צרכנות רפואית: סדרת מחקרים מוכיחה כי ישנה ירידה של 40%...
מחקר חדש שהוצג לראשונה בכנס: בחולי סרטן הלימפה שקיבלו מבטרה...
מבטרה, אווסטין, קמפטו וסוטנט הן רק חלק מהתרופות - בסכום של...
מחקר שהנו "פריצת דרך" - על הארכת חיי חולים שעד היום נידונו...
שלום, ירידה בדיפוזיה יכולה להעיד על החמרה במחלה, יתכן שהטיפול עד עכשיו לא הספיק. יש לצערי מצבים שהמחלה מתקדמת למרות הטיפול. לעיתים מדידת הדיפוזיה אינה מדוייקת וחשוב לא פחות זה איך שאת מרגישה. יתכן שיחזרו על הבדיקה או ישקלו טיפול בסטרואידים. כדאי לבחון מחדש את המחלה האם מדובר באמת ב nsip או בIPF לפי סיטי עדכני.
הטיפול במבטרה לא פוגע בפריון.
איני מבחינה שאינך מקבל טיפול המטולוגי כרגע ואין לימפומה פעילה- כך שקרוב לוודאי הסיבה אינה המטולוגית.
צרכנות רפואית: סדרת מחקרים מוכיחה כי ישנה ירידה של 40%...
מחקר חדש שהוצג לראשונה בכנס: בחולי סרטן הלימפה שקיבלו מבטרה...
מבטרה, אווסטין, קמפטו וסוטנט הן רק חלק מהתרופות - בסכום של...
מחקר שהנו "פריצת דרך" - על הארכת חיי חולים שעד היום נידונו...
טיפול במבטרה מכפיל את משך ההפוגה ממחלת סרטן הלימפה, ועל...
על מפרקים, מה זה מפרק? במה הוא יכול לחלות? איך מטפלים ומה...
סקר חדש מגלה: 70% מהישראלים לא שמעו מעולם על לימפומה, אחד...
על פצעים כרוניים; על דלקת פרקים שגרונית; ומכון חדש, שפותר...
שיא גינס חדש מדגיש את התקווה החדשה הנשקפת לחולי סרטן הלימפה...
גזיברו (גזייבה מחוץ לאירופה) של חברת רוש אושרה באירופה...
חדש בצרכנות: תרופה לחולי הסרטן המונעת בחילות והקאות, הנעת...
לפי מחקר ישראלי חדש, קיימים הבדלים בין המינים בקרב החולים...
5 מתוך 10 התרופות העיקריות בהוצאות קופות החולים בשנת 2011...
דלקת מפרקים שגרונתית מתפתחת בהדרגה וגורמת לסבל רב. הטיפול...
פורום ייחודי בדוקטורס בשיתוף עמותת "חברים לרפואה": חולים...
דלקת מפרקים שגרונית גורמת לכאב ולקשיים רבים בתפקוד. פרופ'...
דלקת מפרקים שגרונתית עלולה לגרום סבל גדול ונזקים רפואיים....
לוקמיה איננה בהכרח מחלה סופנית. לוקמיה היא שם של מספר...
דוקטורס מציג: סקירה על מחלה חמורה, הפוגעת באיכות חייהם של...
ההתקדמות שחלה בגישה הטיפולית בגידולים המטולוגיים ממאירים,...
התרופות הביולוגיות חוללו מהפכה בטיפול בדלקת המפרקים....
שאיבת זרע לטיפול בבעיות פוריות, התקדמות בטיפול בלויקמיה...
אנשים הסובלים מדלקת מפרקים שגרונית מתקשים לבצע פעילויות...
שלום, ירידה בדיפוזיה יכולה להעיד על החמרה במחלה, יתכן שהטיפול עד עכשיו לא הספיק. יש לצערי מצבים שהמחלה מתקדמת למרות הטיפול. לעיתים מדידת הדיפוזיה אינה מדוייקת וחשוב לא פחות זה איך שאת מרגישה. יתכן שיחזרו על הבדיקה או ישקלו טיפול בסטרואידים. כדאי לבחון מחדש את המחלה האם מדובר באמת ב nsip או בIPF לפי סיטי עדכני.
הטיפול במבטרה לא פוגע בפריון.
