לפי מחקר חדש בשנערך בחולי סוכרת, ניתוח בריאטרי אינו מוביל...
חובבי ריצות ארוכות, שימו לב: מחקר חדש מצא כי לאחר ריצת...
בעשור האחרון עלה מספר הישראלים הזקוקים לדיאליזה או השתלת...
הופעת דם בשתן - אפילו חד פעמית וללא כאב - מחייבת בירור...
.
אין לזה משמעות
אבנים קטנות יכולות לצאת ובמהלך היציאה לגרום לכאב. זה אולי מסביר את ההבדל בין בדיקת האולטרסאונד הראשונה ל2 הבדיקות האחרות (למרות שמעבר בו זמני של אבנים נראה פחות סביר). בדיקת US מאד תלויה במי שמבצע אותה, היא הרבה יותר נתונה לטעויות פענוח. סי טי היא בדיקה הרבה יותר ברורה ואמינה, לכן אם ציסטה לא נראתה בסיטי קשה לי להאמין שיש לך ציסטה . בנתונים שמסרת אין מידע על תיפקוד הכליות שזו בדיקת קראטינין בדם.
לפי מחקר חדש בשנערך בחולי סוכרת, ניתוח בריאטרי אינו מוביל...
חובבי ריצות ארוכות, שימו לב: מחקר חדש מצא כי לאחר ריצת...
בעשור האחרון עלה מספר הישראלים הזקוקים לדיאליזה או השתלת...
הופעת דם בשתן - אפילו חד פעמית וללא כאב - מחייבת בירור...
.
אין לזה משמעות
אבנים קטנות יכולות לצאת ובמהלך היציאה לגרום לכאב. זה אולי מסביר את ההבדל בין בדיקת האולטרסאונד הראשונה ל2 הבדיקות האחרות (למרות שמעבר בו זמני של אבנים נראה פחות סביר). בדיקת US מאד תלויה במי שמבצע אותה, היא הרבה יותר נתונה לטעויות פענוח. סי טי היא בדיקה הרבה יותר ברורה ואמינה, לכן אם ציסטה לא נראתה בסיטי קשה לי להאמין שיש לך ציסטה . בנתונים שמסרת אין מידע על תיפקוד הכליות שזו בדיקת קראטינין בדם.
בלה, קצת קשה לענות עם הבלבול ששלחת אבל אענה בקצרה - לאימך יש ירידה ב- GFR המבטא את התפקוד הכלייתי ועדות להפרשת אלבומין (חלבון) בשתן. מכאן שיש לה אי ספיקת כליות. במידה ואלו הערכים שלה בדרך כלל ולא מדובר בהחמרה חולפת, מוגדרת באי ספיקת כליות כרונית דרגה 3A. נוכחות גלוקוז בשתן יכולה להיות משנית לתרופה לאיזון סכרת או לפגיעה כלייתית (הנקראת פגיעה טובולרית). סביר להניח שהמחלה תתקדם ככל מחלת כליות על רקע סכרת, אם כי קצב ההתקדמות תלוי בגורמים רבים כגון תזונה, איזון לחצי דם וסכרת, מצבים הגורמים להחמרה חריפה בתפקוד הכלייתי (למשל מצבי התייבשות, תרופות שונות ועוד). כיום יש תרופות מסוימות היכולות להאט את ההדרדרות בתפקוד הכלייתי. ישנה חשיבות רבה להערכה ומעקב על ידי נפרולוג.
300 מ"ג חלבון נחשב הגבול העליון של הנורמה. לא יודעת מה הסיבה שהבדיקה בוצעה. כדאי לוודא שאין הפרשת אלבומין בשתן (בבדיקת שתן של SPOT יחס אלבומין/קראטינין). אם תקין - לעקוב בלבד אחר הפרשת החלבון. נכון לעכשיו לא נשמע מדאיג. את מציינת שנותנת כמעט 4 ליטר שתן. האם זו כמות השתן הרגילה שלך? זה מעל למצופה. כדאי להסב את תשומת לב הרופא המטפל לכמות השתן המוגברת, לוודא שמדובר במצב תקין המשני לשתיה מוגברת בלבד.
