מחקר חדש קובע: מיץ חמוציות מסייע במניעת דלקת בקיבה בקרב...
סובלים מחיידק הגורם לכיב קיבה? מחקר ישראלי חדש קובע כי מיץ...
אילו טיפולים משלימים טובים יש לסרטן ערמונית מפושט (גרורות בעצמות. היו קרישים בראות ואין לי מושג אם מדובר בגרורות בראות או רק קרישים)? האם יש תועלת משמעותית בשימוש בסודה לשתיה? אם כן - איך השימוש? האם יש תועלת משמעותית באלוורה?
תוספי מזון עם השפעה על סרטן הערמונית:קורקומין, שמן פשתן, תה ירוק, חומצה אלגית, רסברטרול, פקטהסול, ויטמין די, חלבוני סויה, ליקופן, כדורי שום ועוד. ד"ר יוסף ברנר
החומר החשוב הזה נמצא במזון - בפירות יער בעיקר ובמיץ רימונים עוד צמח שבו הוא נמצא בכמות רבה הוא הצמח HERB ROBERT שעליו המליץ רודולף ברוס לשימוש לכל חולי הסרטן. ד"ר ברנר אשמח לשמוע את דעתך על החומר הזה והמחקרים הנ"ל תודה Effect of ellagic acid on the expression of human telomerase reverse transcriptase (hTERT) alpha+beta+ transcript in estrogen receptor-positive MCF-7 breast cancer cells. Chemoprevention of mammary carcinogenesis by sustained systemic delivery of ellagic acid. סרטן שד בעכברים ,שיפרה ברוב הבדיקות ב 50% לעמות קבוצת הביקורת נבדקה גם זריקה לעומת לקיחה פומית ונמצא שדרך הפה יותר יעיל observed reduction in levels of pituitary prolactin בנוסף ניצפתה ירידה ברמות הפרולקטין בדומה לפעולת שיח אברהם מה שאולי מסביר את מה שאמר רודולף ברוס לגבי כניסה להריון בעזרת הצמח מחקר דומה מנשוויל ,פירות יער קפואים למניעת סרטן שד סרטן צוואר הרחם p53/p21(WAF1/CIP1) expression and its possible role in G1 arrest and apoptosis in ellagic acid treated cancer cells. כנראה שאותו חוקר,ניקסון,עורך ניסוי בהשתתפות 500 נשים עם סרטן צוואר הרחם - השימוש באלגיק אסיד http://www.life-enthusiast.com/ellagic/ellagic_acid_articles.htm סרטן שד ופרוסטטה In vitro anti-proliferative activities of ellagic acid. סרטן שד Effect of ellagic acid on the expression of human telomerase reverse transcriptase (hTERT) alpha+beta+ transcript in estrogen receptor-positive MCF-7 breast cancer cells. לוקמיה ביחד עם תרופה אחרת Ellagic acid, a natural polyphenolic compound, induces apoptosis and potentiates retinoic acid-induced differentiation of human leukemia HL-60 cells. אלגיק אסיד ופירות יער במניעת סרטן תלוי אסטרוגן Berries and ellagic acid prevent estrogen-induced mammary tumorigenesis by modulating enzymes of estrogen metabolism. אלגיק אסיד מונעת תהליכים דלקתיים ידועים בסרטן המעי הגס Differential inhibitory effects of the polyphenol ellagic acid on inflammatory mediators NF-kappaB, iNOS, COX-2, TNF-alpha, and IL-6 in 1,2-dimethylhydrazine-induced rat colon carcinogenesis. סרטן מוח - גליומה The inhibition of glioma growth in vitro and in vivo by a chitosan/ellagic acid composite biomaterial. נירובלסטומה Effect of ellagic acid on proliferation, cell adhesion and apoptosis in SH-SY5Y human neuroblastoma cells. כנגד שתי סוגי סרטן הלבלב Ellagic acid induces apoptosis through inhibition of nuclear factor kappa B in pancreatic cancer cells. סרטן ריאות בעכברים Prevention of N-nitrosodiethylamine-induced lung tumorigenesis by ellagic acid and quercetin in mice. דלתון לימפומה בעכברים Anti-carcinogenic action of ellagic acid mediated via modulation of oxidative stress regulated genes in Dalton lymphoma bearing mice. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21756219 Dynamic Regulation of a Metabolic Multi-enzyme Complex by Protein Kinase CK2 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2856985
היכן התוצאות בחולים?
