סובלים מעצירות? כל הגורמים להופעת עצירות, איך מטפלים בה...
מה גורם לעצירות? ומה ההבדל בין התכשירים השונים שמטפלים...
מה שהתחיל במספרים קטנים הפך כעת למשבר של ממש: מחסור חמור...
התלונה השכיחה ביותר בילדים, הקשורה לדרכי העיכול, היא...
שלום ד"ר, רציתי לשאול אם שימוש ממושך באבילק לטיפול בעצירות עלול לגרןם להסתגלות או לעצלות של המעי. עד כמה התרופה בטוחה לשימוש? בנוסף אשמח לדעת מה ההבדל בין אבילק לנורמלקס? האם אופן הפעולה דומה? שמעתי שנורמלקס מומלץ יותר לטיפול בעצירות, מדןע? תודה רבה מראש על תשובתך.
שלום נורמלקס עדיף על אבילק
יש לי עצירות קשה ורוצה לנסות אבילק סירופ. כמה כ פ ו ת (TBSP) צריך לקחת ומתי ביממה? תודה.
ורד שלום, מינון התחלתי של אבילאק הוא בין 15-30 מ"ל ביום, במנה אחת או מחולק ל-שתי מנות. ברגע שמושגת התגובה הרצויה, ניתן לרדת למינון של 15 מ"ל ביום. אין הנחייה מסוימת לשעות היממה, אך אם מדובר בנטילה חד-יומית, מומלץ לשמור על שעות קבועות. את הסירופ מוהלים במים וחשוב גם להקפיד על שתיה מרובה במהלך היום. ליאת
אנא - אני סובלת ומבקשת תשובה דחופה. תודה.
ורד שלום, אם תשובתי לא הייתה מספיק ברורה, אני אחזור עליה. לא משנה בוקר או ערב. רצוי לא למדוד תרופות בכפות כי כל כף מיצרן שונה מכילה כמות שונה. אבילאק מגיעה עם כוסית מדידה ובאמצעותה מודדים. ליאת
שלום. תוך כמה זמן בערך סירופ לבולק/אבילק לעצירות פועל מזמן נטילתו, במינון של 13-15 מ"ל? ומהו המינון המקובל לאדם מבוגר ביום? תודה.
הטיפול מתחיל להשפיע עבור כשבוע מהתחלתו. מינון 30 CC ליום.
שלום ד"ר, יש לי 2 שאלות, ברשותך: 1. לפני כ-5 ימים התחלתי עקב עצירות להשתמש בסירופ לקטולוז (לבולק) במינון מינימלי - 15 מ"ל פעם אחת ביום. האם התכשיר עשוי לגרום לתלות של המעי? האם יתכן כי לאחר הפסקת השימוש בתכשיר המעי "ישכח" כיצד לפעול בכוחות עצמו? 2. למרות המינון המינימלי, היציאות רכות מאוד. האם ישנה דרך לאזן את המצב? תודה רבה על תשובתך.
המשך שאלה לד"ר: 3. האם התרופה נחשבת לבטוחה לנטילה בהריון? (שבוע 22). רופאת המשפחה שנתנה את המרשם אמרה שאין בעיה, אך רופאת נשים עמה התייעצתי טענה כי התרופה עלולה לגרום להפרעות במלחים בדם. התרופה ממש "מצילה" אותי עד כה מהעצירות בהריון. מה דעתך? שוב תודה רבה.
התייחסות לסוגיה של נטילת תרופות בכלל ובהריון בפרט דרך מדיה זו ומבלי להכיר את הפרטים המדוייקים אינה אחראית. מציע לפנות לרופא הנשים אשר עוקב אחר ההריון על מנת לבחון את דרכי הטיפול והחלופות האפשריות. אין ספק שהדרך הבטוחה ביותר הינה לנסות להתגבר על בעיית העצירות ללא תרופות כלל (שינוי תזונה וכו)