
עצירות מתפתחת על רקע התאפקות ועלולה להוביל לשורת מחלות,...
שקדים מוגדלים ושקד שלישי בקרב ילדים עלולים לגרום לחסימה של...
הגדרה:סינוס (חלל תת עורי הנפתח לעור) באזור עצם הזנב. החלל...
סובלים מכאבי בטן, שלשול וירידה במשקל? ייתכן כי אתם סובלים...
שלום.. פעם בחודש בערך מופיע לי מין פצע גולה כזו פנימית ממש מעל קו השיערות של איבר המין. זה מתחיל בפצע גולה כזו אדומה שלאחר יום יומיים הגוש יורד ואז נשאר רק הסימן האדום וממש כואב שנוגעים בה. ואחרי שבוע או שבועיים לא זוכר הכל נעלם ואז שוב לאחר זמן מה מופיע לי אחד חדש. להלן כמה תמונות שימחישו את המצב.. http://i.imgur.com/w7hLPrw.jpg http://i.imgur.com/69fqZbc.jpg http://i.imgur.com/AkfwYfB.jpg יש לציין שבתמונות זה לאחר יומיים בערך אז זה השתטח טיפה..
שלום, הרושם כי מדובר בקרבונקל. זהו אבצס גדול ועמוק שנוצר עקב התפתחות זיהום מוגלתי בעור של זקיק השערה. קרבונקל נוצר מריבוי של פרונקלים עם מספר פתחי ניקוז על פני העור. הנגע רגיש מאוד שעשוי להתפשט לאזורים אחרים. הטיפול המומלץ הוא טיפול אנטיביוטי, לעיתים יש צורך בניקוז של המוגלה. חשוב להקפיד על רחצה עם סבון אנטי-בקטריאלי ולהקפיד על הגיינה. מומלץ להחליף את הסדינים, המגבות והבגדים בתדירות גבוהה , כמו כן ללבוש בגדים מאווררים ועדיפות ל100% כותנה. בהצלחה!
היי, הפצע לא עובר כבר שבוע ומאוד כואב כשנוגעים.
יש לי את אותו הפצע באותו המקום וכל פעם הולך לבית חולים סתם מאשפזים יום יומיים וזה בנתיים נעלם לאחר שלוש שבועות חודש אותו סיפור רק טיפה שמאלה או יותר ימינה רק באותו קוו מה לעשות ? את מי לשאול? כאבי טופת. עצבים למוות מי יכול לעזור
יש לי את אותו הפצע באותו המקום וכל פעם הולך לבית חולים סתם מאשפזים יום יומיים וזה בנתיים נעלם לאחר שלוש שבועות חודש אותו סיפור רק טיפה שמאלה או יותר ימינה רק באותו קוו מה לעשות ? את מי לשאול? כאבי טופת. עצבים למוות מי יכול לעזור
אינטביוטיקה משכה או כדורים
היי, אתמול פתחו לי אבצס במשפעה. יש חור מאוד גדול. רציתי לדעת תוך כמה זמן זה אמור להיסגר? והאם מלבד לשטיפה בסבון ומים צריך עוד משהו? למשל לשים יוד על התחבושת אחרי המקלחת? ושאלה אחרונה, האם להמשיך לחבוש כל עוד הפצע פתוח? תודה רבה
זה יקח זמן, לפחות חודש, תלוי בגודל החלל. אין צורך התכשירים נוספים מלבד מים וסבון. מומלץ להניח פד גזה מעל כל עוד הפצע פתוח על מנת שיספוג את ההפרשות.