http://www.europeanurology.com/article/S0302-2838%2804%2900624-4/pdf/Support+Ellagic+Acid+Therapy+in+Patients+with+Hormone+Refractory+Prostate+Cancer+%28HRPC%29+on+Standard+Chemotherapy+Using+Vinorelbine+and+Estramustine+Phosphate
חומר זה מוזכר בספרי "תעצרו את הסרטן אני רוצה לרדת" עמוד 389. זהו חומר אשר עבר מחקרים רבים במעבדה וניסויים קליניים בסרטן ערמונית וצוואר הרחם. במעבדה מצביע על יעילות אפשרית בגידולים כמו סרטן שד ,וושט, לבלב, לאוקמיה ועוד. חומצה אלגית גורמת לאפופטוזיס (מוות מבוקר) של תאי סרטן, מגינה על גן p-53' יש לה אפקט אנטיאנגיוגני וגם פעולת כאנטי אוקסידנט. נכון שאין ניסויים קליניים נרחבים ואין הוכחות ברמת EBM (כי אם היו הוכחות ברמת EBM הטיפול היה כבר רפואה קונבנציונלית), אך הבסיס של רפואה משלימה הוא שימוש במידע המצביע על אפשרות של יעילות של חומרים מסוימין ושימוש בחומרים אלה שרובם טבעיים והם ללא תופעות לוואי כחלק מהטיפול במחלה הוא מוצדק בהחלט גם אם אין הוכחות ברמת EBM. ד"ר יוסף ברנר
בסרטן הערמונית בשילוב עם כימותרפיה. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18623084 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15774240 שאלה: האם טיפול בחומצה אלגית יכול להיות תחליף לכימותרפיה?
האם מיץ רימונים יעיל בטיפול ביתר לחץ דם וסכרת במידה וכן מהי הכמות היומית המומלצת והאם מומלץ לקנות מים רימונים מוכן או לאכול רימונים חיים להתיחסותך אודה
עמוס שלום רב, הרימון מכיל נוגדי חימצון רבי עוצמה בעלי פעילות רחבה לשמירה על הבריאות ובעיקר לשמירה על בריאות הלב, הפחתת כולסטרול ואיזון יתר לחץ דם. צריכה של תמצית רימונים תפחית מצבי דלקת, תמנע זיהומים ופטרת, תשמור על היגיינת מערכת העיכול, תבהיר פיגמנטציה של העור ותפחית סיכון למחלת הסרטן. רוב התכונות התרפויטיות של הרימון נובעות מתכולתה הגבוהה של חומצה אלג'ית בזרעים. זרעי הרימונים מכילים 40% חומצה אלג'ית שהיא תרכובת פוליפנולית, נוגדת חימצון רבת עוצמה. נמצא כי לחומצה אלג'ית יכולת להאט גדילת תאי סרטן, למנוע יצירת כלי דם בתאים סרטניים (אניוגנזה) ולגרום למותם. חומצה אלג'ית מפחיתה עקה חימצונית, מעכבת חימצון LDL ומפחיתה סיכון למחלות כלי דם כליליים. כמו כן מגנה חומצה אלג'ית על הכבד, תומכת בפירוק וסילוק של חומרים מסרטנים מהדם, מפחיתה סיכון למחלות לב, מומי לידה ותורמת להחלמת פצעים. אני ממליץ לך על כמוסות מרוכזות של תמצית רימונים כיוון שיש חשיבות רבה לריכוז החומר הפעיל ובמשקה או מיץ החומר הפעיל לא מספיק מרוכז לפעילות הרצויה בגוף. יש לקחת כמוסה אחת פעמיים ביום לאחר הארוחה, שבוע טוב ובריא, אילן.
אבי נשא של גן BRCA2. לפני כשלושה חודשים התגלה אצלו גידול ממאיר בדרכי המרה שהתפשט עד לדופן הלבלב וקרוב לכבד. למרות שהגידול הוסר במלואו לדברי הרופאים, עדיין מיהרו לתת לו קודם כל במשך 5 שבועות סדרה של הקרנות עם טיפול כימוטרפי בכדורים. מיד עם סיום חמשת השבועות החל אבי להקיא ולסבול מכאבים עזים בבטן. האם זה אומר שהמחלה התקדמה למרות הטיפול? האם בשל נשאות הגן ולאור העובדה שהרופאים לא בטוחים איזה טיפול יעיל לסרטן זה, ניתן לנסות ולתת טיפול בטוקסול? ואם לא, מדוע? האם יש טיפול אחר שעוד יכול לעזור בשלב זה?
אני לא רופאה ולא מקצועית בתחום שאני כותבת לך אבל אני קראתי ששתית מיץ לימון באופן קבוע קוטלת תאים סרטניים ולא כמה טיפות ליום אלא לימון שלם בכל יום פשוט לסחוט ולהוסיף לזה כפית דבש על כל חצי לימון ואפשר לחלק לפעמיים ביום אם קשה לשתות הכל בבת אחת. בשמיר יש פי 1000 נוגדי חמצון מאשר כל דבר אחר (נוגדי חמצון יעילים נגד התפשטות סרטן). במיץ רימונים גם יש נוגדי חמצון בכמויות גדולות מאוד. שום , מיץ בצל עם דבש, גם יעילים וגם טובים לחיזוק המערכת החיסונית בזמנים כאלה. אבל כל זה מקריאה בלבד וכדאי לשאול רופא אם זה לא יזיק לו וחוץ מזה אולי יגרום לו לבחילות (למרות שאומרים שלימון הוא נגד בחילות) וגם אולי אסור ביחד עם התרופות שמקבל. גם אם האונקולוג יגיד שזה לא מרפא כדאי לנסות אם יאשר שלא מזיק בזמן הטיפולים. דרך אגב שמעתי שהתרופה טרסבה שמיועדת לסרטן ריאות יעילה גם לחולי סרטן בלבלב ולחולים עם גרורות יש לי חוברת הסבר של הצוות בבי"ח על טרסבה שהיא תרופה ביולוגית ולא כימותרפית וניתן לקבל אותה בכדורים.
