אסידופילוס: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

נטורופתיה: דלקות בדרכי השתן

מה לאכול, איך לנגב, באילו אמצעי מניעה להשתמש, כיצד ועם מי לקיים יחסי מין שאלות אלה משפיעות על הצלחת ההתמודדות עם דלקת בדרכי השתן דלקות בדרכי השתן הן בעיה נפוצה אצל נשים: שכיחותן בקרב נשים גבוהה לפחות פי חמישה מאשר בקרב גברים. זאת, בגלל המבנה האנטומי הייחודי לנשים.מה גורם לדלקות בדרכי השתן?רוב הדלקות בדרכי השתן נגרמות על ידי חיידקים. כל חלק בדרכי השתן יכול להידבק: הכליות, שלפוחית השתן או השופכה. דלקות בשלפוחית השתן ובשופכה הן הנפוצות ביותר. כיצד אוכל לדעת אם יש לי דלקת בדרכי השתן?הסימנים האפשריים של זיהום בדרכי השתן הם: תחושת צריבה בעת מתן שתן, צורך להטיל שתן לעיתים קרובות, קושי בהטלת שתן, דליפת מעט שתן, שתן כהה או בעל ריח כבד או סימני דם, כאבים בבטן התחתונה או באזור האגן וכאבים בעת קיום יחסי מין. איך ניתן להימנע מהיווצרות דלקות בדרכי השתן? ההמלצות התזונתיות של הנטורופתיה הן: להרבות בשתיית נוזלים (מים או...
ללמוד עוד על אסידופילוס
טיפול בדלקת חיידקית של הלדן-תמונה

בלדן יש אוכלוסייה טבעית של חיידקים "טובים" שפועלים כשומרי...

מאת: פרופ'...
23/08/2009
מניעת דלקת בדרכי השתן-תמונה

הטיפ השבועי: דלקות בדרכי השתן נפוצות אצל נשים וגורמות לאי...

מאת: ~~גלעד ...
28/01/2010
נטורופתיה: דלקות בדרכי השתן-תמונה

מה לאכול, איך לנגב, באילו אמצעי מניעה להשתמש, כיצד ועם מי...

מאת: גלעד אדרעי
14/04/2011
מניעה, טיפול - דו קיום-תמונה

עוד על אלרגיה "המגפה של המאה" - כיצד למנוע ואיך לטפל, איך...

מאת: ד"ר דוד פייר...
23/08/2005

אסידופילוס: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אני מאובחנת הקנדידה רב מערכתית עי נטורפתי ת.עושה דיאטה כ3 שבועות,לפני השבוע התחלתי ליטול תמצית אשכוליות מאוד מרוכזת בשם פרצידין,החלו לי בחילות סחרחורות כאבי ראש שלשולים הקאות דופק מואץ רעד בידיים חולשה ואני במצב שלא מסוגלת כרגע לאכול או לשתות.למציין כי אני נוטלת תרופות נוגדות דכאון וחרדה טרזודיל סימבלטה ולוריוון וכדור אנטי כולרגי בשם קלדיניום.אני ניסיתי לקחת את התמצית לא בשעות של התרופות ולמרות זאת החלו התופעות הקשות הללו.האם זה מסוכן? האם להפסיק את התוסף?

שלום, יתכן והתרכובת אינה מתאימה לך. צריך למצוא משהוא אחר שיתאים לך. אין צורך לסבול מתופעות לוואי של תרופה.

