איבוד זיכרון: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

לקמבי (leqembi) - תרופה חדשה לאלצהיימר אושרה על ידי ה-FDA

בשורה לחולי אלצהיימר: לראשונה מזה 20 שנה, ה-FDA אישר תרופה חדשה לאלצהיימר – "לקמבי", המיועדת לחולים בשלבי המחלה הראשונים ולתסמינים קלים עיקרי הכתבה:   אלצהיימר היא מחלה חשוכת מרפא הפוגעת קשות ביכולת הקוגניטיבית והתפקודית ומובילה את החולה למצבים מסכני חיים. תרופה חדשה למחלת האלצהיימר מעוררת תקווה בקרב החולים ומשפחותיהם, כיוון שביכולתה להאט משמעותית את מהלך המחלה ולמנוע הידרדרות לשלבים קשים יותר. ________________________ מחלת אלצהיימר היא הפרעת ניוון מוחי שמשבשת לאט לאט את יכולות הזיכרון והחשיבה ובסופו של דבר הורסת כליל את היכולת הבסיסית לבצע את המשימות הפשוטות ביותר. במשך עשרות שנים המחלה היתה שם נרדף לסוג של אסון שאין ממנו חזרה, ולכן הבשורה על תרופה חדשה היא לא פחות ממהפכה. מבחינה זו, התרופה החדשה לקמבי, שמטרתה להאט את הידרדרות המחלה, היא בשורה של ממש, אם כי היא אינה עוצרת את המחלה או מחזירה את החולה...
ללמוד עוד על איבוד זיכרון
לקמבי (leqembi) - תרופה חדשה לאלצהיימר אושרה על ידי ה-FDA-תמונה

בשורה לחולי אלצהיימר: לראשונה מזה 20 שנה, ה-FDA אישר תרופה...

מאת: ליהי גיאת -...
13/07/2023
בשבילי, סלט וכוס מיץ תפוזים-תמונה

גברים, שימו לב: מחקר חדש שפורסם לאחרונה מחזק את הקשר בין...

מאת: ד''ר עמית...
03/01/2019
תשניק נשימה: לילה לא שקט-תמונה

הפסקת נשימה במהלך שינה פוגעת בבריאות ובאיכות החיים. המטרה:...

מאת: ד"ר אסנת...
16/07/2007
גיל המעבר: לא רק הפסקת וסת-תמונה

אין כמעט אישה שלא סובלת מתסמיני גיל המעבר. גלי חום, יובש...

מאת: ד"ר קובי...
16/04/2014

איבוד זיכרון: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בן 75,בריא ,עושה ספורט אחרי TGA טכניקה - במישורים שונים,בסדרותTSET2,דיפוזיון,FLAIR, ובשיקלולT1בלי ועם דוטארם. המימצאים: אות תקין של החומר האפור והלבן.למעט 2 מוקדים זעירים לא ספציפיים אובדן נפח דיפוזי עם הרחבת חדרים וחריצים ללא האדרה חריגה.למעט וריד בולט קורטיקלי פרונטלי ימני.ייתכן טלנגיאקטזיה מעבר צווארי גולגלתי תקין מערות הפנים תקינות אני לחוץ לגבי המשמעות .זה מדאיג ? תודה רבה !

לא מדאיג

שלום, ביתי בת 13 מזה כשנה עם מחזור וסת סדיר. לפני כ3 שבועות נפלה וקיבלה מכה חזקה בראש ואובחנה בבית החולים עם זעזוע מח קל. (חוותה אובדן זיכרון וכאבי ראש) האם יש קשר בין זעזוע המח לעיכוב בקבלת המחזור? האם להמתין שזה יסתדר? אודה לתשובה.

שלום לך להמתין

שלום, אבי בן 68, לפני שבועיים עבר בדיקות רפואיות ומצבו הבריאותי מעולה אין לו כל מחלות או חוסר תפקוד כלשהוא. אבי עובד 9 שעות ביום. לפני מספר ימים נסעתי איתו בערב בצומת שקרובה מאוד לבית שבה הוא עבר לפחות אלף פעם הוא פתאום לא זכר להיכן פונים. הוא טען שהוא פשוט היה פתאום מבולבל. אחרי שעצרנו הוא חזר לעצמו והמשיך בנסיעה כרגיל. לאחר מכן הוא סיפר לי שבחצי שנה האחרונה זה קרה לו מספר פעמים. מה עושים??

