רופאים מביה"ח שיבא הצליחו לרפא ניוון תורשתי של רשתית העין...
האם אתם או אדם קרוב לכם מתמודדים עם ליקוי ראייה חמור, שאינו...
לא ניתן לטפל בלקות ראייה חמורה במשקפיים רגילים, תרופות או...
מחלות עיניים שונות שמתרחשות בגיל הילדות עלולות לגרום לפגיעה...
שלום רב האם יש טיפול מלבד הזרקות של נוגדי VEGF אבסטין אילייה ולוסטנטיס ל AMD רטוב .האם יש חידוש בתחום בשנים האחרונות . תודה רבה
שלום. זה החידוש הגדול!! 13 שנים ברפואה זה ממש עכשיו…
האם יש דרך כלשהיא למניעת AMD
ראה תשובה לשאלה
הייתי אצל רופא העיניים שנתן לי צילומי עיניים. מה זה CNV? תודה
Choroidal Neo - Vascularization כלי דם חדשים הצומחים ממקור שכבת הדמית - כורואיד שמתחת לרשתית. עקב צמיחתם עשויה להגרם פגיעה משמעותית בראיה מרכזית - למשל בניוון רשתית "רטוב" (AMD)
שלום, אני בת 75 . כבר יותר משנה אני מתקשה בקריאה של אותיות קטנות. תחילה חשבתי שקשור לקטרקט אך לאחר ניתוח ללא שינוי. אני קוראת חומרים בדיגיטל ומגדילה מאד את האותיות. אם אני רוצה לקרוא ספר שאין בגרסה דיגיטלית, זה מצריך מאמץ רב עד בלתי אפשרי. אני מרגישה כאילו יש מסך רטוב מול העיניים שלי ומתעייפת במהרה. האם יתכן שזה ניוון מקולרי?
לא ניתן לקבוע אם מדובר בניוון ללא בדיקת עיניים. אפשר לנסות לשים טיפות לחות בעינייים ובמקביל לקבוע תור לרופא עיניים לבדיקה מלאה
התסמינים שאת מתארת, כמו קושי בקריאת אותיות קטנות, תחושת מסך רטוב מול העיניים ועייפות מהירה, אכן עשויים להצביע על מספר גורמים. אחד הגורמים האפשריים הוא ניוון מקולרי תלוי גיל (Age-Related Macular Degeneration, AMD), במיוחד אם מדובר בתסמינים שלא השתפרו לאחר ניתוח קטרקט. ניוון מקולרי הוא מצב שפוגע באזור המקולה בעין, האחראי לראייה המרכזית והחדה, במיוחד בעת קריאה. ישנם שני סוגים עיקריים של ניוון מקולרי: ניוון מקולרי יבש: הסוג השכיח יותר, המתפתח בהדרגה. הוא עלול לגרום לראייה מטושטשת ואובדן הדרגתי של היכולת לקרוא ולהבחין בפרטים קטנים. ניוון מקולרי רטוב: הסוג הפחות שכיח, אך מתקדם מהר יותר, וגורם להופעת כלי דם חדשים ודליפה ברשתית, מה שיכול ליצור תחושת עיוות ראייה. עם זאת, התסמינים שאת מתארת יכולים להיות קשורים גם למצבים אחרים, כמו עין יבשה, שגורמת לעיתים לתחושת מסך או טשטוש ראייה, במיוחד בעת קריאה ממושכת. מומלץ מאוד לפנות לרופא עיניים לצורך בדיקה מקיפה של הרשתית, ובמידת הצורך לבצע צילום OCT (Optical Coherence Tomography) כדי להעריך את מצב המקולה. זהו אמצעי חשוב לאבחון ניוון מקולרי או בעיות אחרות ברשתית. חשוב לאבחן את המצב מוקדם ככל האפשר, במיוחד אם מדובר בניוון מקולרי, מכיוון שיש טיפולים שיכולים להאט את התקדמות המחלה, בעיקר במקרים של ניוון מקולרי רטוב.