תודה רבה על המענה .אכן התרופה הופסקה אבל התופעות לא נעלמו אלא רק החמירו.אני עושה את הדיאטה וכמעט שלא אוכלת פירות ( ממה שהבנתי אסור)נוצר לי רעד בידיים דפיקות לב סחרחורות וחולשה.אמרו לי במרפאה שזה היפוגליקמיה וברגע שאכלתי חתיכת פרי המצב השתפר,אבל הבעיה חזרה על עצמה שוב.היו לי הקאות חזקות,השלשולים ממשיכים עדיין,יש סברה שזה משהו ויראלי.הבעיה שאני חלשה מכל זה ואין לי תאבון.יחד עם זאת הטיפול אכן עזר כי העלים פטרת וגינלית,פטרת קשה בלשון,הביא מחזור סדיר ,הפסיק עצירות וכל זאת בחודש אחד בלבד!יחד עם זאת החולשה והשלשול והתקפי ההיפו ( לפני הדיאטה אכלתי מלא סוכר לבן ופחמימות) משתקים אותי למיטה.הנטורפתית נתנה לי פרוביוטיקה ביו אצידופילוס וכדור לכבד ליב 2000 וקנדיצידין כולם של ביו קר,ודיאטה עם פחמימות מורכבות בעיקר ,ירקות חיים ומבושלים,בשר דגים עוף, ויוגורט ביו/ עיזים וכן אגוזים וטחינה ולחם מיוחד.זה נשמע מאוזן ובכל זאת הגוף לא רגיל.מה עושים כדי לאזן ?

שלום איילה, בהחלט נשמע מאוזן, אולי צריך לתת לגוף זמן להתרגל. אי מבינה שאת מטופלת, אני ממליצה לך להיוועץ עם המטפלת שלך, שכן היא מכירה את התמונה הקלינית שלך והמליצה לך על טיפול זה. בהצלחה ורק בריאות!

עכשיו בבדיקה שעשו לי גילו שני סוגי טפילים אמבה ובלוציסטיס וחשד להליקובקטר ...אני מטופלת באנטיביוטיקה פלגיל ולבו...האם זה יכחיד אותם? אני מפחדת שזה יפגע בטיפול של הקנדידה הורו לי להפסיק אותו בזמן לקיחת האנטיביוטיקה

שלום איילה, סליחה על העיכוב בתשובה. כבר החלת את הטיפול באנטיביוטיקה, אז נשאר לקוות, שהטיפול אכן יהיה יעיל! כן, בזמן נטילת אנטיביוטיקה, הטיפול לקנדידה יהיה פחות יעיל. אך עדיין יש לשמור על תזונה בריאה . מניחה שכבר התייעצת עם המטפל/ת שאליו פנית. רק בריאות ובהצלחה !

תודה רבה על המענה.לצערי האנטיביוטיקה רק עשתה בלגן ולא מיגרה את הטפילים.התחלתי מחדש את הטיפול הנטורפתית שכולל פרוביוטיקה חזקה,כמוסות אנטי דלקתי לחיזוק המעיים,ובהדרגה 3 טיפות משמן האשכוליות.הלכתי גם לרופאה זיהומית שהמלחמה על אנטיביוטיקה מיוחדת לטפילים.אני מפחדת ממש מהתופעות לוואי מצד שני אני חלשה ללא תאבון עם כאבי בטן וגם דם בצואה.מה עושים עוד להיפטר מהטפילים הארורים הללו???

אני בת 67 מטופלת בתזונה צמונית, קונטרולוק, אסידופולוס, נוני. האם הוספת אינזימי עיכול יכולים לעזור? האם שקדים יכולים לעזור בעת התקפת גזים?.

שלום מזל, את צריכה להיות תחת מעקב של דיאטנית גסטרו. את השאלה לגבי אנזימי עיכול יש לשאול את הרופא.ה. לא ידוע לי ששקדים עוזרים. בברכה דנה

שלום עקב בעית נפיחויות וגזים מרובים,אני לוקח בארוחת צהריים פרוביוטיקה פורטה המכילה: 1.5 מיליארד אסידופילוס, 1.5 מיליארד ביפידום,1 מיליארד תרמופילוס,0.5 מיליארד רמנוסוס, 0.5 קזאי, זה התוסף היחידי שעוזר לי לבעית נפיחויות וגזים, והתחלתי לקחת אותו גם עם ארוחת ערב. השאלה- האם 10 מיליארד חיידקים כנ"ל כל יום ,עלול לגרום לבעיה אחרת?

