אף אחד מאתנו לא רוצה להגיע למצב מצער של אובדן שיניים. יש...
בהחלט שנהוג לבצע ניקוי עמוק לפני
האמדוגיין יכול לעזור בבניית עצם ושיפור מצב החניכיים. הטיפול יכול להחזיק שנים אם מתחזקים נכון. בברכה
אני מניח שמדובר בעניין אדמיניסטרטיבי, כיצד אותה מרפאה מציינת את קוד הפרוצדורה. להגיד שגם כאשר יעד הטיפול הוא נגעים סביב שן אחת, הניתוח לרוב כולל לפחות שן מכל צד השן המטופלת, כלומר המתלה הוא של 3 שיניים ולכן מקובל לקרוא לפרוצדורה שישית פה. רבע פה - לרוב כשמדובר ביותר משן אחת מטופלת..אבל זה עניין בירוקרטי אדמיניסטרטיבי..
אף אחד מאתנו לא רוצה להגיע למצב מצער של אובדן שיניים. יש...
בהחלט שנהוג לבצע ניקוי עמוק לפני
האמדוגיין יכול לעזור בבניית עצם ושיפור מצב החניכיים. הטיפול יכול להחזיק שנים אם מתחזקים נכון. בברכה
אני מניח שמדובר בעניין אדמיניסטרטיבי, כיצד אותה מרפאה מציינת את קוד הפרוצדורה. להגיד שגם כאשר יעד הטיפול הוא נגעים סביב שן אחת, הניתוח לרוב כולל לפחות שן מכל צד השן המטופלת, כלומר המתלה הוא של 3 שיניים ולכן מקובל לקרוא לפרוצדורה שישית פה. רבע פה - לרוב כשמדובר ביותר משן אחת מטופלת..אבל זה עניין בירוקרטי אדמיניסטרטיבי..
אם מטפלים בכל השיניים הללו באותה פרוצדורה ניתוחית, ניתן להשתמש במזרק אמדוגיין אחד שמגיע בנפחים שינים: 0.15 מ״ל, 0.3 מ״ל ו 0.7 מ״ל. אם מתוכננות שלוש פרוצדורות כירורגיות נפרדות לכל אזור, אזי לא ניתן לשמור את המזרק עם החומר ואז יהיה צורך להשתמש ב 3 מזרקים. בדוק עם הרופא המטפל אם ניתן לטפל ביותר משן אחת בכל פעם ותוכל לחסוך במזרקי אמדוגיין ולצמצם עלויות.
שני הניתוחים מקובלים ובעלי פוטנציאל רגנרטיבי.קשה לי להחליט עבורך מה עדיף מבלי שאני מכיר את כל הנתונים.
תקווה שלוםת אין כל סיכון הכרוך בפרוצדורה כירורגית שתוארה על ידך.האמדוגיין אכן נועד לזרז ולשפר את תהליך קליטת העצם.
שמחה שלום התאוששות מניתוח כזה הינה מיידית וכממעט שאין לך מגבלות לאחריו.
שמחה שלום ניתוח רגנרציה בשילוב אמדוגיין נועד לשיקום עצם סביב שיניים לזה ולהרמת סינוס אין כל קשר... בניתוח רגנרציה דנטלי אין כל שימוש במקדחים נוירוכירורגיים.
שלום שמחה אינני יכול להתייחס ספציפית למקרה שלך שכן אין לי את כל הנתונים ולא בדקתי אותך.בכל אופן אם 3 רופאים הציעו לך התערבות ניתוחית כנראה שאת זקוקה לה.קיימים חמרים שונים לשימוש לצורך בניית עצם כמן עצם ממקור אדם,בעל חיים ואמדוגיין. לגבי שן הבינה במידה והיא כלואה הרי שהכתובת היא כירורג פה ולסת ובמידה ולא בקשי מהרופא המנתח שלך שיעקור אותה.
תקווה שלום מהנתונים ששיתפת אני מניח שהניתוח יעשה בכל השיניים כולל השן הבעייתית יותר.הניתוח כולל גם ביצוע תפרים.אין סיכונים בביצוע ניתוחים כגון אלה ואין צפי לשינוי בפעילות היום יומית שלך. אינני יודע מה ראשי התיבות של מנחר כנראה קוד של קופת החולים בה את מטופלת.בהצלחה.
הכל תלוי מצב/מקרה - בניתוח עם לייזר אין תפרים והא מתאים למצבים בהם אין צורך בהשתלת עצם או אמדוגיין לרגנרציה. ממליצה לך לפנות לרופא המטפל ולבדוק התאמה לטיפול לפי מצב החניכיים
במה אני יכול לעזור?
