האם ניתן למדוד כמות ראדיקלים חופשיים בדם או בשתן או באמצעי אחר? האם ניתן למדוד מחסור באנטיאוקסידנטים מסוג מסויים או בכלל ? תודה
לא שידוע לי...
האם ניתן למדוד כמות ראדיקלים חופשיים בדם או בשתן או באמצעי אחר? האם ניתן למדוד מחסור באנטיאוקסידנטים מסוג מסויים או בכלל ? תודה
שלום לא מבין גדול במדידות. יש מכשיר שאמור למדוד זאת עיי כף יד - לט נראה לי רציני אלא יותר מסחרי. דר דיין
הערב ברשת ב' בתוכנית הבריאות של עופרה נחמד נערך דיון על תוספי תזונה בהשתתפות שני מומחי תזונה - פרופ' רוני כהן ופרופ' יוסי כהנא. עיקרי הדברים שנאמרו בדיון: * לאוכלוסיה הבריאה והצעירה מספיקה בהחלט התזונה המערבית (או הים תיכונית) העשירה בירקות, פירות ודגנים ואין צורך בתוספי מזון. * אנטיאוקסידנטים בכמות מספקת נמצאים בתה ירוק, קפה ויין אדם (גם שוקולד) ומומלץ לצרוך משקאות אלו בארוחות כבדות, בעיקר עם בשר. לאוכלוסיה הבריאה אין צורך בתוספת אנטיאוקסידנטים מלבד אלו שנמצאים במזון. * לאוכלוסיה קשישה,לחולים כרוניים ולאלה שעושים דיאטות דלות ויטמינים מומלץ לצרוך כדור אחד ביום של מולטיויטמינים. * כמויות גדולות של אנטיאוקסידנטים (בעיקר ויטמין E) לא רק שאינן מועילות אלא אף מזיקות. אלו תוצאות מחקרים של ה 3 השנים האחרונות על מאות אלפי נבדקים. אשמח לקבל תגובה.
כרגיל לא מפתיע. שמחים ששאלת. מי אלה ה"מומחים" האם הם רופאים קונבנציונלים? באיזה שיטות הם מטפלים באנשים? בתרופות? אם בתרופות אז מה הידע שלהם על נוגדי חימצון- לפי מה שהם אומרים פה- הם בורים גמורים. הם מן הסתם לא מטפלים באנשים בנוגדי חימצון ותוספי מזון, מן הסתם גם אין להם ניסיון קליני שלהם בטיפול באנשים בתוספי מזון. אחרת לא היו מדברים ככה. הם מטעים את הציבור לפי מה שכתבת. הנה תגובה על טענותיהם: הטענה: לאוכלוסיה הבריאה והצעירה מספיקה בהחלט התזונה המערבית (או הים תיכונית) העשירה בירקות, פירות ודגנים ואין צורך בתוספי מזון. - לא נכון, לרוב האוכלוסיה המערבית יש מחסור בויטמינים ומינרלים על בסיס מחקרים.כמו כן האוכלוסיה המערבית עשירה במחלות כרוניות שנגרמות בין השאר ממחסורים תזונתיים. הטענה: "אנטיאוקסידנטים בכמות מספקת נמצאים בתה ירוק, קפה ויין אדם (גם שוקולד) ומומלץ לצרוך משקאות אלו בארוחות כבדות, בעיקר עם בשר. לאוכלוסיה הבריאה אין צורך בתוספת אנטיאוקסידנטים מלבד אלו שנמצאים במזון." - אם הם מקדמים תזונה בריאה הדבר הראשון שהם היו צריכים לומר זה לאכול עוף אורגני בלבד, ללא הורמונים אנטיביוטיקה ושאר זבל שנותנים לבעלי החיים שמגיעים אלינו לגוף. נוגדי חימצון מומלץ לקחת גם בלי ארוחות כבדות ובכלל ארוחות כבדות זה לא בריא בכלל. זה לא נכון שלרוב האוכלוסיה אין צורך בתוספי מזון כי רוב האוכלוסיה לאחרונה לוקה במחלות כרוניות שנגרמות בגלל מחסור בנוגדי חימצון