חטיף אנרגיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

השפעת התזונה על יכולת הריכוז בלימודים

שנת הלימודים בפתח ואם חשבתם שהאתגר הגדול ביותר יהיה להתעורר בזמן, חישבו שוב! השפעת התזונה על הריכוז היא משמעותית מאד ויסודות התזונה הנכונים להצלחה בלימודים נמצאים בכתבה שלפניכם תזונה נכונה היא אחד המפתחות החשובים ביותר להצלחה בלימודים. מחקרים רבים מראים כי איכות המזון שאנו צורכים משפיעה ישירות על תפקוד המוח, על הריכוז, על הזיכרון ועל היכולות הקוגניטיביות. בשורות הבאות אשתף בידע המקצועי שצברתי ואציע המלצות תזונתיות מבוססות מחקר שיכולות לסייע בשיפור הריכוז, הזיכרון והיכולות הקוגניטיביות של תלמידי בית ספר יסודי, תיכון וסטודנטים.  טל מנחם, יועצת לאורח חיים בריא, מנחת סדנאות לתזונה מבריאה לירידה במשקל ולסוכרתיים. צילום: נורית מעוז רגע לפני תחילת שנת הלימודים, תזונה נכונה יכולה להפוך למשימה מסובכת יחד עם המטלות והעומסים, אז הנה כמה מעקרונות התזונה שיעזרו לכם להיות מרוכזים יותר בלימודים. מים מים מים ושוב פעם מים התייבשות, אפילו קלה, עלולה לפגוע ביכולות...
ללמוד עוד על חטיף אנרגיה
חג פורים, חג בריא לילדים-תמונה

משנכנס אדר מרבים בסוכר, שומן צמחי וצבעי מאכל. אבל עם קצת...

מאת: ד"ר לוסי סלע...
12/03/2014
לא על הסופגנייה לבדה-תמונה

סופגניות צבעוניות ומגרות ממלאות כבר שבועות ארוכים את חלונות...

מאת: אורלי מנירב
02/12/2018
השפעת התזונה על יכולת הריכוז בלימודים-תמונה

שנת הלימודים בפתח ואם חשבתם שהאתגר הגדול ביותר יהיה להתעורר...

מאת: טל מנחם
19/08/2024
ילדים אוכלים בריא - מתרגלים לאוכל בריא מהיום הראשון בבית הספר-תמונה

תתפלאו, אבל המושג "ילדים אוכלים בריא", שנראה כיום דמיוני,...

מאת: נעמי נתן
22/08/2022

חטיף אנרגיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב ראיתי מתכונים שבעצם מערבבים בקערה שיבולת שועל מכל סוג עם חמאת בוטנים/בננות/דבש וגרעינים ופירות יבשים ושמים הכל בתנור ואפשר בעצם להכין חטיפי אנרגיה בריאים השאלה שלי האם האפיה של שיבולת שועל שבמקרה שלי מדובר בסוג של הקוואקר האם זה הורס את הערכים האפיה בתנור? זה נאפה כחצי שעה ב 150-170 מעלות בערך ומשחים פשוט לא מסוגל לאכול שיבולת שועל בשום דרך אחרת זה עושה לי להקיא תוה רבה

שלום, כל תהליך בישול או אפיה או חימום הורס חלק מהערכים התזונתיים. בברכה,דנה

תודה רבה על המענה האם הפגיעה בערכים היא יחסית קטנה עד 25 אחוז למשל ועדיין שווה לצרוך ככה שיבולת שועל על בסיס יומי? הסיבים , חלבון וברזל נשמרים ברמה מסויימת לדעתך?

שלום נתי, אין מידע בנושא. בברכה,דנה

ערב מבורך דוקטור נוימן. חבר טוב הפנה אותי לפורום עם המלצה חמה. לפני כשבוע בדיוק עברתי טיפול שורש בשן 16 אצל מומחה.עד היום איני לאכול כלום על השן בנוסף לכאבים באים והולכים.היום הגעתי לביקורת בעקבות התלונות הנ"ל. צילום נראה תקין ובדיקת קור גם תקינה. אך כל נגיעה קלה בשן וניקוש יש כאב בלתי נסבל.הרופא ביקש להמתין לפחות עוד שבועיים ופינק אותי בדלאצין ואתופן לשבוע שלם עד הביקורת הבאה.תחושתי האישית שהשן הולכת לעקירה.לפני מספר שנים אכלתי חטיף אנרגיה ולצערי היה משהו קשה שנגסתי בו בשן הזו משהו שציינתי בפניו לפני הטיפול.הרופא שולל כל חשד לסדק הן בצילום והן בתוך השן בעת הטיפול ובטוח בעצמו שהכאב הלא הגיוני הזה ישכח. האם לדעתך ולמה כל הכיסוי התרופתי הזה אם אין לדעתו דלקת? והאם לדעתך זה הגיוני שעוד שבועיים הכאבים החריפים הללו יכולים להירגע. לצערי אני פסימי מאוד ומכיר טוב איך הגוף שלי מגיב לכל דבר. רב תודות לך.