תקראי באתר הזה וגם בגוגל תחפשי עוד על התבלין זעתר שהוא ממש טוב נגד סרטן או תאים סרטניים לא יודעת בדיוק , תקראי באנטרנט, גם לתבלין אורגנו יש תכונות אנטי סרטניות אבל לזעתר יותר ויותר חזק . פשוט לקחת כף מהזעתר ולחלוט ולשתות וכדאי להוסיף דבש כי אחרת זה ממש מר ומגעיל. מי שמקבל קומדין בגלל קרישיות יתר בדם לאחר כימותרפיה אסור לשתות חליטות שהם מצמחים ירוקים.
אינני חושב שמדובר בהישנות של המחלה אם רק עבר ניתוח בו הוצא כל הגידול. גידולים של דרכי מרה אינם מתקדמים בצורה כל כך מהירה. אין למחלה זו כל טיפול יעיל . ניתן לנסות חומר כימי בשם גמזר ד"ר יוסף ברנר
לקרן שלום נסי את השיטה הזו ואת פורמולה 300-310 תפריט יומי הלקוח מספריה של ד"ר באדוויג (Cancer - The Problem and the Solution" [1999" ( The Oil-Protein Diet" (1952 וכן מתוך הקבצים וניסיון החברים המשתתפים בקבוצת התמיכה של באדוויג. רוב האנשים מתחילים את הפרוטוקול בהדרגה, מוסיפים מזונות בריאים ומיצים ומפחיתים מזונות מזיקים. הדיאטה נראית פשוטה אך המזונות הם חומרים רבי עוצמה ויכולים להחלות או לרפא בני אדם. בסרטן כבד, לבלב, קיבה וכיס המרה מומלץ להתחיל ב"דיאטת מעבר" (פרטים בהמשך). אחרי דיאטת המעבר יש להתחיל את התפריט עם כמות קטנה של שמן פשתן וגבינה עד הגעה לכמות הנכונה. כדי להתחיל לאכול בשיטת באדוויג יש להצטייד ב 4 כלים: 1. מטחנת קפה לטחינת גרעיני פשתן שלמים הנמכרים בחנויות טבע. יש בחנויות גרעיני פשתן טחונים למכירה. גרעינים אלה אסורים לאכילה שכן הם מחומצנים ויש בהם יותר נזק מאשר תועלת לגוף. יש לטחון את הגרעינים סמןך מאד לארוחה ולאכלם מיד. 2. מיקסר ידני(a stick-shaped blender) לערבב שמן פשתן עם גבינת קוטג' או גבינה לבנה אורגנית כך שהם מתחברים בשלמות והשמן הופך בתהליך הערבוב להיות מסיס במים ולפיכך נספג בשלמות במעי. 3. מסחטת מיצים קשים לסחיטת גזר, סלק כולרבי וכד'. יש מסטחה הגורסת וטוחנת את הפרי בשיטה המשמשת למסחטת מיץ עשב חיטה. היא נקראת masticating juice ומחירה יקר בהרבה מהמסחטות הצנטריפוגליות הרגילות. יתרונה בכך הוא שאפשר להכין מיץ בו זמנית מירקות קשים וירקות עלים. 4. בלנדר לכנת מיץ ענבים, פפאיה וכד'. יחסי הערבוב בין השמן לגבינה הם 3 כפות מידה (15 גר') שמן פשתן מעורבבים עם 100-125גרם גבינת קוטג' אורגנית דלת שומן או גבינה לבנה אורגנית . זו יכולה להיות גבינת עזים או פרות. הכף היא כף מידה המכילה 15 גרם נוזל ולא כפות אכילה רגילות. יש לצרוך שמן פשתן אורגני מכבישה קרה הבא בבקבוקים שחורים ונמכר בחנויות טבע כשהוא שמור בבמקרר. הסיבה לשמירתו בתנאים אלה לכך היא ששמן זה מתחמצן באור ובחום. גם בבית יש לשמור את השמן בקירור כל העת. ניתן לאחסנו בפריזר, דבר המאריך את חייו למשך כמה חודשים מעבר לתאריך התפוגה. בתחילת היום כשעה לפני ארוחת הבוקר יש לשתות כוס מיץ של כרוב כבוש (הוראות הכנה בהמשך). יש בו חומרים הנלחמים בסרטן וחומצה לקטית העוזרת לעיכול המזון. כרוב כבוש תעשייתי הנמכר בחנות אינו טוב לשיטת באדוויג. בהכנה הביתית נשמרים האנזימים אשר נהרסים בתהליך הפסטור של כרוב כבוש תעשייתי. ארוחת בוקר: כ 15 דקות לפני הארוחה יש לשתות כוס תה ירוק או תה צמחי. הנוזל החם בקיבה עוזר להתפחת זרעי הפשתן בארוחת הבוקר. לאחר מכן יש לאכול את ה"מוזלי". יש להכין את המוזלי רק לאותה ארוחה ולא