שומן - טוב או רע לבריאות?
האמירה כי שומן, מכל סוג שהוא, מסוכן לבריאות - בטעות יסודה. לפעמים אפילו חיוני לצרוך אותו - במינון הנכון. כל ההמלצות לתזונה נבונה
שמן ושומן הם מרכיבים חשובים וחיוניים בתזונת האדם; ואולם, בחירת סוג השומן יכולה להשפיע על הבריאות, ובמיוחד על תפקוד הלב. לאור זאת, מומלץ להקפיד על מספר כללים:
רצוי כי 20%-30% מצריכת האנרגיה היומית בלבד תהא משומנים, וכי מירב השומנים הנצרכים יתבססו על שמן רב או חד בלתי רווים ממקור צמחי או ממרחים על בסיס שומנים אלה (כגון: טחינה, מיונז או אגוזים).
המקור המומלץ לשומני מאכל הם שמנים לא רווים לסוגיהם, נוזליים בטמפרטורת החדר ולרוב צמחיים. השימוש בשומן רווי ממקור צמחי (כמו שמן קוקוס ודקלים) או מבעלי חיים (כמו חמאה ושומן שמקורו בבשר) אינו מומלץ.
דוגמאות לסוגי שמן חד בלתי רווים מומלצים הם שמן קנולה (לפתית), שמן זית, אבוקדו ובוטנים. מקורות לשומן רב בלתי רווי הם שמן סויה, שמן תירס ושמני האגוזים, שמן חריע, שמן חמניות ורבים מהאגוזים לסוגיהם. רצוי לגוון את השימוש בשמנים ולצרוך גם מהחד בלתי רווים וגם מהרב בלתי רווים (1/3 סויה ו-2/3 קנולה).
בואו לדבר על זה בפורום תזונה טבעית.