ספטמבר הינו חודש המודעות הבינלאומי לסרטן ערמונית, שהינו...
טיפול קרינתי לסרטן שד כרוך בטרטור ממושך ובנזקים לעור. בחלק...
תוצאות הביופסיה מהשד חזרו והאבחנה חד משמעית: נמצא גידול...
תרופה הורמונלית, טיפול כימותרפי וטיפול קרינתי חדשים משפרים...
אחרי בדיקת PET-ST-קליטה פתולוגית רק בצוואר הרחם.אני בת71.הרופא המליץ קרינה חיצונית ואחרי זה קרינה פנימית.האם את חושבת שאפשר לרפות אותי בלי ניתוח?
לא ניתן לחוות דעה על סמך המידע הנ"ל בלבד. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 03-6702038,9 פקס:03-6704158
שלום וברכה ! נאמר לי לאחר הקרנות לסרטן ערמונית שלא יהיה לי יותר זרע ולא אוכל להביא ילדים לשאלתי: אני מטופל בזריקות לפין במידה ויש זיקפה מהזריקות האם יש מצב של "גמירה"? או שהפין ממשיך בזיקפה שהרי איני פולט זרע או שיש פליטת זרע מועטה? חשוב לי לדעת אם יש פליטת זרע בזמן זיקפה היות ואני בחור דתי ואיני מוציא זרע לבטלה ! מקווה שהובנתי תודה רבה רבה
אם אמרו לך שלא יהיה זרע שממנו אפשר להביא ילדים,בגלל המחלה, זה אומר כפשוטו אין במוזל - זרע מוליד, יש אולי רק נוזל, ואם זה זרע לא מוליד, אז אין זרע לבטלה, כי עיקרו של האיסור זרע לבטלה, הוא בגלל הכח של הזרע להוליד. לכן, התשובה בתוך בשאלה. אבל תתייעץ עם רב. !
,
אני השבתי לך, ואני לא רופא,!!! והשבתי לך לפי הבנתי. תוכל כמובן להמתין לתדובת הרופא, בהצלחה
ינתן להגיע לאורגוזמה גם לאחר קרינה חיצונית וגם ללא זקפה ובוודאי עם זקפה שמשרית ע"י זריקות. לגבי זרע לבטלה פחות מבין ורצוי להיוועץ ברב שמבין
בכלל לא בטוח ש פשט צודק. ותשאל רב באמת. מה שכן אתה יכול לראות אם המציאות היא שיוצא לך נוזל זרע גם בזמן זקפה בלי מעשה אישות או לא.
הי, לחברתי בת ה-40, נמצא גידול סרטני על העין, בגודל גדול (כ-19.5 מ״מ). היא ביקרה שלושה רופאים. שניים המליצו לה על הקרנה (אחד המליץ לעשות ביוםציה כדי להקטין הגידול ואז להשתמש בלוחית הקרנה, השני המליץ להקרין קרינה חיצונית ממוקדת) והשלישי על הסרת העין. החשש שהועלה על ידי הרופא, שהמליץ על הסרת העין, הוא כדלקמן: 1. הקרינה אינה בטוחה ב-100%, וייתכן כי ישאר חלקיקון קטן של הגידול, אשר אם יתפשט, ייתכן ויהיה קשה לגלותו 2. הקרינה עלולה לפשט את הגידול על ידי ״פיצוצו״ והגעתו לזרם הדם 3. ממילא סיכויי ההצלחה הם כ-70%, את התשובה היא תקבל לאחר חודשיים, ובמהלך חודשיים אלה, הגידול, שהוגדר כאגרסיבי, עלול להתפשט. האם הסכנות שהועלו על ידי הרופא שהמליץ על הסרת העין הגיוניות? כיצד זה שיש גישה כל כך שונה בין הרופאים? תודה מראש על תשובה מפורטת..
קרן שלום, מלנומה בקוטר של 19 מ"מ היא ענקית, אבל המידע אינו מספיק. חשוב גם הגובה. הטיפול המקובל ברוב המקומות בעולם בגידול ענק הוא עקירת העין. אנחנו בהדסה מנסים להציל עיניים עד כמה שניתן, ואולי אפשר להציע הקרנה חיצונית ברדיוכרורגיה Stereotactic radiosurgery או SRS בקיצור. קשה להתייחס ישירות בלי מידע מלא, אבל גידול גדול בד"כ כבר שלח גרורות זעירות, ולא הטיפול (בקרינה חיצונית או בעקירה העין) הוא שיגרום לפיזור הזה, בהנחה שהטיפול יתבצע על ידי מישהו שמבין בזה. סיכויי הצלחה של 70% בהקרנה הם עדיין סיכוי טוב לשמור על העין. יש הרבה גישות שונות בין רופאים. לפעמים הפער נובע מהכשרה ידע ונסיון, ולפעמים ממחלוקות לגיטימיות על דרכי הטיפול ומהבדלים בגישה בין אגרסיבית לשמרנית. אני לא יודע מי הרופאים המדוברים פה, אז לא אוכל לקבוע מי צודק, בהנחה שניתן לקבוע וזו לא סתם שאלה של גישה.
תודה על התשובה..! מה שכתוב לגבי גובה הגידול מהדיקת הפט-סיטי הוא כדלקמן: גוש באספקט לטרלי של גלגל עין ימין במימדים של 1.6*1 ס״מ לאורך 2.1 ס״מ. האם יש וודאות כי הגידול שלח גרורות? האם יש דרך לדעת זאת מבדיקת הגידול לאחר הוצאתו? (כרגע כל שאר בדיקות הגוף תקינות). האם יש טיפול לזה, במידה ואכן כך? תודה מראש על תשובתך.
קרן שלום, PET-CT היא בדיקת הדמיה שגויה למלנומה של הענביה. ידוע בספרות שהבדיקה מפספסת כמחצית מהגרורות. זו לא בדיקה למדוד את הגידול בעין (גם לא CT רגיל ולא MRI). מודדים גידול בעין רק עם אולטראסאונד ובבדיקה עם צילום קליני. בנגעים קטנים מאוד ובמיקום מרכזי מודדים עם EDI-OCT. גם אם לא רואים שמלנומה כורואידלית התפשטה דרך קיר העין החוצה, עדיין יכול להיות שתאים התפזרו דרך הדם.
מהם המקרים בהם לא צריך לעשות הקרנות ?
בוקר טוב, באופן עקרוני קרינה היא טיפול שניתן לשד בתוספת לניתוח משמר שד (למפקטומיה) והיא נחוצה במירב המקרים. כאשר הניתוח הנבחר הוא כריתת שד מלאה ואין גרורות בבית השחי בד״כ אין צורך בקרינה. בנשים שקבלו קרינה תוך ניתוחית ועומדות בקריטריונים אפשר לוותר על קרינה חיצונית ולעיתים במטופלות מעל גיל 70-75 בסיטואציות מסוימות אפשר לשקול לוותר על קרינה. חשוב להבין שכל מקרה נדון לגופו ע״י צוות רב תחומי ובהתייחסות לפרמטרים ביולוגיים ואחרים של הגידול הספציפי ובהתאם לכך נקבע הצורך בקרינה. בבריאות, דינה