ראייה כפולה (דיפלופיה) אינה תופעה שכיחה, אך מאוד מורכבת ולא...
רופא עיניים רשם : קונברגנציה : NPCּּּ = 4CM ROUT . 1. מה אומר הביטוי ? 2 . האם זה בגדר הנורמל ? תודה .
דני שלום! מדובר על NEAR POINT CONVERGENCE כלומר, כאשר מקרבים לכוון האף כאשר שתי העיניים פקוחות מטרה (אפשר לקרב אצבע לאף), שתי העיניים צריכות להתקרב לכוון האף. באם עין אחת בורחת הצידה זה המרחק של NPC. הערך הנורמלי הוא מתחת ל-10 ס"מ מגשר האף. במקרה שציינת המרחק הוא 4 ס"מ שהוא תקין. ואז עין ימין ברחה החוצה. כל טוב! ד"ר יגב רונית
שלום אתמול היינו בבדיקת ראיה עם הרחבת אישונים עם ביתי בת ה5.5 שעולה לכיתה א. הממצאים: חדות ראיה: *ללא תיקון – ימין: -6/7.5 שמאל: 6/9 רפרקציה: +2.75 עם 90*0.50+ בשתי העיניים – מקטע קדמי שקט, אישון עגול, עדשה זכה. דיסקית תקינה, מקולה שמורה, רשתית צמודה. תנועות עיניים מלאות, אורטופרית, קונברגנציה טובה, 9/9. תבחין כיסוי לקרוב תקין. קיבלנו מרשם למשקפיים: פלוס 1.25 (+0.25*90) שאלות: האם זה אומר שהיא לא רואה טוב מרחוק או מקרוב? האם מדובר במשקפיים זמניות או לתמיד? הילדה לא רוצה להרכיב משקפיים – מה ההשלכות אם לא תרכיב? האם זה יזיק והמספר יגדל? או שזה רק אומר שהיא תתאמץ יותר? יכול להיות שאם היא לא תרכיב משקפיים זה יעבור עם הזמן או שלהיפך זה יזיק?
הילדה רואה מצויין אך מתאמצת לראות. המאמץ כשיש מרשמי פלוס תמיד גדול יותר בעבודה לקרוב מאשר לרחוק. מקובל לתקן מרשמי פלוס כאלו לפני עליה לכתה א'. אם הילדה לא תרכיב משקפים היא עלולה לפתח כאבי ראש, חוסר ריכוז, קושי בקריאה (ביחס ליכולת של עצמה) ולעיתים נדירות בגיל הזה גם פזילה. המרשמים אצל מרבית הילדים יורדים עם הגיל וסביר שבעוד מספר שנים היא לא תזדקק למשקפים.
האם יש קשר בין חולשת קונברגנציה ל - GILBERT'S DISEASE ?
לא מכירה קשר כזה
בן 31 , סיכום אורתופטיקה : תנועות עיניים מלאות . קונברגנציה מצויינת . חדות ראייה תקינה עם משקפיים לרחוק ולקרוב . במבחן כיסוי : לרחוק : XP 16 + 2 L/R . לקרוב : 25 XP . סובל מכאבי ראש לאחר קריאה ממושכת של כ 20 דק' . ( כאבים באזור הקדמי של הראש , מצח ורקות ) . ( הפסקות יזומות לא עוזרות ) אם הקונברגנציה מצויינת והח.ר תקינה , מה יכולה להיות הסיבה לכאבי הראש ?
יש סיבות רבות לכאבי ראש- ממליצה לפנות לרופא.ת משפחה. מבחינה עינית- יתכן והאקומודציה לא תקינה או שיש מרשמים גבוהים יותר ממה שבפועל מרכיב (היפראופיה).