לעדשות המגע יתרונות רבים, ההופכים אותן לכלי שימושי גם עבור...
משרד הבריאות דיווח אמש (23.8) כי בשבועות האחרונים ישנה...
האם מחלת מעי דלקתית משפיעה על סיכויי קליטת הריון? מהן...
קטרקט הינה עכירות של עדשת העין, המביאה לירידה בראייה ופגיעה...
שלום, בני בן שנה וחודש עשה חיסון בטיפת חלב של גיל שנה: בשני הרגליים והיד 14 יום.שבוע לאחר החיסון היה לו חום שעבר את ה40 מעלות במשך 4 ימים היה לו גם שיעול ונהיה לו פצעים בכל הפה והלשון לא אכל כלום. עד היום הוא עדיין נודניק, מתלונן לא אוכל טוב,כל הזמן רוצה לישון ואין לו חום הרופא אומר שאין לו כלום ואם מתלונן לתת לו נורופן. השאלה איך יכול להיות שלילד אין כלום והוא לא מתפקד, לא עירני ולא שמח ולא משחק ולא אוכל. האם אלו תופעות של חיסון זה??? לא יכול להיות שכל הזמן אתן לו נורופן כמה זמן??היום ראיתי שנהיה לו פריחה על הבטן האם יש קשר לתגובות שלו??
סיגל שלום!חיסוני גיל שנה שבנך עבר הם חיסון מחומשת - מנה רביעית ואחרונה- עלול לעשות חום +חוסר שקט במהלך היומיים אחרי החיסון. כמו כן חיסון פרבנר - נגד זיהומים פניאומוקוקליים - מנה שלישית ואחרונה - חיסון שגורם לכאב מקומי בעת החיסון אך בד"כ לא מלוות בתופעות לואי משמעותיות. וכן- חיסון MMRV (חצבת-אדמת-חזרת-אבעבועות רוח) - חיסון זה הינו הראשון בסדרה של 2 (החיסון השני ניתן בכיתה א'). תופעות הלואי של חיסון זה מופיעות בין 5 ימים ל14 יום ממועד החיסון - והן כוללות חום(סביב 39 מעלות) ,נזלת ,שיעול, דלקת עיניים/עיניים דומעות, ופריחה - שעלולה להופיע על פני כל הגוף. לכן, לפי התופעות שהבחנת אצל בנך שהתרחשו שבוע לאחר החיסון - אלה בהחלט יכולות להיות תופעות לואי של חיסון MMRV - והן אמורות לחלוף תוך 3-4 ימים. במידה והן לא חולפות - גם אם הן לא חולפות לגמרי - אך את רואה שיש הטבה בתופעות כבר מהיום הרביעי- לדוגמא החום כבר פחות גבוה, התינוק שלך פחות מתלונן - זה בד"כ סימן שאתם הדרך להחלמה. במידה ואחרי 4 ימים את לא רואה שום שיפור- אזיי כדאי לפנות לרופא שוב (ולא לפחד לנדנד - עדיף להגיע לרופא פעם אחת יותר מדיי מאשר פעם אחת פחות מדיי)- אך לדווח לרופא לגבי החיסון שקיבל כדי שהוא יוכל לקחת זאת בחשבון - כאשר הוא מגיע לאבחנה. רפואה שלמה!
הי רציתי לשאול דוקטור הייה לי דלקת בעין טפלתי בזה באמצעות סינטומצין מקסיטרול לאחר כמה ימים התחיל לי טשטוש בעין פניתי למיון אסף הרופא שם התוגלה שיש לי שריטה בקרנית המצלת טיפול היה תחליף דמעות ללא חומר משמר השאלה שלי כמה זמן עד שזה יחלוף הטשטוש כי ממש קשה לי לראות ואם יש עוד טיפול שאמור לעשות
טיפול משך כ 7 ימים
דררת (פסיטקוזיס): גורם המחלה הוא חיידק תוך תאי- כלמידיה פסיטצי. הסימנים האופייניים ביונים נגועות הם דלקת עיניים המלווה בהפרשות מהעיניים ומהנחיריים, בהמשך הדלקת מתפשטת למערכת העיכול ולאיברים פנימיים נוספים. יונים שהחלימו מהמחלה ממשיכות לשאת את הגורם ולהפיץ את המחלה לצמיתות. חשיבותה המיוחדת של מחלה זו נובעת מהיותה נפוצה מאוד ומדבקת לבני אדם. נמצא כי בארץ 40% מיוני הבר נגועות בדררת. הנגיעות גבוהה יותר בקיץ מאשר בחורף. ההדבקה של בני אדם נעשית ע"י מגע ישיר עם יונה נגועה או עם סביבה מזוהמת, בעיקר ע"י נשימת לשלשת מזוהמת פאראטיפוס: מחלה הנגרמת ע"י חיידקי סלמונלה. קיימים כ 2000 סוגים של חיידקי סלמונלה, רובם פוגעים גם בבני אדם. החיידקים מתקיימים חודשים רבים בלשלשת ובאדמה מזוהמת. תיתכן הדבקה ע"י מגע עם יונה נגועה או עם לשלשת. ביונים המחלה גורמת בעיקר לדלקות פרקים ולכן יש לחשוד ולהיזהר מיונים צולעות ולהזהיר ילדים שמצאו יונים חולות ולא לעודדם לטפל בהן. לעיתים המחלה פוגעת בבני האדם במערכת העיכול, בצורה שמזכירה טיפוס ומכאן שמה. המחלה גורמת לשלשולים קשים עד כדי התייבשות. דלקת ויבריונית: מחלה הנגרמת ע"י חיידק מסוג ויבריו הנקרא קמפילובקטר. המחלה הייתה ידועה בארץ כדלקת כבד בעופות ויונים. לאחרונה מבודד החיידק גם מילדים משלשלים. ההדבקה נעשית ככל הנראה באמצעות מזון נגוע בצואת יונים או ע"י מגע ישיר עם יונים נגועות. דלקות מוח נגיפיות: מספר מחלות נגיפיות הנגרמות ע"י נגיפים מקבוצת הארבו, יכולות להיות מופצות ע"י יונים ולעבור מהן לבני אדם, באמצעות יתושי "המטרד" (יתושי קולקס). המחלות הן קטלניות ומסוכנות מאוד לבני האדם, אולם לא אובחנו עדיין בארץ.
תודה על המידע
היי לפני חודש עברתי טיפול בחומצה הילוארונית לשפה, נוצרו לי גושים ונפיחות באזור, עברנו המסה פעמיים של החומצה , הדבר לא עזר ונותרו גושים ונפיחות בשפה, מה ניתן לעשות ? תודה
יש כמה אפשרויות - 1. המתנה. אם הגושים כתוצאה מחומצה היאלורונית תחול המסה הדרגתית על ידי הנאזימים של הגוף המפרקים באופן טבעי חומצה היאלורונית 2. נסיון הזרקה של חומרים אחרים - זה רלוונטי במקרה בו הגושים כתוצאה מהצטברות תאי דלקת (נקרא גרנולומה) למשל סטרואידים. תפקידם לפרק את הצטברות התאים הלדקתיים.