גירוד בנרתיק: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

עיצוב שפתי הפות והצערת הנרתיק

ניתן לתקן מצבים בהם שפתי הפות מוגדלות אסימטריות מלידה, מתדלדלות עם השנים או עקב לידות.מצבים אלה עלולים לפגוע בהנאה ביחסי המין ולהפחית את תחושת הבטחון העצמי. ניתוח פלסטי וגינלי עשוי לשפר את המצב. תחום הפלסטיקה הווגינלית התפתח מאוד בשנים האחרונות ומציע כיום גם ניתוחים וטיפולים שונים, שמטרתם להצעיר את הנרתיק ו/או לעצב את שפתי הפות. פלסטיקה וגינלית היא תחום ברפואה הפלסטית, המתמקד בטיפולים וניתוחים שמטרתם לשפר את האסתטיקה ולהצעיר את איברי המין. כיום, כשמדברים על פלסטיקה וגינלית, מתייחסים בעיקר לטיפולים וניתוחים נשיים, שמטרתם כאמור לחדש ולהצעיר את מראה איבר המין הנשי. עם זאת, ניתן לומר כי התפתחות התחום החלה לפני כ-20 שנה דווקא מהכיוון הגברי - המצאת הוויאגרה! ההסבר לכך נעוץ בעובדה שבאופן כללי, תהליך ההזדקנות הטבעי אצל גברים ונשים מתרחש בשני מסלולים מגבילים: בסביבות גיל 40 מתחילים בקרב שני המינים שינויים הורמונליים ואסתטיים. ניכר כי באופן כללי, תהליך ההזדקנות הטבעי בקרב גברים...
ללמוד עוד על גירוד בנרתיק
20 עובדות על הוואגינה-תמונה

הנרתיק האנושי הינו איבר מורכב ורגיש במיוחד. דוקטורס מציג:...

מאת: לה-בריאות
29/03/2006
על יובש וגינאלי ובושה-תמונה

כ-50% מהנשים בגיל המעבר סובלות מיובש וגינאלי, אולם רבות מהן...

מאת: אתר טבע
25/01/2007
תסמונת השלפוחית הרגיזה-תמונה

קיימות דרכים שונות לטיפול בבריחת שתן, המבוססות על ההיסטוריה...

מאת: ד"ר ליאור...
04/01/2010
עיצוב שפתי הפות והצערת הנרתיק-תמונה

ניתן לתקן מצבים בהם שפתי הפות מוגדלות אסימטריות מלידה,...

מאת: ד"ר שפירא...
05/04/2020

גירוד בנרתיק: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום וברכה, מלפני 3 ימים, יש לי גירודים עזים בפות. אלוורה מרגיעה את המקום אבל הדירוג אינו נעלם. אשמח לשמוע מה ניתן לעשות ומתי כדאי לגשת לרופא/רופא נשים? תודה רבה על התשובה.

שלום כדאי לפנות לרופא נשים

תודה רבה. הלכתי לרופא ועשיתי משטח ביום חמישי. היום התקבלו התוצאות והינם כך: GBS VAGINAL/RECTAL POSITIVE VAGINAL CULTURE BACT. CULTURE: STREPTOCOCCUS GROUP B FUNGAL CULTURE: CANDIDA ALBICANS הרופא נתן לי לפני התוצאות, משחת טבעקוטן והטבליות קלוטרי (3 טבליות). האם יש צורך במשהו נוסף עכשיו שהתגלו התוצאות? תודה רבה!

שלום, לפני בערך שישה ימים התחיל לי גירוד בנרתיק, לא מאוד חזק אבל כן מפריע. לאחר יומיים ראיתי על התחתונית טיפה דם. יום אחרי היה יותר דם בעת ניגוב אבל לא כמות גדולה בכלל. (דם טרי). אני לא יודעת אם זה קשור אבל לפני שלושה חודשים הרגשתי בליטות בצוואר ואולטרסאונד שעשיתי הראה שיש דיי הרבה בלוטות נפוחות אך הן תקינות (עשיתי אולטרסאונד חוזר לאחר חודש והן עדיין נפוחות אך תקינות). בנוסף, לאחר כאב גרון שנמשך שלושה ימים לפני כחודש ובמהלכו השקדים שלי התנפחו, השקדים עדיין נפוחים ועוד לא ירדו. רוצה רק לציין שאני בת 17 ועד היום הייתי עם מחזור תקין וקבוע והגרד התחיל כמה ימים לאחר שנגמר לי המחזור.

האם קיבלת אנטיבויטיקה סביב מחלות הגרון? בכל אופן, התיאור שלך של הגרד יכול להתאים לפטרת נרתיקית. שהינה מאוד שכיחה לאחר טיפול אנטיביוטי אבל גם יתכן בלי קשר. הדימום ככל הנראה משני לגרדושריטה קלה של העור/רירית. לא ניתן לקבוע בוודאות כמובן בלי להשלים בדיקה גינקולוגית. ממליצה לגשת לרופא/ת נשים ולהיבדק. בהצלחה!

שלום ד״ר בעקבות הרגשה של צורך דחוף ובלתי נשלט לעשות פיפי , גם כשהשלפוחית ריקה ומספר רב של פעמים ביום, כולל תחושה לוחצת בבטן התחתונה (ללא צריבה) ובנוסף גירוד בנרתיק שנמשך מעל לשבוע נגשתי לרופא משפחה וזה נתן לי מונרול מנה חד פעמית וסדורל יום למחרת עשיתי בבוקר בדיקת שתן שחזרה תקינה התסמינים ממשיכים ובנוסף הגניקולוגית אובחנה אצלי דלקת פטרייתית בנרתיק משטח וגינלי שעשיתי חזר ״transition fase between normal vaginal Flores to bacterial vaginitis” יש לי חשש שה מונרול שיבש את בדיקת השתן האם עליי לחזור עליה? או שלא יתכן שהחיידק ״מת״ כלכך מהר? האם עליי לבקש בדיקה אחרת? אודה על תשובתך, שירה.

שלום שירה, 1. תרבית שתן שנעשית בשעה שחולה מקבל אנטיביוטיקה עשויה להיות 'שלילית שגויה'. 2. תחושת תכיפות במתן שתן עשויה להיגרם גם ע"י דלקת בשופכה, וכדי לבדוק זאת אפשר לשלוח דגימת שתן ל- STD. הרבה בריאות אפי

הי. אני בחורה בת 23. יש לי גירוד כבר כמה ימים . לעיתים סבילים ולעיתים לא! צריבה קלה בשתן .(קלה מאוד) יש הפרשות רגילות. נראה לי . כבר הופך לבלתי נ ס ב ל . חשוב לציין שביממה האחרונה אני מורחת את המשחה טבעקותן

גרד בפות יכול להיגרם ע"י פטרייה וגם גורמים אחרים ורבים. באם יש גם תלונה על צריבה במתן שתן, יש לשלול דלקת בדרכי שתן ע"י בדיקת שתן כללית ותרבית. משחות מקומיות יכולות להקל באם הבעיה חיצונית בלבד אך אם התסמינים לא עוברים בתוך זמן סביר, רצוי לפנות לרופא לאבחון מדויק של הבעיה ומתן טיפול מתאים.