שלום, ראשית, רגישות ללקטוז מאוד משתנה מאדם לאדם, ולכן לכל אחד רגישות אחרת. שנית, ברגישות ללקטוז יש המון תלות בכמות ובנוכחות מזון נוסף. שלישית, אפשר לקחת לפני אורחה לקטאז- אנזים זמין על המדף שמאוד משפר את הסבילות. רביעית, אפשר לנסות כל מוצר חלב ולבדוק רגישות. בעיקרון מזון דל לקטוז ממש לא דל בסידן- למשל גבינה צהובה דלה מאוד בלקטוז ועשירה מאוד בסידן. ניתן להשיג חלב נטול לקטוז. אין סיבה או דאגה מאכילת מוצרי חלב באופן הנכון עם או בלי אנזים ולקבל מספיק סידן. גם בטחינה יש הרבה סידן, וזה לא גורם לגזים. וכן, אפשר לשתות חלב נטול לקטוז גם לאנשים ללא בעיה. בברכה,דנה
שלום רב, 1. רגישות ללקטוז אינה דבר אבסולוטי. אנשים שונים רגישים ללקטוז ברמות שונות ולכן אין תשובה אחת שנכונה לכולם. גבינת ריקוטה לא נחשבת לגבינה דלה בלקטוז. גבינות מלוחות נוטות להיות בעלות רמה נמוכה יותר של לקטוז ביחס לגבינות הרכות לדוגמה אבל לא בהכרח מוגדרות כ"דלות לקטוז". מנגד, גבינה צהובה, מוצרלה, פרמז'ן, גאודה וכדומה אכן דלות בלקטוז וניתנות לאכילה. 2. אין קשר בין לקטוז לסידן. 3. ניתן לאכול גבינות קשות כפי שציינתי או מוצרים שהתעשייה הפכה אותם לדלי לקטוז כמו חלב או יוגורטים דלי/ נטולי לקטוז. 4. אין בעיה לשתות חלב נטול לקטוז למי שאין אי סבילות ללקטוז. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il
היי הייתי מציע לבצע אולטרה סאונד בטן לשלול אבני כיס מרה
שלום, ראשית, רגישות ללקטוז מאוד משתנה מאדם לאדם, ולכן לכל אחד רגישות אחרת. שנית, ברגישות ללקטוז יש המון תלות בכמות ובנוכחות מזון נוסף. שלישית, אפשר לקחת לפני אורחה לקטאז- אנזים זמין על המדף שמאוד משפר את הסבילות. רביעית, אפשר לנסות כל מוצר חלב ולבדוק רגישות. בעיקרון מזון דל לקטוז ממש לא דל בסידן- למשל גבינה צהובה דלה מאוד בלקטוז ועשירה מאוד בסידן. ניתן להשיג חלב נטול לקטוז. אין סיבה או דאגה מאכילת מוצרי חלב באופן הנכון עם או בלי אנזים ולקבל מספיק סידן. גם בטחינה יש הרבה סידן, וזה לא גורם לגזים. וכן, אפשר לשתות חלב נטול לקטוז גם לאנשים ללא בעיה. בברכה,דנה
שלום רב, 1. רגישות ללקטוז אינה דבר אבסולוטי. אנשים שונים רגישים ללקטוז ברמות שונות ולכן אין תשובה אחת שנכונה לכולם. גבינת ריקוטה לא נחשבת לגבינה דלה בלקטוז. גבינות מלוחות נוטות להיות בעלות רמה נמוכה יותר של לקטוז ביחס לגבינות הרכות לדוגמה אבל לא בהכרח מוגדרות כ"דלות לקטוז". מנגד, גבינה צהובה, מוצרלה, פרמז'ן, גאודה וכדומה אכן דלות בלקטוז וניתנות לאכילה. 2. אין קשר בין לקטוז לסידן. 3. ניתן לאכול גבינות קשות כפי שציינתי או מוצרים שהתעשייה הפכה אותם לדלי לקטוז כמו חלב או יוגורטים דלי/ נטולי לקטוז. 4. אין בעיה לשתות חלב נטול לקטוז למי שאין אי סבילות ללקטוז. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il
היי הייתי מציע לבצע אולטרה סאונד בטן לשלול אבני כיס מרה
היי מה השאלה?