איני מבחינה שאינך מקבל טיפול המטולוגי כרגע ואין לימפומה פעילה- כך שקרוב לוודאי הסיבה אינה המטולוגית.
שלום רב, לא ברור לי מה האינדיקציה למבטרה. לופוס? מה הסיבה בדיוק? אכן ערכים גבוהים (בהנחה במדובר ב30 אלף WBC). לא בטוח שהייתי ממליץ לקבל רספרים כשיש לופוס ברקע, כדאי לדון עם הראומטולוג/ית שלך. הבנה מה הבעיה לנשירת שיער ולגבי השינויים בספירת הדם תלויים בהרבה גורמים שלא ניתן (לשנינו) לפרט בפורום. בכל מקרה, יתכן שיש מקום לדון עם המקרה עם המטולוג. בהצלחה מחר!
לצערי לא אוכל להמליץ על רופאים ספציפיים באתר זה הטיפול שהומלץ הוא אכן מקובל מאוד במצב זה ורשום בסל הבריאות לאחר כישלון של ציקלופוספאמיד או התוית נגד לציקלופוספאמיד מנסיוני האישי וגם מהספרות היעילות של טיפול זה במצב זה גבוה
שלום, לפעמים נותנים מיקופנולט או מבטרה. אם יש החמרה כדאי לשקול OFEV שיכול להאט את ההדרדרות.
זה דם ורידי , יש מגבלות לבדיקה ולכן בסדר. חוץ מזה שצוות הנפרולוגים המעולים באיכילוב היו מדברים איתך אם היתה בדיקה לא תקינה.
שלום אביה, 1. Pneumocystis jiroveci (הגורם ל- PCP) איננו נגיף אלא נחשב כפטרייה. 2. גם כשיוצאים מעט מהבית אפשר להידבק בו. הרבה בריאות אפי
שלום זהבה, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך לרופא/ה שהמליץ/ה לך לקבל את ה'מבטרה'. הרבה בריאות אפי
במערכת החיסון פעילים תאים לימפוציטים מסוג B ו-T. תאים מסוג B הם בעלי תפקיד מרכזי ביצור נוגדנים עצמיים בדלקת מפרקים שגרונתית. Rituximab - הינה תרופה כנגד חלבון הקרוי CD20, המצוי רק על תאי B מסוימים. על ידי פגיעה מכוונת באותם תאי B ספציפיים (לא כולם כמובן) צפויה הטבה בפעילות דלקת המפרקים ולעיתים אף הפוגה מלאה בפעילות המחלה לתקופה ממושכת. מבחינת תופעות לוואי- בטווח המידי, תוך כדי קבלת העירוי, יתכנו תופעות אלרגיות כגון: גרד, שינויים בלחץ דם, תחושת חום, תחושת מחנק או קוצר נשימה. בטווח הארוך: ייתכן דיכוי מסוים של המערכת החיסונית ובעקבותיו תיתכן עליה קלה בשיעור הזיהומים. הטיפול ניתן באשפוזי יום במשך מספר שעות, כדאי בהמשך היום, במיוחד בתחילת הטיפול, לנוח בבית. בהצלחה ורק בריאות.
הפוסיד ניתן לרוב לטיפול בבצקות המתלוות למחלת הכליות. יש מצבים בהם התרופה מעלה קראטינין אך לא בכל המקרים ואין ״כלל אצבע״ להגדיר את השפעתו על הקראטינין. בנוגע לפוסלן - התרופה לא מומלצת בתפקוד כלייתי ירוד מסיבות שונות, אך לרוב לא משפיעה על ערכי הקראטינין. מניחה שאם אתה נוטל פוסלן ניתן לך גם טיפול בסטרואידים. הפוסלן חשוב למניעת תופעת לוואי של ירידה בצפיפות עצם בתגובה לטיפול.
ממליץ להתיעץ עם הרופא שהחליט על מתן הטיפול הביולוגי. כמו כן אפשר להפנות את השאלה למרכז ליעוץ טרטולוגי במשרד הבריאות.
איני עוסקת ברפואת ילדים, ממליצה לפנות להמטולוג ילדים.