מוריה שלום נראה שרופא השיניים התכוון,ככל הנראה, לשימוש בחומר הנקרא אמדוגיין. מדובר בחלבון המסייע בשחזור מנגנון התאחיזה במהלך ניתוח חניכיים. השימוש בחומר מתאים למקרים מסוימים על פי התוויות ספציפיות. מומלץ שתפני להתייעץ עם רופא מומחה לרפואת חניכיים בנושא בכדי להבין אם בכלל יש צורך בניתוחי חניכיים ושימוש בחומר מסוג זה במקרה שלך. בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים
שלום דיקלה אני יכול להתייחס רק באופן כללי אך לא ספציפי למקרה שלך כל עוד לא ראיתי אותו.שמוש בחלבון כמו אמדוגיין המיוצר מעוברי חזיר עשוי ליצור רגנרציה של רקמת החניכיים. כאשר יש נגעים בעצם סביב השיניים ניתן במקרים מסוימים לבצע השתלת עצם הן ממקור תורם והן ממקור אוטוגני- מהמטופל עצמו.השיקול- בידי הרופא וכל מקרה לגופו.
שי שלום אילו היה מדובר רק בנסיגת חניכיים ללא מחלת חניכיים הרי שהטיפול הוא השתלת חניכיים לכיסוי הנסיגה. ממה שאתה כותב משתמע שמדובר במחלת חניכיים ולכן אין לצפות לשיפור מבחינת הסיגה אלא להפך. אני ממליץ שתהיה במעקב אצל אותו רופא שביצע את הניתוח
עדי שלום במידה ואת סובלת ממחלת חניכיים מומלץ שתבדקי על ידי מומחה חניכיים אשר יעריך את מצבך ויקבע טיפול מתאים. ניתוח חניכיים חייב להתבצע לאחר הכנה מתאימה של הפה וההחלטה לגבי הצורך בניתוח נקבע לאחר בדיקה מדוקדקת וכן ההחלטה לגבי הצורך בחומרים לבניית עצם (ביניהם, גם אמדוגיין) נקבעת על פי קריטריונים ספציפיים על ידי רופא החניכיים, זאת במטרה לקבל תוצאה טובה אותה צריך לשמר עם תחזוקה טובה ומעקב לאורך שנים רבות. בברכה ד"ר ערן גבאי רופא מומחה לרפואת חניכיים
שלום רב כעקרון מומלץ לבצע הקצעת שורשים לפני ניתוח חניכיים. הקצעת שורשים ושינוי הרגלי היגיינה אורלית יכולים אף להביא למניעת הצורך בניתוחים או להקטין האזור המנותח ולשפר את הריפוי. בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים
שלום יאיר שימוש באמדוגן בזמן ניתוח חניכיים הינו טיפול מקובל במחלת חניכיים. טיפול זה מומלץ במידה ובוצע טיפול ראשוני מסוג הקצעת שורשים ,מעקב 3-6 חודשים וחשש להמשך התקדמות המחלה. בהצלחה!
נילי שלום אכן החומר אמדוגיין לצערי יקר מאוד ובהכרח הדבר נופל על המטופלים כאשר משתמשים בחומר ומייקר מאוד את עלות הניתוח. החומר מצוין כאשר האינדיקציה לשימוש בו נכונה.לגבי המקרה שלך אינני יודע אם כן או לא מתאים. בכל מקרה ההחלטה צריכה להתבצע כאשר החניכיים מופשלים בזמן ניתוח.
שלום דודי אמדוגן זהו חלבון שמשתתף בתהליך בנית רקמות סביב שרש שן שמערכת האחיזה שלו נפגעה במחלת חניכיים. אני ממליצה שתתיעץ גם עם מומחה למחלות חניכיים שכן התועלת בשימוש הינה במצבים מיוחדים בלבד. בהצלחה!
שלום דניאלה קודם כל מזל טוב אין לך כל סיבה להיות בלחץ אין סכנה לעובר אבל כדאי ליידע את הגניקולוג שלך ושיהיה במזל
אביר שלום אינני עונה לשאלות כספיות
אני שלום שוק המחירים ברפואת שיניים הוא שוק חופשי ואין בכוונת אתר זה לעסוק בכך
שלום רב, בנגעים צרים ועמוקים הייתי משתמש באמדוגיין ליד שיניים ובנגעים רחבים הייתי משתמש בחומרים כגון ביו-אוס.