שאוסיף לך קצת קינמון? למה כדאי לענות בחיוב, ומה זה נותן?...
ג'ינג'ר, קינמון ושאר תבלינים מחממים לחורף; והפעם, משולבים...
לפי מחקר איראני, חצי כפית קינמון מדי יום מסייעת בטיפול...
קמומיל, נענע, מנטה, לואיזה, קינמון, שומר, הל, ציפורן,...
מתמודדים עם סוכרת? רוצים להיפרד מהתרופות או לשלב טיפולים...
דנית שלום, באופן הגיוני היינו חושבים שמזונות הגורמים להחמרה בלחץ הדם אצל אנשים הסובלים מיתר לחץ דם יפעל באותה מידה גם על אלו הסובלים מתת לחץ דם, אך אין הדבר נכון תמיד. לחץ דם נמוך מושפע מממספר גורמים, ביניהם הורמונליים או פיסיולוגיים - אנטומיים. ציינת כי במקרה שלך לא נמצאה הסיבה לתת לחץ דם, לכן כל שאוכל להמליץ לך במסגרת זו אינו מוכח באופן רשמי, אך גם אינו יכול להזיק באופן משמעותי : 1. הקפדה על שתיה מרובה - 1.5-2 ל' ביום. 2. העשרת התפריט במלח ( נתרן ), ע"י המלחת האוכל או צריכה של מזונות עשירים במלח ( גבינות מלוחות, כבושים, אבקות מרק, בשר משומר, שימורים ועוד. 3. הוספת קפאין לתפריט - תכולת הקפאין הגבוהה ביותר נמצאת בקפה שחור, נס קפה, קולה או דיאט קולה, תה רגיל. 4. גם למשקאות אלכוהוליים יכולת להעלות לחץ דם , אך אינני ממליצה על העשרה באלכוהול. בברכה, דנה
שלום גיא חיידק ההליקובקטר כנראה אחראי בגרימת מחלות עיכול שונות ביניהן -אולקוס האיבחון חשוב מאוד ,אולם הטיפול האנטיביוטי שנוי במחלוקת מכיוון שהוא נמצא גם באנשים רבים שאינם סובלים מהמחלה,וכן משום שאילו שנפטרו ממנו עשויים להיחשף אליו שנית. מנקודת ראות של הרפואה הסינית מדובר במצבי "חום בקיבה".ברפואה הסינית מתיחסים לצרבת או כאב ברום הבטן כצ'י/אנרגיה מורדת של הקיבה. לכל איבר יש כיוון בו האנרגיה שלו זורמת. האנרגיה של הראות תזרום כלפי מטה והצידה-כאשר יש פתולוגיה והאנרגיה זורמת כלפי מעלה- האדם ישתעל. אותו הדבר עם הקיבה. פעולת הקיבה לתמצת את המזון הנכנס לגוף והאנרגיה שלה מופנית כלפי מטה .כאשר יש פתולוגיה והצ'י זורם כלפי מעלה נחוש צרבת,שיהוקים,בחילות, כיב קיבה. צריבה משמעותה אש בקיבה. האש ,לרוב תגיע לקיבה כתוצאה מתזונה עשירה בחריף ,מטוגן ומזון מהיר שנאכל מהר . מספר המלצות לתזונה: *חלק/י את כמות המזון היומית לשלוש ארוחות עיקריות ושלוש ארוחות קלות. *לאכול מכל קבוצות המזון ולגוון את המאכלים בכל קבוצה. *מומלץ להכין ארוחות ומוצרי מזון מראש כדי למנוע אכילה לא מבוקרת. *אל תחכה/י עד שתהיה רעב/ה מאוד. כשרעבים מאוד מאבדים שליטה על כמות המזון שאנו אוכלים. *לפנות זמן לארוחה. לאכול בישיבה בתנאים נוחים ורגועים. *להגיש את מנת המזון בצלחת אישית ולא בקערה מרכזית. *להשתמש תמיד בצלחות בינוניות או קטנות. *בזמן אכילה אל תעסוק/י בפעולה אחרת כמו צפייה בטלוויזיה או קריאה. *לאכול לאט, להניח את הסכום בין ביס לביס, ללעוס היטב את המזון. *התרכז/י בפעולת האכילה וההנאה מהאוכל. בנוסף ,לאחר אבחון -דיקור ,צמחי רפואה סינים,יעוץ תזונתי וצ'י קונג-תרגילי נשימה ותנועה יכולים להשלים את הטיפול. מאחל בריאות טל
שלום חנן, תלוי על מה אתה מסתכל. כהורדת קלוריות, יותר טוב. אבל כמזון בכלל, לצערי האפקט לא ממש מועיל. עדיף בלי אף אחד משניהם. בברכה,דנה
שאוסיף לך קצת קינמון? למה כדאי לענות בחיוב, ומה זה נותן?...