שמונעים מחלות סרטן למשל. "לאוכלוסיה קשישה,לחולים כרוניים ולאלה שעושים דיאטות דלות ויטמינים מומלץ לצרוך כדור אחד ביום של מולטיויטמינים" - זה דבר בסיסי, אבל לא מספיק. "כמויות גדולות של אנטיאוקסידנטים (בעיקר ויטמין E) לא רק שאינן מועילות אלא אף מזיקות". -שקר וכזב. המחקרים היחידים שמראים על "נזק" מויטמין E נעשו במרמה על ידי חברות שמייצרות תרופות שמתחרות לויטמין E אשר מזיקות בניגוד לויטמין E. ויטמין E במינון גבוה יכול להחליף אספירין, וחברות התרופות עושות מחקרים כדי לפגוע בתדמית של ויטמין E בציבור כדי שאנשים ימשיכו לקחת תרופות ולא יילכו לויטמין E שאין לו תופעות לוואי שליליות מלבד זה שהוא מפחית סיכון למחלות לב מסייע במניעת סרטן מגן מפני חימצון שומנים ועוד. אלה ה"נזקים" שלא רוצים שתדעי עליהם ברשת ב'. "אלו תוצאות מחקרים של ה 3 השנים האחרונות על מאות אלפי נבדקים". - כן, השקר המוכר. נבדקים אלה לקחו באותו זמן תרופות והאוכלוסיה עליה עשו את המחקרים היתה אוכלוסיה של קשישים חולים, אבל כאשר נגרמים נזקים מתרופות כמון שהאשימו את הויטמינים. לידיעתך תרופות הן הגורם הרביעי לתמותה בעולם אחרי התקף לב שבץ וסרטן. בשבילי הבחירה היא ברורה: אני זרקתי את כל התרופות בשביל התוספים, היה שווה כל אגורה. מקווה שלא תפלי בפח של רופאים בורים יותר בעתיד.
לגבי מה שאמרו לגבי צעירים: מה זה "תזונה ים תיכונית"? זה ירקות ופירות מרוססים ברעל. מה זה צעירים? זה בליינים שנמצאים בפאבים עמוסי עשן סיגריות. מה זה בשר וחלב? זה מאכלים רוויי רעלים כי נותנים לבעלי החיים הורמונים אנטיביוטיקה וכו. ואיך הצעירים אמורים למנוע שכל זה לא יהפוך למחלות בעתיד? פשוט מאוד, הם צריכים לקחת ויטמינים מינרלים נוגדי חימצון. תביני יקירתי שהרופאים שהתראיינו יאבדו את המשכורת אם הם יחנכו את האנשים לקחת תוספי מזון, חברות התרופות לעולם לא יסלחו להם על מעבר הממון מתעשייתם לתעשייה השניה. זה כל הסיפור, תחקרי יותר לעומק באינטרנט ותגיעי לזה. זה הכל עניין של כסף. מי שמשתמש בנוגדי חימצון גורם הפסדים לתעשיית התרופות ומי שמשתמש בתרופות- הולך ומדרדר עם עוד ועוד מחלות שהתרופות גורמות ובאותו זמן אומרים לו לא לקחת תוספי מזון. מסקנה, להתחיל לשמוע שירים בגל"צ במקום רשת ב'....
אני גם שמעתי על דברי הפרופ' בתכנית ושהוא נשמע מאד משכנע. אני גם בטוח שעבור חלק משמעותי מהמאזינים זה עשה את העבודה וחבל שכך. הייתי שמח לשמוע את דעתו של ד"ר ברנר והאם הוא יודע על אילו מחקרים הוא מדבר (שאנטי אוקסידנטים מזיקים) והאם ניתן למצוא אותם במקורות מוסמכים כגון Jama ו-Medline
עבור על ההודעות כאן בפורום מה 1.11 עד ה 6.11.06 המתייחסות לאנטיאוקסידנטים, ויטמינים ותוספי מזון ותמצא מספר גדול של מחקרים המצוטטים מהספרות המדעית. הם מאשרים את מה שנאמר בדיון ברשת ב.