להכין ולאחסן מעבר לכמות הדרושה. יש לאכול מיד לאחר ההכנה בגלל תהליך החמצון המתחיל עם חשיפת שמן הפשתן לאור ואוויר. הכנת המוזלי: 1. להכין תותים או תותי יער שונים, טריים או קפואים, רצוי אורגנים. באלה יש חומצה אלגית שהיא לוחמת בסרטן. בארצנו קשה להשיג פירות יער ותותי שדה טריים חוץ מתקופה קצרה בעונה. תותי יער שחורים יש בחנויות הטבע אך הם מיובאים ולא אורגנים. עם זאת בעונה אפשר ליהנות משפע של תותי גינה ופטל. אם אין פירות יער בנמצא יש לחתוך פירות אחרים לפי בחירה בכמות של חצי עד כוס פרי. פירות ומיצי פירות הם נוגדי סרטן חזקים. המבחר הוא גדול: תפוח, בננה, אגס, פפאיה, אנונה, תפוז, אשכולית, קלמנטינה, פומלה, רימון, קיווי, פסיפלורה, מנגו. רצוי להוסיף קצת מיץ פירות לפי בחירה: מיץ ענבים או תפוזים וכד'. 2. להכין מספר מועט אגוזים לפי בחירה כמו אגוזי ברזיל, אגוזי לוז, אגוזי מלך, שקדים, צנוברים וכד'. אין להוסיף בוטנים והם אסורים באכילה לפי הפרוטוקול. יש להשרות את האגוזים או השקדים במים כ 12-24 שעות לפני האכילה. הסיבה לכך היא שבשקדים היבשים יש חומר המונע נביטה והתעוררות האנזימים. 3 . לערבב כדקה בבלנדר ידני 3 כפות מידה של שמן פשתן עם 100 גר' גבינה לבנה דלת שומן, רצוי אורגנית. אם התערובת סמיכה מדי יש להוסיף 2 כפות רגילות של חלב, (לא מים או מיץ בשלב זה.) התערובת צריכה להיראות כמו קרם שמנת סמיך. יש לתת לתערובת לעמוד כדקה, ואז השמן שלא התערבב עם הגבינה צף ונראה בבירור, ואז יש לתת ערבוב נוסף. בטעם התערובת כעת לא חשים את טעם השמן. לגיוון מותר להוסיף לתוך התערובת כפית דבש, ו/או כפית אבקת קקאו, או וניל מעורבבים בכף ולא בבלנדר. 4. לטחון 2 כפות מידה של גרעיני פשתן במטחנת קפה. זה תחליף ל"לינומל" - תערובת שד"ר באדוויג המציאה, אשר מכילה זרעי פשתן טחונים מעורבבים עם אבקת חלב ודבש לשמירת הטריות. כעת לשים בקערית את כל המרכיבים: זרעי פשתן טחונים, פרי, שמן+גבינה, אגוזים. הסדר לא משנה אך רצוי שזרעי הפשתן יהיו יחד עם מיץ הפרי או הגבינה והשמן כדי להרטיבם. העיכול מתחיל בפה עם ערבוב המזון והרוק. יש לאכול לאט וללעוס היטב את גרעיני הפשתן עד הרטבתם וערבובם המלא עם שאר המרכיבים. התערובת המתקבלת מזכירה קרם שוקולד והטעם נפלא. זה מחפה על כך שיש לוותר על עוגות וגלידות, פודינגים וקינוחים מתוקים למינם שאינם נחשבים יותר בגדר "מזון". קשה לי להסתפק רק בכוס פירות ואני נוטה לאכול מעט יותר. למי שאינו סובל מסכרת אין בכך רע. ב 10 בבוקר: מיץ טבעי סחוט מגזר וסלק חי, או צנונית, סרפד, סלרי, לימון, תפוח. סלק וגזר יעילים במיוחד לניקוי הכבד. לפני ארוחת צהרים:כוס תה ירוק או תה צמחי. להמתיק עם מעט דבש אם יש צורך (לא סוכר.) ארוחת צהרים:סלט טרי לירקות העונה: עגבניות , מלפפונים, כרוב, גזר, פלפל, בצל, חסה, עלי סלט, בטיבול של "מיונז"הכנת ה"מיונז":2 כפות של שמן פשתן מעורבים בבלנדר עם 4 כפות גבינה אורגנית. להוסיף כף חומץ תפוחים אורגני, או לימון. ניתן להוסיף לגיוון שן שום, עשבי טיבול כמו כוסברה, פטרוזיליה, שמיר. מתקבל "מיונז" עשיר וטעים להפליא. לקבלת ממרח מתוק יש להוסיף מיץ ענבים אדום או מיץ אחר. עשו ניסיונות עם טעמים שונים. בספר המתכונים של באדוויג יש כ 500 מתכונים המבוססים על שיטתה. (הגוף יכול לעכל 2 -3 שמן פשתן לא מעורבבים בגבינה.) יש להימנע מרטבים