שלום לירוי, ראשית, אי סבילות ללקטוז אינה מחייבת מעבר למוצרי סויה. יש חלב ללא לקטוז וחלק ממוצרי החלב אינו מכיל לקטוז בכלל, כך שאין צרך להפוך הכל לסויה. שנית- נכון להיום אין הוכחה כי צריכת סויה בשלל צורותיה גורמת לבעית פריון בגברים. חשוב לזכור כי מרבית מוצרי הסויה הם מוצרים אולטרה מעובדים- ולכן אני ממליצה לצרוך אותם במידה. בברכה,דנה
האם הילדה רגישה ללקטוז או לחלבון חלב פרה ? 1 -אם זה חלבון חלב פרה תמשיך עם נוטרמיגן וכדאי ללכת לאלרגולוג כדי לבדוק אם עדיין רגישה לחלב וגם לבדוק אם רגישה לסוייה ואם לא תוכלו להעביר אותה לחלב רגיל או לחלב סוייה (אין מה לחשוש ) 2 -אם רגישה ללקטוז יש ברשתות השיווק חלב דל לקטוז וגם חלב ללא לקטוז כך שלא צריך לקנות נוטרמיגן (יקר מאוד ) שוב לכו לרופא שיעשה לכם סדר .
כן
כן
קודם כל תפני לרופא ילדים שלך ותספרי לו .יתכן שצריך להחליף פורמולה לפורמולה חצי מפורקת . פורמולה דלת לקטוז : בדרך כלל אין צורך כי נדיר שיש בעייה עם לקטוז ,ולכן נותנים פורמולה דלת לקטוז לאחר שלשלוים ממושכים ולא בגלל שהילד מתפטל מכאבים
שלום, אאין כל בעיה בהחלפה וזה עשוי לעזור. תנסו
אני עונה לך מאוד במפורט: השאלות שלך נרחבות ובחלקן פילוסופיות וזה לא הפורום המתאים לדבר פילוסופיה. בפשטות, אם לא טוב לך לאכול מוצרי חלב וזה עושה לך גזים וכאבי בטן - אל תאכלי אותם. יש היום מוצרים שיכולים להחליף מוצרי חלב, כמו מוצרי סויה בתוספת סידן, חלב ללא לקטוז וגם כדורים שמפרקים את הלקטוז בתוך המזון (לקטזין). את גם יכולה לקחת תוספי סידן עם ויטמין D. החלבון שנמצא במוצרי חלב - את יכולה להחליף בחלבון דג, עוף ובשר וגם ביצים. תהיי בריאה
שמת לב נכון שכמויות מעבר לסף הספיציפי שלך למוצרי חלב גורמים לגזים אז צריך לבדוק מה הסף שלך עד שהגזים מופיעים. במקום גבינה אפשר למרוח אבוקדו, טחינה, חומוס, חצילים, פסטרמה, סלמון, ממרח זיתים. אין ספור אפשרויות. גם גבנ"צ לא מכילה לקטוז ואפשר מידי פעם לשים פרוסה. לגבי חלב בקפה את יכולה לנסות חלב ללא לקטוז של מחלבות הגולן. לפי הצהרתם, אין שם לקטוז בכלל לוותר על יוגורט תנסי ותכתבי איך יצא לך
מאוד נדיר רגישות ללקטוז בגיל הזה אומנם הוא מסתדר ולכן תתשיכי לתת לו גם אם זה לאחר שנה אבל את צריכה לדבר עם הרופא ילדים ולספר לו כי צריך לבדוק אם יש רגישות
סמאח שלום, לכל תינוק יש כאבי בטן ו"גזים" במידה מסוימת בחודשי חייו הראשונים. לא תמיד יש קשר ללקטוז. מהמידע שידוע לי, אין מקום להמלצה גורפת לעבור לתחליפי חלב ללא לקטוז במצב של כאבי בטן, אלא אם כן אובחנה חוסר סבילות ללקטוז. התייעצי גם עם אחות טיפת חלב בנושא. ליאת
היי דפנה, ראשית אין מוצר שאפשר לצרוך ללא הגבלה. אפילו בירקות לא כל המרבה הרי זה משובח. ולשאלתך, חלב נטול לקטוז מכיל סוכרים (פשוט בתהליך מעבדתי מפרקים את הלקטוז לסוכרים פשוטים יותר) לכן לסוכרתיים אינו מומלץ ללא הגבלה. אלא אם כן אינך סוכרתית כלל אלא סובלת מרגישות ללקטוז.
