אוסטאוארטריטיס: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בדיקת דם חדשה לגילוי מוקדם של אלצהיימר בישראל

בדיקת דם פשוטה מאפשרת לראשונה בישראל לאבחן את מחלת האלצהיימר כבר בשלביה המוקדמים. שינוי אורח החיים ותרופות חדשות עשויים להאט את התפתחות המחלה בעקבות גילוי מוקדם באמצעות בדיקת דם בדיקת דם לאבחון מוקדם של אלצהיימר הגיעה לישראל. הבדיקה מיועדת לגילוי מחלת האלצהיימר בשלביה המוקדמים ונחשבת לפריצת דרך משמעותית שעשויה לשנות את האופן שבו מתמודד עולם הרפואה עם מחלה ניוונית זו של המוח. כל הפרטים על בדיקת הדם החדשנית, הנקראת AD-Detect, בשורות הבאות: מהי מחלת האלצהיימר? מחלת האלצהיימר היא הגורם השכיח ביותר להתפתחות דמנציה בגיל המבוגר. לפי נתוני עמותת עמדא, כיום כ-150,000 נשים וגברים בישראל מתמודדים עם דמנציה ואלצהיימר, ומשרד הבריאות צופה שמספר החולים ישלש עצמו עד שנת 2050. יתרונות הבדיקה החדשנית הבדיקה החדשה של חברת מדיקל לינק מאפשרת לזהות ריכוז גבוה של חלבון עמילואיד בטא בדגימת דם, המעיד על נוכחות אלצהיימר. היא מתבססת על זיהוי החלבון הפוגע בתקשורת בין תאי העצב...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאוסטאוארטריטיס

שחיקת סחוס - תמונת המחשה
שחיקת סחוס התערבות כירורגית והשתלת רקמות חלופיות יכולות לשקם את הסחוס ללא צורך בהשתלה של גופים זרי...
אוסטאוארטריטיס של הברך רכיבה שגויה על אופניים (ובעיקר כאלה שלא מתאימות לרוכב), עלולה לגרום לבעיות רפואיות כמו:...
שינויים ניווניים במפרקים - תמונת המחשה
שינויים ניווניים במפרקים לעולם לא מאוחר מדי: אדם מאומן בן 60 עשוי להימצא בכשירות פיסיולוגית טובה יותר מאדם בן 30...
ללמוד עוד על אוסטאוארטריטיס
החלפת שתי ברכיים בניתוח אחד-תמונה

שחיקה של מפרק הברך היא מחלה הגורמת להגבלה בתנועה. כשטיפול...

08/08/2013
החלפת מפרק: העתק, הדפס, השתל-תמונה

במקרים בהם טיפול שמרני לא מפיג כאב כרוני במפרק ניתן לשקול...

מאת: ~~ד"ר...
22/07/2014
דמנציה ואלצהיימר – מה הסימפטומים ואיך מצמצמים נזקים?-תמונה

כיצד מתמודדים עם אדם שלקה בדמנציה, איך מאבחנים אלצהיימר ומה...

מאת: ליהי גיאת -...
20/09/2023
בדיקת דם חדשה לגילוי מוקדם של אלצהיימר בישראל-תמונה

בדיקת דם פשוטה מאפשרת לראשונה בישראל לאבחן את מחלת...

מאת: מערכת זאפ...
01/04/2024
אולי יענין אותך לדעת...
אורטוקין (דם עצמי – מיקרותרפיה) - תמונה
אורטוקין (דם עצמי – מיקרותרפיה)
אורטוקין היא שיטת טיפול חדשה באוסטאוארטריטיס...
בדיקת דם חדשה לגילוי מוקדם של אלצהיימר בישראל - תמונה
בדיקת דם חדשה לגילוי מוקדם של אלצהיימר...
בדיקת דם פשוטה מאפשרת לראשונה בישראל לאבחן...

אוסטאוארטריטיס: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום דר', אני בן 50 ועברתי בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית כחלק מבדיקה שנתית שגרתית. התוצאות היו תקינות מלבד ההערה: שינויים ספונדילוטיים ניווניים קלים בעמוד השדרה. מה זה אומר בדיוק? האם יש צורך במעקב ו/או טיפול כלשהו? האם צריכים להביא בחשבון שינויים אפשריים באורח החיים בעתיד כתוצאה מהדרדרות אפשרית? האם זה יכול להיות סימן של אוסטאוארטריטיס? יש לציין שכעת אין לי בעיות גב.