תעשייתיים. קינוח לארוחת צהרים: אותו "מוזלי" כמו בבוקר. זוהי מנת שמן הפשתן השנייה של היום: 3 כפות של שמן פשתן מעורבבים עם 100 גר' גבינה אורגנית פירות טריים. הפעם לא מוסיפים גרעיני פשתן טחונים. אם הסלט והמוזלי לא מספקים אתכם איכלו ירקות מאודים. אפשר לצרוך עד 8 כפות שמן פשתן ליום. את הארוחה החמה אני שומרת לערב. לחם לא נכלל בפרוטוקול של באדוויג למעט "לחם יחזקאל" הנאפה מקמח דגנים ואין להשיגו בארץ. מאחר והייתי חובבת לחם מושבעת החלפתי אותו בפרוסה קטנה של לחם כוסמין נבוט. אחר הצהרים: כף גרעיני פשתן טחונים מעורבבים בכוס שמפנייה איכותית, או כף גרעיני פשתן מעורבבים בכוס מיץ פירות: ענבים, דובדבנים, תותים, אננס טרי, תפוזים. יש ללעוס היטב את הגרעינים. אפשר להחליף את הפירות במיץ ירקות. לפנות ערב: כף גרעיני פשתן טחונים מעורבבים במיץ פפאיה ואננס. גם הפפאיה וגם האננס מכילים אנזימי עיכול . מיץ משומר אינו מכיל אנזימים. יש לשתות את המיץ סמוך לזמן הכנתו לפני שהאנזימים נהרסים במגע עם האור והאוויר. ניתן להחליף את מיץ הפירות במיץ ירקות. במסחטת מיצים ניתן להכין מיץ מעלי סלט טריים, עלי תרד טריים, חסה, קולרבי, כרוב, או סלרי , מעורבבים עם כמה גזרים או תפוח להמתקת המיץ.(אני מערבבת מיץ פפאיה עם מיץ לימון וקוביות קרח כתושות). ארוחת ערב, יש לאכול לא יאוחר משש וחצי בערב:מרק ירקות ממבחר ירקות מטובל היטב. להוסיף לאחר הבישול לטיבול "אולאולוקוס" (מתכון בהמשך) וכף שמרים תזונתיים. ירקות מאודים או מבושלים קלות כמו: עגבניות, תרד, סלק, גזר, מנגולד, כרוב, כרוב ניצנים, שעועית ירוקה, אפונה ירוקה, ברוקולי, בצל, שום, ארטישוק ירושלמי, אספרגוס, פלפל אדום, פלפל אדום חריף וכד'. לאחר הבישול להוסיף מעט "אולאולוקס" וכפית שמרים. אידוי קל היא שיטת הבישול המועדפת ושומרת על הרמה הגבוהה ביותר של הרכיבים התזונתיים. מנת דגנים וקטניות: כוסמת, אורז מלא, קינואה, דוחן, עדשים, חומוס, אפונה, פול, תפוחי אדמה. יש לאכול רק דגנים מלאים ואורגניים. כוסמת הייתה הבחירה המועדפת על יוהנה באדוויג בגלל היותה קלה לעיכול. תירס לא נכלל בפרוטוקול. יש להמעיט באכילת תפוחי אדמה.הערת: שמני הקוקוס שקניתי בארץ לא היו טעימים. לבסוף הזמנתי גלון של שמן מחו"ל ושמתי אותו במקרר. בערב: מותר כוס יין אדום אורגני אם מתחשק. לסיכום: יש לאכול מדי יום 6-8 כפון שמן פשתן מעורבבים עם 200 גר' גבינה אורגנית דלת שומן. 4-6 כפות גרעיני פשתן טחונים. ירקות ופירות ומיצים, דגנים וקטניות מלאים. יש לשתות לפחות 3 כוסות תה ירוק או תה צמחי נטול קפאין. האוכל צריך להיות טרי, אורגני והכי קרוב למצבו הטבעי והלא מבושל. אין לאחסן מיץ ומזון או לשמור אוכל למחרת. לשתות רק תה או מים מינרלים ולהרבות בשתייה. להקפיד על לקיחת כפית שמרים תזונתיים ליום שמספקת ויטמיני B (אין הכוונה לשמרי בירה. גם שמרים תזונתיים אלה ניתן כיום רק להזמין מחו"ל).