פיקוח לקוי, מחסור חמור באמבריולוגים, מאגר עוברים מוקפאים...
רובנו לא נזקקים לטיפולי פוריות ולכן לא מתמצאים בתחום הבא....
כולנו נחשפנו לסיפור הקשה של הילד מגבעת שמואל שעובר תהליך...
נשים רבות מעדיפות לדחות את הקמת משפחה לשלב מאוחר בחיים....
בת 32 ללא בעית פוריות לכאורה(היה גם הריון ולידה טבעי חלוטין) כרגע בטיפול PGD עם גונאל ואוביטרל, במעקב יומיים לפני שאיבה -הרבה מאד זקיקים, מעל 20 בגודל מעולה! אם כי אציין הורמון הE2 היה 2400... הוחלט על שאיבה בתאריךה מקורי שנקבע בהתאם למעבדה הגנטית..(מתאימים אליו) נשאבו 16 ביציות, מתוכם רק 9 בשלות, מתוכם רק 6 הופרו, מתוכם רק 3 הגיעו לביופסיה....0 להחזרה..למרות הטיפול החזק.. ועם כל זה- כאבי בטן מתמשכים- אובחנתי במיון עם גירוי יתר... אצין שבעבר(לפני שנתיים) טופלתי בפרוטקול יחסית דומה, גם שם התוצאות מבחינת ההפריות לא היו משו.. 13 ביציות-6 הפריות.אבל לפחות כולם הגיעו לביופסיה וכך הסבב הסתיים עם לידה ב"ה. לאחר הסבב הנוכחי אנחנו ממש מתןסכלים, מרגישים שצריך שינוי כלשהוא בפרוקטול האם יתכן שעוד יום דחיה לשאיבה היה עוזר? מה אומר אחוז הביציות הלא בשלות ואחוז ההפריות הנמוך? אודה לתשובתך
אחוז הביציות הלא בשלות מצביע על כך שככל הנראה השאיבה בוצעה מוקדם מדי, או שהגירוי היה חזק מדי. יתכן שעם מינון נמוך יותר של גונל ניתן היה לקבל סך הכל פחות ביציות, אבל באיכות טובה יותר.
תודה על המענה אצין שלפני שנתיים הגירוי היה מעט חלש יותר והתבקלו אכן פחות ביציות עם אחוז גבוה יותר של בשלות אבל עדיין אחוז ההפריות היה מאד נמוך... למה זה קשור? ובענין הביוץ היה מוקדם- היה ניתן לשער זאת בהתאם לרמת ההורמון שהיתה יומים קודם? או לא שהכרח? ושאלה אחרונה- שכבר פעמיים צפה לנו- בגלל התלות בתאריל שנקבע מראש לביוספיה, האם במקירם כאלה שאין מספיק נתונים מתאימים לשאיבה, עדיף עדין לחכות איתה גם אם זה ידרוש הקפאת עוברים והמתנה עד לתור חדש במעבדה הגנטית?
פרופ זיידמן שלום רב, ברצוני לברר לגבי השפעה של תרופה ביולוגית על עובר. אני עושה תהליך ivf לצורך הקפאת עוברים עבור פונדקאית. ונטלתי תרופה (בשנתיים האחרונות) בשם נקסבר (תרופה ביולוגית) האם התרופה יכולה להשפיע על העובר בצורה כלשהיא או מאחר ואני לא אשא את העובר אין לזה השפעה? תןדה מראש.
אני לא בטוח שיש מחקרים שבדקו את השפעת התרופה על העובר. כדאי להתייעץ עם המרכז ליעוץ תרופתי בהיריון.
שלום רב ד"ר, עברתי היום שאיבה של ביציות (טיפול ivf ראשון). שאבו לי 24 ביציות וביום ראשון אדע את מספר הביציות שהופרו. מאחר ומדובר בכמות רבה שהשפיעה מן הסתם על רמות ההורמונים בדם, הוחלט על הקפאת עוברים והחזרה שתבוצע רק בחודש הבא. ניסיתי לחפש מידע באתר ובאינטרנט על התהליך אבל לא הצלחתי למצוא משהו ממש מפורט. אני יודעת שקובעים את הפרוטוקול לכל אישה לפי המצב שלה אבל אשמח להבין קצת יותר איך התהליך נעשה. אני בת 35 והמחזור הטבעי שלי אינו סדיר, והורמונים נמוכים יחסית. כך שאני מניחה שאקבל תמיכה הורמונלית בתהליך. עובי הרירית שלי הוא טוב והיא מתעבה יפה גם באופן טבעי. הבנתי שאת ההחזרה עושים לפי גיל העובר. כלומר אם העובר בן 3 ימים, אז יחזירו אותו 3 ימים אחרי הביוץ. האם הבנתי נכון? מן הסתם אני מניחה שבמעקבים מתפתח זקיק ומתרחש ביוץ. האם הביוץ הזה לא מפריע להשתרשות העובר שמוחזר? האם זה לא יגרום לקבלת וסת במקביל להשתרשות ולפגיעה בהשתרשות? אשמח אם תוכל להסביר לי קצת יותר על התהליך. תודה מראש!
הבנת נכון, את ההחזרה עושים לפי גיל העובר. כאשר עושים הכנה עם הורמונים מקפידים לוודא בעזרת בדיקות דם שלא התרחש ביוץ עצמוני, שבהחלט עלול לשבש את מועד החזרת העוברים המופשרים.
בת 30. Amh=1.05, fsh=7.1 עושה שימור עוברים לעתיד בעקבות הרזרבה המדאיגה. בהליך ivf הראשון הזרקתי טריגר כפול ביום ה12 לגירוי, כשהזקיקים היו בגדלים קטנים יחסית: 18,16,15,14,14,13,12,12,11,10. מקריאה, ראיתי שנדיר שהזקיקים מתחת ל- 18 ו16 יניבו ביציות בשלות ביום השאיבה. ובכל זאת, 9 מתוך 10 הביציות שנשאבו היו בשלות. מצד שני, ההליך הניב רק 2 הפריות (ולבסוף רק עובר אחד להקפאה). האם יש ממצאים על השפעת מועד בשלות הביציות על איכותן וסיכויין להניב עוברים תקינים? הידע הזה יעזור לי להבין מה לעשות הלאה. תודה רבה
כן, צפוי שמזקיקים קטנים יושגו פחות ביציות שניתן להפרות.