מחקר חדש: שימוש במשככי כאבים במהלך הריון מלווה בסיכון גבוה...
למה אנחנו מקריחים? מדוע נשים סובלות פחות מהבעיה המטרידה...
היי ד"ר, אני טרנסג'נדרית בת 22, עדיין לא התחלתי טיפול הורמונלי. אני משתמשת בפרופסיה קרוב ל3 שנים בגלל התקרחות די קלה במפרצים והרקות. לאחרונה הוספתי מינוקסי בקו שיער קדמי. קו השיער שלי הוא אינו של אישה.. יש לי כמה שאלות אליך, אני אשמח אם תענה לי- 1. מה יותר יעיל כדי למנוע הידרדרות במפרצים ובכלל למנוע התקרחות- פרופסיה או טיפול הורמונלי(אנטי אנדרוגנים ואסטרוגן המיועדים לשינוי מין)? 2. האם אתה מבצע ניתוח להורדת קו שיער אצל טרנסיות מלבד השתלת שיער? 3. האם תוכל לבצע השתלה בגילי לבניית קו שיער נשי? אם כן במה זה תלוי-שאצטרך להיות על הורמונים\פרופסיה כדי למנוע הקרחה נוספת בקו הקדמי? מקווה שהבנת את שאלותיי.. יום מקסים(: ואגב, ביצעתי אצלך לפני שנה את בדיקה להתקרחות- ויש לי את הגן הזה..
שניי שלום, מכיוון שאת טרנסג'נדרית יש בהחלט מצב שתעשי השתלת שיער על מנת להוריד את קו השיער וליצור קו נשי (אני לא מבצע ניתוח להורדת קו שיער אלא ע"י ההשתלה קו השיער יורד). בנוסף, אוכל לתת לך אפילו תרופות טובות יותר מפרופסיה כדי להמשיך ולשמור על הקיים עם אפשרות טובה להצמחת שיער נוסף.
שלוםםםםםםםם !!!!!! ידוע לך בטח כבר שבהתקרחות אנדרוגנית שנובעת כנראה עקב פגיעה של ההורמון DHT בזקיקי השיער מטפילם באמצעות אנטי אנדרוגנים כגון פינסטריד 1 מ"ג לבליעה (פרופסיה). נכון לעכשיו זאת התרופה היחידה שהיא אנטי אנדרוגן ומאושרת על ידי משרד הבריאות הישראלי וה FDA האמריקאי לטיפול בהתקרחות אנדרוגנית. ישנם משחות שונות הנמכרות באינטרנט ללא שום אישור של משרד בריאות כלשהו בעולם לפי מה שאני יודע, אני כותב פה רשימה של סוגי משחות בבקשה תגיד לי אם הם בטוחות לשימוש, המינון הוא מריחה פעמים ביום: spironolcatone 5% finasteride 1% %flutamide 2 כל שורה זה סוג אחר של משחה. האם לדעתך אפשר להשתמש בהם ללא פחד של פגיעה בפוריות הגבר?? תודה מראש !
ניתן לקבל מידע מדוייק במרכז למידע ורעלים
המכון הארצי למידע בהרעלות - של בית חולים רמבם? מה עושים מתקשרים ושואלים? אבל מה דעתך בנושא הזה? תודה מראש
מקבל זולודקס וקסודקס כמעט שנה, עכשיו בעקבות עליה של psa ל 40 אחרי שהיה 24 הופסק הקסודקס. מבקש להבין את מהות ההפסקה
לאודי שלום. קשה להסביר במספר מילים בפורום את פעולת הטיפול ההורמונילי , מצאתי עבורך הסבר קצר ופשוט . מקווה שהסבר זה יענה על שאלתך. אריכות ימים בבריאות . יעקב. טיפול ב- LHRH Analogs (זריקת זולדקס או לופרון) הטיפול ב LHRH Analogs- מביא להפסקת יצור הטסטוסטרון באשכים ובכך מביא לצמצום משמעותי של הטסטוסטרון בגוף. LHRH Analogs הינה זריקה הניתנת לחולה בדרך כלל אחת ל-12 שבועות במינון 10.8 מ"ג ובגלל פעולתה ארוכת הטווח היא נקראת (LA (Long Action. קיימת גם זריקה הניתנת אחת ל-4 שבועות. על מנת למנוע תופעה הנקראת לבלוב הגידול (Tumor Flare) [הסבר על תופעה זו תמצא בסוף הקטע הזה] על החולה לקבל טיפול בקזודקס לפחות שבועיים לפני הזריקה הראשונה של LHRH Analogs. בדרך כלל הטיפול ההורמונאלי הראשוני שמקבל חולה סרטן הערמונית גרורתי הוא טיפול הורמונאלי משולב הכולל את הקזודקס