לכבוד חג השבועות שמתקרב אלינו בצעדי ענק, יצאנו לבדוק מי...
מחלת הכבד השומני הינה מחלת הכבד השכיחה ביותר בעולם המערבי:...
במהלך ההריון ישנן נשים המפתחות צירי לידה בשלבים מוקדמים....
מחקר: יותר מ-50% מחולי הסוכרת המבוגרים נוטלים יותר מ-5...
קיבלתי את הכדור שציינתי בכותרת לטיפול ביתר ל"ד. הרופא נתן לי אותו לנסיון למשך חודש לבדוק איך הוא משפיע עלי. עבר חודש והוא בנתים בסדר גמור , הרופא רשם לי המשך טיפול בו ל3 חדשים. במקרה שמתי לב שיש בו מרכיב אמלודיפין . השם "צלצל" לי מאד מוכר (ולא חביב) ושאלתי את הרוקחת האם אמלודיפין הוא החומר שיש בכדור אמלו שגרם לי בעבר נזקים קשים לחניכיים . הרוחקת אמרה שכן אבל שזה לא באותו מינון ואין לי מה לדאוג. ובכן אני מאד מודאג כי בעבר נאלצתי לעבור 3 ניתוחי חניכים קשים תוצאה הטיפול בכדור ההוא (חוסמי ביתא). האם רוקחת צודקת או אני? תודה מראש.
מחלות חניכיים עלולות להיגרם ממגוון גורמים ביניהם תרופות. תרופות מסוימות ביניהן תרופות ליתר לחץ דם מסוג חוסמי תעלות סידן כמו אמלודיפין (החומר הפעיל בתכשיר 'אמלו' ואחד החומרים הפעילים בתכשיר 'דופלקס') יכולים לגרום לשגשוג החניכיים. תופעת לוואי זו נדירה מאוד לתרופה. החומרה והפיזור של התופעה הם אינדיבידואלים ותלויי מינון. ההמלצה הכללית היא שאם ניתן, יש להחליף את התרופה שגרמה לתופעה. במקרים בהם אין אפשרות לתת טיפול חילופי- יש לקבל הנחיות למניעה כמו ניקוי שיניים תקופתי ועוד. יש להיוועץ ברופא בנוגע לטיפול המתאים ביותר עבורך.
אני לוקח תרופה זו כל יום. חבר סיפר לי כי יצאה אזהרה על סכנה בצריכת התרופה , מסרטן, הרופה שלו החליף לו את התרופה. מה ידוע לכם בהקשר לתרופה זו.
התכשיר דופלקס מיועד לטיפול ביתר לחץ דם ומכיל שתי תרופות Amlodipine (חוסם תעלות סידן) ו-valsartan (מעכב הקולטן לאנגיוטנסין 2). במשרד הבריאות התקבל מידע על המצאות עקבות החומר NDEA בחלק מאצוות חומר הגלם valsartan המיוצרות ע"י היצרן מיילן (Mylan) המשווק חומר גלם זה לחברות תרופות שונות בעולם. משרד הבריאות העביר למוסדות הרפואיים בדצמבר 2018 רשימת אצוות של מספר תכשירים (בהם נעשה שימוש בחומר גלם מתוצרת זו) אותן יש להחזיר (מרמת בית המרקחת). קישור להודעות משרד הבריאות (עם פירוט התכשירים): https://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/03122018_3.aspx https://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/10122018_1.aspx כלומר בדצמבר 2018 בוצעה החזרה מהשוק של אצוות דופלקס החשודות בהמצאות עקבות NDEA. במידה והתכשיר נרכש מבית המרקחת לאחר הודעת ההחזרה מהשוק, מדובר באצווה "נקייה" מעקבות NDEA. במידה ונרכש לפני ההודעה ניתן לבדוק בבית המרקחת או מול משרד הבריאות את מספר האצווה על מנת לברר האם "נקייה" מעקבות NDEA. בכל מקרה, אין להפסיק טיפול ללא פנייה לרופא, כיוון שאין מדובר על סכנה מידית בשימוש בהם (בניגוד לסכנה הפוטנציאלית שבהפסקת טיפול ביתר לחץ דם). כאמור מעלה, אצוות התכשיר, המשווקות כעת "נקיות" מעקבות NDEA ואין צורך בהחלפת הטיפול.
בהחתלה קיבלתי אקספורג' 5/160 ולאחר זמן ראיתי שיש לי בצקת ברגל ימין . כעבור כמה חודשים קיבלתי את התרופה 10/160 ומאז יש לי בצקות רציניות ב 2 הרגליים . איך מתגברים על הבעיה ? להחליף תרופה ? האם יש תרופה ללא גרימת בצקות ? תודה
התכשיר אקספורג' מכיל שתי תרופות (מקבוצות פרמקולוגיות שונות), המיועדות להורדת לחץ דם: valsartan אנטגוניסט לרצפטור אנגיוטנסין ו-amlodipine חוסם תעלות סידן. בצקות בגפיים הינה תופעת לוואי שכיחה תרופות ממשפחת חסמי תעלות סידן בכלל וביניהן amlodipine. שילוב עם תרופות מעכבות אנגיוטנסין יכול להפחית את חומרת הבצקת מחוסמי תעלות סידן (בטיפול המוזכר קיים מרכיב ה-valsartan). הבצקת הינה תלויית מינון והפחתת מינון של חוסם תעלות הסידן יכולה לשפר את המצב (כפי שתיארת עליית מינון החמירה). מומלץ לפנות לרופא כדי לדון איתו במשטר המינון המתאים לאיזון לחץ הדם שלך תוך מזעור תופעות הלוואי מהתרופות.
דופלקס ללחץ דם, סימבלטהsnri לדכאון, קונצרטה שעוזרים! בגלל דופק מהיר מעל 100מבמנוחה הוסיפו לי ביספורלול. מורידדופק אבל חושדת שהוא מוריד מוטיבציה.פחות בא לי םהתאמץ בעבודה ובחייםנבכלל (לא דכאון, פשוט בטטה כזו ) ...אז,קראתי שהוא חוסם בתא...קונטרה למה שמנסה לעשות snri...., אקג תקין כל השנים מה הסיכון אם אפסיק את הבספורלול? יש תרופה חלופית שאיננה חוסם בתא?
ורד שלום, הפסקת חוסמי בטא צריכה להיעשות בהדרגה כדי שלא יהיה אפקט rebound. לרוב טכיקרדיה היא משנית לסיבה אחרת כגון אנמיה, הפרעה בתפקודי בלוטת התריס חרדה וכדומה. ישנן תרופות שלא מקבוצת חוסמי בטא המאיטות את הדופק ובהן חוסמי תעלות סידן כגון Verapamil ו diltiazem (יכולות להחליף את האמלודיפין). תרופה נוספת קרויה Ivabradin המשמשת בסל לטיפול בחולים עם אי ספיקת לב קשה אשר אינם מסוגלים ליטול חוסמי בטא במינונים מספקים. יש להיוועץ עם רופא לפני נטילה של תרופות אלה בשל השפעותיהן על לחץ הדם ותופעות הלוואי הכרוכות בנטילתן. תודה על פנייתך לפורום