כאן תוכלו לקרוא על בדיקות מאבחנות באורולוגיה ועל מיני...
סרטן הערמונית? גידול שפיר או סתם ריצות תכופות לשירותים? כל...
השיח הציבורי מייחס בעיות פוריות לנשים, אבל כחצי מבעיות...
ביופסיית ערמונית רגילה עלולה לפספס סרטן בערמונית. הבדיקה...
שלום דר' תחומי אני גבר בן 69.6 סובל בשנים האחרונות מחלק של תסמיני ערמונית מוגדלת : זרם חלש - לעתים מקוטע , היסוס ודחיפות . אני נמצא במעקב אורולוגי אצל רופא בקהילה .קצב עליית הpsa בשנתיים האחרונות היה : בשנת 2013 - 1.82 , בשנת 2014 - 2.14 ובשנת 2015 - 2.94לפני חודש . כמו כן נבדקתי על ידי רופא אורולוג בדיקת מישוש הבלוטה . לדבריו הערמונית שלי גדולה אבל חלקה ואלסטית , 1.5-2+ .האורולוג המליץ לבצע psa free אכן ביצעתי את הבדיקה בבית חולים ( לא נכללת בסל ) . להלן התוצאות שקבלתי בדוח המעבדה : psa = 2.94 ng/mL , free psa = 0.48 ng/mL . היחס- free/total ratio = 16.2% .ברשותך , אני מבקש לדעת האם הבדיקה הזו תקינה ואם כך להמשיך במעקב או לבצע ביופסיה ? שנית , האם את ממליצה לי לעבור בדיקת אולטרסאונד רקטלי לבדיקה יותר מעמיקה של הערמונית ואולי גם בדיקת מדד צפיפות - psa density. או שגם כאן הדעות מחולקות לגבי הבדיקות הנל והכי טוב בכל זאת לבצע ביופסיה למרות הסיכונים שקיימים גם במקרה זה ? אני מודה לך על התייחסותך לשאלתי . ערב טוב לך . עדי
שלום רב, הבדיקה שציינת היא סביב הנורמה לגילך, למרות שיחס F/T הוא גבולי. אם בבדיקה מישושית של הערמונית לא נמצא דבר חשוד ממליצה לך להמשיך במעקב. אם האורולוג שלך שמכיר אותך ויודע מה קצב עלית הPSA מתרשם שיש מקום לביופסיה- זו החלטה שלכם ולא קשורה לפורום אינטרנטי. לדעתי אין שום צורך באולטראסאונד רקטאלי אלא אם אתה עושה ביופסיות.
שלום עד כמה מדויקת מדידת גודל ונפח ערמונית ב us בטן תחתונה? האם יתכן שלאורך זמן ערמונית שפירה (על פי mri) תגדל למרות נטילת דואדרט?
שלום. בדיקת US בטן תחתונה היא לא מאוד מדוייקת לגבי מדידת גודל הערמונית. הבדיקות היותר מדוייקות הן US טרנס-רקטלי ו-MRI. זו, אני מניח, גם התשובה לשאלתך השניה. סביר להניח שאם נצפתה עליה בגודל הערמונית על טיפול בדואודרט בבדיקת US בטני, מדובר בטעות של הבדיקה.
נניח שהמדידה לא מדויקת, האם יתכן שהערמונית נשארה באותו גודל למרות טיפול בדואדרט? האם חלילה זה אומר שיש לחזור לחשוד בטפו טפו לא מעוניין לימר את המילה, שנשלל גם ב mri לפני שלוש שנים, גם בירידת psa לפני שנה וחצי וגם בבדיקה רקטלית של האורולוג לפני חצי שנה? האם מנגנון הקטנת הערמונית על ידי הדואדרט תלוי בסיבה שהיא גדלה מלכתחילה? אני מנסה לנסח בעקיפין את השאלה אך ברור לך ממה הפאניקה.. תודה מראש
ברוב המקרים של סרטן ערמונית, זו לא הסיבה להגדלה של הערמונית. ברוב המקרים של הגדלת ערמונית הסיבה היא שפירה. שום דבר ממה שתיארת הוא לא סיבה לחשוד בסרטן.
שלום לפני שבוע וחצי הופיעו לי כאבים והרופא איבחן את זה כאבצס.הוא נתן לי טיפול אנטיביוטי.לאחר שבוע של שתיית הכדורים התנקז האבסס ויצאה לי המוגלה .היום שוב הלכתי לכירורג מומחה בנושא הוא ניקה לי את המוגלה שהמשיכה לצאת ואצר כי עליי לנקות את האיזןר 3 פעמים ביום בסבון ומים על מנת למנוע זיהום חוזר ושאם חלילה זה יחזור איאלץ לעשות ניתוח.רציתי לשאול מה הניתוח כמה זמן והאח אפשר לעשות אןתו בהרדמה מקומית?האם זה הניתוח שעושים גם כדי להוציא שיערה הפוכה?קצת מבולבלת מכל המונחים.האבצס שלי הופיע בצד שמאל של הישבן על השריר של הישבן למטה.
המהלך הרגיל של מורסה בפי הטבעת מסתיים ברוב המכריע של המקרים בהיווצרות פיסטולה - תעלה המחברת את חלל פי הטבעת אל העור בנקודה בה התנקזה המורסה. פיסטולה כזו צריך לנתח. לפני ניתוח כדאי לעבור בדיקת TRUS שהיא בדיקת אולטרא-סאונד המדגימה את מהלך הפיסטולה ביחס לשרירי הסוגר. הניתוח מבוצע בהרדמה כללית בבי"ח.
האם זה ניתוח מסובך,וכמה זמן הוא אורך?
המורסה לא בפי הטבעת אלא בצד שמאל של הישבן על הלחי השמאליץ
אחרי שהדלקת תעבור פני לבדיקת פרוקטולוג
שלום ד"ר, בת 27 . אנסה להסביר בעיה שיש לי. אני לא סובלת מעצירות ויש יציאות תקינות. מנגד לכך לפעמים יש תופעה של... כאשר אני הולכת להתפנות שתן. בתחתון אני רואה שיש הכתמה של צואה ויש יציאת צואה של מספר כדוריות קטנטנות וניגוב צואה שלא מסתיים (נמרח) וזאת ללא שבכלל הרגשתי שיש לי צואה. אציין שבנפרד לכך יש לי אצירת שתן ו/או מקוטע- אובחן ששלפוחית נוירוגנית. 1. האם מה שתארתי לגבי הצואה דורש ברור? 2. אם כן, תחום כירורג רקטלי? 3. יכול להתקיים הפרעת תחושה/שריר/סוגר בפי הטבעת/רקטום כאשר מנגד יש יציאות תקינות? אודה על תשובתך תודה
שיר שלום, אכן מצב מתסכל. 1. בהחלט מצריך ברור אם כי העובדה שאובחנה שלפוחית נוירוגנית מרמזת על כך שככל הנראה יש קשר בין השניים עם בעייה בבקרה העצבית על פעולת הסוגרים. לרמז הזה יכולה להיות משמעות גם בהקשר לאסטרטגיה הטיפולית. הברור הנחוץ בעיני הוא - אולטרהסאונד של סוגרי פי הטבעת TRUS - מנומטריה (בדיקת לחצים) אנאלית - בירור נוירולוגי לרבות MRI של המח ועמוד השדרה 2. כיוון שמדובר בבעייה משולבת הכוללת הן את שלפוחית השתן והן את סוגרי פי הטבעת הגיוני בעיני לעבור הערכה וטיפול במסגרת מרפאה לרצפת האגן (אורוגינקולוגיה). בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן