מדובר בבעיה חמורה שיש לה פתרון רפואי מצוין, אך למרות זאת...
האם גם את סובלת משלפוחית רגיזה - וחוששת לצאת מהבית? אל...
שלום התחלתי לקחת טוביאז 8 מג לפני 3 ימים ואינני חש בשום שיפור, תכיפות הטלת השתן נותרה כשהיתה. הרופא אמר לי להגדיל מינון ל 2 כדורים (16 מג) למשך שבוע. אשמח לדעתך בנדון. האם השפעת הכדור יכולה לבוא רק בתום מס' ימים, או שחייבת להיות מיידית? האם מינון 16 מג אינו מופרז?
שלום רב, ממליצה לך להמע מנטילת 16 מג' טוביאס ליום- זה מינון גבוה ועשוי לגרום לך תופעות לוואי. יש האומרים שמינימום חודש טיפול יכול לתת מידע האם התרופה יעילה או לא.
מתי השעה המומלצת לנטילת הטוביאז, האם אך ורק לפני השינה או שאפשר גם בבוקר?
שלום אני סובל מזה עשור משלפוחית שתן רגיזה מה שאובחן על ידי אורולוג ולאחר בדיקות. בתחילה טופלתי בספזמקס לא עזר. לאחר מכן קיבלתי טוביאס ועד לימים האחרונים, זה עבד מעולה כחצי שנה. עכשיו יש לי תכיפות במתן שתן ובין היתר ההתכווצויות נגרמות ממתח נפשי. ברור לי שתגידי שצריך לעבוד על העניין הנפשי ואני עושה זאת כמו כן ביופידבק, אך הדבר היחיד שבאמת עזר זה הטוביאס. נראה שזה חדל לעזור. האם בדרך כלל סוג התרופות האלו להפחתת התכיפות בשתן פוסקות מלהשפיע ? אני לוקח טוביאס 8 מג כדור אחד ביום בשעה 18;00 כי התכיפות גוברת בעת העלייה לשינה. האם ניתן להגדיל את המינון ? כמו כן האם את מכירה את התרופה החדשה myrbetriq? האם היא בסל?האם ניתן לערב מספר תרופות לצורך קבלת השפעה מיטבית או לסירוגין לקחת תרופה מסוימת ואז אחרי כמה חודשים לחזור לטוביאס אחרי שהפסקתי אותה זמן מה? האם את יודעת מהי העלות הממוצעת של זריקות בוטוקס? האם סביר שהשפעה הטובה של טוביאס פסקה וזה סביר ושכיח והתרגלתי לתרופה ככה שהיא כבר לא משפיעה או שידוע כי זה קורה והתקופה הטובה תחזור על אף שאני נוטל את הגלולה יום יום? אודה למענה על כל השאלות כי אני קצת מיואש איתן
שלום לך איתן. תסמונת שלפוחית רגישה מוכרת גם בגברים וסיבותיה שונות. אצלך עד כה הטוביאס נתן פתרון אבל אם התרופה עובדת פחות חשוב קודם כל לשלול מקורות אחרים להפרעה כמו דלקת שתן או הגדלה של הערמונית (בהיותך גבר זה משפיע). ניתן במקביל לטוביאס לתת לך לפי צורך טיפול אנטיביוטי או טיפול לשיפור זרימת השתן או הקטנת הערמונית- בהתאם לממצאים בבדיקות שתבצע. מירבגרון היא תרופה חדשה לשלפוחית רגיזה, עובדת במנגנון שונה מהאנטיכולינרגים ואין בעיה לטול אותה יחד איתם אבל עדיין לא נמצאת לשיווק בארץ. בוטולינום נמצא כטיפול יעיל לשלפוחית רגיזה לפחות לתקופות ולעיתים צריך לחזור עליו. עד כמה שידוע לי אינו בסל וכנראה עולה כמה אלפי שקלים אך ניתן לברר זאת דרך קופ"ח או הביטוחים בשונים וידוע ליש שברוב בתי החולים הגדולים ניתן לקבלו כטיפול לשלפוחית רגישה. כפי שציינתי אם משהו אחר גרם להפרעה שהחמירה וירידה בתגובה לטוביאס- הטיפול בו יחזיר את המצב לקדמותו. לצערי לא ניתן לקחת יותר מ 8 מג' טוביאס ליום.
