מחקר חדש שנערך בארצות הברית, ביקש לבדוק האם לשימוש...
מהו אי פיריון? איך מטפלים בו? למה אסור ללבוש תחתונים...
האם תחתוני בוקסר משפיעים על פוריות הגבר?
כאשר יש לזוג בעיית פוריות נדרשת התערבות חיצונית. טיפולים...
בן 30. ספירת זרע נמוכה מאוד עד כדי אין כמעט תאי זרע. המליצו לי לבדוק אם קימת דלקת בפרוסטטה. היכן עושים זאת?האם דרך הקופה? מה מהלך הבדיקה-האם מוציאים זרע?
שלום רב,בירור להפרעות בספירות הזרע עשוי לכלול גם שלילת דלקת בערמונית. ראשית היזכר האם היו לך דלקות בדרכי השתן או מחלות מין בעברך וניתן לבצע בדיקות שגרתיות כגון בדיקת שתן כללית ותרבית, תרבית לזרע, PCR בשתן- לבירור המצאות חיידקים. אלו בדיקות שניתן לבצע בכל קופת חולים בהפניית רופא המשפחה או אורולוג. בספירת הזרע יש לבדוק האם נראים לויקוציטים- תאי דם לבנים- שיכולים להעיד על דלקת.
שלום בני בצבא ובעקבות בעיה אחרת הגיע לאורולוג שאבחן וריקוצלה ושלח אותו לבדיקת זרע בבדיקה הייתה ספירת זרע נמוכה מהמינימום ( 26%) והוא הופנה לבדיקה זרע נוספת ונאמר לו שבאם התוצאות יהיו דומות עליו לעבור ניתוח . שאלתי היא האם לא צריך לערוך ברור כלשהו נוסף ? והאם יש חלופה לניתוח ? אנו רוצים לבצע טיפול באופן פרטי דרך ביטוח רפואי מה האופציות ?
שלום רב לאמא, וריקוצלה היא בעיה שכיחה - כ- 15% מהנערים. האבחון העיקרי הוא בבדיקה גופנית על ידי הרופא. חשוב להבין האם הוריקוצלה גורם להפרעה ביצור הזרע - לכן הומלץ על בדיקת זרע. לעיתים ישלח הרופא לבדיקת סונר (אולטראסאונד) דופלר של האשכים - על מנת לראות טוב יותר את הוריקוצלה ואת האשכים. לא תמיד נדרש טיפול בוריקוצל. טיפול מומלץ בעיקר במקרים בהם קיימת פגיעה בתפקוד האשך. ניתן לבצע את הטיפול על ידי ניתוח או צינתור. רוב הטיפולים המבוצעים הם על ידי ניתוח. בגברים צעירים ובריאים נראה כי הסיכון בהרדמה הוא קטן יחסית ולכן, רבים אינם נרתעים מניתוח. ישנן שיטות ניתוח שונות - קשירה גבוהה של הורידים המורחבים, קשירה מפשעתית וניתוח מיקרו-כירורגי בסיוע מיקרוסקופ ניתוחי. כדאי לקרוא וללמוד על השיטות, על היתרונות והחסרונות, ולבחור את השיטה המתאימה לכם. טיפולים רבים בוריקוצלה מבוצעים ברפואה הפרטית - בעיקר בגלל התור הארוך ברפואה הציבורית - שכן לא מדובר בניתוח דחוף או מציל חיים. ברפואה הפרטית ניתן לבחור כל שיטת ניתוח לפי רצונכם, בעוד שברפואה הציבורית מבוצע סוג הניתוח המועדף על ידי המנתח - שהוא אינו לבחירתכם. תוכלי לקרוא עוד על וריקוצלה ועל הטיפול בו בקישור הבא: http://www.doctal.co.il/?page_id=13888 בהצלחה בטיפול, ד"ר רענן טל