ג'ינג'ר, קינמון ושאר תבלינים מחממים לחורף; והפעם, משולבים...
לפי מחקר איראני, חצי כפית קינמון מדי יום מסייעת בטיפול...
קמומיל, נענע, מנטה, לואיזה, קינמון, שומר, הל, ציפורן,...
מתמודדים עם סוכרת? רוצים להיפרד מהתרופות או לשלב טיפולים...
בעקבות מחקרים בבעלי חיים שמצאו כי התבלין מאזן את רמות הסוכר...
הרפואה הסינית מייחסת חשיבות רבה, יותר מכל מסורת רפואית אחרת...
ראש השנה בפתח ובקרוב כולנו נטבול תפוח בדבש. כדאי לדעת: תפוח...
ממרק עוף ותרופות סבתא, דרך שמן פלפל שחור ועלי אקליפטוס, ועד...
מה עושים כשמסתיימות הקייטנות והילדים חוזרים לשגרת...
רבים מאיתנו מכירים את התופעה: ברגע שהטמפרטורות מתחילות לרדת...
החורף מתקרב ואיתו גם שלל מחלות החורף, מהתקררות וצינון ועד...
בחורף, כשקר בחוץ, יש נטייה להישאר בבית ולאכול יותר. ניתן...
עונת החורף מציבה בפנינו אתגרים בריאותיים וביניהם התמודדות...
על פי הרפואה הסינית, לנשים רגישות לזיהומים בכליות, ולכן...
עדכוני צרכנות: תרופה כימותרפית לסרטן השד, משחת שיניים...
צריכה מופרזת של מלח מהווה גורם סיכון עיקרי בעלייה בשכיחות...
רגע לפני שהחורף מגיע למחוזותינו, כדאי להכיר את ההמלצות של...
ניתן להתמודד עם מחלות חורף בצורה יעילה גם בדרכים טבעיות....
איך עוברים את החג מבלי לוותר על ההנאה, הכיף ותחושת ה-"ביחד"...
דנית שלום, באופן הגיוני היינו חושבים שמזונות הגורמים להחמרה בלחץ הדם אצל אנשים הסובלים מיתר לחץ דם יפעל באותה מידה גם על אלו הסובלים מתת לחץ דם, אך אין הדבר נכון תמיד. לחץ דם נמוך מושפע מממספר גורמים, ביניהם הורמונליים או פיסיולוגיים - אנטומיים. ציינת כי במקרה שלך לא נמצאה הסיבה לתת לחץ דם, לכן כל שאוכל להמליץ לך במסגרת זו אינו מוכח באופן רשמי, אך גם אינו יכול להזיק באופן משמעותי : 1. הקפדה על שתיה מרובה - 1.5-2 ל' ביום. 2. העשרת התפריט במלח ( נתרן ), ע"י המלחת האוכל או צריכה של מזונות עשירים במלח ( גבינות מלוחות, כבושים, אבקות מרק, בשר משומר, שימורים ועוד. 3. הוספת קפאין לתפריט - תכולת הקפאין הגבוהה ביותר נמצאת בקפה שחור, נס קפה, קולה או דיאט קולה, תה רגיל. 4. גם למשקאות אלכוהוליים יכולת להעלות לחץ דם , אך אינני ממליצה על העשרה באלכוהול. בברכה, דנה