היי הטריגר שגורם לי לתכיפיות בשתן זה מתח נפשי., לכן שנטלתי את הטוביאז הייתי סקפטי, אולם זה כן עבד, למרות שהייתי במתח נפשי מסויים שירד יותר עם השפעת התרופה לטובה. יש מקרים בהם אורולוג יכול להמליץ על שילוב של תרופות אלכורגניות ולא רק שימוש באחד? תודה
יש כרגע מחקר חדש על שלפוחית רגיזה בבתי החולים רבין ושיבא - הערכת היעילות והבטיחות של מירבגרון וסולפנצין (וסיקייר) לעומת סוליפנצין מספר הטלפון המופיע בהודעה הוא 055-8828911 להתקשר בימין א-ה בשעות 0800-2000
ד"ר נכבדה, בשאלה ששאלתי יש טעות קלה. מצרף שוב את השאלה המתוקנת: (הערך של הלימפוציטים באחוזים ולא אבסולוטי ששם הוא בגבול התחתון. בספירה שעשיתי אתמול יצא לויקוציטים 16.5, נויטרופילים בטוטאל (לא באחוזים) 12.23 ולימפוציטים באחוזים 18.6 יתר הספירה תקינה (אנמיה קלה וחוסר ברזל תוקנו אחרי 3 חודשים של כדורי ברזל) אין לי חום או סימני דלקת אבל יש לי תחושת חום (כמו שריפה) רק במח. בן 57 מה יכולה להיות הסיבה? (בדרך כלל בשנה האחרונה הלויקוציטים בין 12-14)
יש להסתכל על הערכים האבסולוטים ולא האחוזים. נראה שהערך הלא תקין הוא נויטרופילים גבוהים. זה יכול להיות משני לדלקת, תרופות, עישון ועוד... במידה ואין סיבה ברורה ניתן לפנות לבירור המטולוגי.
ראשית תודה גדולה!!! אני מעשן מעט מאוד 2-5 ביום. דלקת לא ידוע לי ואין חום. האם אחת התרופות הבאות יכולה לגרום לעליית לויקוציטים ונויטרופילים? אספרין (600 מ"ג בגלל תסמונת שפעול תאי פיטום MCAS לא שיבטית) פרופיטן וטלפסט טרילפטין (פרכוסים לא ברורים) גבפנטין אומפרדקס, לפיטור, קרדילוק, דפלקס, טוביאס, זנטק, חומצה פולית, slow k אני מודע שהפורום לא תחליף לביקור מקצועי אבל כן לייעוץ מקצועי. שוב תודה רבה אבי
היי, בת 82 מקבלת קרטיה, טוביאז, ברזל, אמלו, אוקסאר, גלוקומין , לנטון וסרוקסט באופן קבוע. הוחלט על אנטיביוטיקה ציפרוקסין פעמיים ביום לשבועייים. האם אין בעיה לשלב?
שלום, אין מניעה לשלב את התרופות שציינת עם ציפרו. אבל יש לציין שקיים סיכון בשילוב של ציפרו יחד עם אוקסאר מבחינת התפקוד הכלייתי כלומר שתי התרופות מצריכות זהירות מבחינת הכליה ויש להקפיד על הידרציה (שתיה) מספיקה לאורך כל הטיפול, בנוסף קיים סיכון שציפרו (במיוחד עם סרוקסט) עלול להאריך מקטע QT בלב, אבל בד"כ זה לא מדאיג, אבל חשוב לדעת ושהרופא המטפל ישים לב לזה.