שלום רב, מזה כשבוע אני סובלת מאבצס די גדול בירך בסמיכות למפשעה. בבדיקה ראשונה של רופא הומלץ לפתוח ולנקז, אך קודם לכן לנסות טיפול אנטיביוטי. מזה יומיים אני לוקחת אוגמנטין (875) פעמיים ביום. חל שיפור מסוים בגודל, אך עדיין לא עבר. לצערי הלכתי לביקורת אצל רופא אחר היום (הרופא הראשון לא היה), שערער על ההחלטה לקחת אוגמנטין והמליץ להתחיל בסבורל (500) 3 פעמים ביום. הרופא המליץ על ההחלפה כי הוא טוען שאנטיביוטיקה זו טובה יותר עבור מקרי אבצס, לא כיוון שהייתה תגובה לא טובה לאוגמנטין. שאלתי היא כזו - אני מעוניינת לנסות ולמצות את כל האמצעים טרם החלטה על הליך כירורגי. האם אכן כדאי לי להפסיק את האוגמנטין ולהתחיל בסבורל, או להמשיך בטיפול הראשון שניתן לי? האם אכן ישנה העדפה לאנטיביוטיקה מסוימת במקרים של אבצס? רוב תודות.
בואי נכניס קצת סדר: אבצס הוא מעין כיס בו יש מוגלה, ואליו אין כניסה של אנטיביוטיקה, המגיעה דרך הדם כמובן. אם יש אבחנה של אבצס- הטיפול הינו כירורגי. ההתלבטות לעיתים היא האם יש אבצס, או שעדיין אין הווצרות כיס עם מוגלה, ויש לתת לאנטיביוטיקה הזדמנות. אין אנטיביוטיקה "נכונה" לאבצס- כי הטיפול הוא נגד חיידק שגורם, לא נגד האבצס עצמו. לחיידקים שונים יש רגישות שונה לסוגי אנטיביוטיקה, ובדרך כלל איננו יודעים זאת בתחילת הטיפול, כי אין בידנו תרבית. לדעתי הבחירה באוגמנטין יכולה להיות בסד, גם אם רופא אחר בוחר במשהו אחר, לפי נסיונו או לפי הספרות. איני יודע מה השם השני שכתבת- אולי התכוונת לצפורל. בהחלט ייתכן שטיפול זה הוא טוב, אך אם האוגמנטין השפיע לטובה, אולי אין דחיפות להחליף, ואם זה לא עוזר, אולי פירושו שצריך כירורגיה ולא אנטיביוטיקה אחרת. אל תשתהי יותר מדי עם פתיחה אם צריך- עדיך לפתוח מוקדם יותר משהו קטן יותר, מאשר להתמהמה ואחר כך לפתוח משהו גדול יותר, עמוק יותר ושיקח לו יותר זמן להחלים. אכן, זה אחד המקרים שבו נכנסת גם אומנות האבחנה והטיפול, בנוסף למה כתוב בספר.
תודה רבה על התגובה. השם הוא אכן צפורל. נראה שהבליטה כן ירדה מאז הטיפול באוגמנטין, אם כי כאמור, עדיין קיימת בליטה די נוקשה. אם הבנתי נכון, אמשיך נכון לעכשיו את הטיפול באוגמנטין מאחר ואני מבינה שאין סיבה ממשית להחלפתו שכן אין אנטיביטיקה "עדיפה". רוב תודות.
שלום אני בת 20 לפני שבוע היו לי כאבים נורא חזקים בעצם הזנב לא יכולתי ללכת לא יכולתי לשבת או לשכב נסעתי בלילה למוקד ואמרו לי שיש לי אבצס אבל ש"הגעתי בזמן" נתנו לי אנטיביוטיקה ומשחה, אחרי יומיים שלא עבר, ועלה לי חום ל-38 ולא יכולתי לישון בלי משכחי כאבים הרופא (כירורג) אמר שאני צריכה לעשות ניתוח לנקז, אני לא הסכמתי לעבור ניתוח בשום אופן והמשכתי עם האנטיביוטיקה עוד יומיים והאבצס התנקז לבד וכבר לא כואב לי והחום ירד אבל נשאר לי בליטה ממש קטנה ולא מורגשת שאני לא מזניחה שוטפת כל יום מנקה יציאות עם מגבונים ומחליפה לבנים כל הזמן, ומורחת המון משחה. עדיין לא סיימתי עם האנטיביוטיקה בנוסף קניתי משחת איכטמול אני לא רוצה לעבור ניתוח לא בהרדמה כללית ולא מקומית מה לעשות? האם זה חייב שזה יחזור לי? ומה לעשות עם הבליטה הקטנה שנשארה האם לדעתך האנטיביוטיקה תחסל את זה.??