שלום גיא חיידק ההליקובקטר כנראה אחראי בגרימת מחלות עיכול שונות ביניהן -אולקוס האיבחון חשוב מאוד ,אולם הטיפול האנטיביוטי שנוי במחלוקת מכיוון שהוא נמצא גם באנשים רבים שאינם סובלים מהמחלה,וכן משום שאילו שנפטרו ממנו עשויים להיחשף אליו שנית. מנקודת ראות של הרפואה הסינית מדובר במצבי "חום בקיבה".ברפואה הסינית מתיחסים לצרבת או כאב ברום הבטן כצ'י/אנרגיה מורדת של הקיבה. לכל איבר יש כיוון בו האנרגיה שלו זורמת. האנרגיה של הראות תזרום כלפי מטה והצידה-כאשר יש פתולוגיה והאנרגיה זורמת כלפי מעלה- האדם ישתעל. אותו הדבר עם הקיבה. פעולת הקיבה לתמצת את המזון הנכנס לגוף והאנרגיה שלה מופנית כלפי מטה .כאשר יש פתולוגיה והצ'י זורם כלפי מעלה נחוש צרבת,שיהוקים,בחילות, כיב קיבה. צריבה משמעותה אש בקיבה. האש ,לרוב תגיע לקיבה כתוצאה מתזונה עשירה בחריף ,מטוגן ומזון מהיר שנאכל מהר . מספר המלצות לתזונה: *חלק/י את כמות המזון היומית לשלוש ארוחות עיקריות ושלוש ארוחות קלות. *לאכול מכל קבוצות המזון ולגוון את המאכלים בכל קבוצה. *מומלץ להכין ארוחות ומוצרי מזון מראש כדי למנוע אכילה לא מבוקרת. *אל תחכה/י עד שתהיה רעב/ה מאוד. כשרעבים מאוד מאבדים שליטה על כמות המזון שאנו אוכלים. *לפנות זמן לארוחה. לאכול בישיבה בתנאים נוחים ורגועים. *להגיש את מנת המזון בצלחת אישית ולא בקערה מרכזית. *להשתמש תמיד בצלחות בינוניות או קטנות. *בזמן אכילה אל תעסוק/י בפעולה אחרת כמו צפייה בטלוויזיה או קריאה. *לאכול לאט, להניח את הסכום בין ביס לביס, ללעוס היטב את המזון. *התרכז/י בפעולת האכילה וההנאה מהאוכל. בנוסף ,לאחר אבחון -דיקור ,צמחי רפואה סינים,יעוץ תזונתי וצ'י קונג-תרגילי נשימה ותנועה יכולים להשלים את הטיפול. מאחל בריאות טל
שלום חנן, תלוי על מה אתה מסתכל. כהורדת קלוריות, יותר טוב. אבל כמזון בכלל, לצערי האפקט לא ממש מועיל. עדיף בלי אף אחד משניהם. בברכה,דנה
לא לא מומלץ, מסוכן ביותר!! רעיל ביותר! מסרטן! וגורם למחלות נוספות גם לאנשים וגם לבעלי חיים. תחליפים אינם קשורים לנושא הפורום, ואין המלצות על תחליפים. חשוב ביותר להקפיד על ניקיון, אורור יבוש הבגדים ובגדים נקיים באחסון. לבנדר, רוזמרין, ציפורן, קינמון, מנטה, לימון ועוד עשויים לעזור. תנסי לשאול בפורומים אחרים.
מציעה להמתין לתור שבוע הבא ולבדוק גלוקוז בצום במעבדה ו A1C
מותק עמבה. צמחים באופן כללי פחות מומלץ, כך גם קינמון וגינגר.
שלום עדן, ישנם אנשים שזה בחלט משפר את היציאות. עליך לנסות. בברכה,דנה
דנה שלום, ניתן לצרוך ביוגורט אבל הסידן ימנע ספיגת חלק מהרכיבים ובטח שאת הברזל ולכן מומלץ למהול במים או מיץ תפוזים. בברכה אביטל
זה בסדר . הימנעי ממקל קינמון מושרה במים כחליטה או כמות גדולה של התבלין.