טיפול שורש הוא למעשה הליך כירורגי בו מקצצים כלי דם, עצבים ורקמת מוך. בכל הליך כזה יש סיכוי לכאב פוסט אופרטיבי. על כן ההחלטה על תמיכה תרופתית היא החלטה נכונה. אני אישית הייתי מחליף את האתופן בקומבודקס. רפואה שלמה

תודה לך נתת לי תקווה להמתין עוד שבוע או אפילו שבועיים בסבלנות יחד עם הכיסוי של הדלאצין. דרך אגב מה התפקיד של אתופן במקרה הזה והאם יש הבדל בין הקומבודקס לאתופן? שוב רב תודות אני מבין מדוע חברי המליץ על הפורום שלך.תבורך מפי עליון.

בזמן ההליך הכירורגי נפרשים לדם חומרים שהם אלא שגורמים לכאב. האתופן בולם אותם. הקומבודקסהוא דמוי אתופן בשילוב עם אקמול. כלומר אתה מקבל כיסוי כפול נגד הכאב. שווה לנסות....אל תתיעש. אם טיפול השורש תקין בסבירות גבוה תוך שבוע הכל ירגע

שלום קארין, אני עוקבת אחר התשובות שלך, בעיקר כדי ללמוד. שמתי לב שיש משתמשת ששואלת הרבה לגבי צריכה של מזון מתועש וכמעט תמיד התשובה שלך היא שמותר לצרוך אותו. כשמדובר במוצר בודד ובצריכה מדודה, זה הגיוני אבל, כשמשלבים את כל אותם מוצרים בתפריט הקבוע, נבנה תפריט שכולו מלא בחומרים משמרים, שומנים מוקשים, סוכרים וכימיקלים. האם אין עם זה בעיה במובן של השפעה על העובר? תודה

כמובן שיש בעיה ולא מומלץ להסיק שאפשר לבנות תפריט המבוסס על חומרים מעובדים. יש הבדל - אם מותר לאכול מבחינת בטיחות מזון בהריון לבין האם מומלץ או בריא לצריכה יומיומית. למשל חטיף אנרגיה או קורנפלקס שנשאלים פה- מותר לאכול מבחינת בטיחות מזון. מומלץ ? בריא ? פחות. אבל מותר. אף אחת כאן לא במסגרת ייעוץ אישי , אני מתייחסת נטו לשאלה הנשאלת .

ד"ר שלום, בני בן 4.5. לא אכלן גדול כלל. בעקבות נשאות לחיידק בקיבה ( הליקובקטור) , אנחנו מבצעים בדיקות דם אחת לשנה על מנת לבדוק ערכי ברזל. לפני שנה בבדיקות ערכי כדוריות דם אדומות, המוגלובין,פרטין וטרנספרין היו תקינים. ערך הברזל נשק לטווח *הגבוה* של הנורמה -122. הרופאה אמרה שזה חסר משמעות. עתה,לאחר שנה, ביצענו שוב בדיקות דם : ערכי הברזל המשיכו לעלות 135ug/dL) iron) Ferritin : 31 ng/mL Transeferrin : 262 mg/dL RBC:4.24 M//uL HB: 11.8 g/dL רופאת הילדים התייעצה עם המטולוג שהורה לחזור על הבדיקה עוד חודש. יש לציין שהילד לא מקבל ויטמינים או תוספים כלשהם ולא אוכל מזון מועשר בברזל ( מלבד חטיף אנרגיה פה ושם...) אנחנו מאוד מודאגים ונשמח להתייעצות..מדוע ערכי הברזל גבוהים? תודה

שלום ממש לא מתאים לעודף ברזל ערכי פריטין כאילו לא רואה מקום לדאגה מיוחדת בכל מקרה ממליץ על יעוץ ישיר ע"י המטולוג ולא יעוץ אינטרנטלי בעקיפין ע"י רופא המשפחה רפואה שלמה דרור