אין משמעות

מאד מודה לך על התשובה הקצרה והמרגיעה. אפשר לנחש שהייתי מודאג ודמיינתי כל מיני דברים בלתי-נעימים. זה החלק הבעייתי בבדיקות תקופתיות ואישתי אומרת שאולי עדיף לוותר על הבדיקות ולטפל בבעיות לכשתתעוררנה. (אינני מסכים למרות הדאגה שנגרמה לי). עכשיו, אני מניח שאי-הנוחות בגב שהתחילה לאחר קבלת התוצאה תעבור מייד! תודה שוב על ההתייחסות.

האם יש עדיפות ביעילות לארטריל[אבקה להמסה במים] לעומת מגה גלופקלס+MSM או מגהגלופלקס FAST עם אלפלין? מדובר בטיפול בדלקת בפרקי האצבעות. תודה ושנה טובה. אדית

אוסטאוארתריטיס הינה אחת מהגורמים השכיחים לכאבי פרקים ופגיעה בתנועה. הטיפול מוכוון להקלה על התסמינים ומניעת פגיעה בתנועה. לא קיימים טיפולים תרופתיים מוכחים למניעת התקדמות הפגיעה במפרקים. הטיפול כולל שילוב שיטות לא תרופתיות כמו תרגילים, שיטות תרופתיות (טיפול בטבליות, מריחה חיצונית והזרקה לתוך מפרק) והתערבות ניתוחית. התכשיר ארטריל הינו תרופה רשומה והוא מכיל 1884מ"ג גלוקוזאמין סולפאט גבישי. התכשיר מגה גלופלקס +MSM מכיל גלוקוזאמין סולפאט 500 מ"ג, כונדרואיטין 400 מ"ג ו-MSM 166 מ"ג ואילו מגה גלופלקס fast מכיל גלוקוזאמין 750 מ"ג ו-Aflapin 50 מ"ג שאמור לעכב מסלולי כאב. שני האחרונים הינם תוספי תזונה. ככלל, לא קיימות עדויות מספקות ליעילות תכשירים המכילים גלוקוזאמין וכונדרדרוטין. יש לציין כי מרבית התכשירים הינם תוספי תזונה וכי המידע אודות יעילות, בטיחות והשפעות גומלין של תוספי תזונה הינו מוגבל. ארטריל (Arthryl), בניגוד לתוספי התזונה המכילים גלוקוזאמין, עמד בדרישות הרישום של משרד הבריאות והוכיח יעילות ובטיחות במחקרים קליניים. במידה והנך מתחילה טיפול, לאחר מספר חודשים בדקי האם הטיפול מקל על התסמינים מספיק על מנת להצדיק המשך טיפול.

באופן פיתאומי ובלי שום התראה אחז אותי כאב עז עד כדי פליטת זעקה באמצע הרחוב תוך כדי הליכה בפרק הירך הימנית /איזור האגן. לאחר בירור עם אורטופד צילום רנטגן/איזוטופיים-סקירת עצם וסונר. קיבלתי תוצאות מבחינתי מדאיגות ומבחינת האורטופד "אין מה לעשות" ..... ובכן התוצאות הן שינויים ארטרוטיים בברכיים ובאגןפרק צד ימין חזק יותר אבל גם בצד שמאל עם הצרות בין הפיקה עצם ירך. אני לא מקבלת את הדין ! מה לעשות? איזה תזונה תשפר ואולי תמנע הדרדרות? איזה סוג של פעילות פיזית תתאים? (אני במישקל 93)

אוסטאוארתריטיס נקראת גם מחלת מפרקים ניוונית,זוהי מחלת מפרקים כרונית הניכרת בהתנוונות (חיספוס וחירור) של הסחוס בתוך מפרק, הסיבה למחלה באוכלוסיה המבוגרת אינה ידועה והיא נפוצה עד כדי כך שחלק מהרופאים מתייחסים אליה כחלק מתהליך ההזדקנות, למרות שאין זה כך.היא מתאפיינת באיבוד מתקדם של הסחוס שבתוך המיפרק וביצירת עצם חדשה סביב המיפרק הנגוע. בנוסף לכך ישנה דלקת קלה של הסינובית (המעטפה הדקה העוטפת את המיפרק). החולה סובל מכאבים המתגברים בשעת פעולה ומוקלים במנוחה. המיפרק נעשה גדול יותר, התנועה שלו מוגבלת וקיימת ירידה ביכולת של החולה לבצע פעולות שונות (כמו הליכה). באופן משני מתנוונים השרירים סביב המיפרק הנגוע מחמת תפקוד מוגבל של השרירים. המחלה נפוצה מאוד בקרב מבוגרים וקשישים. נמצא כי אצל 80% מהאוכלוסיה מגיל 75 ומעלה ישנה עדות רנטגנית לפגיעתה של המחלה. אוסטיאוארתריטיס הוא הגורם הראשון במעלה להגבלה בכושר הפעולה. הגיל הוא גורם סיכון למחלה זו - ככל שהאדם מבוגר יותר, הסיכוי שלו לחלות במחלה גבוה יותר. המחלה המתוארת לעיל היא המחלה הראשונית וסיבתה לא ידועה יתכן גם אוסטאוארטריטיס שניוני על רקע מחלה זיהום ,פציעה או שימוש מופרז במפרק. הטיפול היעיל בדרך כלל הוא התעמלות חימום ופיזיותרפיה בשילוב עם מנוחה כאשר המפרקים כואבים.