שלום דודו, תלוי מה המטרה, אבל המינון הוא 1-2 כפיות ליום.
דינה שלום תבלין קארי זו תערובת שהרכבה יכול להשתנות ממתכון למתכון. בכל התערובות ימצא כורכום, שגם נותן לתערובת את צבעה האופייני. בנוסף, במרבית התערובות ימצאו כוסברה טחונה, כמון, ופלפל שחור. מרכיבים אחרים עשויים להיות גרגרנית יוונית (חילבה), זנגביל טחון, אבקת שום, חלתית, שומר, קינמון, ציפורן, הל, זרעי או אבקת חרדל, אגוז מוסקט טחון ומייס, ופלפלים חריפים מסוגים שונים (צ'ילי, קאיין, פלפל ארוך). בעוד שכורכום מופק משורש הכורכום בברכה ובהצלחה טובה בר-- שאן ראו גם
יהודית שלום רב ג'ינג'ר וקינמון הם שני נוטריינטים הנחקרים רבות. ממחקר שנערך לאחרונה, מצאו כי שימוש מתון במעט קינמון אכן מסייע להורדת לחץ דם. לגבי ג'ינג'ר- יש להיזהר מאחר וצריכה מוגברת שלו יכולה להחריף את הסימפטום.לא הייתי משתמשת בו בבעיית ל"ד. ההמלצה להשתמש בחצי כפית קינמון ליום במשך 3 חודשים ולבדוק האם חל שיפור. כשנוטלים תרופות, קשה מאוד לנטר האם השיפור אכן מגיע כתוצאה מצריכת הקינמון. בכל מקרה, אין להשתמש בשמנים האתריים שלהם, אך ורק במוצר הגולמי. בברכת עצמאות שמח אביטל
שלום רום, גם הילדה שלך, כמוך, צועקת הצילו - והיא עושה זאת כדרכם של ילדים בני שנתיים-שלוש. למרות מה שהיא אומרת, היא *בוודאי* לא עושה פיפי בכוונה, ובטח לא כמזימת זדון נגדך. היא מאותתת על מצוקה, וזועקת אלייך כאומרת "אמא, תראי אותי! קשה לי! אני מבוהלת מכל השינויים הגדולים האלה שעברנו בבת אחת! אני צריכה אותך! ואני רוצה לחזור להיות תינוקת קטנה ששומרים עליה ומטפלים בה בחום, אהבה ומסירות!" אין לי ספק שאת אוהבת את בתך ומעניקה לה תשומת לב, אך בימים של תמורות כה משמעותיות בחיי המשפחה, הצרכים של הילדים מתגברים, ותובעים את שלהם. כאשר את מגלה קוצר רוח, ומפגינה (דווקא עכשיו) כעס ואכזבה כלפיה, המצוקה שלה רק מתגברת. אני מציעה לקבל בהבנה וסלחנות את הפספוסים שלה, ולהמתין כרגע עם הכניסה לגן. בעיני זה תזמון בעייתי. תני לה (ולעצמכם) עוד זמן הסתגלות, לטמפרטורות, לשפה החדשה, לבית החדש, ורק אח"כ אפשר יהיה לדרוש מילדה כה קטנה להתמודד גם עם הכניסה למסגרת חדשה. עוד קצת סבלנות וחמלה... ליאת
גל שלום , כורכומין ,הרכיב הפעיל בכורכום , נמצא יעיל לטיפול במצבי חולי שונים . הכורכום נחשב לנוגד חמצון, מסייע בהורדת מצבי דלקת (דלקת מפרקים, מחלות מעיים דלקתיות ), משכך כאב, יעיל להקלת הפרעות עיכול שונות, מנקה את הגוף מרעלים , מעודד ירידה ברמות הסוכר והשומנים ואנטי סרטני . לשאלתך, הכורכום הוא אחד הצמחים הטובים לכבד,הוא מכיל נוגדי חמצון רבי עוצמה בעלי השפעה מגינה על הכבד, בנוסף הכורכום מגביר את ייצור המרה ומסייע לתהליכי דה-טוקסיפיקציה (ניקוי רעלים), באופן זה הוא מוריד רמות כולסטרול ושומנים . לגבי