שלום לכולם זוג בני 34.5 הריון שלישי יש קצת קושי להיכנס להריון עקב ספירת זרע נמוכה אך בכל זאת הריון ספונטני שלישי שלנו. הריון ראשון הפלה בשבוע 10 עקב חוסר דופק הריון שני תודה לאל צלח בשלום - נכנסנו אליו מאוזנים סוכרתית שמרנו כל ההריון וגם לקחנו קליקסן במינון מינימלי מניעתי. עכשיו הריון שלישי נכנסו אליו מאוד לא מאוזנים סוכרתית כרגע שבוע 5 עם 10.7 A1C אך כרגע הסכרת באיזון גם עם תפריט וגם עם זריקות לטווח קצר וניתור של מספר פעמים ביום. השאלה מה הסיכון חס וחלילה למומים בעובר כשיוצאים מנקודת הנחה שנכנסו להריון מאוד לא מאוזנים סוכרתית כאמור (A1C 10.7) אך מעכשיו (תחילת שבוע 5) ועד סוף ההריון נצליח לשמור על סוכר מאוזן? תודה רבה
כניסה להריון עם HBA1C מוגבר כמו שלך מעלה סיכון למומים עובריים והפלות. אנא פני לבדיקה אצל רופא הנשים שלך לקבלת מידע נוסף בהצלחה
תודה על המענה ואכן ביום חמישי הקרוב נילך לרופאת הריון בסיכון שליוותה אותנו במשך כל ההריון הקודם שלנו שצלח תודה לאל. אשמח לשמוע חוות דעת נוספת מה הסיכוי למומים חס וחלילה אם לוקחים בחשבון את כל הנתונים שרשמתי האם מדובר בעלייה משמעותית מאוד או במשהו יחסית קטן? אנחנו לוקחים בחשבון שאם נפיל עכשיו ההריון הבא יהיה לקראת גיל 36 כנראה(ונרצה סה"כ עוד ילד אחד), אז אולי העליה בגיל שווה מבחינת סיכון לכניסה עם סוכר גבוה... מנסים לחשוב מה הכי נכון לנו נוכח הנסיבות. מבחינת מחקרים כניסה עם סוכר ברמה גבוה כזאת שמשבוע חמש שומרים על איזון סוכר מתורגם הלכה למעשה לכמה עליה בסיכון למומים? תודה רבה
שלום, אנחנו זוג, מטופלים אצל רופא פרטי (טיפולי פוריות). לבעלי ספירת זרע נמוכה + ממצא גנטי (אינברסיה פריצנטרית בכרומוזום 9), לכאורה הבדיקה הגנטית "תקינה" וממצא זה נרשם כהערה בלבד, אבל ממחקר באינטרנט הבנתי שממצא זה מקושר לאי-פריון, וכמובן זה גם הוסבר על ידי הרופא שלנו. אנחנו לאחר סבב ראשון שכשל (כמה הפריות שלא שרדו שבוע), וכעת לקראת סבב שני. הרופא אמנם תומך בניסיונות שלנו, אבל מזכיר אופציה של תרומת זרע, לפי דעתו ממצא זה של אינברסיה פריצנטרית בכרומוזום 9, מעיד באופן כמעט ודאי על עקרות מוחלטת (הכרומוזמים לא יכולים להתחבר בצורה תקינה וזה מוביל להפלות חוזרות, או תינוקות עם מומים כאלה ואחרים) חקרתי באינטרנט (עד כמה שאפשר) קראתי מאמרים, ראיתי סרטונים, חיפשתי משהו שיתן תקווה. האם ייתכן שלא נוכל להביא ילדים משלנו לעולם (ללא תרומת זרע)? אני שבורה. אני מחפשת זוג שעל אף ממצא כזה כן הצליח להרות וללדת ילד בריא. עזרתכם, דעתכם, עצתכם, בבקשה!
*אינברסיה פריצנטרית (כולל הצנטרום)
אני מציעה שאם לא עברת עד כה תפני ליועץ גנטי שישפוך אור על סיכוייך. להבנתי זה לא אמור למנוע ממך הריון. ואם כן הרי שלא היו מנסים כלל. אני מציעה שתבצעי ייעוץ גנטי סדור.
הסיבה שמנסים היא כי זו לא ודאות של 100% שאי אפשר, ולכן מן הסתם, לא נפסול את האפשרות על הסף. אני כן מחפשת זוג, הורים לילד בריא, שעל אף שלאחד מהם יש אינברסיה - הצליחו להביא ילד לעולם.... האם ייעוץ גנטי ילמד אותי יותר מאשר מה שכבר הספקתי לקרוא וללמוד באופן עצמאי? (חחח כמעט תיאר בגנטיקה עם כל המאמרים האקדמיים, שאגב, אף אחד מהם לא עונה באופן ברור על השאלה הפשוטה הזו...)