אקטזיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הסרת משקפיים: שיוף או חיתוך? מהן השיטות הקיימות?

תחום ניתוחי הלייזר לתיקון הראייה מציע מגוון שיטות. ד"ר אנדרו פינק מסביר מה מסתתר מאחורי השמות המבלבלים, ומה היתרונות והחסרונות של כל שיטה משקפיים הם ללא ספק אקססורי אופנתי, אולם לא מעט מרכיבי משקפיים היו מעדיפים להשאיר מאחוריהם את האביזר המגביל הזה, כמו גם את עדשות המגע הדורשות התעסקות מעיקה ולא פעם גורמות לגירויים בעין. בשנים האחרונות הפכו ניתוחי הלייזר לתיקון הראייה לנפוצים מאוד, והתפתחו גם שיטות שונות של ניתוח, מה שמותיר את ציבור לקויי הראייה מעט מבולבלים."לאזרח מן השורה, שנתקל בשמות כמו לאסיק, סופר לאסיק ועוד, קשה להחליט באיזו שיטה עליו לבחור כדי להסיר את המשקפיים אחת ולתמיד", אומר ד"ר אנדרו פינק, מנתח לייזר בכיר ומומחה בטיפול לייזר להסרת משקפיים. "רבים יבחרו בניתוח הלייזר הפופולרי והמוכר והמכונים, מצידם יספקו תוצאה סופית מצוינת, בוודאי מכונים אשר משתמשים בטכנולוגית הדור החדש ובצוות רופאים מיומן"."פעולת הלייזר...
ללמוד עוד על אקטזיה
הסרת משקפיים בלייזר: כל המיתוסים וכל התשובות-תמונה

עומדים לעבור ניתוח לייזר בעיניים? חוששים מסיבוכים? רוצים...

מאת: מערכת zap...
16/01/2014
הסרת משקפיים: שיוף או חיתוך? מהן השיטות הקיימות?-תמונה

תחום ניתוחי הלייזר לתיקון הראייה מציע מגוון שיטות. ד"ר...

מאת: יפעת...
16/01/2012
מדריך הניתוחים להסרת משקפיים-תמונה

נמאס לכם מהמשקפיים? חוששים מתוצאות הלוואי של הניתוח להסרתם?...

מאת: ד"ר דוד בן...
30/06/2013

אקטזיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום (שוב) ד"ר! בהמשך להודעתי בנוגע לאומי לאחר דלקת ריאות ודלקת בדרכי הנשימה קיבלנו את ממצאי בדיקת ה- CT. אני מתרשם שאין משהו חריף / חריג. אשמח לדעת (עד שנגיע לביקורת אצל רופא הריאות). "גודל תקין של הלב והאאורטה עם אטרוסקלרוזיס מסויד קל. אקטזיה של האאורטה היורדת בבית השחי. ללא הגדלה של בלוטות הלימפה במיצר או בבתי השחי. אטלקטזיס קלה בבסיס הריאה השמאלית. אטלקטזיס קל נוסף בחלק האחורי של ה- RUL ליד הפיסורה הגדולה. הצטלקות קלה בחלק המדיאלי של פסגת הריאה השמאלית. ללא עדות לנודולים חשודים, תסנין או תפליט פלאורלי. כבד שומני." תודה מראש!

שלום, סה"כ נראה לפי התשובה שהבדיקה תקינה והשינויים שמוזכרים אינם משמעותיים. אטלקטזיס פירושו איזור בריאה שאינו מאוורר, יתכן בגלל מעט הפרשות במקרה זה.

שלום רב, אני בת 41 אמא ל 4. לפני שלושה שבועות עברתי בדיקת ממוגרפיה ו US בשל סימפטומטיקה דמית צד ימין. בממצאים: רקמה פיברוגלנדולרית פזורה. שד ימין גושים שפירים יציבים שעה 10 קרוב לפטמה 0.9X0.7 ס"מ ושעה 9: 1.5X0.8X1 ס"מ. בתי שחי תקינים. ימין דוקט אקטזיה קלה עם מעט תוכן לכוון שעה 9 ללא סימני ויאביליות ב US. המלצות: השלמת בירור MRI שדיים.\ לפני מספר ימים עברתי בדיקת MRI שדיים, להלן התשובה: האדרה פרנכימלית לאחר הזרקת חומר ניגוד קלה. האדרה לא גושית (NME)סגמנטלית בגודל 3.5 ס"מ בשעה 8 עד 10 מאחורי פיטמה מימין, בתוכה מיד מאחורי פיטמה הודגם גוש 7 מ"מ BIRADS 4. מספר גושים מימין - ללא האדרה חשודה. דוקטאל אקטזיה רטרואראולרי מינימלית מימין. הבדיקה ללא ממצא או מוקדי האדרה חשודים נוספים בלוטות לימפה בבתי השחי נראות תקינות. לסיכום: קורלציה בהנחיית אולטרסאונד וממוגרפיה והמשך בירור היסטולוגי. מה פירוש הממצאים בבדיקת MRI? ומה פירוש הסיכום?\ אודה על תשובה בהקדם האפשרי.

