שלום אתמול במהלך בדיקת שקיפות עורפית הרופא דגם דופק עוברי של 180. הרופא אמר שיש לעקוב אחרי הממצא. אשמח לדעת מה המשמעות של דופק עוברי גבוה ?!
ממליצה להמשיך לעבור ובעיקר לראות שאין הפרעה מבנית.
שלום אתמול במהלך בדיקת שקיפות עורפית הרופא דגם דופק עוברי של 180 . הרופא לא הסביר ממה זה יכול להיות רק אמר שצריך לעקוב אחרי זה. מה המשמעות של דופק מהיר ?
שהעובר חיוני.
פרופ' נכבד שלום רב במסגרת שקיפות עורפית (שבוע 12+3) נמדד גם קצב הלב של העובר, התוצאה - 176 פעימות לדקה. האם לא מדובר בקצב מהיר מדי? תודה רבה
זה תקין.
שלום לכם. נדמה לי כי התייעצתי פה גם בעבר... בשבוע 32 של ההריון, התגלה כי לעובר שלי היתה טכיקרדיה = קצב לב של עד 280 פעימות לדקה. בתקופת ההריון שהיתי בחו"ל ולמעשה גם עכשיו. משבוע 32 של ההריון, לפי החלטת קרדיולוג הילדים בחו"ל, טופלתי אני בתרופה שנקראת סוטלול 160 מ"ג פעמיים ביום. כשניסו להוריד לי את המינון ל80 מ"ג פעמיים ביום, הטכיקרדיה חזרה ואז העלו לי שוב ל160. כך טופלתי עד הלידה. יומיים אחרי הלידה, היה התינוק מאושפז במחלקת ילדים (כי גם נולד פג) והיה מחובר בין השאר למכשיר אק"ג 24 שעות שלא הראה קצב לב מהיר במשך יומיים. בכל זאת החליט קרדיולוג הילדים שם, להמשיך לטפל בתינוק בסוטלול. לדבריו (כך אמר לי) הסוטלול משמש גם כתרופת מנע - לפי נסיונם, כ60 אחוז מהתינוקות שלא טופלו בסוטלול בשנתם הראשונה, הטכיקרדיה חזרה להם ואילו כ80 אחוז מהתינוקות שכן טופלו בסוטלול עד גיל שנה, "נפטרו" מהבעייה. לכן המלצתם לטפל בתינוק בסוטלול במשך השנה הראשונה ואח"כ להפסיק (כמובן בפיקוח של אק"ג מידי פעם ואק"ג של 24 שעות וכ"ו). כיום התינוק מקבל לפי המלצתם סוטלול 10 מ"ג/מ"ל 0.3 מ"ל פעמיים ביום והמינון אמור לעלות עם משקל הילד = 3 קילו- 0.3 מ"ל פעמיים ביום. 4 קילו- 0.4 מ"ל פעמיים ביום. 5 קילו- 0.5 מ"ל פעמיים ביום. וכ"ו עד גיל שנה. מצטערת על הסיפור הארוך מאוד! אבל חשוב לי מאוד לשמוע חוות דעת מרופא ישראלי וגם בשפה העברית מה בעצם הבעייה של הבן שלי? האם היא נפוצה? האם הטיפול הזה מוכר? וכל מידע אחר יעזור לי. מחיפוש באינטרנט אחרי מידע על טכיקרדיה עוברית הגעתי למעט מאוד... תודה על כל עזרה!
ובכן הפרעות קצב אצל העובר מוכרות ובקצב של 280 פעימות לדקה מוצדק לטפל. שכיח גם שלאחר הלידה הפרעות הקצב הללו חולפות וקשה לדעת אם הם חלפו ולא ישובו, או שיופיעו ויעלמו לסירוגין כפי שקרה במהלך ההיריון. על כן המשך הטיפול תלוי בהערכת הרופא על סמך האקג והניטור ובדיקות הולטר (אקג רציף). קשה ליעץ לך יותר מכך ע"פ הפרטים שמסרת