במשרד הבריאות מודאגים מהעלייה במקרי דלקת ריאות כתוצאה...
אנומליות מולדות של האוזן החיצונית כוללות בתוכן עיוותים של...
ירידה בשמיעה במבוגרים וילדים גובה מחיר יקר; אצל ילדים היא...
מגבלות הריחוק החברתי ועטיית המסיכות עשו את שלהן והגנו על...
שלום, לאמי בת ה-90+ הומלץ על טיפול בפרוליה לאחר ששברה את הירך לפני שנה. אני מודאגת בגלל תופעות הלוואי ורציתי לשאול עד כמה נפוצות תופעות כגון שברים אטיפיים, זיהומים, הפרעות אוטואימוניות, כאבים וכו'. האם הסיכון לתופעות לוואי עולה עם הגיל, והאם הן עלולות להימשך שישה חודשים? תודה מראש.
ככלל חשוב להבין כי כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. ההחלטה על הטיפול תלויה במאזן בין התועלת הצפויה מהטיפול ובין הסיכון לתופעות לוואי עפ"י מצבו הרפואי של המטופל וגורמי הסיכון שלו. התייחסתי מטה למספר תופעות ולגורמי הסיכון שלהן. בין תופעות הלוואי האפשריות במהלך הטיפול בתרופה פרוליה (רשימה מורחבת יותר ניתן למצוא בעלון באתר משרד הבריאות): עצירות, כאבים (כאבים בגפיים, כאבי גב, כאבי שרירים). תופעות לוואי נוספות יכולות להיות תגובות אלרגיות ותגובות עוריות, מחלות זיהומיות, ירידה ברמות הסידן (ירידת השיא נצפית כ-10 ימים לאחר המתן), שברים אטיפיים ובעיות בעצם הלסת (שתי האחרונות עלולות להופיע גם בטיפולים אחרים לאוסטאופורוזיס) שברים אטיפיים הן תופעת לוואי ידועה ונדירה לתכשיר. נטילת סטרואידים במקביל עלולה להעלות סיכון זה. בנוסף, יש לקחת בחשבון שבתקופה שלאחר סיום הטיפול, הסיכון לשברים עולה. זיהומים- שכיחות זיהומים יכולה לעלות במהלך הטיפול בשכיחות שונה בזיהומים שונים. דלקת דרכי שתן ובדרכי נשימה היו שכיחים, זיהומי בטן ועור הופיעו במטופלים בתרופה אך בשכיחות נמוכה יותר. גורמי סיכון אפשריים מצב חיסונים לקוי או נטילת תרופות המדכאות מערכת חיסון. נמק בעצם הלסת- פרוליה עלולה לגרום לעיתים נדירות לנמק בעצמות הלסת שמתבטא לרב בכאב, נפיחות, עצם חשופה דלקת מקומית ואף שבר בלסת. רב המקרים דווחו בחולים אונקולוגים. התופעה מופיעה לעיתים נדירות במטופלים בפרוליה לאוסטאופורוזיס (בו ניתנת אחת לחצי שנה). בין גורמי הסיכון לתופעה זו הם: טיפול כמותרפי במקביל, טיפול במקביל בקורטיקוסטרואידים ומדכאי חיסון אחרים, פעולה כירורגית בחלל הפה כמו עקירה או שתל ולכן ההמלצה היא להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה במהלכו. כאבי שריר- שלד במחקרים קליניים נצפו בשכיחות גבוהה גם בקבוצה המטופלת בתרופה וגם בקבוצת הביקורת שטופלה בפלצבו. כאבים שהביאו להפסקת טיפול היו לא שכיחים. כאבים יכולים להופיע תוך יום ועד מספר חודשים מתחילת המתן.
היי, בהמשך לדבריה של עינת ובדגש על נושא בריחת הסידן והגברת הסיכון לאוסטאופורוזיס, אני ממליץ לך לרכוש לה את תוסף הסידן דנסיטי. זה תוסף סידן מצוין שנספג בגוף פי 2 יותר מכל תוספי הסידן האחרים שיש בשוק. אני מכיר אנשים עם אוסטאופורוזיס שמשתמשים בו, והוא ממש עוזר להם בכל הקשור למסת העצם. מצרף לך קישור. כדאי לך לנסות, ומאחל בריאות. https://www.density-calcium.co.il/
RE: RE: פרואני משתמשת בדנסיטי כבר למעלה משנה - הפרוליה עשתה תופעת לוואי זיהום במערכת הנשימה - דלקת ריאות וכתוצאה אנמציה עד 7.5 ליה ותופעות לוואי . ועכשיו השאלה שעומדת האם לקחת שוב פרולייה ??? לאחר תופעות לוואי אצלי ממשיכה עם דנסיטי - אין מחקרים שמראים על בניית עצם??
