נשים הרות מהססות לבצע פעילות גופנית בזמן הריון. אורי...
מניעה מהנה: מחקרים מוכיחים כי צריכת כמות קטנה של שוקולד מדי...
מחקר חדש מצא כי נשים הנכנסות להריון בתוך פחות משישה חודשים...
הריון הוא תקופה מלאה בשינויים, חלקם נעימים, חלקם ממש לא -...
הדימום והכאבים לאחר הזרעה אינם מעידים לרוב על השרשה אלא שהדימום נובע ממעבר הצינורית דרך צואר הרחם ופציעה קלה של תעלת הצואר. הכאבים נובעים מכך שהזרקת זרע לחלל הרחם גורמת להתכווצויות רחם בדומה להתכווצויות המופיעות המחזור החודשי.
שלום, אולי פוליפ, אולי פעילות יתר הורמונלית, אולי מצב טרום סרטני וכו וכו. ניתן לקרוא על כך באתר שלי הרשום כאן למטה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר www.genicolog.net
לפנות לרופא
נשים הרות מהססות לבצע פעילות גופנית בזמן הריון. אורי...
מניעה מהנה: מחקרים מוכיחים כי צריכת כמות קטנה של שוקולד מדי...
מחקר חדש מצא כי נשים הנכנסות להריון בתוך פחות משישה חודשים...
הריון הוא תקופה מלאה בשינויים, חלקם נעימים, חלקם ממש לא -...
הטיפול בילד מתחיל לפני שהוא נולד ואפילו לפני שההריון מתחיל....
על התופעה הגורמים והטיפול בכתבה שלהלן
אילו תוספי תזונה יש לקחת בשליש השלישי להריון? מה הסכנות...
הריון חוץ רחמי הינו הריון לכל דבר בו הביצית המופרת עוברת...
אתר doctors משיק שירות חדש וייחודי: תיק מעקב הריון שיאפשר...
הפסקת הריון היא תהליך קשה ועצוב (גם כשההריון לא רצוי, לא כל...
איך מתמודדת הרפואה ההומאופתית עם בעיות מודחקות המלוות...
עקב המשקל העולה, שינויים הורמונליים ונטייה גנטית, יש נשים...
במהלך ההריון מתרחשים שינויים רבים אצל האישה הקשורים לשלבי...
הריון תאומים הוא אמנם אושר כפול, אך גם סיכון כפול ...
דיכאון במהלך ההריון עלול לגרום לסיבוכים כגון הפלה טבעית,...
תרפיה שהופכת הריון לחוייה נטולת כאב; וחיית מחמד שעלולה לסכן...
פלסטית, דקיקה, גמישה ובקוטר של חמישה סנטימטר היכרות עם...
לפי דו"ח משרד הבריאות 97% מהפניות לוועדות להפסקת הריון...
אישה שפעילה מינית בתקופת הנקה ומעוניינת במניעת הריון חייבת...
מעוניינת להיכנס להריון? הריון בריא ותקין מחייב בדיקות רבות...
חוקרים באוניברסיטת ת"א פיתחו שיטה חדשה לאבחון מוקדם של רעלת...
לפני שמחליטים על הפסקת הריון עקב סיבה רפואית, חשוב לקבל...
לקראת הצ'אט: שאלות נפוצות בנושאי הריון ולידה - כל התשובות...
הדימום והכאבים לאחר הזרעה אינם מעידים לרוב על השרשה אלא שהדימום נובע ממעבר הצינורית דרך צואר הרחם ופציעה קלה של תעלת הצואר. הכאבים נובעים מכך שהזרקת זרע לחלל הרחם גורמת להתכווצויות רחם בדומה להתכווצויות המופיעות המחזור החודשי.
שלום, אולי פוליפ, אולי פעילות יתר הורמונלית, אולי מצב טרום סרטני וכו וכו. ניתן לקרוא על כך באתר שלי הרשום כאן למטה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר www.genicolog.net
לפנות לרופא
לרושה שלומות, לפי הנתונים שמסרת כל הסיכויים הינם שאת בהריון. אנא בצעי בדיקת בטא בדם בימים הקרובים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)
אם הביוץ היה ב16 לחודש זה שלב מוקדם מכדי שיופיעו תסמיני הריון. חכי לאיחור בוסת ובצעי בדיקת הריון. רוב הנשים מתחילות לחוש גודש בשדיים ובחילות סביב שבוע 5-6 (כלומר כשבועיים מהאיחור בוסת)
ראי תשובתי המפורטת בשאלה הבאה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038
היקף בטן גדול יכול לרמז על סוכרת הריונית או פשוט עובר גדול
לדנדן שלומות, תשובה קצרה על שאלה ארוכה. כנראה שהדימום נובע כתוצאה משיבוש הורמונלי אשר מתרחש לעיתים תוך כדי טיפול בהשראת ביוץ והזרעות. עובי הרירית הדק נובע כתוצאה מהדימום המתמשך. הסיכוי להריון בחודש זה הוא אפסי אך יחד עם זאת הוא לא משליך כלל על הנתונים שיהיו בחודש הטיפולי הבא. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909
שבועיים אחרי ההפריה או הביוץ, ניתן לבצע בדיקת הריון.