אכילת בשר בכמות חריגה יותר מהרגיל סמוך לבדיקה אכן יכולה להשפיע על רמת הקראטינין. אבל מדובר בעליה משמעותית ולכן ממליצה לחזור עליה. כמובן שצריך לוודא שאין סיבות אחרות לעליה כמו התייבשות, סימנים של מחלה סיסטמית ועוד. האם נלקחו תרופות חדשות כגון נוגדי כאב. למה בעצם חזרת על בדיקה חודש לאחר הבדיקה הקודמת? האם יש תסמינים כלשהם? אם אתה מרגיש טוב בינתיים וללא הקאות או סימני התייבשות אפשר להמשיך את הגרדיאנס דואו וכאמור לחזור על קראטינין בקרוב לוודא שאין עליה מהירה. בנוגע לדיאליזה - התחלת דיאליזה תלויה במספר גורמים אבל בגדול מדובר בערכי קראטינין מעל 5 ולעיתים אפילו גבוה מזה.
אין הבדל משמעותי בין התרופות, והסיכון תלוי במינון ומשך זמן נטילת התרופה, כמו גם בגורמי סיכון נוספים מעבר למחלת כליות כרונית ברקע כגון מצב של התייבשות, טיפול בתרופות נוספות המשפיעות על זרימת הדם לכליות ועוד
בנוכחות קראטינין תקין לרוב אין חשש לפגיעה כלייתית. ניתן לפנות לנפרולוג אם את החשש גדול
150 תאים אדומים בשתן לכללית זה לא תקין. הואיל ונשלל זיהום / אבנים / סיבה אורולוגית אחרת, אכן צריך לשלול סיבה כלייתית, שלא תסביר את הכאבים בבטן תחתונה. לצורך כך כדאי לחזור על הבדיקה כעבור כשבוע לוודא שלא מדובר באירוע חולף וכן לבצע בדיקת שתן ליחס אלבומין לקראטינין. הערכת נפרולוג עם הממצאים. אבן יכלה להסביר את הממצאים במידה ולקח זמן בין הכאבים לבדיקת הסיטי, ואז יכול להיות מצב שהאבן חלפה לפני הבדיקה
כדי להעריך את התפקוד הכלייתי במסת השריר שלך כדאי לבצע איסוף שתן ל cct, וגם לוודא שאין חלבון או דם בשתן. גם אם הכל יצא תקין, אתה אמנם יכול לחזור להתאמן אבל השאלה כמה זו כמות חלבון נורמלית. 2 גרם חלבון לק״ג זה לא נורמלי אלא הרבה מאוד. לרוב אנחנו ממליצים עד 1.5 גרם לק״ג באנשים שמתאמנים לבניית שריר עם רקע כלייתי
אכן מדובר בתרופה המכילה מטפורמין ופורסיגה, שהיא תרופה מהמשפחה של גארדיאנס, עם מנגנון פעולה דומה. לכן סביר להניח שתופעות הלוואי של גארדיאנס ופורסיגה הן דומות. יש היום מגוון תרופות לטיפול בסכרת, בהתאם להמלצת רופא המשפחה / רופא הסכרת.
מדידת רמת הקראטינין בלבד אינה נותנת הערכה טובה של התפקוד הכלייתי והיא יכולה להטעות. על כן משתמשים בנוסחה מתמטית המשערכת את קצב הסינון הגלומרולארי ומכלילה תוצאת בדיקת קריאטינין בדם, את הגיל, המין והגזע. מציעה לך ראשית להסתכל על ה eGFR שניתן על ידי מרבית המעבדות . אפשר גם למצוא מחשבון אינטרנטי (רצוי מחשבון CKD EPI ). אם יש חריגה המשך ברור מומלץ.