הורדת רמות הסוכר, מחקרים על עכברים הראו שתוספת כורכום מפחיתה את הסיכון להתפתחות סוכרת סוג 2 . אני בדרך כלל ממליצה על שילוב של כורכום עם פיפרין ( פלפל שחור) מאחר ונמצא כי הפיפרין מעלה את זמינותו הביולוגית של הכורכומין ב- 2000 אחוז. תוספת של פיפרין לכורכום מאפשרת ספיגה טובה יותר על ידי שמירה של רמות כורכומין גבוהות בדם, העלאת חדירות הכורכומין לתאים ומניעה של תהליכים מטבוליים טבעיים בגוף הגורמים להפרשה של הכורכומין אל מחוץ לגוף . לקריאה על כורכום+ פיפרין של חברת סופהרב : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=176&ArticleID=246 להגנה ושמירה על הכבד אני ממליצה לך על הכורכום, לשם הורדת רמות סוכר לעניות דעתי ישנם רכיבים שמראים יעילות רבה יותר באיזון רמות הסוכר בדם כדוגמת קינמון וחילבה לחברת סופהרב ישנו מוצר המסייע להורדת רמות סוכר בשם גלוקו-סין . גלוקו-סין מכיל תמצית תקנית של קינמון. החומר הפעיל בקינמון הוא סינולין. תמצית הסינולין הוכחה מחקרית ונמצאה יעילה בהפחתת רמות סוכר גבוהות בדם, משפרת את הרגישות של התאים לאינסולין, מפחיתה רמות שומנים בדם ומאזנת לחץ דם. לקריאה על גלוקו-סין: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=176&ArticleID=204&sng=1 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש .
שלום יריב אין בעיה לתבל את האוכל בתבלינים שהזכרת, הם אינם גורמים נזק. לגבי ג'ינג'ר, הוא יכול לסייע בטיפול בבחילות הריון, ניתן להכין תה או לאכול עד 1 כפית של ג'ינג'ר טחון או 2 קוביות שורש ג'ינגר ( כמו המסוכר). לגבי קינמון, גם ניתן לתבל בכמויות סבירות או לשתות תה קינמון 2-3 כוסות מעד רבע כפית כל אחד. לגבי רוטב סויה, הוא מאוד מלוח, מן הסתם לא לאכול כל יום ולהגזים. עם החריפים אין ביעה, כל עוד איחן צרבות או בעיה רפואית דומה. שימוש בכמויות סבירות וגיוון המזונות מיום ליום מומלצים. לבריאות
לא ידוע לי על תכונות אנטיסרטניות של קינמון ד"ר יוסף ברנר
דנית שלום, באופן הגיוני היינו חושבים שמזונות הגורמים להחמרה בלחץ הדם אצל אנשים הסובלים מיתר לחץ דם יפעל באותה מידה גם על אלו הסובלים מתת לחץ דם, אך אין הדבר נכון תמיד. לחץ דם נמוך מושפע מממספר גורמים, ביניהם הורמונליים או פיסיולוגיים - אנטומיים. ציינת כי במקרה שלך לא נמצאה הסיבה לתת לחץ דם, לכן כל שאוכל להמליץ לך במסגרת זו אינו מוכח באופן רשמי, אך גם אינו יכול להזיק באופן משמעותי : 1. הקפדה על שתיה מרובה - 1.5-2 ל' ביום. 2. העשרת התפריט במלח ( נתרן ), ע"י המלחת האוכל או צריכה של מזונות עשירים במלח ( גבינות מלוחות, כבושים, אבקות מרק, בשר משומר, שימורים ועוד. 3. הוספת קפאין לתפריט - תכולת הקפאין הגבוהה ביותר נמצאת בקפה שחור, נס קפה, קולה או דיאט קולה, תה רגיל. 4. גם למשקאות אלכוהוליים יכולת להעלות לחץ דם , אך אינני ממליצה על העשרה באלכוהול. בברכה, דנה