היי, היית חשה יותר בטחון היום אילו הרופא המפענח היה מסתכל בממוגרפיה והאולטרסאונד ומשווה. על פניו- רושם כי הגוש שנראה בmri מתאים לגושים שנראו גם בעבר באולטרסאונד. כתבת birad 4 וחסר האות אחרי (4a,4b..) כך שלא יכולה לפענח לך. 4a הוא דרגת חשד נמוכה לדוגמא. אחזור להתחלה- צריך לברר איזו צינורית מפרישה דם ולדגום אותה . למען השקט הנפשי- רוב הגושים הם פפילומות-שפירים ביותר. תחזרי לכירורג השד לסיום הבירור שבוע טוב ובשורות טובות במהרה

שלום ביצעתי שני ניתוחי לייזר. הראשון לפני עשרים שנה והשני לפני כעשר שנים (כל עין בנפרד). לאחרונה הרגשתי ירידה בראיה ומאמץ בעין שמאל וcבדיקת עיניים שערכתי השבוע הרופא אכן זיהה ירידה בראיה מרחוק ושלח אותי למיפוי קרנית, לשלילת קרקטוקונוס. האם אכן יכול להתפתח קרקטוקונוס בגיל 42, עשור אחרי ניתוח? האם ירידת ראיה פעמיים היא דבר נורמלי? האם קיימת פרוצדורה שאוכל לעשות ושתחזיק מעמד ליותר מכמה שנים? אני מסוגלת לתפקד בלי משקפיים אבל תחושת חוסר האיזון בין העיניים לא נוחה

יכולים להתפתח שינויים בקרנית בגיל מאוחר יותר, לכן נדרש מיפוי קרנית. יש לעבור בדיקת עיניים יסודית בכדי לראות אם ישנה אפשרות לניתוח אחר.

קרקטוקונוס הוא מצב שבו הקרנית מאבדת את הצורה העגולה שלה ונעשית קונית ודקה יותר, מה שיכול להוביל לירידה בראייה ולעיוותים בתמונה המתקבלת על הרשתית. בעוד שקרקטוקונוס מתפתח לרוב בגיל צעיר יותר, ישנם מקרים נדירים בהם הוא מתגלה בגיל מאוחר יותר. למרות שעברת שני ניתוחי לייזר, הסיכוי להתפתחות קרקטוקונוס עדיין קיים, במיוחד אם יש גורמים כמו גנטיקה או קרנית שנחלשה בעקבות הניתוחים. לגבי השאלות שלך: קרקטוקונוס אחרי ניתוח לייזר בגיל 42: זה פחות שכיח, אך אפשרי. ניתוחי לייזר יכולים לשנות את מבנה הקרנית ולהפוך אותה לדקה יותר, מה שעלול להגדיל את הסיכון להתפתחות קרקטוקונוס, או לגרום לתופעה דומה הנקראת אקטזיה (הידקקות והיחלשות הקרנית). המיפוי הקרנית יעזור לשלול או לאשר את המצב. ירידה בראייה פעמיים: ירידה בראייה אחרי ניתוח לייזר יכולה לקרות, במיוחד עם התבגרות העין או שינויים טבעיים במבנה הקרנית והעין עצמה. זה לא נדיר לחלוטין לחוות שינויים בראייה לאורך השנים, גם לאחר תיקוני לייזר מוצלחים. פרוצדורות נוספות: קיימות מספר אפשרויות לשיפור ראייה ולשמירה על יציבות ראייה למשך שנים רבות: ניתוחי תיקון נוספים (לייזר חוזר): תלוי בעובי הקרנית הנותר. עדשות מגע מיוחדות: במקרים בהם הקרנית דקה, ניתן לשקול עדשות מגע טיפוליות (עדשות סקלרליות) שעוזרות לשפר את הראייה ולייצב את הקרנית. השתלת קרנית או Cross-linking: במידה ואכן מתגלה קרקטוקונוס או אקטזיה, ייתכן שיציעו לך פרוצדורה של קרוס-לינקינג (חיזוק הקרנית בעזרת קרני UV) כדי לעצור את ההתקדמות. מומלץ להמתין לתוצאות מיפוי הקרנית ולייעוץ עם רופא העיניים, שיסייע לך לבחור את הטיפול המתאים ביותר למצבך הנוכחי.

שלום רב לכולם. אני מעוניין לעבור ניתוח להסרת משקפים ובגלל חששות שיש לי הייתי במבחני התאמה ב4 מכונים מהמובילים בארץ (במהלך של כבשועים ימים). ולאחר בדיקות ההתאמה נמצאתי מתאים לכל השיטות ב3 מכונים מבין ה4 . השבוע הייתי בבדיקה במכון הרביעי ושם נטען כי אני מתאים אך רק לשיטה אחת (p.r.k) שזו שיטה ללא חיתוך. וכאשר שאלתי למה. הציגו לי את הבדיקה ושם נראה בליטה בעיין ימין... והסביר לי הרופא כי מבנה הקרנית לא סימטרי מבחינה טיפוגרפית. וכי בעתיד יכולה להיות בעיה של אקטזיה. אשמח לשמוע חוות דעתכם. מה הייתם ממליצים לי???

אורי שלום רב, לא ברור לי למה אתה מצפה לקבל בשאלה מסוג זה? נבדקת 4 פעמים בדיקות מלאות ומקיפות עם צילומים ושלל נתונים, ואתה מצפה שללא כל הנתונים הללו ניתן לשלוף מהמותן המלצות רק על תיאור לא ברור ("בליטה בעין") אני מתנצל אבל לא ניתן להשיב באופן מקצועי ללא קבלת כל הנתונים. אם ערכת דיון מעמיק עם 4 רופאים שונים, בארבעה מכונים שונים ולא יצאת מסופק מתשובותיהם, מדוע שתסכים לקבל חוות דעת דרך האינטרנט ללא נתונים כלל?. בהצלחה, ד"ר אויר מלר.