במינון של 50 מ"ג ליום ושבועיים לאחר מכן את הזריקה הראשונה של הזולדקס. בהמשך מופסק הטיפול בקזודקס והחולה ממשיך להיות מטופל בזריקת זולדקס בלבד בתדירות של אחת ל-12 שבועות. (חולים עם גרורות בעצמות מקבלים גם תכשיר הנקרא "זומרה", שהסבר לגביו ניתן בהמשך, אך זה אינו במסגרת הטיפול ההורמונאלי). לעיתים קורה שחולה המטופל בקזודקס וה-PSA אצלו עולה. המשמעות של זה היא שהתאים הסרטניים מתרבים בגוף. מסתבר שהתאים הסרטניים שנמנע מהם טסטוסטרון הופכים את טעמם מתחילים להשתמש בקזודקס כמזון לעצמם במקום הטסטוסטרון. בעצם התכשיר שעד עכשיו גרם לדיכוי הסרטן פתאום עכשיו הופך את עורו ומעכשיו הוא ממריץ את התפשטות הסרטן. במצב זה יש להפסיק באופן מיידי את השימוש בקזודקס. עצם ההפסקה הזו עשויה להביא להורדה זמנית (עד מכסימום של שלושה חודשים) ברמת ה-PSA. סיבוך פוטנציאלי אחד של ה-LHRH Analogs היא צמיחה זמנית מוגברת של הגידול. אפקט זה נקרא "התפרצות/התלקחות הגידול" Tumor Flare והוא נובע מהדרך המורכבת שבה משפיעים ה-LHRH Analogs על הסדרת ייצור האנדרוגנים. כאשר ניתנים ה-LHRH Analogs בפעם הראשונה גובר ייצור הטסטוסטרון לפרק זמן קצר לפני שהוא פוחת ויורד לרמות נמוכות מאד. אם קיימות גרורות בעצמות עמוד-השדרה, אפילו גדילה זמנית של הגידול יכולה להפעיל לחץ על חוט השדרה ולגרום לכאבים או לשיתוק. ניתן למנוע את התלקחות/התפרצות הגידול על ידי מתן אנטי-אנדרוגנים בצירוף LHRH analogs.
ליעקב שלום תודה על התשובה המפורטת. שאלה מה לעשות עם חולים כאלו שקיבלו טיפול הורמונלי שעזר בהתחלה ומפסיק לעזור. בכנס האורולוגי האחרון באילת למדנו שבעתיד תהיה גם תרופה שהיא LH-RH ANTAGONIST . בניגוד לתרופות הקיימות היום שפועלות ע"י תחרות על הקולטנים המרכזיים התרופות החדשות ידכאו את הקולטנים ולכן לא תהיה גם תגובה ראשונית של FLARE . אני מקווה שהתרופה תגיע גם לארץ ונוכל לדווח עליה. לילה טוב, ד"ר אריאלי
לאודי שלום אני מציע לך להפנות את השאלה לאורולוג ולאונקולוג שמטפלים בך. ד"ר אריאלי
שלום רב, הייתי מעוניינת לשאול שאלה חשובה לגבי הטיפול ההורמונלי לגבי אקנה. לפי הבנתי אחד מהגורמים המשמעותיים ביותר להתפתחות אקנה היא הורמונלית. (2 מקורות-השחלה ובלוטת רום הכליה) לפי הבנתי אקנה מתפתחת עקב עודף אנדרוגנים בגוף- עלייה ברמת האנדרוגנים הגורמת לאקנה היא בעיקר ברמת ההידרוטסטוסטרון. ז"א הההורמון אסטרוגן נחשב ידודותי , משום שהוא מפחית את השפעתו של ההורמון הגברי על התפתחות האקנה. רציתי לשאול כיצד מתבצע הטיפול באקנה? האם הגלולות מדכאות את הפעילות האנדרוגנית בגוף? כיצד דיכוי אנדרוגני משפיע על הטסטוסטרון? האם נותנים גלולות המכילות יותר אסטרוגן? מה קורה אצל גברים שלא יכולים לקבל טיפול ע"י גלולות?
טיפול אנטי אנדרוגני באמצעות גלולות אכן אחד המרכיבים העיקרים באקנה.טיפול זהמיועד לנשים בלבד כי הוא נעשה באמצעות גלולות שניתנות ע"י גניקולוג או רופא עור, לפיכך גברים יטופלו באמצעים אחרים כגון אנטיביוטיקה או רואקוטאן ע"י רופא העור.
רציתי לשאול שאלה נוספת לגבי הטיפול האנטיאנדרוגני שרשמת. האם הגלולות שניתנות - מדכאות את הטסטוסטרון בגוף האישה ז"א הגלולות מעלות את רמת האסטרוגן בגוף? (כי אסטרוגן נחשב ידידותי לאקנה..)