אוסטאופורוזיס, ירידה בצפיפות העצם, עלולה לפגוע בתפקוד...
מדוע דלקת אוזניים כה שכיחה בילדים? מהי דלקת האוזן התיכונה...
יש לכם כאב בלתי מוסבר בכף הרגל? ייתכן שזהו דורבן ברגל, מחלה...
חפיפה, מריחה או אולי דווקא טיפול באמצעות קרינת עור? כל...
שני, שלום, 1.באילו מקרים כלומר מתי מומלץ להשתמש בדרמובאט ומתי -בדרמקומבין? 2. האם שתי המשחות מבוססות על סטרואידים? איזו מהן פחות מזיקה בטווח הארוך? 3. איזו מהן יעילה ביותר לטיפול במחלת ליכן סקלרוזיס? תודה מראש
עדנה שלום. 1. התרופה דרמובט קרם/משחה מיועדת לטיפול מקומי בדלקות וגרד עור המגיבים רק לקורטיקוסטרואידים מאוד פעילים. התרופה דרמקומבין קרם/משחה מיועדת לטיפול בדלקות עור הנגרמות מפטריות או מחיידקים. 2. שתי התרופות מכילות קורטיקוסטרואידים. דרמובט מכילה את הקורטיקוסטרואיד CLOBETASOL שהוא סטרואיד מהסוג הפעיל ביותר. דרמקובין היא תרופה משולבת המכילה את הסטרואיד TRIAMCINOLONE שנחשב בינוני במידת הפעילות שלו, וכן רכיבים אנטי-פטרייתיים ואנטי-בקטריאליים. כיוון שדרמובט מכילה סטרואידים כה פעילים, השימוש בה, במיוחד שימוש ממושך, מעלה את הסיכון לתופעת לוואי. יש לעשות בה שימוש רק לפי הוראות הרופא. באופן כללי, לכל הסטרואידים, יתכנו תופעות לוואי, בעיקר אם נעשה בהן שימוש רציף ממושך. 3. שתי התרופות מתאימות לטיפול בתסמיני ליכן-סקלרוזיס והבחירה ביניהן תעשה ע"י הרופא המטפל, לפי סוג התסמינים, חומרתם וסיבוכים נלווים. לדלקת עור חריפה יותר- דרמובט מתאימה יותר. לדלקת עור חריפה פחות אך המערבת זיהום משני פטרייתי או חיידקי- דרמקומבין מתאימה יותר. לבריאות.
בס״ד למומחה שלום רב. לאחר דלקת שאובחנה אצלי בעין קיבלתי מרשם לטיפות מסוג Vigamox. מאחר שהעיניים שלי עדיין מודלקות למרות שסיימתי את הטיפול, רשם לי הרופא גם טיפות מסוג זיילט (ZYLET). האם ניתן לקחת מיד עכשיו? האם אין התנגשות עם הVigamox? כתוב בתרופה הקודמת שעלולה לגרום בעיות גידים באנשים שנוטלים קורטיקוסטרואידים - האם הZYLET לא תגרום בעיות חלילה בשילוב עם הVigamox? בתודה מראש
שלום דוד אין כל בעיה בשילוב זיילט עם ויגמוקס על פי הנחיות הרופא המטפל. רפואה שלמה!
רוב תודות על המענה! פשוט הבנתי שהזיילט היא מקבוצת הסטרואידים ויש לה הרבה חסרונות. האם לא ניתן ועדיף אפילו פשוט לנסות סינטומיצין לפני?
שלום דוד זה כבר לשיקול דעתו של הרופא שבדק אותך...אני לא ראיתי את העין. מציע לך לא לשנות טיפול שרופא נתן בלי להתייעץ איתו.
שלום רב מה התופעות הלוואי שיש לזריקה ? האם מומלץ להשתמש בתרופה מידי חודש ? והאם התרופה מדכאת את מערכת החיסון ?
Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואידBetamethasone. כבכל טיפול תרופתי - בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. בין תופעות הלוואי הידועות של סטרואידים: פני ירח, עלייה בתיאבון, תופעות עוריות (כפי שתיארת), תופעות לוואי במערכת העיכול, תופעות לוואי מטבוליות, השמנה (השפעה על פיזור שומן בגוף) ואגירת נוזלים. תתכנה גם תופעות לוואי במערכת שריר שלד ולכן במידה ואת חשה כאבים או חולשת שרירים, מומלץ להיוועץ ברופא לפני ביצוע פעילות גופנית שאינה מתונה. לרשימת תופעות לוואי המורחבת, יש לעיין בעלון התכשיר. חשוב לזכור כי התגובה שונה ממטופל למטופל ותלוית מינון ומשך טיפול, ולכן אל תבהלי למקרא כל תופעות הלוואי, ייתכן ולא תחושי באף אחת מהן. קורטיקוסטרואידים מפחיתים תגובה דלקתית, יכולים למסך תסמיני זיהום ולדכא את מערכת החיסון מערכת החיסון על מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול. משך הטיפול נקבע על ידי הרופא המטפל. ככלל- טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת מנטילתו עולה על הסיכון הגלום בשימוש בו. יש ליידע את הרופא על כל תופעת לוואי בלתי צפויה ולהיוועץ עמו לגבי משך הטיפול הנדרש.
שלום לרופא הפורום. אני בן 40 סובל בעשור האחרון מירידה עד אובדן חוש ריח וטעם. בבדיקה אנדוסקופית אין פוליפים ואין סינוזיטיס או גורם "מכני" כמו מחיצה עקומה. אין נזלת, גירוד,עיטוש או דמע. בכל זאת הרופא אומר שהרירית אלרגית ומדובר בתסמין על רקע נזלת אלרגית. במהלך השנים ניסיתי כמה סוגים של תרסיסי קורטיקוסטרואידים - לא עזר משמעותית. זריקת דיפרופסאן 2 מ"ג עזרה מאוד למשך מספר חודשים עד לדעיכה של החוש. בשנתיים האחרונות דווקא היה לי חוש ריח וטעם יום-יום ולפני כ-8 חודשים שוב נעלם כמעט לחלוטין. תוכל להסביר איך מדובר בתסמין על רקע נזלת אלרגית כאשר אין מאפיינים ברורים של אלרגיה כמן נזלת מימית, גודש אפי וכו'... אני מקבל תרופות לטיפול בדיכאון וחרדה ושאלתי את הפסיכיאטר האם יתכן וזו תופעת לוואי של התרופות - הוא שלל מכל וכל. אני ממש רוצה לדעת מה קורה ומדוע אין חוש ריח שהרי הוא קיים (עובדה שחוזר "לבקר" לפעמים) ואז נעלם. דהיינו לא מדובר על בעיה נוירולוגית אלא בעיה הקשורה בהכרח לאף אך לא נמצאת סיבה ברורה לכך וגם המשאפים/תרסיסים כפי שציינתי עוזרים ממש מעט מאוד. אשמח אם תוכל לכוון אותי קצת.
שימוש בתרופות בדגש על נוירולוגיות יכול בהחלט לגרום להפרעה מסוג זה. להמשך בירור ממליץ על בדיקה אנדוסקופית מדוקדקת וביצוע הדמיה כגון CT או MRI. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570