בעל סוג דם O נחשב לתורם אוניברסלי שכל המטופלים יכולים לקבל...
לרגל יום תורם הדם הבינלאומי, מציין מד"א כי בשנת 2012 הועברו...
מדרסים משמשים כאביזר שיקומי לתמיכה בבעיות רפואיות בכפות...
נפיחות ובצקות בגפיים עלולות להעיד על מחלת כלי דם חמורה...
לא ידוע לי על קשר בין סוג דם לתזונה.
שלום ג.ג, מבחינה קלינית, יש חפיפה ר ב ה בין התחלואה בנגיף ה'קורונה' החדש לבין שפעת. הרבה בריאות אפי
לא ניתן לדעת. תעשי אולטרסאונד ביקורת עוד 10-14 ימים
בעל סוג דם O נחשב לתורם אוניברסלי שכל המטופלים יכולים לקבל...
לרגל יום תורם הדם הבינלאומי, מציין מד"א כי בשנת 2012 הועברו...
מדרסים משמשים כאביזר שיקומי לתמיכה בבעיות רפואיות בכפות...
נפיחות ובצקות בגפיים עלולות להעיד על מחלת כלי דם חמורה...
לא ידוע לי על קשר בין סוג דם לתזונה.
שלום ג.ג, מבחינה קלינית, יש חפיפה ר ב ה בין התחלואה בנגיף ה'קורונה' החדש לבין שפעת. הרבה בריאות אפי
לא ניתן לדעת. תעשי אולטרסאונד ביקורת עוד 10-14 ימים
שלום שרון, אין קשר בין סוג דם לתזונה. אין קשר בין סוג דם לעצירות. ואין קשר בין קטניות לעצירות, לרוב זה עוזר ליציאות. כן יש קשר בין קטניות וגזים במערכת העיכול וקשר להורדת סוכר וכולסטרול כמקור מצויין לסיבים תזונתיים. בברכה,דנה
בטח. אם ההורה הוא A/O והשני B/O
זה לא יכול לסכן את ההיריון.
היי פופה, לרוב הכוונה לבדיקות דם שגרתיות של תחילת היריון- ספירת דם, כימיה, שתן לכללית ותרבית, רמות הורמון בלוטת התריס, סוכר בצום, סרולוגיות של מזהמים שונים, סוג דם וסקר נוגדנים וכ'ו... נהוג לשלוח את הבדיקות הללו כאשר כבר ידוע על היריון תוך רחמי תקין עם דופק. בהצלחה!
שלום יקירה, ממה שתיארת בהחלט נראה כי נוכחות אנטי K (גדול) נובעת ממתן מוצרי דם, שכן בן זוגך הוא kk, וכך גם מתואר בספרות (רוב מקרי הריגוש- כלומר הופעת נוגדני אנטי K גדול, קשורים במוצרי דם). אנטי K (גדול) אינו קשור באנטי k קטן, בכל מקרה כדאי לפנות להמטולוג לייעוץ מסודר. בהצלחה!
אם הבנתי נכון מדובר במטופל דיאליזה שיש לו תורמת חיה? בכל בית חולים המבצע השתלות יש יחידת השתלות . מומלץ לקבוע פגישה ולקבל את ההנחיות לברור שצריך להשלים ובכלל לבדיקת התאמה לתרומה של התורמת (חוץ מסוג הדם). באותה פגישה אפשר לשאול שאלות ספציפיות הנוגעות לניתוח.
שלום לילי אם אצ סוג דם שלילי, עברת הפלה ולא קיבלת אנטי D ישנו סיכון לריגוש בהריון. ממה שכתבת אני מבינה שטיטר נוגדנים בתחילת ההריון היהשלילי, אם כך את ממשיכה מעקב הריון נוכחי כאשר בהמשך הרופא שלך יפנה אותך לטיטר נוגדנים שוב. מטיטר הנוגדנים השלילי עד כה ניתן להסיק שעד כה לא היה ריגוש. בהצלחה
קרןב לודאי שאת צריכה שוב. יש להוציא מקופח את הטיטר שלך ואם הוא נמוך צריך לתת שוב.
