ירידה בכושר הגופני: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

קורונה וכושר - מה הקשר?

שנה לקורונה והמחקרים מוכיחים שמרבית האוכלוסייה עלתה במשקל בממוצע של 5-8 ק"ג, תופעה מדאיגה וקשורה לעובדה, שסדר היום השתנה, יש פחות תזוזה ומספר הצעדים היומי נחתך. כיצד ניתן ולמה הכרחי להרבות בתנועה גם בסגר ולא פחות חשוב, מה חשוב לאכול כדי לשמור על המשקל ואולי אפילו לרדת? שרון שלם, מאמנת כושר ויועצת תזונה, מרחיבה בנוגע לדרכי ההתמודדות עם הירידה בתזוזה עונה לנו על כמה שאלות בנושא: כיצד הגענו למצב, שאנשים העלו כמעט 10% ממשקל גופם בפחות משנה? אנשים סגורים בבתים ונוטים לטייל יותר למקרר מאשר החוצה וכפועל יוצא מכך פוחתת התזוזה היום יומית. אם למשל נסתכל על מדד של ספירת צעדים נמצא מסקרים שנערכו לאחרונה שביום רגיל ללא מגבלות קורונה אנו צועדים בממוצע בין 5000-8000 צעדים ואילו בימי סגר הקורונה אנשים צועדים בממוצע כמחצית. לאחר הסגר הראשון כשפורסמה המגמה השלילית של העלייה במשקל בקרב הישראלים אנשים החלו לחפש דרכים אלטרנטיביות להחזיר את הספורט לחייהם להוציא אנרגיה בבית ומחוצה לו, כאשר הבית התמלא ציוד ספורט והפארק כעת מהווה חלופה לחדרי הכושר שנסגרו. מגמה נוספת...
ללמוד עוד על ירידה בכושר הגופני
אנטי אייג'ינג: בדיקת עקה חמצונית-תמונה

העקה החמצונית, חוסר איזון בין רדיקלים חופשיים לנוגדי חמצון,...

מאת: ד"ר רני...
03/06/2009
בלוטת התריס ותפקידה בהשמנה: שאלות ותשובות-תמונה

על תפקוד בלוטת התריס, תזונה נכונה, אורח חיים בריא - והמאבק...

מאת: ענב...
12/07/2005
להתחסן או לא להתחסן? זו השאלה! חיסוני הקורונה כבר על המדפים-תמונה

החיסון של חברת פייזר המבוסס על טכנולוגיית mRNA כבר כאן. ...

מאת: ריקי אמה...
21/12/2020
הפרעות בתפקוד מיני: המדריך המלא-תמונה

30% מהגברים מעל גיל 50 סובלים מהפרעה בתפקוד המיני, אולם רק...

מאת: פרופ' יוזה...
12/02/2012

ירידה בכושר הגופני: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אני מרגיש לחץ באזור הפיטמה השמאלית, מן לחץ מוזר כזה שלוחץ וגורם לי הרגשה רעה עם גל חום בגוף. עקב כך שאני מרגיש את זה תקופה כל כך ארוכה (למעלה משנה) עשיתי את כל הבדיקות האפשריות בגלל תלונות חוזרות ללא כל פיענוח וכולן תקינות. הבדיקות: אק"ג מעל 5 פעם תקין. אפילו נתנו לי לעשות CT עם הזרקת יוד שזה לא מומלץ בגילי ויצא תקין, הולטר 3 פעמים תקין למעט 1% פעימות על-חדריות מוקדמות, צילום חזה תקין, אקו פעמיים תקין, ובדיקת מאמץ לפני כחודש שיצאה תקינה עם הגעת דופק מירבי. רקע: אני לא בכושר טוב בכלל, אני בן 21, ואני מקפיד על אכילה בריאה, ללא עישון, לעיתים רחוקות שותה בירה. BMI 20.5 אני מודה, זה קצת משפיע עליי נפשית שהכאבים הופכים להיות כבר חלק ממני רוב יום-יום, לאחר הבדיקות הרופאים מסתכלים עליי די לא רציני ובצדק כי הבדיקות תקינות. לשאלותיי: מה הסיכויים לאחר כל הבדיקות עדיין זה משהו לבבי? האם יתכן תעוקה ממקור אחר בחזה בצד שמאל שהוא לא הלב ואם כן מה? האם למרות כל הבדיקות שביצעתי יש מקום לבירור נוסף? בנוסף שאלתי בפורום אחר, וציינו שכל הבדיקות שעברתי לא שוללים ספאזם של עורק כלילי, במידה ויש האם זה משהו שמסכן חיים? מודה לך על הקריאה מקרב לב ד"ר דן אליאן.