חלבוני המצב החריף עולים במצבי דלקת ויכולים להיות משניים לתהליך הדלקתי הכרוני שהביא לעמילוידוזיס. עמילוידוזיס שניוני הוא מצב בו יש שקיעה של עמילואיד שנוצר בשל תהליך דלקתי או זיהומי כרוני. שקיעת החלבונים פוגעת בממברנה של הכליה כך שיש זליגה של חלבונים לשתן. בשלבים הראשונים של המחלה נראה תפקוד כלייתי תקין בבדיקות הדם והביטוי הראשוני יהיה הפרשת חלבונים בשתן בלבד. עם התקדמות המחלה תופיע גם עליה בקראטינין בדם. הטיפול מתחיל בשליטה במצב הדלקתי או הזיהומי הכרוני שהביא לעמילוידוזיס. לעיתים יתנו גם טיפול מכוון. הגדרה של תסמונת נפרוטית לא מתבססת על קראטינין בדם אלא על הפרשת חלבון בכמות גדולה בשתן - בדר"כ מעל 3.5 גרם - ותסמינים נלווים כגון בצקות, ירידת אלבומין בדם, רמות כולסטרול גבוהות ועוד.
הפרשת חלבון בשתן יכולה להיות מלווה בקראטינין תקין. הפרשת החלבון מעידה על זליגה לא תקינה של חלבונים דרך הממברנה, אך אין זה אומר שהפילטרציה הכלייתית נפגעה. עם השנים כן נצפה לפגיעה גם בתפקוד הכליות על רקע הפרשת החלבון / תהליך דלקתי כרוני אך זה עשוי לארוך שנים רבות. תסמונת נפרוטית מוגדרת כהפרשת חלבון מעל 3.5 גרם המלווה בממצאים נוספים כגון ירידה ברמת האלבומין בדם, בצקות ועוד. הסיבות להפרשת חלבון רבות וכדאי לעבור הערכת נפרולוג.
התחלת דיאליזה תלויה בגורמים שונים, כולל תלונות קליניות הקשורות להצטברות רעלים, הצטברות נוזלים, הפרעות באלקטרוליטים בדם וכו׳. אין ערך קראטינין ספציפי בו מתחילים דיאליזה, אבל באישה בגילך סביר שזה יקרה בערך קראטינין סביב 6.
השאלה לא לגמרי מובנת, אבל קראטינין 1.8 הוא לא תקין ודורש הערכת נפרולוג
אי ספיקת כליות יכולה להיות מלווה באנמיה, ואז נראה עליה בקראטינין וירידה בהמוגלובין. אם שניהם נמוכים אולי הסיבה היא מיהול - שתיה מרובה טרם הבדיקה?
הרזרבה הכלייתית נמוכה יותר אם זן הכוונה.
שלום רב אם אובחן רפלוקס דו צדדי הרי כבר נעשתה בדיקת ציסטוגרפיה? בברכה פרופ׳ לבנה
אתה צודק. במצבים של בניית שריר כפי שאתה מתאר ערך הקראטינין גבוה מהתקין, ולכן נותן ערך נמוך כוזב של ה gfr. במצבים אלה מבצעים איסוף שתן לחישוב cct. כמובן שצריך לוודא שבדיקות השתן תקינות ללא עדות להפרשת חלבון או פתולוגיה אחרת
אין מגבלה מבחינה כלייתית
יש לך אי ספיקת כליות כרונית על פי המדדים. האטת קצב התקדמות המחלה דורשת תזונה נכונה כמו גם איזון הסכרת, לחץ הדם, הפסקת עישון אם אתה מעשן ועוד. יש גם תרופות שעשויות לסייע. אתה זקוק למעקב נפרולוג
אשלגן 4.4 הוא תקין ולא גבוה. בכל מקרה מומלץ יעוץ דיאטני/ת בנוגע לסוגיות תזונה ועזרה בתפריט
רומן לא נוכל להכנס לפרטים ולבצע חישובים לכל שואל בפורום. בשביל זה צריך לפנות לרופא המטפל.