יוסי שלום, הבעייתיות בהמלצה על תוספי פרוביוטיקה מסוגים שונים ו/או המלצה על מינונים היא שאין אחידות במחקרים הרבים שמבוצעים בנושא. כלומר, לרוב מחקרים שונים נעשים על טווח רחב של סוגי פרוביוטיקה ואותו כנ"ל לגבי טווח רחב של מינונים, דבר המקשה על הסקת מסקנות בצורה גורפת. יחד עם זאת, לא ידוע לי על בעיה אפשרית עם צריכת פרוביוטיקה במינונים אותם אתה מתאר. אם הפרוביוטיקה אכן פותרת את בעיית הנפיחויות והגזים, אינני רואה מניעה מלהשתמש בה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

שמי טלי אני בת 25 ובתקופה האחרונה סבלתי ממספר דברים: עברתי לפני חודש ניתוח להוצאת כיס המרה עקב אבנים. בבדיקת גסטרו שעברתי נמצא אצלי חיידק ההליקובקטר שעבורו קיבלתי אנטיביוטיקה שסיימתי לפני שבוע וחצי בערך. וביום חמישי האחרון התחלתי לסבול בצריבה ולחץ בעת מתן שתן. פניתי לרופא המשפחה שכמובן מבלי לחשוב פעמיים נתן לי אנטיביוטיקה. נכנסתי לחנות טבעוסיפרתי את הסיפור הנ"ל שם הומלץ לי לקנות תוסף תזונה בשם ביו- אצידופילוס של חברת bio care ואבקה של חמוציות שיש למהול עם מים. מה דעתכם? במכבי המליצו לי על ויטמין סי מה לקנות?ואיך אני יוצאת מכל המחלות האלה?

פרוביוטיקה היא מרכיב הכרחי לאחר טיפול אנטיביוטי . למיטב ידיעתי לחברת ביו-קר מוצרים מהיקרים בשוק . קיימים כיום תכשירים מצויינים כגון : פרוביוטיק פמינה - אלטמן , ג'רו-דופילוס -נוטרלייף לחברת סופהרב ישנם תכשירי פרוביוטיקה מצויינים . אין הכרח ליטול חמוציות כעת , כיוון שהאנטיביוטיקה תחסל את החיידק . חמוציות נוטלים בד"כ כאשר הדלקת בדרכי השתן חוזרת לעיתים תכופות או זמן קצר לאחר הקורס האנטיביוטי . חזקי עצמך באמצעות תזונה מאוזנת הפחיתי סוכרים ושמרים

טלי שלום חיידק ההליקובקטור הוא חיידק המייצר חומציות יתר, הוא מתקיים טוב בסביבה חומצית לעומת חיידקים אחרים הצריכים סביבה בסיסית, כלומר עם יצירת החומציות הוא גם מחסל חיידקים אחרים ע"מ להגדיל את שטח מחייתו. כעת כשאת בזמן לקיחת אנטיביוטיקה (אני מניח 3 סוגים), יש צורך בצריכת הפרוביוטיקה, גם בזמן לקיחת האנטיביוטיקה וגם לפחות חודשיים לאחר מכן. בנוסף בגלל החומציות שהחיידק יוצר רצוי להוסיף אנזימיי עיכול כמו פפאין או אפילו פורמולה המכילה שילוב של אנזימיי עיכול המונעים חומציות יתר, כעת גם ללא כיס המרה על אחת כמה וכמה (פנקריאטין,פפסין,בטאין) העוזרים ביין היתר לפירוק שומנים.

24/06/2013 | 20:41 | מאת: אט
מתוך פורום נטורופתיה

האם ביו אצידופילוס מסוכן כאשר תאריך התפוגה הוא 4,2013 ?? תודה האם פעיל נא להעביר למייל דיווח תודה