קורודרמיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

האם יש טיפול לעיוורון?

רפואת העתיד: תוך מספר שנים יושלם פיתוח טכנולוגי מהפכני של השתלת שבב - מתחת לרשתית - שישחזר את יכולת הראייה. ד"ר נדב בלפר על התקווה החדשה לעיוורים רשתית העין היא החלק האחראי להפוך את התמונה המגיעה כאנרגיה של אור לאנרגיה חשמלית בתאי עצב הראייה, ולהעבירה אל המוח. הרשתית היא רקמת עצב המרפדת את הקיר הפנימי של גלגל העין, והיא מחוברת ישירות אל המוח דרך עצב הראייה. במרכז הרשתית נמצאת נקודה זעירה, בגודל של 1.5 מילימטר בלבד, הקרויה "מקולה". המקולה אחראית על הראייה המרכזית, ראיית הפרטים הקטנים והמדויקים ועל חדות הראייה. היא המאפשרת לנו ביצוע פעולות כגון קריאה ונהיגה, והחלק ההיקפי של הרשתית אחראי על שדה הראייה ההיקפי. רבות ממחלות העיניים הקשות יותר אשר פוגעות בירידה בכושר הראייה, קשורות בפגיעה ברשתית העין, חלקן פוגע בעיקר במקולה, חלק בהיקף. גורמי הסיכון העיקריים הם גיל מבוגר, מחלת סוכרת לא מאוזנת ותורשה. אין היום לרפואה המודרנית כלי...
ללמוד עוד על קורודרמיה
האם יש טיפול לעיוורון?-תמונה

רפואת העתיד: תוך מספר שנים יושלם פיתוח טכנולוגי מהפכני של...

מאת: ד"ר נדב...
22/11/2010

קורודרמיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בעלי סובל מקורודרמיה - מגיל 4 לא רואה בלילה בגיל 20 קיבל פנקס עיוור איבד שדי ראיה לגמרי כיום ניתן לומר שהוא עיוור - לא יכול לעשות צעד לבד. חשבו שהוא סובל מרטיניס פיגמנטוזה - לפני כשנתיים היינו אצל מומחים שקבעו שהוא סובל מקורודרמיה - הוא בן52 שמענו על ניסיון להשתלת שבב לשיפור הראיה - האם ניתן לעזור גם במחלה זו? האם יש בדיקות מדויקות להבחין אם זה רטיניס או קורודרמיה?

לרוב בבדיקת הרשתית ניתן לקבוע אם מדובר בכורדרמיה או רטיניטיס פיגמנטוזה. כל עוד שיש אפילו מעט ראיה אז לא מומלץ לבצע השתלת שבב מאחר ובמקרה הטוב זה יעניק מעט ראיה לאדם שאינו רואה בכלל ומדובר בניתוח נסיוני. מומלץ גם לקבל ייעוץ גנטי.