העיתונים של JAMA כו' הם עיתונים שממומנים על ידי חברות התרופות,מדוע אתה מייחס חשיבות למה שהם מפרסמים על וויטמינים? חברות התרופות רואות בויטמינים תחרות, המחקרים שמתפרסמים בעיתונים של רפואה קונבנציונלית הם בדיוק אלה שמשמיצים את הוויטמינים, ולכן מוצע לך לא ליפול למלכודת הזו. מכאן הרופאים לומדים לדבר נגד וויטמינים. כך "מאכילים" אותם ואז הם "מאכילים" אותנו.
בזמן האחרון יש הרבה הופעות של רופאים מטעם שמשקרים בפה מלא מה שמוכיח את הלחץ אצל הרופאים ובכל המערכת שמסביב , יותר ויותר חולים שאינם טיפשים ורואים את חוסר היכולת של המערכת הרפואית לתת תשובות למחלות ולמניעה , אלא רק תרופות שמסתירות את הסימפטומים ולא מרפאות ובנוסף החולים סובלים מתופעות לואי או נזקים שמובילים לתרופה הבאה וחוזר חלילה, החולים מצביאים ברגלים ופונים לתחליפים ,תוספים וכו' שמסתבר יעילים יותר ונגישים בקלות אין צורך בטירטור המוכר של המערכת ובזבוז הזמן שמלווה את התהליך רפואת המשפחה בקופ''ח כבר מזמן הינה בדיחה גרועה שלא נדבר על איכות רוב הרופאים במערכת...העסק כבר לא חולה ,הוא פשט את הרגל ולנו את העור..... אז שירוצו לטלנבלה אנחנו נישתמש באינטרנט ונימצא לבד וביעילות את מה שמתאים לנו ולגבי ההפחדות ....... אנחנו מזמן לא מאמינים בשדים או פיות .
לא שמעתי את התוכנית ברשת ב', אך אני מכיר היטב את הארגומנטים המובאים לעיתים קרובות בפורמים כאלה או אחרים. יש 2-3 עבודות המראות שבטה קרוטן יכול לגרום נזק למעשנים כבדים בלבד. אחת מהעבודות, העבודה הפינית, יש הרבה הסגות לגבי דרך עשיתה, סוג הבטה קרוטן שניתן וכו' אך אינני רוצה להכנס לויכוח זה. לעומת זאת יש אלפי עבודות בספרות הרפואית המכובדת (מה שנקרא בעגה המקצועית peer review) המצביעים על היעילות של תוספי המזון השונים. יש איזו אי הבנה. קיימת כמות של ויטמינים ומינרלים החיונית לגוף כדי למנוע מחלות כמו צפדת ופלגרה (ראי הילדים שלא קיבלו ויטמין B1 עם אבקת רמדיה). הכמות היומית הנחוצה לגוף למנוע מחלות של חוסר ויטמינים נקראת RDA. כמות זאת ניתן להשיג בקלות בדיאטה הרגילה וזה מה שהמשתתפים בדיון ברשת ב' אולי התכוונו. מעבר לכך לויטמינים, המינרלים ותוספי המזון האחרים יש תפקידים רבים אחרים בגוף שלא ניתן למדוד אותם. פעולה אנטי אוקסידנטית, הפעלת מערכות החיסון, הפעלת אנזימים בפעולות מטבוליות רבות ובדהטוקסיפיקציה, מניעה של סרטן,מניעה ותיקון של נזקים בחומר הגנטי וכו'. תוספי אלה יכולים למנוע סרטן, מחלות לב, מחלות פרקים, הזדקנות מוקדמת, אלצהיימר, פרקינסון ועוד. לפעולות הנוספות האלה דרושים כיום תוספי מזון בכמות גדולה מזאת הנמצאת במזון היומי שלנו. כפי שהסברתי בעבר הזיהום הסביבתי המאסיבי כיום, השימוש הגובר והולך בחומרי ריסוס והדברה על המזון, החור באוזון המאפשר לקירנת UV לחדור את שכבות האטמוספרה ולגרום לנזקים בגוף, הארכת שעות היום, וגורמים רבים אחרים גרמו לכך שמחלות כמו סרטן שהיו נדירות במאה ה 19 הפכו למחלות המובילות כיום. אני מאמין שתוספי מזון יכולים לסייע להפחתת התחלואה במחלות דגנריביות כרוניות אלה. ד"ר יוסף ברנר