כאשר לאם יש סוג דם מינוס והיא פיתחה נוגדן Anti D', הסיכון הוא התפתחות אנמיה בעובר וצהבת בילוד. יש לוודא האם לאב יש סוג דם מינוס או פלוס כי אם לאב סוג דם מינוס גם כן-אין סיכון לעובר. המצב דורש מעקב גניקלוגי צמוד במהלך ההריון- בנושא זה ממליצה לפנות לרופא הנשים.
שלום, צהבת מתמשכת בגיל שבועיים אינה כה נדירה. במיוחד בתינוקות על הנקה יש צהבת מתמשכת. לא נראה שיש מקום לדאגה מיוחדת. ניתן לעשות חלון הנקה ל 48 שעות והצהבת תרד. אם 3 ימים אין יציאה והתינוקת נראית סובלת ניתן לעזור עם חצי נר גליצרין לתינוקות.
קומבס ישיר הם נוגדנים לכדוריות הדם שלך ולא לכדוריות דם זרות כמו של עובר. במידה והמוגלובין שלך בערך סביר כנראה הנוגדנים לא פעילים ואין לכך משמעות.
מבקשים מהרופא לעשדות בדיקת סוג דם לא מבצעים בבדיקה שגרתית כי אין סיבה לבצע בבדיקה שגרתית
יש בדיקות סטנדרטיות שמקובל לעשות בתחילת הריון ויש בדיקות נוספות שלפעמים מוסיפים לפי המצב הרפואי. לרוב הבדיקות כוללות - ספירה, סוג דם, וכן סקר נוגדנים, סוכר ונוגדנים למחלות שעלולות לסכן את העובר, כגון עגבת, CMV, טוקסופלזמה, אדמת ועוד, וכן בדיקת שתן לכללית ולתרבית. בנוסף כמובן למעקב ההריון הרגיל. ממליצה לפנות לביקור ראשון אצל רופא נשים מטפל בהקדם
ממליצה לבצע את הבחירה לאחר ביצוע סקר גנטי מורחב לעצמך ולתורם ועל פי זה הלחליט, מעבר לסוג הדם ומראה / גוון העור. במידת הצורך להעזר בגנטיקאי.ת עם ההתאמה הגנטית. בהצלחה!
מסכימה שככל הנראה לא צריך אנטי D נוסף בשל הטיטר הגבוה מראש והמנה הנוספת שכבר קיבלת. אך הייתי פונה להערכה לרופא המטפל שלך. עוד אפשרות לבקש הפניה לבדיקת נוגדנים חוזרת ולהחליט לפי זה. בכל מקרה מנה נוספת לרוב ניתנת בטווח 72 שעות מהבדיקה במידת הצורך
1. כנראה שלא. 2. צריך לברר מול הרופא. 3 לפי הנחיית הרופא המטפל. אבל לא נראה סביר שתתבקשי להמשיך. 4. מעקב שההיריון נספג. 5. בווסת הבאה אם אין צורך בברור נוסף.
לא מריך חיסון את השאר תבדקי עם הרופאה שלך
המשמעות היא שרוב הנוגדנים כבר נעלמו כצפוי ואת אכן צריכה לקבל את החיסון הנוסף בהצלחה
כשעושים בדיקות גנטיות רחבות מוצאים שכמעט כל תורמת נשאית של מוטציה גנטית. אם הבן זוג או תורם הזרע אינם נשאים יש לכך משמעות קטנה, אך כדאי תמיד לעשות גם יעוץ גנטי. סוג הדם הינו בעל חשיבות משנית.
יש עדיפות ל RH שלילי.
עדיף שלתורמים יהיה גם RH שלילי, אבל קשה לעשות התאמה כזו, ובהחלט אפשר להסתדר בהצלחה גם ללא התנאי הזה.