האם אתם או אדם קרוב לכם מתמודדים עם ליקוי ראייה חמור, שאינו...
מגמת העלייה בתופעת קוצר הראייה חושפת מליוני אנשים לסיבוכים...
קטרקט הוא מצב בו עדשת העין הטבעית הופכת להיות עכורה. מה...
מנינגיומה היא גידול שפיר במוח שעלול לצמוח לממדים גדולים -...
שלום אני בן 23 כבר 5 שנים אני סובל מתסמנים שמלווים אותי כמעט כל היום , נימול בגוף במיוחד בקרקפת , חולשת גפיים, פגיעה בראייה, הפרעות בדיבור, חוסר יציבות בהליכה , רעד פנימי בגוף כמו ויברציות , כאבי ראש , ורטיגו , תחושת שריפה בעור , כאבים בשרירים , עשיתי mri מוח 3 פעמים תקין , mri עמוד שדרה תקין , emg תקין , eeg בעירנות וגם בשינה תקין , יש לי חוסר ויטמין b12 וחוסר ויטמין d , הנוירולוג שלח אותי לפסכיאטר ונתן לי כדור הרגעה ואני עדיין כמו שאני שום דבר לא השתנה .
שלום במידה וכל בדיקות ה MRI נמצאו תקינות, אין לך טרשת נפוצה וגם לא טרום טרשת בברכה
שלום ד"ר, לאחרונה התחלתי לצאת עם בחורה מדהימה שחולה בסוכרת סוג 1. וכמובן שהתחלתי לחקור על המחלה,תסמיניה,אמצעי טיפול,פגיעות אפשריות,סטטיסטיקות גנטיות וכד'.. ולהלן מספר שאלות: 1. מבחינת גנטיקה- אני יודע שסכרת נעורים עוברת בתורשה,אך האם המחלה עצמה עוברת? כלומר יש תינוק שנולד עם סכרת נעורים? או שהגורם הסביבתי פה הוא המשפיע, ובעצם מה שעובר בתורשה זה האחוזים לקבלת המחלה? 2.כמובן שאני מאוד מוטרד מהשלכות המחלה בעתיד. כיום חברה שלי מטופלת באמצעות המשאבה,שמזריקה אינסולין עפ"י מה שמוזן לה. האם טיפול זה מונע את כל מה שהמחלה יכולה לגרום (פגיעה בראייה, עצבים וכד'...) אם נחשוב על זה... אין עוד מישהו שחי עם המשאבה הזאת יותר מ -20 שנה, בגיל 40 -50 ויכול לתת פידבק על איכות טיפול המשאבה, שמנעה את כל הצרות הנ"ל. הכל בגדר תאוריה. 3.נכנסתי לנושא מאוד חזק, וקראתי על סנסור חדש (שאינו בסל הבריאות) שמשדר למשאבה את רמת הסוכר העדכנית, אך לא נותן הוראה להזריק אוטומטית. למה אין כזה דבר?!?!!? 4. מה מדד הסוכר המומלץ לסוכרתי? מה קורה עם עוברים אותו? האם שעה של אי איזון יכולה לגרום נזק בעתיד?ואם זה כמה שעות בחודש? תודה רבה מאוד!!!!
שלום משה 1. סוכרת נעורים אינה עוברת בתורשה. הסיכון לילדים לחלות במחלה הוא אחוזים בודדים בלבד (הכוונה לחלות במחלה בכל גיל ולא להוולד עימה). זו בניגוד לסוכרת מסוג 2 (מבוגרים), שם אחוזיי ההורשה לילדים גבוהים מאד. 2. ידוע היום שאיזון סוכר הדוק מונע ודוחה את סיבוכי המחלה השונים. לא ידוע עד כמה ניתן לדחות. ההשערה (שמבוססת על מחקרים גדולים שתומכים בכך) היא שסוכרתי עם סוכרת מסוג 1 שמאוזן לאורך זמן רב, יוכל למנוע את הופעת רוב הסיבוכים ולחיות אורח חיים מלא ותקין. 3. חברות רבות עומלות ימים כלילות בכדי לפתח סנסור הקשור למשאבה (לבלב מלאכותי). קיימים כבר סנסורים שיודעים לכבות את המשאבה בזמן נפילות סוכר. הסנסור כבר מוכר בסל הבריאות לחולי סוכרת במקרים מסויימים (כניסה להריון, ארועי היפוגליקמיה חוזרים וקשים וכד'). 4. המדד המומלץ הוא A1C נמוך ככל שניתן להגיע אליו אך ללא ארועי היפוגליקמיה משמועתיים. עבור כל חולה היעד שונה. חולה מסויים מסוגל לרדת רק ל8 ואחר מצליח להגיע ל6 ללא ארועי היפוגליקמיה. לשם כך יש להיות במעקב הדוק של רופא סוכרת. לגבי קפיצות בסוכר- פעמים רבות הן מאפיינות סוכרת מסוג 1. עדיף להמנע מהן במידת האפשר תוך מדידות חוזרות רבות והתאמת מינון האינסולין באופן הדוק. שוב, מעקב הדוק של צוות המטפל בסוכרת (רופא,אחות, דיאטנית ועד) חיוני לשם כך.
בוקר טוב בעלי בשנות ה50 לחייו סובל מבעיות ראייה (גם עיוורון לילה) שניקראת בעייה ברשתית גנטית עשה בדיקות מקיפות וזכאי לתעודת עיוור ולקבל נכות מביטוח לאומי מה שמשאיר אותו שזה מוגבל בלעבוד וההכנסה תהיה מעט כי לפי מה שבדק (באינטרנט) שלפי ביטוח לאומי יהיה לו הכנסה מכובדת מה שמלחיץ אותו...האם נכון שככה זה? כי מכל הכיוונים אומרים לו שזכאי להטבות מכל הכיוונים וביטוח לאומי שיכול להשתלב בעבודה לחצי משרה(משקם או כל מקום שיוכל לפי הבעיה) אשמח לתשובה תודה והיום טוב נ,,ב לגבי התעודה שהוא זכאי זה עם שרמ אבל לגבי שירות ליווי לא זכאי למה? הוא ממרחק 3 מטר לא רואה טוב מה עושים?
יוכבד שלום, אני מציעה להתיעץ עם עובדת סוציאלית. זו נמצאת בבתי החולים במרפאות העייניים. ניתן גם לפנות לעמותת לראות או למרכזים לראיה ירודה.
שלום, נותחתי לפני כ-7 חודשים בניתוח PRK, הייתי בביקורת פעם אחרונה אחרי 4 חודשים מהניתוח ונאמר לי שהכל תקין. (עוד לא ראיתי 6/6, אמרו שזה עוד ישתפר). לאחרונה שמתי לב שאני רואה בעין ימין טיפה מטושטש, בעוד הראיה בעין שמאל מושלמת. חושבת שזו החמרה וכבר כן ראיתי מושלם בעין הזו, אבל לא יכולה לומר בוודאות של 100%. כמו כן אני סובלת הרבה מתחושת גירוד באותה עין שלא חולפת בשימוש בטיפות מלאכותיות. האם זה תקין?
שלום סביר להניח שתחושת הגרד נובעת מיובש אבל ללא בדיקה לא אוכל לקבוע בוודאות. לגבי ההתייחסות של המספרים והראיה - לפעמים זה קורה מהר ולפעמים לוקח יותר זמן להתייצבות בברכה, ד"ר אורי מלר