אשמח לגבי דעת אדוני על הטיפול בצום נגד גידולים ממאירים ולא ממאירים ע"י צום מים,צום מיצים. תודה וברכות
רופאים ומרפאים רבים ממליצים לחולי סרטן לצום תקופות ממושכות. רבים אחרים מתנגדים בצורה נחרצת לטיפולים בצום. צום יכול לעזור לחולי סרטן: יש עדויות לכך שצום מאריך את חייהם של חולים במצב של תזונה לקויה אך לא בתת-תזונה. יש לכך מספר הסברים: 1. הגוף מייצר אנזימים בקביעות. כאשר צמים, נוצרים אנזימים שאינם צריכים לפעול לעיכול המזון, ולכן הם פועלים נגד הסרטן. מדובר אפוא בטיפול באנזימים. 2. בזמן הצום רמות הסוכר יורדות. 3. מנוחה ממזון עוזרת להתאוששות המיטוכונדריה של התאים. יש לבדוק האם החולה אינו בתת-משקל (כחקסיה), האם הוא אוכל בצורה תקינה, האם האלבומין שלו ברמה תקינה ומה מצבו הכללי. לצום יש גם השפעות שליליות: צום מגביר את החדירו?ת (פרמיאביליות) של המעיים. הגברה זו גורמת לתופעות הבאות: 1. חדירה מוגברת של אנטיגנים מהמעיים לגוף והחלשה של מערכת החיסון. 2. חדירה של רעלנים (טוקסינים) המחוללת עומס-יתר על הכבד. 3. ספיגת מיקרובים היכול לחולל אילוח (ספסיס, זיהום בכל הגוף). השפעות שליליות אחרות של הצום: 1. מחסור בחלבונים בגוף מחסור בחלבונים במזון גורם לשימוש בחלבונים הנמצאים בשרירים ולדלדול שרירים. 2. מחסור במינרלים בגוף מחסור במינרלים שונים החיוניים לתהליכי הדה-טוקסיפיקציה בכבד, בשלב הראשון והשני שלה, גורם להפרעה בתהליך הדה-טוקסיפיקציה. במקום לגרום לניקוי רעלים מהגוף, כמצופה מהצום, נגרמת הצטברות של רעלים. 3. הפרעה בייצור אנרגיה בגוף תהליך הדה-טוקסיפיקציה בכבד מצריך הרבה אנרגיה. חוסר תזונה מונע כניסה של חומרים המשמשים לייצור אנרגיה בגוף, והדבר מפריע לתהליך הדה-טוקסיפיקציה. 4. הצטברות של רעלים בגוף הפגיעה בתהליך הדה-טוקסיפיקציה בכבד בזמן הצום חמורה גם משום שהצום גורם להתמוססות של רקמות שומניות. השומנים חוזרים מרקמות אלו לדם, ונושאים יחד עימם רעלים שונים שהצטברו באותן רקמות. הכבד שכבר אינו מתפקד בצורה תקינה אינו יכול לטפל בהם. 5. מחסור בסיבים תזונתיים בגוף בזמן הצום הגוף אינו מקבל סיבים תזונתיים המושכים את הרעלים ממערכת העיכול אל מחוץ לגוף. 6. מחסור באנטי-אוקסידנטים בגוף בזמן הצום הגוף אינו מקבל אנטי-אוקסידנטים החשובים גם לתהליך הדה-טוקסיפיקציה בכבד וגם לתהליכים אחרים. לסיכום: יש יתרונות וחסרונות לטיפולים בצום. זוהי שיטת טיפול שצריך להיות מאד זהיר כדי לא לגרום נזק. מצד שני יש הרבה דיווחים ממטפלים בצום על הצלחות בטיפול בחולי סרטן. אני אישית חושש מאד מטיפולים בצום ואני אינני משתמש בשיטת טיפול זאת. ד"ר יוסף ברנר