שלום, אנו מעוניינים לשמוע האם יש דרך לטיפול בהיפראינסוליניזם שגורם להיפו- ולא ע"י דיאזוקסיד.
שלום רב הדרכים לטיפול משתנותלפי דרגת החומרה: דירזוקסיד, אנאלוגים של סומטוסטטין במנה חד פעמית או במשאבה וניתוח
שלום. אני נוטלת פרוגליצם לפני הארוחות לטיפול בבעיית אינסולין וזה לא עוזר.. האם אפשר לקחת אותו אחרי הארוחה ואז הוא יעזור יותר ? (עד שאגיע לרופאה שלי להערכה מחודשת )
שלום לוי התרופה פרוגליצם ניתנת על ידי אנדוקרינולוגים במצבים ייחודיים. היא בדרך כלל ניתנת 3 פעמים ביום. לפעמים יש לשנות את מינון התרופה עד שהיא פועלת בצורה טובה. מינון התרופה שונה בין חולה לחולה אך עליו להיקבע על ידי הרופא העוקב אחריך. אני ממליץ לך להוועת בשנית באנדוקרינולוג המטפל בך.
שלום רב בני בן שנה וחמישה חודשים, נולד עם עודף אינסולין בגוף, מטופל בשניידר ומקבל תרופה בשם פרוגליצם. ברצוני לקבל חוות דעת נוספת בנוגע לתופעה הזו, מתי היא חולפת אם בכלל ובנוגע לאופי הטיפול, האם יש חלופות לתרופה. שאלתי היא האם בהדסה יש רופא שמתמחה בתופעה מסוג זה.
שלום גל התרופה מקובלת במצבים אלו. עם זאת מחלה זו מטופלת בדרך כלל על ידי מומחים באנדוקרינולוגית ילדים. גם בהדסה קיים שרות זה ואת מוזמנת לפנות אליו לקבלת חוות דעת נוספת.
שלום גל התרופה מקובלת במצבים אלו. עם זאת מחלה זו מטופלת בדרך כלל על ידי מומחים באנדוקרינולוגית ילדים. גם בהדסה קיים שרות זה ואת מוזמנת לפנות אליו לקבלת חוות דעת נוספת
לתשובתך המהירה אודה אילו תרופות יכולות לגרום למצב שבו ללבלב אין אינסולין להפריש וכמה זמן אורך התהליך
אדוני ה"חסוי"- שלום, יש מספר חומרים ההורסים תאי ביתא בלבלב מפרישי אינסולין, דוגמת האלוקסן המשמש להשריית סוכרת במכרסמים, או סטרפטוזוטוצין המשמש לטיפול במצבי אינסולינומה שהם גידול סרטני מפריש אינסולין. חומר נוסף שמשמש לדיכוי פעילות הלבבלב לפני ניתוח כריתת הגידול הוא דיאזוקסיד. להשלמת התשובה לוטה קטע מתוך הספר החשוב: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" (שמאד מומלץ לך לעיין בו) "..סוכרת עקב לקיחת תרופות או תגובה לחומרים כימיים: - קיימות מספר תרופות המשפיעות על הפרשת האינסולין ויכולות לגרום להפרעה במטבוליזם הפחמימות ואף להוביל לסוכרת. חלק מהם פועלות בדרך של הפרעה להפרשת האינסולין מתאי הלבלב דוגמת תרופות משתנות (תיאזידים), תרופות כנגד פרכוסים והפרעות קצב הלב. תרופות אחרות פועלות בדרך של הגברת התנגודת לפעולת האינסולין בגוף, כגון תרופות בעלות מבנה סטרואידי (קורטיזון) הסוכרת המופיעה בעקבות טפול בסטרואידים דוגמת קורטיזון, אף מכונה בשם "סטרואיד דיאבטס". תרופות אחרות עלולות לגרום להרס של תאי הלבלב מפרישי האינסולין. גם אכילת חומרים טבעיים כגון קציפת עלי קקטוס האגבה הנאכלת ע"י שבטי אינדיאנים בברזיל או לגימת תה עלים צמחי המכילים כמויות של ציאנידים בציילון נקשרו לאפשרות הופעת סוכרת. קיימים גם חומרים כימיים שהחשיפה להם יכולה לפגוע בתפקוד הלבלב, דוגמת ווקור שהנו רעל כנגד מכרסמים, ובחקלאים שנחשפו אליו בעת ריסוס ממטוסים או במקרה של הרעלה עקב שתיית החומר - הופיעה סוכרת." בתקווה שעתה זה מובן. ..."