עדכון- הבליטה לא כואבת לי בכלל בכלל ואני מרגישה בסדר גמור אבל מפחדת שיחזרו הכאבים
רוני שלום , הממצא שאת מתארת יכול להתאים לסינוס פילונידאלי. הטיפול העקרוני בסינוס פילונידאלי הוא כירורגי- ניתוח לתיקון הסינוס, ולרוב הסינוס לא נרפא לחלוטין לבד. קשה להעריך אם יווצרו אבצסים נוספים בעתיד או לא. מידע כללי על הטיפול בסינוס פילונידאלי מצורף למטה. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. מעט מידע כללי על סינוס פילונידאלי: סינוס פילונידאלי בעצם הזנב הינו מעין כיס תת-עורי, עם פתח המפריש לעור, ומופיע באיזור הגב התחתון, מעל פי הטבעת, באיזור השסע שבין שני העכוזים. סינוס פילונידאלי נגרם כנראה מהתרחבות של זקיק שערה ומכיל בתוכו לעיתים שיער כלוא. הסימפטומים העיקריים יכולים להתבטא בהפרשה של נוזל בהיר, עכור או דמי מאיזור היווצרות הסינוס שנראה כנקב קטן בעור, ואי נוחות באיזור עצם הזנב. לעיתים נוצרת דלקת באיזור המתבטאת באודם, רגישות והפרשה מוגלתית בעלת ריח רע. לעיתים יכול להתפתח זיהום והופעת מורסה (אבסס) באיזור הגב התחתון שיכולה לגרום לחום, כאב עז, והרגשה כללית רעה. אבסס פילונידאלי דורש בד"כ פתיחה כירורגית דחופה ופניה מיידית לחדר המיון. מטרת הטיפול הכירורגי מתן פתרון רדיקאלי,על מנת לסלק את הסינוס באופן שלא יחזור. ישנן שיטות ניתוחיות רבות לטיפול בסינוס פילונידאלי, ואין הסכמה גורפת בין הכירורגים מהי השיטה הטובה ביותר. השיטה ממקובלת ביותר היא כריתה רדיקאלית של הסינוס. בניתוח מבצעים כריתה של האיזור הנגוע. את הניתוח מבצעים בד"כ בהרדמה כללית או איזורית, ולעיתים ניתן להסתפק בהרדמה מקומית. מאחר שסינוס פילונידאלי הוא תהליך בו יש הפרשה ולעיתים זיהום, הסיבוך העיקרי שיכול להופיע לאחר הניתוח הוא זיהום הפצע. לכן לעיתים משאירים את הפצע פתוח ונותנים לו להירפא מעצמו. ההחלמה מניתוח זה יכולה להמשך לעיתים מספר שבועות בהם נדרש טיפול בפצע, למרות שלרוב ניתן לחזור לתפקוד יומיומי מוקדם יותר. יש חשיבות רבה במהלך הריפוי לשמירה על ניקיון המקום ושימוש בפדים יבשים לספיגת ההפרשות שיטה חדשה יחסית לטיפול בסינוס פילונידאלי כוללת כריתה של מרכז התהליך בלבד בעזרת סכין עגולה שנקראת טרפיין. בשיטה זו הטראומה לרקמה פחותה, ההתאוששות מהירה יותר, אך שיעור חזרת הסינוס לאחר הניתוח מעט גבוה יותר.