יום המודעות לאוטיזם: ראיון מרתק עם פרופ' גל מאירי, מנהל...
לקראת יום המודעות לאוטיזם, המצוין מדי שנה ב-2 לאפריל - כל...
כיצד מתמודדים עם ילד הסובל מהפרעת הספקטרום האוטיסטי? מה...
אבחון לקות התקשורת, או בשמה האחר "אוטיזם", נמצא במגמת עלייה...
שלום, האם ישנם סימנים אשר קיומם שולל אוטיזם בתינוקות מתחת גיל שנתיים? תודה
שלום, אין סימנים שוללים יש סימנים חיוביים ואותם ניתן למצוא בכל אתר שעוסק באוטיזם.
באיזה גיל מתחילים לגלות סימני אוטיזם אצל תינוקות?? האם האוטיזום נולד עם התינוק או מתפתח אצלו מגורמים מסוימים ומה הן?
בחלק מהילדים ניתן לזהות הפרעת קשר בגיל מוקדם, ובחלק רק יותר מאוחר. בכל מיקרה,, לאם המודאגת רצוי פנות לרופא בטיפת חלב או לרופא התפתחותי, לא רק לרופא הילדים ה"רגיל"
נכדי בן חודש היה אפטי ביום שלישי ולכן הוא נלקח ע"י הוריו לבית חולים , הרופא שבדק אותו ראה שאישוניו כלפי מטה, ואמר שזהו אחד הסימנים לאוטיזם ושעליהם לעקוב. אנא חוות דעתם תודה רבה
רווית שלום, ראשית, לא ניתן להסתמך על איכות ותדירות קשר העין בלבד על מנת לאבחן אוטיזם. מעבר לתקשורת, ישנם אבני-דרך התפתחותיות לאורך החודשים והשנים הראשונות בתחומים נוספים, כגון: עצמאות, חיברות ומוטוריקה. שנית, נכון הוא שכבר בשלב הטרום-שפתי ישנם מאפיינים שונים המרמזים על איכות התקשורת של התינוק עם סביבתו. ברם, ישנם מקרים שבהם הורים לילד בספקטרום האוטיסטי מדווחים שדווקא בגיל 8 חודשים הילד יצר קשר עין, צחק עימם וחיפש אחר קשר באופן אקטיבי. לעומתם, תינוקות רבים מתפתחים בקצב מעט איטי מהנורמה, וכמובן, שאין הדבר מעיד בהכרח על לקות התפתחותית. התינוק בן חודש בלבד ומיומנויות התקשורת שלו, ביניהן גם יצירת קשר עין, עדיין בהתהוות ועתידות להתפתח בשבועות ובחודשים הבאים. שלישית, אבחנה בספקטרום האוטיסטי אינה ניתנת, על פי רוב, לפני גיל שנה וחצי. כאשר יש חשד מוקדם לעיכוב משמעותי באחד או יותר מתחומי ההתפתחות יש להמשיך לעקוב בטיפת חלב ובמידת הצורך לפנות לרופא התפתחותי/רופא ילדים/פסיכיאטר ילדים/נוירולוג ילדים. בברכה, ד"ר איריס שגב.
היי לכולם, אני לא מהסוג שכותב בפורומים, אני גם בדר"כ ממש לא מהדאגנים, אני אפילו אדיש ודוגל השיטה "הכל יעבור" ו"יהיה בסדר", אבל הפעם אני מוצף דאגה, אני ממש חרד ולא מפסיק לחשוב על הנושא : בתי בת 8 חודשים, כמובן תינוקת מקסימה, אבל משום מה לא יכולתי להתעלם ממס' התנהגויות שלטעמי היו מוזרות (זוהי ילדתנו הראשונה), וכמובן עשיתי את הטעות הנפוצה ונכנסתי לגוגל...מאותו יום אני לא נרדם...מכאן אקצר, להלן התופעות : 1. מסרבת לחיבוק, מקשיתה את הגב ומתעצבנת עד שמוותרים. 2. לפעמים, כשמתמקדת בצעצוע,ורעש חזק לא גורם לה לתגובה. 3. מתופפת קלות עם יד ימין על כל דבר, על הריצפה, על משחקים, עכשיו התחילה גם לתופף על הרגל... 4. מכווצת ופותחת את כף היד כל הזמן (מלבד הבוהן) זה קורה כשהיא נוגעת בדברים, אז לפעמים זאת הדרך לגעת, או להזיז או אולי לגרום להוצאת קול... 5. היא לפעמים אומרת א-בא או בא-בא אבל בדר"כ היא עושה קולות מוזרים, כאלה שנשמעים כמו שמדברים למאוורר... 6. קשר עין יש, לדעתי, רק שאני לא בטוח שהמינוח הרפואי לקשר עין הוא מה שיש בינינו, אם הכוונה למבט, או למשחק קוקו, אז קיים. זה בגדול, אולי אני סתם נלחצתי, השאלה שלי היא בעצם מה תכיפות התופעות ? אם בכלל אפשר לשאול כזאת שאלה...ההבעיה היא שבדר"כ אני בדיוק ההפך מהטיפוס הנלחץ, עכשיו אני לא יכול להעביר שעה איתה מבלי להתייחס רק לתופעות האלו, וברור לי שהתשובה הקלה היא ללכת לאיבחון, ואני גם אעשה את זה, אבל לעכשיו אני פשוט מחפש תשובות... תודה !
אבא יקר שלום, אין כזה דבר "סתם נלחצתי"....אתה דואג לבתך וזה הכי טבעי ואבהי שבעולם. אני מציע לך לפנות לאחד ממכוני התפתחות הילד של קופ"ח אליה אתם שייכים ולהעלות את תהיותך ושאלותיך. תקבל תשובות מקצועיות וממוקדות. בהצלחה, דורון.
אם אפשר, לגבי תיפוף עם היד, זה משהו אופייני לאוטיזים ? התייעצתי עם בת משפחה ולטענתה כל התינוקות עושים כך..