מאיה שלום, חלב שקדים אינו מהווה תחליף חלב ולא יכול להחליף את הפורמולות לתינוקות הקיימות. הוא יכול להיות כארוחות ביניים יחד עם דגנים (אורז, דוחן, שיבולת שועל) או יחד עם פירות - שייק פירות על בסיס חלב שקדים. כמו כן מומלץ לגוון חלב שקדים/חלד אורז /חלב שיבולת שועל/עיזים יחד עם דגנים גם מגוונים, על השילוב בתפריט היומי והחלופה תוכלי להיעזר במאמרים הבאים: במקום חלב פרה חלק א' http://www.natureopathy.co.il/article/cows-milk-a במקום חלב פרה חלק ב' http://www.natureopathy.co.il/article/cows-milk-b בהצלחה! מעין
שלום אביטל, זאת בחירה שלך אם להפסיק להיניק. בדרך כלל אין כל סיבה להפסיק אלא אם את לא רוצה להיניק. כאבים נובעים מתנוחות לקויות בדרך כלל אבל בלי לראות אתכם קשה לאבחן. אם את רוצה להמשיך להיניק אז יש לפנות לקבל יעוץ. גם אין כל סיבה לתת חלב פרה לתינוקות שלנו - לכל אם יש יכולת לספק את צרכיהם של התינוק שלה. בכל עת אפשר להגביר כמות חלב. אבל צריכים לפעמים עידוד והדרכה נכונה. אפשר למצוא יועצת הנקה מוסמכת באזור שלך באתר של היועצות המוסמכות: www.iaclc.org.il בהצלחה אלן
שלום מאי, 1. לא, רגישות ללקטוז מתבטאת בעיקר בגזים, שלשולים וכאבי בטן, ולא נפיחות לבד. בכל מקרה יש דרך להוכיח זאת בתבחין נשיפה פשוט. 2. כן, תבחין נשיפה, גסטרואנטרולוג. 3. כן. בגבינה צהובה, גבינות שמנות מאוד, יוגורט ובחלב דל לקטוז יש מעט לקטוז. 4. סויה לא מכילה לקטוז, רק מוצרי חלב. 5. ע"י פניה לגסטרואנטרולוג. 6. ראשית לברר מהו מקור המזון והאם קיימת בעיה רפואית שגורמת לכך ובהתאם לשנות את התזונה שלך. לעיתים צריך לקחת כדורים המורידים היווצרות גזים. 7. אין, רק להמנע ממה שגורם. בברכה,דנה
שלום מאי, 1. לא, רגישות ללקטוז מתבטאת בעיקר בגזים, שלשולים וכאבי בטן, ולא נפיחות לבד. בכל מקרה יש דרך להוכיח זאת בתבחין נשיפה פשוט. 2. כן, תבחין נשיפה, גסטרואנטרולוג. 3. כן. בגבינה צהובה, גבינות שמנות מאוד, יוגורט ובחלב דל לקטוז יש מעט לקטוז. 4. סויה לא מכילה לקטוז, רק מוצרי חלב. 5. ע"י פניה לגסטרואנטרולוג. 6. ראשית לברר מהו מקור המזון והאם קיימת בעיה רפואית שגורמת לכך ובהתאם לשנות את התזונה שלך. לעיתים צריך לקחת כדורים המורידים היווצרות גזים. 7. אין, רק להמנע ממה שגורם. בברכה,דנה
מאי שלום 1. יתכן מאוד שאכן יש לך אי סבילות ללקטוז. 2. המלצתי החמה להימנע ממוצרי חלב ולבקש בדיקה בקופת חולים לאי סבילות ללקטוז. 3. מלבד המוצר שאמרת אין מוצרי חלב דלי לקטוז. 