1.סיכויים אפסיים 2.יתכן - שריר,קיבה,ריאות,עמוד שדרה ועוד 3.לא 4.ספאזם תמיד יכול לגרום לכאב - זה כואב ולא מסכן חיים

בוקר טוב, תודה רבה על המענה! שבת שלום, והרבה בריאות ד"ר.

בן 30, בריא ללא מחלות רקע הופיע גידול שפיר בלסת החליט הרופא המטפל להזריק לתוך הנגע triamcinolone במינון 140mg. פעם בשבוע למשך 24 שבועות. לאחר כמה הזרקות התחילו להופיע תופעות לוואי כגון חולשה. לאחר ההזרקה מספר 10 רמת הכולסטרול עלתה משמעותית (פי 2) ממה שהיה חודש לפני תחילת הטיפול, לאחר ההזרקה ה16 התחלתי להרגיש דופק מהיר, חולשה כללית וחולשה בשרירים, ירידה בכושר הגופני וירידה במשקל . אחרי כל התלונות שציינתי הפסיקו את הטיפול בסטרואידים לאחר 20 שבועות (כלומר 20 הזרקות) לאחר התייעצות עם אנדוקרינולוג. (מינון אחרון 120מ״ג) לאחר חודשיים מהפסקת הטיפול התחלתי להרגיש חולשה כללית, ירידה נוספת במשקל וירידה בתיאבון, כאב ראש וטשטוש. אנדוקרינולוג ביקש ממני לבצע בדיקת קורטיזול בוקר, התוצאה 0.59 הוחלט להתחיל תרופה בהידרו קורטיזון מינון 10מ״ג בבוקר ו5 לאחר הצהריים ולאחר מכן לבצע מבחן סינקטן נטלתי את המנה האחרונה של ההידרו קורטיזון בשעה 10 בלילה לפני מבחן סינקטן ב11 שעות בדיקת קורטיזול: תוצאה בזמן 0. 1.1 תוצאה לאחר שעה 2.6 האם הבדיקה תקינה?

צריך לבדוק את היחידות אבל לדעתי לא, תחזור לרופא שלך ועד אז להמשיך הידרוקורטיזון ללא שינוי

היי אני בן 30 חרדתי נורא מטופל בויפאקס ולפעמים אני מרגיש הרגשות מוזרות בלב 1.כאילו הלב מפספס פעימה 2.ולפעמים דופק חזק כאילו הלב יוצא מהמקום אני לא בכושר ולא התאמנתי הרבה זמן לפני שנה וחצי עשיתי בדיקות אקו לב וארגונומטריה ואקג בגלל החרדה שלי שיש משהו מסוכן בלב והכול יצא תקין והקרדיולוג אמר לי מה אתה עושה פה האם יש משהו מסוכן? צריך לחזור על הבדיקות?

לא צריך לחזור על שום בדיקה ואין פה משהו מסוכן יש חרדה שמצריכה טיפול והטיפול לא בבדיקות לב חוזרות...

שלום דוקטור, אני בן 21, לא בכושר. לפעמים אני מרגיש תחושה של דופק בגרון בצד שמאל ובחזה מצד שמאל. האקו לב שלי תקין. הולטר: פעימות על חדריות כ 2% מסך הפעימות, השאר תקין. האם פעימות על חדריות אלו מגבירות את הסיכוי שלי למחלה לבבית או מוות פתאומי? אני נורא מפחד שחס וחלילה זה עלול לקרות, אני גם מעלה דופק די מהיר בספורט קל. אשמח לתשובה, שנדע ימים שקטים יותר

אין מה לפחד פעימות מוקדגמות לא הורגות ולא עושותהתקף לב סתם מעצבנות