לסת תחתונה מוקטנת ביחס לעליונה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

לסת תחתונה מוקטנת ביחס לעליונה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

איזה מומים יכולים לגרום 2 ציטוטק בסוך שבוע 12? היה דימום והיו קרישים? יש מומים שלא ניתן לאחר אפילו דרך סקירה שלישית ודרך mri מוח בסבירות גבוהה? האם החשש הוא ליצירת עיוורון העובר?

אם אישה נוטלת ציטוטק (Misoprostol) במהלך ההריון (למשל לצורך הפלה) וההריון אינו מסתיים, קיימת אפשרות לפגיעה בעובר, במיוחד כאשר השימוש מתבצע במהלך השבועות 6–12 להריון, שהם שלב קריטי בהתפתחות איברים (אורגנוגנזה). 1. מומים בגפיים תסמונת מוביוס (Mobius syndrome) – תסמונת נדירה הכוללת: שיתוק עצבים קרניאליים (בעיקר עצבים VI ו-VII) חוסר יכולת לחייך, לכווץ את הפנים, להזיז עיניים לצדדים הפרעות בהתפתחות הגפיים – כגון אצבעות חסרות, גפיים קצרות, רגל סוס (Clubfoot) 2. שיתוק עצבים קרניאליים בעיקר עצב הפנים (VII) והעצב האבדוצנטי (VI) עלול לגרום ל: א-סימטריה בפנים קושי בתנועת העיניים 3. מומים קרניו-פציאליים (פנים וגולגולת) חך ושפה שסועים מיקרוגנתיה (לסת תחתונה קטנה) 4. מומים נוספים (נדירים יותר) מומים במערכת העצבים המרכזית (כגון פגמים בצינור העצבי) פגמים מוחיים או בגולגולת לעיתים נדירות גם מומים במערכת השתן או באיברים פנימיים. ההשערה היא שהשימוש בציטוטק גורם להתכווצויות חזקות של הרחם והפרעה באספקת הדם לעובר – דבר העלול להוביל לאיסכמיה (חוסר חמצן), במיוחד בשלב קריטי של יצירת איברים לא כל חשיפה לציטוטק תגרום למום מולד. הסיכון מוגבר לעומת האוכלוסייה הכללית, אך המומים נדירים יחסית ככל שהשימוש מתבצע מוקדם יותר בהריון (שבועות 6–10), כך הסיכון גבוה יותר.

שלום, האם תסמונת PIERRE ROBIN זה חיך שסועה? או לא בהכרח? ואם לא אז מה כן עוד יש בתסמונת תודה רבה! n

שלום בתסמונת פייר רובין הבעיה העקרית הינה לסת תחתונה קטנה. בעקבות כך יכול להופיע גם חיך שסוע , תגובה לבעיה הראשונית של הלסת הקטנה. מצד שני חיך שסוע יכול להופיע גם כבעיה יחידה אצל צינוק בלי נוכחות של בעיות רפואיות אחרות נוספות. בברכה ד"ר צור

שלום רב תינוק בן שנה ו-5 חוד׳. נחירות בשינה, עייפות במהלך היום, עצבנות במהלך היום ובמיוחד לקראת סוף היום, עליה לא מספרת במשקל, ריח מהאף, התעוררויות בלילה, עיכוב בדיבור. בצילום- חסימה. בדיקת שמיעה- ליקוי בינוני 40-50 דציבלים. נוזלים באוזניים. האם על סמך כל הקליניקה והבדיקות לא ניתן להחליט על כריתת שקד שלישי? רופא אאג שאמור לנתח ( באיכילוב) מתעקש על מעבדת שינה קודם. האם מוצדק לדעתך? תודה!

שלום אין לי את כל הפרטים בכדי לשפוט. תלונות די משכנעות ומשמעותיות מאידך הילד בגיל צעיר למדי. כעיקרון מעבדת שינה אינה תנאי לביצוע ניתוח אך ישנם מקרים בהם רצויה, כאשר לילד סיכון ניתוחי מוגבר , כאשר יש הפרעות נוספות שיכולות לתרום לבעיות הנשימה (למשל לסת תחתונה קטנה מעבר אפי גרמי צר ועוד) . תצטרכי לשאול את הרופא אאג מדוע מבקש את הבדיקה והאם חיונית לפני ביצוע הניתוח . בהחלט יתכן והצדק איתו דר גורדין

היי, אני בן 21 ומזה תקופה ארוכה יש לי בעיות נשימה שמחריפות ברגע שאני שוכב\ישן. בהתחלה חשבתי שמדובר בבעיה שמקורה באף אבל בימים האחרונים קצת התעמקתי בזה, וקראתי על דום נשימה בזמן שינה ואחד מהאבחנות שלו הוא לסת שקועה. ובאמת יש לי בעיה ביחס של הלסתות, הלסת התחתונה שקועה יותר והמרווח בין הלסת העליונה לתחתונה עומד על 8-10 ס"מ. לכן במהלך שכיבה על הגב ניסיתי לדחוף את הלסת התחתונה קדימה למצב שהיא נמצאת בדיוק תחת הלסת העליונה, ומצב הנשימה שלי השתפר בצורה דרמטית כך שהאוויר זרם בצורה חלקה ולא הרגשתי לחץ או כבדות בזמן הנשימה לעומת כשהלסת שוקעת אחורה. לפי מה שקראתי קיים ניתוח אורתוגנטי לדבר הזה, אבל הבנתי שזה ניתוח מאוד מייגע עם תהליך החלמה לא קצר בכלל. אתה יכול לתת לי קצת מידע לגבי סיטואציה כמו אצלי? האם הפתרון הוא רק כירורגי? ואם כן, צריך להרחיב לי את הלסת או שרק להעביר אותו קדימה?

שלום אור. אכן, כפי שציינת לסת תחתונה קטנה או בעמדה אחורית היא אכן אחד הגורמים לדום נשימה בשינה. הניתוח לקידום הלסת התחתונה אורך כשעתיים ולאחריו נשארים באשפוז למשך יומיים בממוצע. זמן ההחלמה כשבועיים. אלו ערכים ממוצעים, כמובן. תוכל לקרוא עוד על הנושא כאן : http://Dr-Allon.net בברכה, דר אלון

24/01/2015 | 18:31 | מאת: אור
מתוך פורום אורתוגנטיה

האתר שלך מאוד טוב, הוא מציג את המידע בצורה מאוד טובה וברורה. ועכשיו אם אני רוצה לעבור את הניתוח, מה הקרטריונים שהוא ייכלל בסל הבריאות? ואם אני הולך לרופאת משפחה איך אני יכול לקדם את העניין הזה כמה שיותר מהר?