4. מוצרי סויה לא מכילים לקטוז. גלוטן נמצא במאפים לא בחלב. לכן לא נראה לי שזו הסיבה. האם הבטן מתנפחת לך גם לאחר אכילת לחם? 5. ישנ אנזימי עיכול המפרקים לקטוז (למשל לקטזין של נוטרלייף )ואת לוקחת את הכדור עם מוצרי החלב שאת אוכלת או פשוט להימנע ממוצרי חלב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, יש סיכוי גדול שאכן מדובר בחסר באנזים הלקטאז המפרק לקטוז (שהינו סוכר החלב). חסר זה יכול בהחלט להביא לתופעות שאת מתארת המוגדרות גם כאי סבילות או כרגישות ללקטוז (זו אינה אלרגיה לקזאין החלב שהינו חלבון החלב כי אם קושי בפירוק סוכר החלב). ישנם מוצרי חלב שמכילים מעט לקטוז (גבינה צהובה למשל) אך אין מוצרי חלב ללא לקטוז בכלל. במוצרי סויה אין לקטוז. ישנה בדיקה לרגישות ללקטוז ולגלוטן, את צריכה לפנות לרופא שלך ולבקש. אך הדבר הפשוט ביותר הינו להפחית את מינון האכילה של מוצרי החלב בשלב הראשון ולקחת תוסף תזונה שנקרא לקטאז 3500באופן הזה את מאזנת את כמות האנזים ביחס לכמות מרכיבי החלב שאת צורכת. מידת האיזון תלויה בניסוי וטעייה. במידה ונטילה של לקטאז כחצי שעה לפני ארוחה חלבית הפחיתה מהנפיחות כנראה שמדובר ברגישות ללקטוז. בכל מקרה כדאי לבדוק אם ישנן רגישויות נוספות. הגלוטן למשל הוא חלבון החיטה, נפיחות, גזים ושלשולים אחרי אכילה של מוצרי חיטה תרמז יותר על רגישות לגלוטן. אני ממליצה גם על נטילה של פרוביוטיקה העוזרת להפחית גזים ונפיחות ומייעלת תהליכי עיכול. http://www.solgar.co.il/?CategoryID=240&ArticleID=390&sng=1 http://www.solgar.co.il/?CategoryID=238&ArticleID=382&sng=1 לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il
1- האם תופעה זו מתפריט זה שציינתי יכול להעיד על רגישות ללקטוז? כן 2- האם יש בדיקה שאוכל לבצע לראות אם אני רגישה ללקטוז ואם כן אז ממי מבקשים? כן. מרופא המשפחה. 3- האם יש מוצרי חלב ללא לקטוז? כי חוץ מחלב דל לקטוז שיש בסופר לא מצאתי מוצרי חלב ללא לקטוז. איני יודע. צריך לשאול בסופר או ישירות בחברות- כמו תנובה/ טרה/ יטבתה.. יש להם אתרי אינטרנט 4- האם מוצרי גבינה מסויה גם מכילים לקזוט? לא יודע מה זה "גבינה מסויה". לא אומר להיות לקטוז. 5- אולי אני רגישה לגלוטן? איך אוכל לבדוק זאת? ראי תשובה 2 6- מה אוכל לעשות כדי להקל על תחושת הנפיחות? להמנע ממה שגורם לה 7 - אילו מוצרי מזון מקילים על נפיחות או מונעים נפיחות בבטן? אלו שלא גורמים לה להתנפח ולהפריע. אין משהו אוניברסלי- אחד רגיש לעגבניה, אחד ללחם, אחד לביצים...
שלום בת כמה את ? עליך להפסיק באופן מוחלט צריככת חלב ומוצריו למשך לפחות 3 שבועות.. עליך לפנות לרופט פנימי ולעשות שורה של בדיקות. סויה לא מכיל לקטוז. דר דיין
שלום מאי,תוכלי ללכת לרופא המשפחה על מנת לבקש בדיקת אי סבילות ללקטוז ולגלוטן.יש אלטרנטיבה כגון חלב סויה,אורז,שיבולת שועל..כדאי לנסות .כמובן שאבחנה מדוייקת תביא לטיפול יעיל . לשיטתנו אנו מציעים את הדרך הטבעית.אבחון וייעוץ לפי הרפואה סינית ,דיקור וצמחי מרפא יחד עם המלצות לתזונה טבעית.