מפני אילו כדורי הרזיה משרד הבריאות מזהיר? מה הן הסכנות...
לא נעים - ולפעמים מאוד מסוכן: בעיות בוורידים עלולות לגרום...
שוק קרדיוגני הוא מצב מסכן חיים המתבטא בירידה חדה באספקת הדם...
דו"ח חדש של מערך הרפואה במטה משפחות החטופים והנעדרים מציג...
אילו מזונות הם דלי אשלגן? בעיקר איזה פירות וירקות? תודה ענת
שלום ענת, אשלגן נמצא בכל מזון שאנו אוכלים. כמחצית מגיע מפירות וירקות, ולכן כאשר יש צורך בהגבלת אשלגן אנו מגבילים צריכה של ירקות ופירות. ראשית יש להוריד מהתזונה את הירקות והפירות העשירים מאוד כגון : בננה, עגבניה ומוצריה, תפוחי אדמה, אבוקדו, סלק, ענבים, פירות יבשים, עלים ירוקים (שמיר, פטורוזיליה), תחליפי מלח על בסיס אשלגן, אפרסמון, נקטרינה, גויאבה,קיווי, שסק תפוז, מלון, רימון משמש וערמונים, ארטישוק, במיה, דלורית,בטטה, דלעת, נבטים, פטריות, תרד ,קולורבי ירקות ופירות בעלי תכולת אשלגן נמוכה יותר, אך גם יש לצרוך בזהירות ובמתינות הם : תפוח עץ, אגס, שזיף, אננס ואפרסק בסירופ ואפרסק. אבטיח עד 1 כוס קוביות שווה מנה. לגבי ירקות :בצל, גזר, חסה,חצילים,כרוב, כרובית, כרישה,מלפפון, פלפל, שעועית ירוקה וצהובה. יש לפזר את הירקות והפירות על פני היום. אם יש רמות גבוהות של אלשגן יש לגשת בהקדם האפשרי לדיאטנית לייעוץ אישי, הואיל ואשלגן גבוה מהווה סכנת חיים מיידית. בברכה, דנה
אני אשה בת 65 בבדיקת דם התברר שיש לי אשלקן גבוה 5.6 אני מאוד לחוצה, אני יודעת מה אסור לאכול ומה מותר, האם לא קורה כלום לאדם שלא אוכל פרות וירקות, האם הוא לא יסבול ממחסור בויטמינים? מה הסכנות הטמונות בעודף אשלגן, ממה צריך להזהר? אשמח לקבל תשובה למיאל שלי. תודה.
שלום ד"ר מיכל. בהמשך לפנייתי מלמטה.. אבא היקר חזר היום על בדיקות הדם. אנזימי כבד חזרו לנורמה מלבד ALKPHOS שהרבה פעמים יש לו ערכים באיזור הזה: LDH כעת 396 AST 27 ALT 31 GGT 30 ספירה תקינה, CRP תקין (0.2) שקיעה ירדה מ 44 ל 33 שזה גם הערך הרגיל שלו פחות או יותר. לעומת זאת בילירובין כללי עלה מ 1.03 ל 1.07 וישיר מ0.2 ל 0.24, כלומר זה שתי בדיקות רצופות שיש לו תוצאה של מעל 1 (ולרוב הוא על 0.7-0.8 כללי). והמפחיד ביותר האלבומין ירד ירידה נוספת הפעם עד ל 3.51, ואני מאוד מאוד מאוד מודאג כי כפי שכתבתי לדעתי הוא מקבל תזונה עתירת חלבונים ובוודאי שמקבל תזונה זהה בערך מאז מאי . (וביוני היה לו יופי של אלבומין כאמור). מצורפות התוצאות המלאות בקובץ. אנסה לשפוך את פחדי כאן ומקווה שתוכלי להרגיע אותי ולא חלילה להפחיד אותי יותר.. 1) האם העובדה שהבדיקות בהן נמדד אלבומין נמוך בוצעו בשעות בוקר מוקדמות יחסית במיטה לאחר צום לילה יכולות להסביר פער כזה בתוצאה לעומת הבדיקות של הערכים שנעו סביב 3.9 שבוצעו בצהריים ולא בצום? 2) האם זה והעליה של 0.04 בבילירובין (הכללי והישיר) והעובדה ששתי בדיקות רצופות יוצאת לו תוצאת בילירובין כללית מעל 1 (1.04 פעם קודמת 1.07) כעת ולא יורד לערכים מתחת ל1 כפי שהיה לו בדרך כלל מחשידה ברמה גבוהה חלילה לתהליך שאיני רוצה לחשוב עליו בדרכי המרה/כבד/לבלב? 3) האם יתכן שהירידה באלבומין ו"אי הירידה" חזרה בבילירובין קשורות בכל זאת להפסקת הטיפול באורסוליט ויש מקום לחזור לטיפול באורסוליט? 4) במידה ואף אחד מהנ"ל מה הסיבה לדעתך לירידה באלבומין? 5) והשאלה הכי מפחידה - האם במצב של היום, כאשר ידועה הסכנה של הגעה לבית חולים עם אדם סיעודי דמנטי, הירידה המתוארת באלבומין מצדיקה פנייה על אף כל הסכנות לחדר מיון? הייתי בהרגשה טובה לפני הבדיקות בבוקר כי חשבתי שאבא מרגיש טוב ואז הגיעו התוצאות.. סליחה על האורך ותודה מראש על הרגישות.