שלום רב. לאחר פציעתי במלחמת לבנון השנייה עברתי ניתוח טריפל ארטודיטיס ברגל שמאל ליד הקרסול. בצילום סיטי האחרון מה- 15/08/08 נכתב כך: מצב לאחר ארטרודזיס בין הטלוס לקלקנאוס, הנביקולר והקובואידי על ידי ארבעה ברגים הברגים מקובעים בתוך העצמות ורק הראש שלהם בולט על פני העצם. חיבור בעצמות מלא. קימת היצרות של המפרק הטיביו טלרי עם שינויים ארתרוטיים בקצוות המפרק. קיימת תפיחות של הרקמות הרכות מסביב לקרסול על ידי הצטברות של חומר היפואקוגני בלתי ספציפי בתוך ומסביב למפרק. אני ממשיך לסבול מכאבים חזקים בהליכה וגם קשה לי לדרוך על הרגל לאחר שכיבה ממושכת. אבקש הסבר על הסיטי מה שנכתב ומה אפשר לעשות במצב זה.

בצילום צווארי התגלו הממצאים הבאים היפרלורדוזים שינויים ארטרוטיים החל מ-C4 ועד C7 עם הצרות המרווחים הבין חוליתיים, ניוו הדיסק ויצירת זיזים קדמיים ואחוריים. האם מצב זה יכול לגרום לכאבים בשכמות עם הקרנות גם לכיוון החזה תודה

מהם שינויים ארטרוטיים במפרק בין גלילי המרוחק ואיך זה קורה?

אמי, אשה כבת 70, סובלת מזה כמה שנים מדלקת בעצמות ומכאבי שרירים עזים עקב שינויים ניווניים בעצמות, נוטלת סלקוקס 200 מ"ג שרשמה לה רופאת משפחה. לאחרונה אמי הוזהרה ע"י שני רופאים (לא רופאי משפחה, אלא אורטופד ורופא כאב) שאסור לה לקחת את התרופה הזו כי התרופה הזו מסכנת חיים ותביא אותה לחוסר תפקוד בכליות עד כדי דיאליזה, אעפ"י שאין לאמי שום בעיית כליות. אמי ניסתה כל מיני כדורים אחרים כמו ארט 50 וכמובן כמוסות טבעיות במאות שקלים כמו כורכום, נאמבר סבן, מגה גלופלקס ועוד ועוד, אבל שום דבר לא עוזר לה. מספיק שהיא לוקחת כדור אחד של סלקוקס ביום כדי להרגיש הקלה עצומה, אחרת יש לה ייסורי תופת. שאלתי היא אילו תופעות לוואי כה מסכנות חיים גורמת התרופה הזו (סלקוקס), ובסופו של דבר הרי התרופה קיימת כולל אישור של משרד הבריאות ואפילו רופאת משפחה רשמה אותה לאמי לנטילה יומיומית, אז לא ממש ברור למה לאסור עליה ליטול אותה אם זה הדבר היחיד שעוזר לה לחיות ללא ייסורים. שנית, חיפשתי תרופה אחרת עם אותו הרכב חומר רק בשם אחר (גנרית) ולא מצאתי. האם יש במצאי התרופות תרופה אחרת עם הרכב חומרים זהה לסלקוקס ורק בשם אחר? תודה למענה

שלום, שם החומר הפעיל הינו celecoxib. בארץ יש שני תכשירים המכילים את החומר והם CELCOX ו- CELEBRA מדובר בתרופה משככת כאבים ממשפחת ה- NSAIDS ומותווה בארץ למטופלים הסובלים מ-דלקת מפרקים ניוונית ודלקת מפרקים שגרונית. אכן מדובר בתרופה יעילה אבל יש צורך להיזהר. תרופות ממשפחת ה- NSAIDS בעלות פוטנציאל לפגוע בתפקוד הכליות ובמיוחד במטופלים מבוגרים ועל כן מומלץ להימנע. בנוסף, עלולות לגרום לתופעות לוואי נוספות לא רצויות כמו תופעות לוואי קרדיאליות (בלב) ותופעות לוואי במערכת העיכול (כאבי בטן, צרבות ועוד). יש להתייעץ שוב עם רופא מומחה כאב/ראומטולוג.