02/10/2006 | 20:20 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל
מתוך פורום תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

האם כשאביך עבר את הבדיקות, הרופא היה מודע לנושא איבוד הזכרון הזמני? יש מספר גורמים ידועים שעלולים לגרום לתופעה, חלקם אי איזון מטבולי, ואני לא רוצה לפרט פה כי אני לא רופא. אבל הכתבות שקראתי באינטרנט אומרות שבהרבה מאד מקרים אפשר לטפל בבעיה. רק אציין שאבי סבל בגיל יותר גבוה מאיבוד זיכרון רגעי חמור, וטיפל בעצמו על ידי אמירת האלף-בית קדימה ואחורה, עד שרופא במקרה עלה על זה שהסיבה חוסר איזון של אלקטרוליטים ורפא אותו לחלוטין על ידי התאמת דיאטה מתאימה.

אם את מעונינת באיבחון טוב, בגילוי הגורם לבעיה והטיפול בו ממליץ לפנות למומחה לרפואה סינית בעל ניסיון של עשרות שנים, בשם נודר 052-2752319 יכול לעזור בודאות שנה טובה וחתימה טובה מירו

כשמספרים לי על פלאי הרפואה הסינית, אני תמיד שואל את עצמי - אם הרפואה הסינית כל כך נפלאה, למה תוחלת החיים בסין בערך 7 שנים פחות(72 שנים) מאשר בישראל (79 שנים) http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy

בהמשך לדברי דני - דבריך לא רציניים וזאת בלשון המעטה... מאין לך הבטחון שהאיש נודר "יכול לעזור בודאות". אין שום דבר ודאי ברפואה כזו או אחרת.. אתה לא מכיר את האיש שבו מדובר, לא יודע, לא בדקת, ואולי גם לא יכול להבין (מכיוון שסביר להניח שאינך רופא) את הרקע הרפואי שלו.

לאלון שלום. איבוד זכרון בגילו של אבי יכל להיות החל מירידה טבעית בזכרון דרך חסרים מטאבוליים , בעית ראיה, מחלה ויראלית,דכאון ועוד ועוד. תתכנה גם בעיות נוירולוגיות. כדאי להבדק בהתאם על ידי רופא משפחה או גריאטר. יתכן והרופא ימליץ על אבחון נוירולוגי שלא יכול להזיק. כל אחד מהגורמים האלה , ככל שמתגלה מוקדם יותר יש סיכוי להיפוך ו/או בלימת התהליך במידה ויש כזה. אני לא שוללת רפואה אלטרנטיבית אך רק לאחר אבחון מדוקדק והתאמת הטיפול בעיה. בברכה נעה

שלום פרופסור. אני בן 50. בגיל 30 עקב שימוש בסמים קלים החלו התקפי פאניקה חמורים שלא הגיבו לכדורי SSRI ו-SNRI ולכן הפסיכיאטר המליץ על קלונקס 2 מ"ג שמאוד עזר ועצר את התקפי הפאניקה. לכן מביקורת ולביקורת המליץ הפסיכיאטר להמשיך כל הזמן עם הקלונקס 2 מ"ג ללא ניסיונות מיותרים לרדת במינון. לפני מספר שנים היה ניסיון מר וכואב להפחית מינון ולכן בלית ברירה חזרתי למינון 2 מ"ג הקבוע. היום אני בן 50 "ומחר" בן 70 ושמעתי שבגילאים המאוחרים הקלונקס במינון 2 מ"ג עלול ממש לגרום לסכנת חיים כמו סיחרור ונפילה, אובדן זיכרון, פגיעה בקורדינאציה ועוד. מה נהוג לעשות במצב כזה כדי לא להגיע לגיל 70 עם שימוש של 40 שנה בקלונקס 2 מ"ג?

שלום רב אני פסיכוגריאטר אי לכך אני מטפל בחולים מגיל 65 ומעלה