לכבןד הרופא שלום רב. ביצעתי CT בחשד ל COPD אני בן 43 תפ. ריאות נכון ל24/10.18 הוא: FEV1-96% fev1/fvc - 68%. תיאור הממצאים: סריקת צוואר וחזה מבנה גרמי של ע"ש צווארי ללא ממצא משמעותי לוע האף תקין לוע הפה תקין הלרינקס בגדר התקין הקנה ללא סטיות בלוטות הרוק שמורות כלי דם צווארים ללא ממצא משמעותי אין עדות לבלוטות מוגדלות בלוטת התריס בגדר התקין הלב בגודל תקין אין עדות לבלוטות מוגדלות במדיאסטינום איוורור הריאות מעט בלתי אחיד עיבוי פריברונכיאלי קל קשרית 4 מ"מ בסגמנט בזלי קדמי מימין לסיכום: אין עדות לגושים או בלוטות מוגדלות. שינויים ברונכיטיים. קשרית זעירה באונה ימנית אמצעית למעקב בעוד חצי שנה. השאלות הן: 1.מה זה אוורור הריאות מעט בלתי אחיד? 2.עיבוי פריברונכיאלי קל? 3.קשרית 4 מ"מ בסגמנט בזלי קדמי מימין? 4.שינויים ברונכיטיים? תודה מראש על התייחסות.
שלום, עיבוי פריברונכיאלי ושינויים ברונכיטיים מעידים על דלקת בדרכי הנשימה, יתכן עקב חשיפה לזיהום, עישון וכיו"ב. במקרה זה האוויר לא נכנס לריאות בצורה שווה וזה נקרא איוורור לא אחיד. קשרית זעירה זה לרוב ממצא שפיר אולם באנשים מעשנים מומלץ מעקב.
תודה רבה על התגובה המהירה.אני אכן עשנתי והפסקתי לפני חצי שנה.אז מה אפשר לעשות עם הזהומים האלו?אין לי שיעול ואיך ליחה רק קשיי נשימה.אני רוצה ללכת לרופא משפחה.
שלום, בקצרה, הטיפולים מבוססים על פיזיותרפיה, מכייחים ואנטיביוטיקה בהחמרות.
שלום, היה לי שיעול יבש והיעלמות קול ללא שום סימפטום אחר והרגשתי טוב. הדבש עזר על חזרת הקול. השיעול הטורדני הפריע לי מאוד בלילה והיו התקפים. פניתי לרוקח קיבלתי סירופ נגד שיעול יבש טוסופדרין, נאמר 3 פעמים ביום אך לקחתי פחות כי זה עושה לי תחושת קור. אז יום אחד לקחתי 2 מינונים יום שני אחד יום שלישי פחדתי לקחת יום רביעי חזרתי לקחת. השיעול נעלם כמעט לשבוע ועכשיו מתחיל לחזור אני מרגישה מעין גירוד ( לא בגרון בכלל) אלא ממש יותר עמוק שגורם לרצות להשתעל.. עדיין זה לא התקפי. בריאה לחלוטין ללא תרופות. האם יש טעם ללכת לרופא? האם לקנות עוד בקבוק סירופ ( שאגב נגמר). או אולי לא להתייחס וזה יעבור..
שלום שיעול זו תלונה נפוצה מאוד לאחר דלקת בדרכי הנשימה העליונות. זה יעבור. לפעמים לוקח גם יותר מחודש וצריך סבלנות. הסירופים השונים מקלים אבל לא מבריאים השיעול יחלוף בדרך כלל גם בלעדיהם.
שלום מזה שנה וחצי אני מקבלת זריקת פורוליה, זו הזריקה השלישית. תחילה עם קבלת הזריקה הראשונה התחיל לי צינון כמו מים ולא יחסתי לזה חשיבות חשבתי שזו שפעת או התקררות. בזריקות הבאות כבר הצינון היה ועודנו קשה יותר, קושי בשינה, ניחיריים סגורים קושי בנשימה, נשימה דרך הפה. תופעה שמקשה על אורח החיים היומיומי שלי. ביקרתי אצל מס' רופאים, תחילה חשבו שזו אלרגיה עשו לי בדיקות ושללו, אף אוזן גרון אמר שהכל תקין אך נתן לי טיפול בתרסיס Avamys פעם ביום וכדור Desloratadineפעם ביום למשך 14 יום. לאחר הטיפול הרגשתי הקלה והתופעה החלה לעבור. בתחילת דצמבר שוב עשיתי הזריקה כחלוף חצי שנה ואחרי שבועיים תופעת הצינון והנשימה חזרה בעוצמה יותר חזקה, הכל חזר שוב! אני חושבת שיש קשר ישיר בין הזריקה לתופעת הצינון ודרכי הנשימה. אודה לקבל את חוות דעתכם והאם ניתן לטפל בזה?
כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. פרוליה הינה תרופה המכילה את החומר הפעיל denosumab. זיהום בדרכי הנשימה העליונות הינו תופעת לוואי שכיחה של הטיפול בתרופה. כאשר תופעה מתרחשת בסמוך להתחלת טיפול תרופתי וחולפת עם הפסקתו עולה הסבירות כי קיים קשר בין התופעה לטיפול. כאשר התופעה מתחילה שוב עם החזרת הטיפול, הסבירות לקשר בין השניים מתחזקת. מובן שיש לשלול גורמים אחרים לתופעות המתוארות.