קוצר נשימה במאמץ: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אזהרה למעשנים: המגיפה השקטה שתוקפת את הריאות

מחלת ה-COPD היא הגורם היחיד לתמותה שנמצא בעלייה מתמדת אבל רק רבע מהחולים מאובחנים בזמן. "לעתים כשמטופלים מגיעים אלינו, כבר נגרם להם נזק בלתי הפיך", מתריע ד"ר מאיר קרופסקי, מומחה בכיר למחלות ריאה במרכז הרפואי רמת אביב מחלת הריאות החסימתית הכרונית (COPD) היא אחת הבעיות הבריאותיות המדאיגות ביותר במערכת הבריאות העולמית כיום. "אנחנו עדים לתופעה מטרידה", אומר ד"ר מאיר קרופסקי, מומחה בכיר למחלות ריאה. "בעוד שברוב המחלות הקטלניות רואים ירידה בשיעורי התמותה בעשורים האחרונים, COPD היא המחלה היחידה שנמצאת במגמת עלייה מתמדת. עד שנת 2020 המחלה היוותה את הגורם הרביעי לתמותה בעולם, אך הנתונים העגומים מיקמו אותה כבר במקום השלישי". ד"ר מאיר קרופסקי, מומחה בכיר למחלות ריאה. צילום: פרטי   הנתונים מדברים בעד עצמם. מחקרים מארה"ב מצביעים על עלייה מדאיגה של 163% בשיעורי התמותה מהמחלה בין השנים 1965-1998. "המספרים האלה צריכים להדליק נורה אדומה", מדגיש ד"ר קרופסקי. "מעל 340 מיליון אנשים בעולם סובלים מהמחלה, אבל הנתון...
ללמוד עוד על קוצר נשימה במאמץ
משק הברזל ואנמיה של חסר ברזל-תמונה
מאת: מערכת zap...
24/06/2004
מחלת ריאות חסימתית כרונית: טיפול חדשני-תמונה

מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD) גורמת ליותר מ-3 מיליון...

17/12/2018
באפס מאמץ: בדיקת הלב החדשה שתוכל להציל את חייכם -תמונה

מונעים את התקף הלב הבא: פיתוח חדשני מאפשר לזהות איסכמיה...

מאת: בדיקת לב ללא...
01/07/2022
אז למה אנחנו מעשנים? כל התירוצים-תמונה

כשבכל זאת מתעקשים לשאול את המעשן או המעשנת למה הם מעשנים,...

04/02/2001

קוצר נשימה במאמץ: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

מודאגת עקב תוצאות האקו לב. בת 46. עשיתי אקו עקב קוצר נשימה במאמץ ודופק מהיר. אני מבינה שהתוצאות אינן תקינות. אשמח להסבר NORMAL LV SIZE, WALL THICKNESS AND FUNCTION NORMAL RV SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION NORMAL SIZED ATRIA VERY MILD MITRAL REGURGITATION MILD TRICUSPID REGURGITATION NO PULMONARY HYPERTENSION MINIMAL PERICARDIAL EFFUSION

עד כמה שניתן להבין מהפענוח הכתוב האקו דווקא תקין. דלפים מסתמיים קלים הם ממצא שכיח שפעמים רבות אינו גורם לבעיה בריאותית. יחד עם זאת, כדאי לגשת לרופא ולהשלים הערכה מלאה של המצב כדי להבין מה מקור התחושות של דופק מהיר וקוצר הנשימה במאמץ.

שלום ,אני בן 37 רווק ביצעתי היום ריצה קלה בחצר ואימון משקולות של חמש קילו לאחר חצי שעה התחלתי להרגיש קוצר נשימה דקירות בחזה, הרגשה של בליעת לשון, טעם מר בפה עברו כמה שעות והתופעה נחלשה. לפני יותר מחצי שנה בספטמבר ביצעתי אירובי ומשקולות, אימון מסיבי של שעה. הייתי בכושר מצוין לאחר החדר כושר בדרך הביתה התחלתי להרגיש שאני לא יכול לדבר גימגום דופק מהיר הרגשה של לחץ דם גבוה פיניתי את עצמי באמבולנס לאט לאט הדיבור חזר היה לי דיבור איטי ומגומגם ממש קושי לתקשר ביום יום הלחץ דם שלי תקין . עשו לי את כל הבדיקות , סיטי מוח יצא שלילי אקו 24 יצא תקין. הומלץ לי על אקו 48 שעות יצא שהדופק שלי היה נמוך 44 בשינה. בנוסף הייתי אצל נירולוג שראה שאין לי בעיות נירולוגיות ואמר לי להפסיק שימוש באספירין. ב 22.1.20 נבדקתי באקו לב מאמץ שלילת איסכמיה , מסתם מיטרלי אי ספיקה מיטרלית טריוואלית, אשמח לדעת אם זה קשור לחרדות או משהו מעבר?

אין אקו 24 שעות יש הולטר 24 שעות אם כל הבדיקות גם הקרדיאליות וגם הנוירולוגיות תקינות - חרדה בהחלט בא בחשבון

שלום, אני סובל מתחושת נמלול בראש, יתר לחץ דם ורמות שומנים גבוהות בדם. משתמש במעכבי אייס. האם כדאי לבצע צנתור וירטואלי לבדיקת כלי הדם?

לפי המידע הקיים בספרות הרפואית, אין צורך בביצוע צנתור וירטואלי למי שאין לו תסמינים המכוונים לבעיה לבבית. כדאי בכל אופן לאזן בצורה טובה את גורמי הסיכון ולוודא שלחץ הדם בטווח התקין ושרמות השומנים בדם תקינות. במידה שיופיעו כאבים בחזה או קוצר נשימה במאמץ אזי ההמלצה יכולה להשתנות. לעניין הנמלול בראש - כדאי למדוד לחץ דם בזמן שהתחושות הללו מופיעות, ולהשלים בדיקה פיזיקלית ותשאול רפואי מלא אצל רופא המשפחה.

שלום, בן 80 יש לו היצרות קשה של מסתם אאורטלי ואמרו לו לעשות החלפת מסתם. בנוסף סובל מהפרעה רסטרקטיבית קלה. רק עכשיו הופיעו לו תסמינים שכוללים קוצר נשימה במאמץ, אבל זה נשמע כמו צפצופים ולא כמו שהבן אדם נושם מהר. האם הצפצופים גם יכולים להתאים לקוצר נשימה שקשור למסתם? או שזה תסמין של מחלת ריאות? תפקודי הריאות נשארו דומים

קוצר נשימה בהחלט יכול להיות קשור להיצרות הקשה של המסתם, ציפצופים זה יותר סימפטום של בעיה בריאות. כדאי שיבדק ע"י קרדיולוג שיתרשם אם הבעיה הנשימתית קשורה למסתם או לריאות ועל פי זה ימליץ על המשך הטיפול.