לאכול כ 4 אגוזי ברזיל ליום לאספקה יומית של סלניום. סדר האכילה חשוב ואין לשנותו. ד"ר באדוויג חשבה על כל פרט ולכל בחירה שלה יש סיבה. עינכם הרואות שמבחר המאכלים הוא רב ביותר וכל אחד יכול לבחור את המזון המועדף עליו. בוודאי התגנבה מחשבה לראשכם: האם לא משמינים מכל כך הרבה שמן וגרעיני פשתן? התשובה היא לא. שמן הפשתן כשלעצמו אינו משמין ואינו נאגר בגוף. הדרך להימנע מהשמנה היא פעילות גופנית וויסות כמות המזון היומית. לא מומלץ לאכול הרבה ולקום מהשולחן מפוצצים אפילו אם האוכל בריא. עדיף להקטין את גודל המנות ולא להחסיר את שתיית המיץ עם גרעיני הפשתן. עלינו לשמור במשך היום על תחושה של קלות בגוף. אני עושה ניסיונות אינסופיים בשינוי כמויות המזון היומיות: מקטינה את כמות הפירות בבוקר, מקטינה את כמות הסלט ומוותרת על תוספות אחרות, מדלגת מדי פעם על הארוחה החמה בערב. במשך שנה הוספתי בהדרגה 1.5 קילו למשקלי הקודם ואני מצליחה לשמור על משקל זה. בכל פעם שמתגנבת לראשי המחשבה לעשות מאמץ ונסות להיפטר מהם אני מזכירה לעצמי: עדיף לעלות כמה קילוגרמים במשקל - רק לא "כימו"... ולא כדאי להיכנס למתח בנושא זה. חשוב להקפיד על אכילה מספקת של חלבון על ידי הכללה של שקדים ואגוזים וקטניות בתפריט היומי. בכל פעם שתתגבר בכם הכמיהה לביצים או בשר או גבינות למיניהן, תדעו שזהו איתות מהגוף לקבל חלבון. בשנה הראשונה שתיתי גם עשב חיטה כל בוקר בגלל סגולותיו הבריאותיות המופלגות. זה לא היה טעים לי ושוב הפעלתי את הטכניקה שלי: לשאול מה עדיף, זה או כימו? לאחר שנה הגוף אותת שלי אינו מעוניין יותר בעשב חיטה וחדלתי. אסור לאכול: סוכר לבן או חום, או כל סוגי הממתיקים המלאכותיים. להמתקה מותר להשתמש בדבש או סטיביה או מיץ פירות טבעי. אין לצרוך יותר מ 5 כפיות דבש ליום. דגים ובשר לסוגיו, כולל עוף ובשר מעובד, נקניקים ופסטרמה, ושומן מהחי בצורת גבינות צהובות, גבינות קשות וחמאה (למעט 200 גר' גבינה אורגנית המעורבבת בשמן פשתן.) מרגרינה ושמנים צמחיים מוקשים וחצי מוקשים ושמנים לטיגון מכל סוג: סויה, תירס, קנולה, חריע וכד'. שמן זית לא נכלל בפרוטוקול אך הוא אינו נחשב מזיק ומי ש"חייב" יכול לשים אותו מדי פעם "במסורה" בסלט אך לא על חשבון צריכת שמן פשתן ולא באופן יומיומי. גלידות. קמח לבן ומוצריו: עוגות, בוקראס, עוגיות, לחם, פסטה. חיטה אינה נחשבת לדגן מומלץ לכן אני מרשה לעצמי לאכול רק פרוסת לחם אחת של כוסמין נבוט. ביצים. כל מזון מעובד ומשומר: שימורים למינם, חמוצים, רוטבים. קורנפלקס, דגני בוקר, בקיצור: להימנע מכל מזון שמוכן ונארז בבית חרושת, לא משנה עד כמה הוא נחשב "בריא". חומרים משמרים, כימקאלים, צבעי מאכל. בוטנים וחמאת בוטנים. תוספי מזון ונוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים. צריכה מוגברת עלולה להפריע לפרוטוקול. משקאות קלים המכילים סוכר, משקאות דיאטטיים, מיצים המכילים סוכר. קפה, תה רגיל. . בתור חסידה מושבעת של תוספי מזון היה לי קשה בהתחלה להיפרד מהם.עד שהתחלתי בשיטה של באדוויג צרכתי באופן יומיומי: Q10, ויטמין C, E, , בטא קרוטן, סלניום. מקריאת ספריה למדתי שלקיחת אנטי אוקסידנטים יכולה לחבל בפרוטוקול. לעומת זאת התחלתי לקחת חיידקים ידידותיים לשיפור העיכול ואנזימי עיכול: ברומלין ופפטין מאחר ולא ניתן להשיג באופן שוטף אנס ופפאיה בארצנו ובאדוויג הכלילה פירות אלה בתזונה היומית. הצלחתי אחרי תקופה ארוכה לוותר לגמרי על טחינה מאחר והיא נחשבת למוצר מעובד. לעתים רחוקות אני שבה ואוכלת מעט, רק כדי להיזכר. כנ"ל לגבי זיתים. ד"ר באדוויג לא כללה תוספי מזון בפרוטוקול שלה וכמו כן לא השתמשה בתרופות מכל סוג שהוא כולל משככי כאבים והפסיקה את השימוש בהם אצל אנשים שהיו בטיפולה. יש לה עזרים אחרים לטפל בכאב. המזון בפרוטוקול נותן לגוף מה שהוא זקוק לו כדי לעצור