אולטראסאונד תלת מימדי- האם הוא נחוץ?
מכשיר האולטרה-סאונד משול לסטטוסקופ של הגינקולוג. בעזרתו...
קשה לתאר היום הריון ללא בדיקות אולטרה-סאונד. מה ההבדל בין...
נושאי הפריון חורגים לעיתים מתחום הרפואה לתחום...
מנסה להיכנס להריון וסובלת מכישלון חוזר בטיפולי הפריה חוץ...
אולטראסאונד תלת מימד מראה את מבנה גוף הרחם, בעוד שהיסטרוסקופיה צופה בחלל הרחם. בד"כ לא נחוץ אחרי ניתוח קיסר.
שלום לך, האינדיקציה לנתח היא השפעת המיומה על איכות חייך (דימום, כאב, תכיפות במתן שתן או יציאות) או הפרעה לפיריון, וכאן נכנס באמת עיוות או לחץ על חלל הרחם כגורם שלפי התיאור אינו רלוונטי לגביך, גודל השרירן אינו מהווה אינדיקציה לניתוח. בהצלחה!
ההשפעה מתייחסת בעיקר לנטילה ממושכת.
אולטראסאונד תלת מימדי- האם הוא נחוץ?
מכשיר האולטרה-סאונד משול לסטטוסקופ של הגינקולוג. בעזרתו...
קשה לתאר היום הריון ללא בדיקות אולטרה-סאונד. מה ההבדל בין...
נושאי הפריון חורגים לעיתים מתחום הרפואה לתחום...
מנסה להיכנס להריון וסובלת מכישלון חוזר בטיפולי הפריה חוץ...
הטכנולוגיה בשירות הרפואה: פנוטיפ הוא מאגר מידע ענק, ייחודי...
אתם מרגישים לא טוב, הרופא נתן לכם הפנייה ל-CT - וקיבלתם תור...
בדיקות ההדמיה המשוכללות מאפשרות כיום לרפואה המערבית אבחון...
אולטראסאונד תלת מימד מראה את מבנה גוף הרחם, בעוד שהיסטרוסקופיה צופה בחלל הרחם. בד"כ לא נחוץ אחרי ניתוח קיסר.
שלום לך, האינדיקציה לנתח היא השפעת המיומה על איכות חייך (דימום, כאב, תכיפות במתן שתן או יציאות) או הפרעה לפיריון, וכאן נכנס באמת עיוות או לחץ על חלל הרחם כגורם שלפי התיאור אינו רלוונטי לגביך, גודל השרירן אינו מהווה אינדיקציה לניתוח. בהצלחה!
ההשפעה מתייחסת בעיקר לנטילה ממושכת.
הליכות ארוכות ויוגה זה מצוין.
1. תמיכה טובה חשובה, אבך צריך להתיעץ עם הרופאה לדבי המינון שמתרים עבורך. 2. עבודה מסוג זה לא אמורה למנוע השגת היריון. 3. זה תלוי כמה הנסיעה חשובה וכמה היא מעייפת אותך.
קשה כמובן לייעץ ללא מידע יותר מדויק לפי אולטרסאונד תלת מימדי
זה כמובן תלוי במיקום השרירנים וגודלם. יש מקום לשקול ביצוע אולטראסאונד תלת מימד.
הייתי משלים אולטרסאונד תלת מימדי לבדוק אנטומיתת הרחם והיסטרוסוקפיה אבנתית. בהצלחה!
אני חסיד גדול של הפיפל. זו פעולה פשוטה יחסית, סכנותיה מעטות ובנסיוני היא מעלה את סיכויי ההשרשה בעיקר במקרים שח כישלון השרשה חוזר (RIF(.
שלום שני, גיל ההריון נקבע לפי תאריך היום הראשון של הוסת האחרונה. כאשר תאריך זה לא ידוע/ודאי וכאשר יש פער בין גיל ההריון המחושב לפי הוסת ובין גיל ההריון שחושב לפי הus הראשון שבוצע בהריון- קובעים את גיל ההריון לפי הus. במקרה שגיל ההריון מחושב לפי הus הרופא נותן לך תאריך שמחליף את התאריך שבו הייתה הווסת ולפיו מחשבים את תאריך הלידה המשוער. מהנתונים שרשמת, ככול הנראה ההתעברות הייתה סביב ה25/4.
שלום לך, יש לבדוק מה סיבת הדימום, אם סגירת החצוצרות בוצעה עם סלילי ESSURE יש לוודא כי לא נדדו ממקומם, אם החצוצרות נקשרו כירורגית יש לברר את רירית הרחם הבדיקה הבאה שיש לבצע היא אולטרסאונד תלת-מימדי להתקדמות באבחנה וטיפול בהתאם
כאבים אחרי ניתוח היסטרוסוקפי יתכנו, לא ברור לי איך קיבלת אבחנה פתולוגית כבר ביום הניתוח?!
