מזונות מעובדים עתירי נתרן גורמים לעלייה בלחץ הדם; על מנת...
ממצא: דיאטה מערבית עלולה לגרום להופעת חלבון בשתן ולהתדרדרות...
שכיחותו של יתר לחץ דם, מחלה הקשורה לאורח החיים המודרני,...
במקרים רבים הדיאטה מסתיימת בחזרה למשקל המקורי. נראה כי אין...
שלום רב הקריאטינין שלי הוא 1.78 בבדיקה האחרונה. היה לי סיפור של הייצרות בעורק הכליה הימנית ופתחו לי את זה ע"י סטנט לפני חצי שנה. לפעמים אני מרגיש הרגשה של שריפה בכליות גם בכליה השמאלית האם הרפואה מכירה דבר שכזה.? ועוד שאלה שעד עכשיו אין לי פתרון עליה למה הכליה השמאלית שלא הייתה חסומה והדמיות עליה היו מושלמות למה היא לא נותנת תפקוד משלים לגוף. שעובדה שהקריאטינין גבוה שזה אומר שהיא גם לא מספקת לבדה. האם בגלל שהימנית פגועה זה אמור להשליך על השמאלית. תודה
הי צחי. תודה על שאלתך. אתה צודק ב100%. לו היה מדובר בכליה אחת פגועה הקריאטינין היה אמור להיות נמוך יותר. העובדה כי הקריאטינין מוגבר מעיד על כך כי שתי הכליות חולות. הסיבה לכך יכולה להיות לחץ דם גבוה לאורך שנים שפגע בשתי הכליות. או שורדת עורקים שגרמה להצרות העורק הראשי בכליה אחת, השפיעה על הכליה השניה בעורקים קטנים יותר. קרי טרשת עורקים בכלי הדם הקטנים בשתי הכליות שפגעה בתפקודן. יכולות להיות סיבות מרובות נוספות שיגרמו לפגיעה גם בכלי השניה. מאחר שמדובר במצב כרוני. יש לעשות הכל כדי לשמור על הקיים. נדרש מעקב נפרולוגי(בטוחני שיש לך נפרולוג טוב) הקפדה על תזונה אורח חיים בריא, איזון לחץ דם קפדני. כמו כן יש תרופות חדשות שנמצא כמסייעות לבריאות הכליות והלב שחשוב שתקבל והנפרולוג שלך יוכל לרשום אותן עבורך(במסגרת סל התרופות( בריאות שלמה יובל
צחי היקר, (חלק א) אנחנו סובלים מבעיה דומה. אני גם אחרי צנתור. הקדמתי אותך בשנה בערך, אז אולי אוכל לתת לך כמה טיפים. ממה שבדקתי, למעט מחקרים שעושים בתאי גזע אין כיום טיפול שיכול לשקם את הכליות ולהחזיר אותם למצבם הראשוני, בפרט שמדובר בעורקי הכלייה שמזרימים לה דם, ולא בכליה עצמה. מה שכן, כדי למנוע הדרדרות ולקבע מצב נתון, חשוב מאד לא להסתפק בטיפול תרופתי משולב (איזון ל.ד, מדללים, סטטינים, וכדור ייעוד לכליות), אלא להקפיד על אורח חיים בריא שכולל תזונה נטולת פחמימות זולות ומלחים (בשלב זה, דיאטת DASH מומלצת לדרגת אי ספיקת הכליות שלך ושמירה על ל.ד מאוזן), פעילות ספורטיבית על בסיס כמעט יומי הן לצורך חילוף חומרים ושחרור אנדרופינים הכרחי, והן במטרת על לשמור על משקל אידיאלי, ואם שלך לא אידיאלי, אז במטרה להגיע אליו, מה שמחייב עליה במינון הנוזלים מ 2 ליטר ל- 3 ליטר (אם עושים אירובי אינטנסיבי), כמו גם הגיינת שינה, והפחתה של מפלס הלחץ והסטרס עד כמה שניתן (עבודה, משפחה וכיוצב), תוך לימוד ויישום של כלים כמו מדיטציה על בסיס יומי וכיוצ"ב. גוף ונפש אחד הם, שמערכת החיסון הנפשית נסדקת, הגופנית - פיזית נפגעת, ראה ערך מחלות אוטואימוניות (רובן מחלות פסיכוסומטיות), ולהיפך. וכמובן, בדיקות תכופות אחת לשלושה חודשים - חצי שנה, או שנה אם אין החמרה.