את הסרטן. היא הזהירה שיש לאכול לפי השיטה שלה באדיקות לפחות 3 שנים לפני שאפשר להתרווח מעט אבל אסור להפסיק לצרוך את המזונות האלה ליותר מיום אחד ואסור להכליל מזונות מזיקים ותוספי מזון באופן יומיומי בתפריט. העושה כך מסתכן בחזרת הסרטן וזה קרה לכמה אנשים. "מזון על פורמולה 310 " למניעה ריפוי והחלמה נלחמים בתת-תזונה עלי פורמולה 300 משמשים בארצות מתפתחות באזורים הטרופיים למאבק בתת-תזונה, בעיקר בקרב תינוקות ונשים מניקות. שלוש עמותות בינלאומיות Trees for Life, Church World Service, Educational Concerns for Hunger Organization ממליצות על מזון העל פורמולה 300 כמקור תזונה טבעי באזורים טרופיים. עלי פורמולה 300 אפשר לאכול טריים, מבושלים או לשמר אותם כאבקה יבשה לחודשים רבים ללא קירור, מבלי לאבד את ערכם התזונתי. עץ מזון העל פורמולה 300 מבטיח במיוחד כמקור מזון באזורים טרופיים מכיוון שהוא מתכסה בעלים בסוף עונת היובש כאשר ההיצע של מזונות אחרים מצטמצם. בדיקה של ההרכב התזונתי של העלים מגלה שהם מכילים כמויות משמעותיות של ויטמיני A, B, C, סידן, ברזל וחלבון. מחקרים מדעיים מאשרים שעלים צנועים אלה הם מאגר עוצמתי של ערכי תזונה. כשעורכים השוואת ערכים תזונתיים לפי משקל, עלי פורמולה 300 מכילים: פי 3 ויטמין E משקדים! פי 7 ויטמין C בהשוואה לתפוזים. פי 4 סידן בהשוואה לחלב. פי 4 ויטמין A בהשוואה לגזר. פי 2 חלבון בהשוואה לחלב. פי 9 מגנזיום מפטרוזיליה! פי 3 אשלגן בהשוואה לבננות שימוש רפואי למניעה ולטיפול עץ מזון העל פורמולה 300 הוא בעל שימושים רפואיים רבים הן כאמצעי מונע והן כטיפול בבעיות בריאות. מקורן של רוב הראיות לגבי יעילות בריאותית הוא עממי מסורתי, ומעט מחקר מדעי נערך עד כה כדי לתמוך בסגולות המרפא שלפורמולה 300 . ברפואה ההודית המסורתית (איורוודה) משמשים עלי פורמולה 300 למניעתן של כ- 300 מחלות. תחום בו נערך מחקר מדעי משמעותי הוא הפעילות האנטיביוטית של עצימזון העל פורמולה 300 . מחקרים שערך צוות מדענים הודי כבר בשנות ה- 50 של המאה הקודמת מספקים ראיות די מרשימות על יכולות אנטי-מיקרוביאליות נרחבות. על אף שהמידע קיים יותר מ- 55 שנים רובו נותר בלתי נודע למדענים מערביים. יכולות אנטיביוטיות למגוון גדול של זיהומי עור וזיהומים פנימיים, נמצאו בכל חלקי העץ, עלים, זרעים, שורשים, קליפה ופרחים. באמצע שנות ה- 60 של המאה העשרים זוהה מנגנון הפעילות שמסביר את הטענות הרפואיות בנות מאות השנים של הרפואה המסורתית. למרבה הצער, מכיוון שרוב המחקרים על יעילות אנטיביוטית בבני אדם לא נתמכו בבקרת פלסבו ובמחקרים אקראיים, הדעה הקדומה של עולם הרפואה המודרנית מנעה את הפצת הבשורה על היכולות האנטיביוטיות ברחבי העולם המערבי. תחום נוסף ברפואה המסורתית שזכה לגיבוי מדעי הוא טיפול בסרטן. זה זמן רב שמטפלים ברפואה המסורתית מכירים בערכו של מזון העל פורמולה 300 בטיפול בגידולים. מחקרים בחנו פוטנציאל מניעת סרטן של רכיבים מסוימים שלמזון העל פורמולה 300 . זוהו שני רכיבים שמנעו הופעת גידולים במודל של חיות מעבדה, כאשר הממצא המרשים ביותר הוא ירידה דרמטית בסרטן העור. נדרשים מחקרים נוספים כדי להגיע לרמות הוכחה שנדרשות ברפואה המודרנית כדי להכיר במזון העל פורמולה 300 כצמח מרפא בעל יכולות מניעה של סרטן. שימושים עיקריים: אנטי ויראלי אנטי בקטריאלי עשיר מאוד בכלורופיל