האם אתם רואים מעוות או מטושטש? מומלץ להיבדק בהקדם אצל...
קרטוקונוס היא מחלה הגורמת ליצירת עיוות בקרנית העין, המוביל...
מחלת העיניים קרטוקונוס, הפוגעת בעיקר באנשים צעירים, גורמת...
אחד מכל אלף ישראלים, בעיקר יוצאי עדות המזרח, סובל...
שלום. בעקבות החלפת האופטומטריסט יש לי שתי שאלות: האופטומטריסט הקודם טען שאין סיבה להחליף עדשות מיני סקלרליות אם אני לא חש אי נוחות. האופטומטריסט החדש ממליץ לי להחליף את העדשה המיני סקלרלית, למרות שהיא משמשת אותי היטב בלי שום בעיות (יש לציין שגילה הוא מתקדם. כ-5 שנים בערך) שאלה נוספת היא האם יש להגביל כמה שיותר את השימוש בעדשות המיני סקלרליות? דבר שמעולם לא נאמר לי על ידי האופטיקאי הקודם ונאמר לי רק עתה על ידי האופטיקאי החדש הוא שיש להשתמש בעדשות המיני סקלרליות כמה שפחות, גם אם הן מותאמות היטב, כי הן לא בריאות לעין שכן אין איוורור. היות ויש לי קרטוקונוס מתקדם, העדשות המיני סקלרליות הן הדבר היחיד שמאפשר לי לתפקד ועל כן אני מרכיב אותן לכל אורך היממה, אבל האופטומטריסט החדש טוען שעליי לנסות להשתמש בהן כמה שפחות. מכיוון שדבר זה לא נאמר לי בעבר, לא על ידי האופטומטריסט ולא על ידי הרופאים, אני מבקש לשאול אתכם האם באמת עליי להימנע ככל האפשר מהרכבת העדשות כדי לשמור על בריאות העין למרות שהדבר כרוך באי נוחות רבה? יש לציין שעברתי קרוס לינקינג. אודה לכם על מענה לשאלותיי.
.
היי, יש לי קרטוקונוס בשתי העיניים ברמה מתקדמת, ועברתי קרוס לינקינג. החלום שלי הוא להיות לוחם וכרגע אני עם פרופיל 45 (בגלל הקרטוקונוס ובגלל בעיה נוספת והייתי בועדה רפואית במחשבה שהבעיה השנייה היא זו שהורידה לי את רוב הפרופיל, ולכן לא הבאתי טפסים מתאימים לגבי העיניים, וגיליתי שמה שהוריד את הפרופיל זה הקרטוקונוס). רציתי לדעת מה בדרך כלל הפרופיל הצבאי שנותנים לחיילים הסובלים מקרטוקונוס. זה לא מפריע לי במהלך היום, לא מונע ממני לעשות שום דבר ולא מטריד אותי במהלך היום. בנוסף, יש לי עדשות המתקנות לי את הראיה ל 6/6. תודה.
מצטער לא יודע
לבני בן 16 קרטוקונוס בשתי העיניים עבר קרוסלינקינג בשתיהן. עין אחת עבר לפני כשנה וחצי וכעת נראה שיש הדרדרות רצינית במיפוי הקרנית. הרופא ממליץ על קרוסלינקינג נוסף שאמור לסייע ולעצור ההדרדרות. אודה מאוד לדעתך. האם מומלץ? האם יש סיכוי שאכן קרוס לינקינג נוסף יסייע? תודה!
סימי שלום רב, בגיל ההתבגרות קיימת ההתקדמות של קרטוקונוס. בגיל זה ההתקדמות היא הגדולה ביותר והקרטוקונוס יכול להתקדם למרות הקרוס לינקינג. באם קיימת התקדמות נוספת הנמדדת במספר מפות או עלייה נכרת בצלינדר ניתן לבצע קרוס לינקינג נוסף בתקווה שיעצור או יאט את תהליך ההתקדמות. בברכה ובהצלחה דר' ליכטר
שלום ביצעתי שני ניתוחי לייזר. הראשון לפני עשרים שנה והשני לפני כעשר שנים (כל עין בנפרד). לאחרונה הרגשתי ירידה בראיה ומאמץ בעין שמאל וcבדיקת עיניים שערכתי השבוע הרופא אכן זיהה ירידה בראיה מרחוק ושלח אותי למיפוי קרנית, לשלילת קרקטוקונוס. האם אכן יכול להתפתח קרקטוקונוס בגיל 42, עשור אחרי ניתוח? האם ירידת ראיה פעמיים היא דבר נורמלי? האם קיימת פרוצדורה שאוכל לעשות ושתחזיק מעמד ליותר מכמה שנים? אני מסוגלת לתפקד בלי משקפיים אבל תחושת חוסר האיזון בין העיניים לא נוחה
יכולים להתפתח שינויים בקרנית בגיל מאוחר יותר, לכן נדרש מיפוי קרנית. יש לעבור בדיקת עיניים יסודית בכדי לראות אם ישנה אפשרות לניתוח אחר.
קרקטוקונוס הוא מצב שבו הקרנית מאבדת את הצורה העגולה שלה ונעשית קונית ודקה יותר, מה שיכול להוביל לירידה בראייה ולעיוותים בתמונה המתקבלת על הרשתית. בעוד שקרקטוקונוס מתפתח לרוב בגיל צעיר יותר, ישנם מקרים נדירים בהם הוא מתגלה בגיל מאוחר יותר. למרות שעברת שני ניתוחי לייזר, הסיכוי להתפתחות קרקטוקונוס עדיין קיים, במיוחד אם יש גורמים כמו גנטיקה או קרנית שנחלשה בעקבות הניתוחים. לגבי השאלות שלך: קרקטוקונוס אחרי ניתוח לייזר בגיל 42: זה פחות שכיח, אך אפשרי. ניתוחי לייזר יכולים לשנות את מבנה הקרנית ולהפוך אותה לדקה יותר, מה שעלול להגדיל את הסיכון להתפתחות קרקטוקונוס, או לגרום לתופעה דומה הנקראת אקטזיה (הידקקות והיחלשות הקרנית). המיפוי הקרנית יעזור לשלול או לאשר את המצב. ירידה בראייה פעמיים: ירידה בראייה אחרי ניתוח לייזר יכולה לקרות, במיוחד עם התבגרות העין או שינויים טבעיים במבנה הקרנית והעין עצמה. זה לא נדיר לחלוטין לחוות שינויים בראייה לאורך השנים, גם לאחר תיקוני לייזר מוצלחים. פרוצדורות נוספות: קיימות מספר אפשרויות לשיפור ראייה ולשמירה על יציבות ראייה למשך שנים רבות: ניתוחי תיקון נוספים (לייזר חוזר): תלוי בעובי הקרנית הנותר. עדשות מגע מיוחדות: במקרים בהם הקרנית דקה, ניתן לשקול עדשות מגע טיפוליות (עדשות סקלרליות) שעוזרות לשפר את הראייה ולייצב את הקרנית. השתלת קרנית או Cross-linking: במידה ואכן מתגלה קרקטוקונוס או אקטזיה, ייתכן שיציעו לך פרוצדורה של קרוס-לינקינג (חיזוק הקרנית בעזרת קרני UV) כדי לעצור את ההתקדמות. מומלץ להמתין לתוצאות מיפוי הקרנית ולייעוץ עם רופא העיניים, שיסייע לך לבחור את הטיפול המתאים ביותר למצבך הנוכחי.