לצחי - חלק ב' תשתה הרבה כדי ששלפוחית השתן תנקה החוצה את כל המלחים המיותרים, ואז הם לא ייאגרו וגם פחות תסבול מל.ד לא מאוזן, מבצקות, שהן תוצאה של מרכיב הולסטרן בדופלקס שאתה נוטל, שאגב, גם מעלה את הרנין ואת הקריאטנין אך באופן מקומי בלבד, ולא בהכרח עם פגיעה בתפקודי הכלייה. כמובן, שאפשר לראות את זה במדדי הכליה שלך, אם הן מאוזנים, וממה שקראתי, אצלך הם מאוזנים פחות או יותר באותה רמה של 1.7-1.8. לא קטסטרופה, אך דורש מעקב. לא כל מה שאתה קורא באינטרנט רלוונטי לגביך. יש לי מכרה עם קריאטנין כמעט 5, במשך שנים, והיא לא עוברת דיאליזה למרות שאמרו לה שהיא קרובה מאד לזה, ואומרים לה זאת כבר שנים. השתן שלה תקין ואפילו אין לה בצקות, בחילות וכאבי ראש. אז הכל עניין של השגחה פרטית, תרצה, מזל במונחים האוניברסליים החילוניים.חשוב מאד לשמור על גישה אופטימית בגילאים שלנו! זו מחלה כרונית, אבל לא סופנית. הצנתור במקרים האלה, נדיר שמצליח ברמה כזאת שמחזיר את מצב הכלייה לקדמותה, ומייתר את הצורך בנטילת תרופות. לרוב, מצליח רק לתקופה קצרה, ובכל מקרה, לא מאריך חיים יותר מהחלופה של נטילת תרופות בלבד מבלי להדרש לצנתור כל כך מסוכן (יכול להיות תסחיף כולסטרול, דם, וכיוצב סיבוכים). גם מי שעושים לו רק בלון, בלי תומכן, אפיחו הוא נדרש לתרופות, כי הנחת המוצא שמה שהיה זה מה שיהיה, קרי: הסיבה טרשת עורקים, שהובילה לפלאק פיברוזיס, עם או בלי טרומבוזיס שהתיישב עליו, ומאחר ואלה ביחד ולחוד הובילו להיצירות, ועוד בעורק הכי עבה בגוף, כמו עורק ראשי של כליה בקוטר 5.5 ממ, אין ערבות שללא טיפול תרופתי המצב לא יקרה גם בכלי הדם/עורקים המזרימים דם לאיברי מטרה חשובים אחרים כמו מוח ולב.
תגובה לצחי - חלק ג' ואחרון על כל מה שפרטתי בשני החלקים הראשונים אנחנו צריכים לשמור, וזה בידיים שלנו ולא של הרופאים. רפואה לא מדע מדוייק, וכבר נוכחת בזה לצערך, ולצערי, ואם לא נעזור לעצמנו, ותפילה תמיד יכולה לעזור פה, אף אחד לא יעזור לך. חובת ההשתדלות לשמור על הבריאות שלנו עלינו, הרופאים הם רק שליחים, מי יותר ומי פחות. מציע לך פחות להתעסק במה כל כליה תורמת ומה תוחלת השרידות שלה כל אחת מהן או של השפעת הגומלין ביניהן. לא יקדם אותך לכלום, שכן 2 הכליות, כל עוד שתיהן עובדות, זו מערכת אחת! אם באחת מהן העורק ייסתם לגמרי, סביר שלא רק שהיא תשבוק חיים, או אז תקטן באופן משמעותי, אלא שלא יוציאו אותה מגופך, ומה שתקבל את הפיקוד זו הכליה האחרת, ועד אז, עטד חזון למועד, ולא צריך להקדים את המאוחר. דבר נוסף וחשוב: בייחוד שצעירים, ואנחנו עדיין נחשבים צעירים, קל לשכוח הכל ברגע של שכרון חושים או מסיבות של דיכאון וייאוש להגרר לאכילה רגשית ולזלול מכל הבא ליד, אבל על זה משלמים, ועדיף לוותר על כמה רגעים של הנאה מארוחה דשנה, מאשר לוותר על חיים שלמים או לפגוע באיכות החיים. בו לא נשכח שפעם לא היה ביסלי, במבה, גלידות, פיצות, בורקסים, עוגות, קולה וכל הזבל הזה שלנו היום אסור להתקרב!!! מקווה שעזרתי מעט... במידה ותרצה לשוחח, רשום לי כתובת דוא"ל ליצירת קשר. אגב, באיזה בי"ח נותחת? (בלי לציין כמובן שם של רופא מצנתר)
בבקשה [email protected]
שלום רב, להזכירכן, אני חצי שנה אחרי צנתור עורק כליה ימנית ע"ר לחץ דם שניוני. עד כה, לחץ הדם התאזן יחסית, ואפילו הולטר ל.ד 24 שעות לפני שיהיה לושה שבועות יצא תקין לחלוטין. לצערי, ביומיים האחרונים מדדתי וראיתי עליה של ל.ד לאזור 85-89 דיאסטולי...ו 128/139 סיסטולי. לא יודע מה פשר העלייה. אני יישן המון לאחרונה, אוכל הרבה פחמימות שותה קפה שחור, והפסקתי עם ספורט...אולי בגלל זה? האם יש סיבה לדאגה וכדאי לחזור ליטול דופלקס? בנוסף, אני נוטל פלוויקס ואספירין, אך בגלל אורטיקריה קשה, שהפכה לכרונית, מה שהכניס אותי לדיכאון, כרגע נוטל רק פלוויקס. הכדורים האלה גמרו עליי. האם אםשר במקום מדללי דם ליטול קיו10 במינון גבוה של 300 מ"ג ביום? ושאלה אחרונה, לפי הספרות שקראתי, היצירות חוזרת של סטנט שהושתל מתרחשת לרוב בחצי השנה הראשונה...שזה לרוב פרק הזמן עד שהסטנט מתמלא שכבת אנדונטל והופך כחלק מהרקמה. האם מה שכתוב בספרות מתייחס להעצירות חוזרת כתוצאה מקריש דם שסתם את הסטנט, ואם התשובה לשאלה שלילית, אז למה צריך ליטול כל החיים מדללי גם? ושאלה חביבה אחרונה: האם ככל שקוטר העורק גדול יותר (אצלי הסטנט 5.5 ממ), כך הסיכון שלו להסתם מקריש דם נמוך יותר? תודה, אין עליכן!