דניאלה שלום, לא זכור לי בדיוק באיזה פורום מדובר (לאורך השנים יצא לי להשתתף בפורומים שונים). בכל אופן הטיפול המיטבי בצניחת אברי האגן תלוי מאד באנטומיה של הצניחה (אלו מדורים מעורבים בה) ובמידת החומרה. ככלל, בדרגות קלות הפיזיותרפיה האורוגניטלית וחיזוק שרירי רצפת האגן מהווה נדבך חשוב מאד בטיפול ואני בהחלט בדעה שהפיזיותרפיה בתחום רפואת האגן צועדת בזרועות שלובות עם הרפואה. בכל המסגרות בהן אני מטפל כיום אני עובד בצמוד לפיזיותרפיסטיות מומחיות בתחום והטיפול המשולב בהחלט מביא תוצאות טובות. עם זאת, במצבים של צניחת אברי האגן בדרגה מתקדמת לעיתים אין די בחיזוק שרירי רצפת האגן (לדוגמא כאשר הרצועות התומכות ברחם במקומו נמתחו ואיבדו את האלסטיות שלהן או כאשר קיימים קרעים בנקודות האחיזה של השרירים לעצמות האגן) ויש צורך בפתרון כירורגי. גם במצבים אלה, לא נדיר שאנו משלבים תיקון ניתוחי יחד עם פיזיותרפיה לפני ו/או אחרי הניתוח על מנת להקנות שיטות עבודה נכונות עם שרירי רצפת האגן (אלה שרירים שהפעלתם אינה נעשית באופן אינטואיטיבי) ושיקום נכון של האזור. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן
היי, ממוגרפיה לא מפריעה לדרמטיטיס, זו בדיקה טובה מאד לשלילת ממצאים בשד.. אין סיבה לדאוג ממנה.. אולטרסאונד תלת מימדי לא יוסיף הרבה לארח שביצעת כבר רגיל... בהצלחה!
שלום רב, אנו מתלבטים האם להוציא את השרירן לפני הריון -או לא להוציא אותו? ==== לא תקבלו תשובה חד משמעית. לפנינו שרירן לא קטן אך הוא לא גורם לשום תלונות מצידך. על סמך הנתונים שנתת לי אני נוטה לחשוב שאין צורך בכריתת המיומה לפני ההריו. מה לגבי השלכות בדבר ניתוחים קיסריים עתידים לאחר הסרת המיומה? ======= אי אפשר לדעת. במידה ובעת הניתוח פותחים את חלל הרחם אזי יהיה צורך בניתוח קיסרי. האם להערכתך הסרת המיומה היא המומלצת במקרה זה? ====== על סמך הנתונים הקיימים וללא בדיקה מצדי אינני יכול לתת הפלצה רפואית. יחד עם זה אינני בטוח שיש צורך בטיפול ניתוחי בשלב זה. אומנם יש לקחת בחשבון ששרירן בד"כ גודל תוך כדי ההיריון.
1. כן. גם בעוברים שנוצרו מביציות של נשים צעירות יכולים ליפול פגמים כרומוזומאליים שימנעו התפתחות תקינה. 2. אין עדיין מחקרים איכותיים שבדקו את היעילות של פרבליפ באופן אקראי ומבוקר. אין מחקרים בנושא משיבא. בליס אספו באופן רטרוספקטיבי קבוצה קטנה של נשים שטופלו ללא קבוצת ביקורת. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34154497/ 3. לצערי אין מידע איכותי על לקיחת פרבליפ.
שלום שרה, ניתןחי נישה הם ניתוחים מורכבים עם סיכונים אפשריים בצידם. זה נושא נרחב וייחודי, בטח שהנישה שלך במיקון לא שגרתי. לכן חשוב שתפני למרפאות חלל רחם ייעודיות עם אולטרסאונד תלת מימד שביצעת בשבועיים הראשונים לוסת. את מוזמנת למוסדנו או כל מרכז רפואי רלוונטי לבחירתך.
יש מחלוקת גדולה בנושא, כי אין הסכמה אפילו על האבחנה ומתי זה חורג מהצפוי באופן טבעי, ובטח לא ברור אם טיפול כזה פוגע או משפר את חלל הרחם.
לא ברור כיצד ניתוח יסייע לך.
לא ברור אם לנישה יש השפעה על הקליטה ובד"כ המטרה של הניתוח היא לחזק את הרחם לקראת ההיריון החדש. לא ברור גם כמה ניתוח היסטרוסקופי משפר את המצב. אני מניח שיש רופאים שלא יתעקשו על היסטרוסקופיה אבחנתית.
בד"כ מחיצה מהווה חלק ממבנה הרחם וחסרת משמעות. אפשר לעשות אולטראסאונד תלת מימד או היסטרוסקופיה על מנת להעריך אותה באופן ברור יותר.
נויהה שלום, הכתובת לבדיקה קלינית היא מומחה.ית בתחום האורוגינקולוגיה. זהו תחום מומחיות ספיציפי ברפואת נשים שעוסק בבעיות בתחום רצפת האגן. לגבי בדיקת עזר רלוונטית, ניתן לבצע בדיקת אולטרהסאונד תלת מימדי לרצפת האגן. בבדיקה זו ניתן להדגים את שרירי רצפת האגן, ונתונים נוספים בנוגע למבנה מערכת התמיכה. בברכה
נויה שלום, באמת לא מוכר קשר בין הפלה לבין צניחת הרחם. זה לא אומר שאין, זה בעיקר אומר שלא מתואר קשר כזה וגם מבחינת הבנת המנגנונים שעלולים להוביל לצניחת הרחם קשה לחשוב על יחס של סיבה - תוצאה בין גרידה בשאיבה לבין צניחת הרחם. סיכונים שמוכרים בהליך של גרידה הם בעיקר סיכון לזיהום בחלל הרחם כתוצאה ממעבר חיידקים מהנרתיק, איבוד דם, פציעה של שריר הרחם ('פרפורציה') שעלולה להוביל לדמם בחלל הבטן. ניתן לבצע בדיקת אולטרהסאונד תלת מימדי של רצפת האגן במטרה לזהות את מצב המבנים שתפקידם לתמוך באברי האגן. כדאי גם לפנות לרופא.ה מתחום האורוגינקולוגיה כדי לבצע הערכה קלינית ולהמליץ על טיפול במידת הצורך. בברכה
מחיצה 11 ממ לרוב לא תפריע ולא תגרום להפלה אם הרופא ממליץ בירור אז היסטרוסקופיה עדיפה