1. קינטיקה של חלבונים נבדקת ברמת המעבדה ולא ברמת המטופל 2. לא 3.יש צורך לדעת מה האינדיקציה לטיפול על מנת לענות על השאלה, תרופה נותנת טיפול למחלה לא לבדיקות 4. אין דרך לענות על שאלה זו , אין ברפואה משמעות לבדיקה או לערך ללא קשר למצב, הערכות רפואיות, מחלות וכו. אין משמעות "להוציא דברים מהקשרם" 5. על שאלה זו צריך הרופא של אבא לענות, להחליט האם יש מקום לברור, האם יש הצדקה לטרטר את האדון הרבה בריאות
תודה ד"ר 1. "קינטיקה של חלבונים נקבעת ברמת המעבדה ולא ברמת המטופל" - לא הבנתי מה כוונתך במשפט והאם אכן יתכן הבדל ברמת החלבון בדם כתלות בהאם הבדיקה בוצעה בצום או לא בצום ובאיזה שעה ביום. האם תוכלי להבהיר כוונתך? 2. תודה 3. בעבר היו לאבא אנזימי כבד גבוהים מאוד בשל טיפול בפניטואין שהוחלף לטיפול בקפרה. האנזימים ירדו לנורמה אבל הוא המשיך להתגרד מאוד, ולכן קיבל את האורסוליט מרופאה גסטרואנטרולוגית בקופה. 4. אוקיי 5. שאלתי הייתה בעיקר האם הירידה באלבומין היא כזאת שמהווה סכנת חיים מיידית, כלומר האם חלילה זה טור רץ יורד עד האפס.. אנו נתייעץ עם הרופא הפנימאי פרטי שמטפל בו ברגע שנוכל. רופאת המשפחה הרשמית של קופת החולים לא זמינה ולא התעניינה בשלומו מאז שהתחילה הקורונה, והיא לא ממש כתובת לייעוץ לצערי. תודה
שלום אשמח לדעת האם הרופא המיילד יכול להחליט מתי לשלוח אותי לקיסרי גם אם אני לא רוצה..? ואם נשקפת לעובר סכנת חיים מיידית ואני מסרבת לקיסרי, גם במחיר של לאבד את התינוק שלי, עדיין הרופא יכול לכפות עליי קיסרי?
הילה שלום רב, החוק בישראל לא מתייחס מפורשות לזכותו של הרופא לסרב להעניק טיפול, אך התייחסויות שונות לנושא מופיעות בכללי האתיקה של ההסתדרות הרפואית ובחוקים שונים שנחקקו בשנים האחרונות. ישנם מספר מקרים שהגיעו לפתחו של בית המשפט וכל מקרה נדון לגופו של עניין. קיים נייר עמדה של ההסתדרות הרפואית בישראל הקובע את הגבולות החובה בטיפול הרפואי ואת הנסיבות שבהן רשאי הרופא לסרב לתת טיפול רפואי לבקשת המטופל. להלן נייר העמדה: טיפול רפואי מיטבי מבוסס על שותפות מלאה של המטופל והרופא כאחת. חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק זכויות החולה מקנים למטופל את החופש לבחור את חלופות הטיפול הרפואי שיקבל. זכות זו אינה מוחלטת, והיא מוגבלת. על הרופא לא מוטלת חובה אתית או משפטית לבצע כל דרישה של המטופל, למעט טיפולים דחופים מצילי חיים. רופא חייב לסרב לבקשת המטופל לקבל טיפול רפואי הנוגד את חוקי המדינה. רופא רשאי לסרב לבקשת מטופל לקבלת טיפול רפואי, אם טיפול זה נוגד את עמדתו המקצועית או את מצפונו. על הרופא לנסות ולהניא מטופל מקבלת טיפול שאין לו, לדעת הרופא, הצדקה רפואית. בחינת בקשתו של המטופל תיעשה על ידי הרופא באופן מקצועי, ללא כל שיקול זר. חופש הבחירה של הרופא שלא לתת טיפול ללא הצדקה רפואית משמר את האוטונומיה והיושרה המקצועית שלו.
שלום ד"ר שיך-יוסף אבא שלי נותח לפני שנתיים בגלל קרע של האורטה בבית החזה (נדמה לי החלק העולה). הוא עבר ניתוח דחוף בבית החזה ולאחר מכן היה לו זיהום בעצם של בית החזה. לקח לו הרבה זמן להתאושש מהניתוח. האם לדעתך היה אפשר לטפל בו בצורה שונה?
נכון להיום, הטיפול המיידי בדסקציה של האאורטה העולה הוא ניתוח דחוף לתיקון/החלפה של איזור הקרע. בלי ניתוח דחוף אחוזי התמותה גבוהים מאוד וקיימת סכנת חיים מיידית. אבא שלך בהחלט קיבל טיפול כההלכה. מקווה ששלומו טוב ותודה לפנייתך.