לחיזוק מערכת החיסון, נוגדי גידולים סרטניים מכול מין וסוג ניקוי הגוף מרעלים וממתכות כבדות, קטילת פרזיטים ותולעים במעיים, תמיכה בזמן הקרנות וכימותרפיה, טיפול בחוסר תאבון אצל ילדים ומבוגרים סיוע בטיפול בבריחת סידן. משמש כאנטיביוטיקה טבעית יעילה ובטוחה ללא כול תופעות לוואי שימושים נוספים: טיפול בחולי סכרת, טיפול בלחץ דם טיפול בדלקות מעיים, טיפול בדלקות חניכיים, הגדלה ודלקת של בלוטת הערמונית, טיפול במחלות עור, טיפול בחולי סרטן עור (מלנומה) , טיפול בחולי סרטן כבד, טיפול בחולי סרטן הערמונית (פרוסטטה), טיפול בחולי סרטן השד , טיפול בחולי סרטן רחם ושחלות , טיפול חלק מסוגי סרטן הדם (לוקמיה) טיפול בסרטן הלימפה (לימפומה) טיפול בסרטן הריאות בסרטן המעי הגס סרטן במוח גליובלסטומה סרטן הגרון סרטן בכליות טיפול במחלות מין , טיפול בחולי איידס , טיפול במחלות דרכי הנשימה, טיפול בכאבי ראש, מיגרנות, טיפול בדלקות פרקים וגידים , טיפול בדרבן, טיפול בקנדידה טיפול בשפעת טיפול בנשירת שיער ועוד. הצמח מאושר על ידי משרד הבריאות לעיונכם ברשימת החומרים במזון העל פורמולה 300 אין הרבה מוצרים שהם באמת 100% טבעיים. על מנת לסבר את האוזן, הצמח מכיל: 27% חלבון, 2.3% שומן, 4.3% כלורופיל, 19.2% סיבים תזונתיים, ובערכים ל- 100 גר': 2,000 מ"ג סידן, 368 מ"ג מגנזיום, 204 מ"ג זרחן, 1324 מ"ג אשלגן, 25 מ"ג ברזל, 870 מ"ג גופרית, 448 מ"ג ויטמין E ואת הוויטמינים A, B, ו- C ולפחות 18 חומצות אמינו בשלמותם הנחוצות לגופנו . מזון העל פורמולה 300 מופיע ברשימת הצמחים המורשים על ידי משרד הבריאות ערכים התזונתיים של מזון העל פורמולה 300 (for 100 g.) Moisture ** רטיבות 9 Calories קלוריות 205 Protein (g) ** חלבון 27 Fat (g) שומן 2.3 Carbohydrate (g) פחמימות 38.2 Fiber (g) סיבים 19.2 Ca (mg) ** סידן 2,000 Mg (mg) מגנזיום 368 P (mg) זרחן 204 K (mg) אשלגן 1,324 Cu (mg) נחושת 0.57 Fe (mg) ** ברזל 25 S (mg) גופרית 870 Oxalic acid (mg) 1.60 Vitamin A - B carotene (mg) 16.3 Vitamin B I -thiamin (mg) ** 0.71 Vitamin B2 -riboflavin (mg) ** 1.7 Vitamin B3 -nicotinic acid (mg) 8.2 Vitamin C -ascorbic acid (mg) ** 2 Vitamin E -tocopherol acetate (mg )** 448 Arginine (g/ I 6g N) 1.33% Histidine (g/16g N) 0.61% Lysine (gl I 6g N) 1.32% Tryptophan. (g/ I 6g N) 0.43% Phenylanaline (g/16g N) 1.39% Methionine (g/ I 6g N) 0.35% Threonine (g/ I 6g N) 1.19% Leucine (g/ I 6g N) 1.95% lsoleucine (g/16g N) 0.83% Valine (g/ I 6g N) 1.06% לפורמולה 310 הוסף קורקומין מרוכז מאוד "מזון העל פורמולה 300- 310 " בטוח לשימוש לכול קבוצות הגיל לפרטים והזמנות יש לפנות לדליה ודוד המרכז לבריות וריפוי טבעי עצמי 09-8846105/6
שהיא יעילה פי 2 מפורמולה 300-310. זה אפילו מרפא את שפעת העופות! בינתיים אין להשיג בארץ.
דגים, עוף, תוספי מזון, נוגדי חימצון, ויטמינים ומינרלים? הרי זה מה שממליצים פה בפורום!
http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2229-12614-26847519,00.html
הכוונה לעץ המוריגה ? המכונה לפעמים עץ החיים. אכן העלים שלו הם תוסף תזונתי מעולה. ובעל יכולות ריפוי אדירות. אחד ממגדלי המוריגה בארץ סיפר לי שחולה סרטן מוח נעזר בין השאר בעלי מוריגה ורואה שיפור במצבו ברוך השם.