היי אילה, הכנת קינוח בבית זו בחירה מצוינת! המאפשרת שליטה מלאה על המרכיבים וחלופות בריאות ומאוזנות יותר. במידה ואת מחפשת קינוח שתוכלי להנות ממנו באופן יומיומי, כדאי לבחור בשומנים בריאים ואיכותיים (אגוזים וזרעים טבעיים, שמן זית, חמאת בוטנים או שקדים טבעית), בהשוואה לחמאה שעשירה בשומן רווי. מבחינת סוכר- מעולה שאת משתמשת בממרח תמרים טבעי. אפשר גם להשתמש בפירות נוספים כמו בננה מעוכה או רסק תפוחים טבעי להמתקה, ובטכניקות להעצמת המתוק; תוספת קינמון, תמצית וניל וקורט מלח. ולגבי שאלתך השניה- שם המוצר לא מעט עשוי לתעתע! ולכן כדאי להיות צרכנית חכמה ותמיד להסתכל על הסימון התזונתי ורשימת הרכיבים. הסדר הוא הקובע: מהרכיבים העיקרים לדלים. נחפש רשימה המכילה רכיבים שמוכרים לנו וקצרה ככל שיותר. בברכה, איילת קצב דיאטנית קלינית
רוב הצמחים אסורים בהריון ולכן ממליצה להימנע , כל תיון מכיל מס סוגי צמחים וקשה לעקוף ולעקוב אחר הרשימה . יכולה עד כוס ליום , תה ירוק למשך , נגיעה קטנה של התיון ולהוציא .
שרון שלום קינמון קסיה (Cassia) – הסוג הנפוץ יותר, אך מכיל כמויות גבוהות של קומארין, חומר שעלול להיות רעיל לכבד ולכליות אם נצרך בכמויות גבוהות לאורך זמן. קינמון ציילון (Ceylon) – נחשב לאיכותי ובריא יותר, עם רמות נמוכות בהרבה של קומארין. המלצות כלליות: קינמון קסיה: מומלץ להגביל ל-1-2 גרם ביום (בערך חצי כפית עד כפית אחת). קינמון ציילון: אפשר לצרוך עד 5-6 גרם ביום (בערך 2-3 כפיות), מכיוון שהוא פחות רעיל. מטרות שימוש: לאיזון סוכר בדם: מחקרים מסוימים מציעים מינון של 1-3 גרם ביום. לשיפור מערכת העיכול: ניתן להשתמש בכמות דומה, כחצי כפית ליום. למטרות כלליות: ניתן להשתמש בקינמון בכמויות קטנות (רבע-חצי כפית) כתבלין בתזונה היומית. אזהרות: צריכה עודפת של קינמון, במיוחד קינמון קסיה, עלולה לגרום לנזק לכבד. לנשים בהריון ולבעלי בעיות בכבד מומלץ להיוועץ במומחה לפני שימוש יומיומי. בקשר לשאלה השניה למעשה להפך. שתיית מים עם לימון יכולה לעזור לשפר את ספיגת הברזל, במיוחד כאשר מדובר בברזל ממקורות צמחיים. הלימון מכיל ויטמין C, הידוע כמסייע לספיגת הברזל בגוף. כדי למקסם את הספיגה, מומלץ לקחת את תוסף הברזל עם מקור לויטמין C, כמו מים עם לימון, מיץ תפוזים או פרי עשיר בויטמין C.
שלום שרון, אין המלצות לגבי קינמון, מחקרים קטנים הראו שעוזר מעט באיזון סוכר, לא מעבר, ואין כמות מומלצת. פשוט תשתמשי כמה שאת רוצה, בגדר הסביר. ולגבי הברזל, התשובה היא לא. בברכה,דנה
שלום שרון בערך ½ עד 1 כפית קינמון טחון, תלוי בגודל המקל
שלום שרון, אין לי תשובה בנושא. בברכה,דנה
שלום הפורום מיועד לשאלות לגבי ילדים ונוער עם סוכרת מסוג 1. ד״ר אסף אורן