אכן תתכן חסימה של הסטנט, וכדאי לעשות אולטרסאונד דופלר עורקי כליה להעריך את הזרימה. אבל הגיוני יותר שהעליה בלחץ הדם, שהיא קלה, נובעת מהשינוי בהרגלי החיים. אם ספורט ימנע טיפול תרופתי כרוני, זה בהחלט משתלם…. קיו10 לא ימנע טיפול באספירין או פלויקס. הוא יכול לעזור אולי לתופעות לוואי של סטטינים שאני מניחה שאתה לוקח.
לשאלתך, עשיתי כבר us דופלר עורקי כלייה במרץ 2024, שזה כמעט חמישה חודשים מהצנתור של הכליה, שלשמחתי קבעה שאין היצירות חוזרת בסטנט וזרימת הדם תקינה. באותו מעמד, הטכנאי גם ציין בפניי שמהרגע שיש סטנט באחד העורקים, לעולם מהירויות הזרימה לא יהיו זהות בשני העורקים, ובעורק שהיתה היצירות המהירות תהיה גבוה יותר, וזה מה שבאמת יש. 170 בעורק "החולה" לעומת 110 בעורק הבריא. השאלה אם בחודשים הסטנט יכול להסתם בקריש דם רק בגלל שכיבה ממושכת או אכילה רגשית של פחמימות בלי ספורט. (זה הכל בגלל האורטיקריה הכרונית הארורה שנחתה עליי ואין לי שמץ והכניסה אותי לדיכאון). מטופל תרופתית באיכילוב וכרגע בשליטה. היום ב"ה חזרתי להליכות. אגב... עליית ל.ד יכולה להעלות קריאטינין? ואספירין או פלוויקס יכולים להעלות קריאטינין? שואל, כי עלה לי תוך 6 חודשים מהצינתור מ 1.07 כמעט לגבול העליון 1.25, וה eGFR ירד בהתאמה מ 78 ל 65. אזכיר לך שלפני הצנתור היה 1.43. מה הסיבות האפשריות לעליה בקריאטנין...והאם זה מחזק את הסברה שהסטנט נסתם בקריש דם? (לי לא נראה שנסתם כי אחרת ל.ד היה קופץ לי ל 180 ולא ל 140). אומנם נוטל סטטינים וה ldl, 40, אבל אם אין קשר לשומנים, אז אולי העלה הקריאטנין יותר סבירה בגלל תזונה לקויה...נתרן...פחמימות...חוזר שמירה על שתיית מים מספרת..שינה מרובה??? אגב, ליתר בטחון, עד שאחזור שוב לכושר ודיאטת DASH...הגיוני לחזור ליטול גם דופלקס 80/5 חצי כדור שוב, ולעקוב על ל.ד, נכון?
ועוד דהר חשוב לפני שתעני לי: בדקתי עכדיו אחורה בזמן 20 שנה אחורה וראיתי שתמיד הקריאטינין שלי היה מעל אחד...(התחשבתי בשינויים בסקאלה) אף פעם לא מתחת...הרבה לפני שהעורק נסתם לי ונדרשתי לעבור צנתור לא פשוט שם...אז אולי אין לי ממש מה לדאוג...וכנראה אלה היכולות של הכלייה שלי...לא ככה הילה? ותודה רבה רבה על הכל!!! נ.ב: אתן הפורום הכי מקצועי שעונה מהר ותשובות מקצועיות ואיכותיות שניתן להבין מהן הרבה מה לעשות הלאה...לא מובן בהחלט שרופאה תשקיע מזמנה ותענה כמעט כמו בביקור 1:1.
מה התזונה הנכונה לייתר לחץ דם ועד כמה שעות רצוי לאכול לפני השינה
אלה שאלות לתזונאי, אך כעקרון הדיאטה המומלצת ליתר לחץ דם היא דיאטת DASH המבוססת על פירות, ירקות, מוצרי חלב דלי שומן וכו
אני צריכה לקחת את הכדורים אם אני רוצה לעשות דיאטת דש?במה זה עוזר? נא תשובתכם,ותודה,
גריס עפעף שלום דיאטת הדש מטרתה להוריד לחץ דם היא בבסיס טיפול בתזונה בוודאי שאין צורך לקחת כדורים. בדיאה זאת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן