של עד 15% ליצירת צלקת בכליה. עם כל ארוע הנוסף הסכוי להווצרות צלקת עולה. נכון שככל שהתחלת הטיפול מוקדמת יותר הסיכון לצלקת יורד. בכל קמרה מסכימה שכדאי לבצע מיפוי כליות ולדעת הלכה למעשה איפה עומדים. לא מדובר בבדיקה קשה לילד ומבחינת הקרינה היא אמנם קיימת אבל לא מדובר בבדיהק שחוזירם עליה כל הזמן. כדיא לברר עוד גורמים שתורמים לחזרת זיהומים בדריכ שתן בגיל הזה כולל התאפקות בהטלת שתן או הרטבה בתחתון בעיקר במהלך היום ועצירות
תודה על התשובה! אכן הייתה לה עצירות והרטבות בתחתון לפני הדלקת. נשים לב הרבה יותר עכשיו. שאלה נוספת - אם תפקודי הכליה תקינים בבדיקת דם ובאולטראסאונד הכל תקין (חוץ מההרחבה), למה יש צורך במיפוי? הקרינה עצמה יכולה אולי להיות מסוכנת. אם נניח היינו בטוחים שלא יהיו יותר דלקות. אם עדיין היה כדאי לבצע את הבדיקה? הרי היא לא פותרת את הבעיה. תודה !
היי פרופ' חזרתי ממיון עקב כאבים שלא עוברים כבר שבוע. בהתחלה הרופאים אמרו שזה מהשרירן אולם עשיתי בדיקה ביתית לשתן שיצאה חיובית ואז נסעתי למיון שם לקחו לי סטיק שתן וגם תרבית. התרבית צריכה להגיע בעוד 3 ימים ובינתיים הסטיק בשתן הצביע על לויקוציטים וניטריטים בשתן וקצת דם. המתמחה במיון רשם לי מרשם לזינט פעמיים ביום לחמישה ימים ואמר לי לקחת כטיפול אמפירי עד שיגיעו התוצאות של הבדיקת שתן. כן יש לי צריבה בשתן וכאבים בבטן תחתונה כאשר לוחצים וקצת דקירות. תמוה בעיני שיש דלקת כי מעולם לא היו לי דלקות בשתן. מספק שאלות 1. לפני שבוע עברתי במיון בדיקת ספקולום. האם נדבקתי מהבדיקה? 2. האם יש צורך לחכות לתוmאה של הבדיקת שתן או להתחיל לקחת אנטיביוטיקה? 3. האם זינט מותרת בהריון או שחלילה יכולה לעשות נזק? 4. במידה ואני לא לוקחת אנטיביוטיקה, האם יכול חלילה להיגרם יותר נזק? 5. במידה והתוצאות חוזרות שלילי ואני על אנטיביוטיקה, האם להמשיך לקחת? 6. אם אין לי דלקת ואני על אנטיביוטיקה, האם יכול להיגרם יותר נזק? 7. מה סיבוכי הדלקת בשתן בהריון במידה ולא מטפלים? 8. מה קורה אם זינט לא עוזרת??
האם מומלץ לשלב פרוביוטיקה בכדורים?
שלום דנה, 1. לא ניתן להידבק בדלקת בדרכי השתן מבדיקת ספקולום. דלקת בדרכי השתן לרוב נובעת מחיידקים שנמצאים במערכת העיכול שלנו (למשל אי קולי) ונודדים ממערכת העיכול אל מערכת השתן. 2. אפשר להתחיל אנטיביוטיקה לפני תוצאת תרבית. 3. מותר ליטול זינאט בהריון. 4. במידה וקיימת דלקת בדרכי השתן והיא לא מטופלת בזמן, אכן המצב יכול להחמיר ולהגיע עד לכדי דלקת בכליות (שנקראת פיילונפריטיס) דבר שעלול לסכן את ההרה ואת העובר ועל כן חשוב לטפל בזמן. 5. אין חובה להמשיך ליטול אנטיביוטיקה אם התרבית יוצאת שלילית. 6. לא 7. כפי שכתבתי 8. אם ממשיכים תסמינים ייתכן והחיידק עמיד לאנטיביוטיקה, צריך להסתכל על תוצאות התרבית ולתת אנטיביוטיקה אחרת בהתאם לרגישויות. בהצלחה תרגישי טוב