לא ניתן לרפא CLL. ישנם מספר מחקרים שבדקו את השילוב הזה עם תוצאות יפות. קשה להתייחס יותר מכך מכיון שאיני מכיר את הסיפור הקליני של המקרה. בברכת בריאות
שלום כרמלה, מי שהפסיק לקבל, לפני כשנה וחצי שנתיים, סטרואידים + RETUXIMAB כבר לא נחשב כשייך לקבוצת הסיכון לפתח את סיבוכי מחלת ה'קורונה'. הרבה בריאות אפי
שלום רוב האנשים מייצרים נוגדנים ברמה טובה לחיסון הפטיטיס A כבר לאחר מנה ראשונה . התגובה לכל החיסונים פחות טובה תחת טיפול ב MABTHERA. ככל שחולף הזמן מנטילת התרופה כך יש שיקום של היכולת לייצר נוגדנים. הזמן האופטימלי לחיסון הוא לפני המנה הבאה ( בדר,כ בין חצי שנה לשנה בתלות במחלה) ויש לתת כשבועיים לפחות זמן להיווצרות הנוגדנים.
ללימפומה יש סוגים שונים והטיפול נקבע בהתאם לסוג. במקרים רבים תאי הלימפומה נמצאים בטחול והוא גדל. בנדמוסטין היא כימותרפיה המשממשת לטיפול בלימפומה. כמו כל כימותרפיה יש לבנדמובטין תופעות לוואי שונות בטווח הקצר והארוך. במקרים רבים תופעות הלוואי נסבלות, ובמטופלים מסויימים ניתן לתת מינון קטן יותר כדי להפחית תופעות לוואי.
הקליטה בבלוטות המעורבות בלימפומה פוליקולרית היא לרב מתונה, זאת לעומת לימפומה מסוג אגרסיבי יותר שם הקליטה לרב בעוצמה גבוהה יותר. מרבית המטופלים עם לימפומה פוליקולרית סובלים מהתלקחויות חוזרות של המחלה במהלך השנים. הטיפולים בלימפומה פוליקולרית מתבססים עם שילוב של נוגדן-דוגמאת מבטרה עם כימותרפיה, אך כאשר קיימת מחלה שאינה "מפריעה" למטופל לעיתים אין צורך בטיפול ומספיק מעקב.
1- במהלך החודש-חודשיים הראשונים אחרי הטיפול 2- יש כמה פרוטוקולים, למשל 375 מ"ג למטר רבוע שטח גוף כל שבוע - 4 פעמים סה"כ עם יעילות דומה. בפרוטוקול של 2 מנות החליטו מטעמים שקשורים לפיזור התרופה ברקמות, אינטראקציה עם מערכות שונות בגוף וכו'. מינון של 2 גרם יעיל יותר, במקרים רבים, ממינון של 1 גרם, לא מכיר מושגים של "הכפלה" ושאר הדברים שציינת.
שלום התגובה למבטרה לוקחת מספר שבועות ונמשכת מספר חודשים. המינון ההתחלתי ברוב המחלות הוא 2 גרם כפי שקיבלת. בהצלחה
כיצד זה שיש תבנית אם גבולי? גבולי הכוונה שזה כמעט שלילי, אבל עדיין במעבדה הצליחו למצוא את הנוגדנים. האם המבטרה מורידה את הנוגדנים האלו? בהחלט יכול להיות. מבטרה מורידה ייצור של תאים שאחראים על ייצור נוגדנים, ולכן אפשרי שיש שינוי במעבדה כתוצאה מהטיפול
יש צורך במעקב מעבדתי כי אם תתחיל עליה במדד, זה עלול לחזות התלקחות קלינית בהמשך. אם אתה ברמיסה עם ערך קבוע של 2 שלא עולה, כנראה זה בסדר. אבל אם הערך מתחיל לעלות, צריך להיות יותר עירני/חשדן לגבי אפשרות של התלקחות. הנוגדן הזה הוא סמן למחלה- לא המחלה עצמה, לכן המטרה בטיפול היא לא לאפס אותו.
שלום התופעה מתוארת. בעיקר לאחר שימוש בתרופה מבטרה ( ריטוקסימב) אבל לפעמים גם בתרופות אחרות ובדרכ מהווה ביטוי לשיפור במצב הדלקת.
לגבי הטיפול הביולוגי. את צריכה לשאול את הרופא המטפל. תנסי לברר אם יש אפשרות לעשות הפסקה של שבועיים מכל הטיפולים עד השאיבה