ראי תשובתי למעלה
אם אין מקור לדימום מהנרתיק או מצוואר הרחם (יש לוודא זאת), הרי הדימום הוא מהרחם. רירית דקה יחסית אינה סיבה לדימום, וכבר ראיתי לא מעט הריונות שהושגו במחזורי טיפול בהם עובי הרירית היה 6 ממ. בהנחה שההורמונים תקינים לתקופה שלאחר ביוץ (רמת P ורמת E2), והממצא הציסטי שנראה אתמול בא.ס. הוא גופיף צהוב, הרי לא מדובר במחזור. מוקדם מידי לדבר על הריון, אם ההזרעה הייתה לפני 6 ימים, שכן תיאורטית רק היום אמורה להתרחש השרשת העובר ברחם.
שלום דין, אני בהריון בחודש שביעי ולפני כשבוע התחלתי לחוש במעין "דגדוגים" פחות גירודים באוזר פי הטבעת.אני חוששת שמא מדובר בתולעים -- קל לבדוק את ההשארה - בבדיקת צואה או ב"בדיקת נייר דבק" ("cellotape test") - מדביקים לאיזור של פי הטבעת בבוקר (לפני מקלחת) ובודקים במיקרוסקופ נוכחות של ביצי תולעים שאלותיי הן: 1.האם זה נעלם/מסתיים מעצמו -- תגדירי "זה": גרד? תולעים? 2.האם על ידי היגיינה מוקפדת מאליו ותזונה נטולת סוכרים ובכלל מתוקים ניתן לעבור את זה -- המתוקים אינם קשורים כלל לתולעים. לעתים הגזמה בסוכרים גורמת להתפתחות של קנדידה באיזור של פי הטבעת - גם קנדידה עלולה לגרום לגרד 3.אם לא - האם הטיפולים הקיימים מהווים סיכון לעובר -- תראי... את מדברת על טיפול לפני האבחון - את באמת רוצה שנטפל לפני שנבדוק - או בכל זאת מעדיפה שנבדוק לפני שנטפל? -- תולעי oxyuris יכולים לזהם מעי גס; הנקבות יוצאות דרך פי הטבעת להטיל ביצים מתחת לעור של האזור וגורמות לגרד לילי (לרוב בילדים); -- הטיפול - תרופה שנקראת וורמוקס (vermox, או mebendazole) אינה רצויה בטרימסטר הראשון של ההריון (אני מבין שאת עברת את התקופה). -- לי לא ידוע על נזק כלשהו שהתרופה עלולה לגרום בחודש שביעי - אבל אני באופן אישי זעיר מעוד עם התרופות בהריון. -- הטפיל לא אמור לגרום לנזק לעובר - אם כי לעתים הוא נכנס (בטעות) לנרתיק של בנות ויכול אפילו לגורם לדלקת. הטפיל לא חיי בנרתיק ולא אמור להתקדם לכוון הרחם. עפ"י מה שקראתי אין משהו גורף שיכולתי להסתמך עליו. -- ישנו דרוג התרופות (מבחינת סיכון להריון) של משרד FDA האמריקאי - ניתן בהחלט להסתמך עליו -- ורמוקס שדיברנו עליו מדורג C - "מוכח כגורם נזק לחיות מעבדה, אין מחקרים בבני אדם שמוכיחים אחרת" הדבר היחיד שמציק לי זה אותם "דגדןגים " באזור פי הטבעת אינני יודעת אם זה קשור אך בחודש האחרון ככהנ התחלתי גם לסבול מטחורים שזה הבנתי תופעה מאוד שכיחה בהריון ובשבוע האחרון החל דימום קליל -- טחורים זה עניין שכיח בהריון וגם טחורים יכולים להתבטא בתור גרד זה לא נעים בכלל והלילות אינם לילות -- תגשי לרופא/רופאה - מישהו צריך להסתכל על האיזור (נו, מה?) - אחרת אנחנו מדברים כאן "על עוור" -- תעשי בדיקות צואה, תבדקי עם רופאת משפחה אפשרות לבצע "בדיקת נייר דבק" במרפאה -- אם יש סמני "רטיבות" או דלקת באיזור פי הטבעת אפשר לנסות משחה אנטי-פטריתית (ללא סטרואידים בהתחלה) - אם זה התרבות של קנדידה - זה יעזור תוך יום-יומיים אשמח לעזרה -- מקווה שעזרתי חג שמח -- גם לך
היי, אורך צוואר של 26 מ"מ בשבוע 19 נחשב עדיין בטווח הנורמה אולם לאור העובדה שהערך נמצא יחסית בתחום הנמוך של הנורמה ובנוכחות כאבי בטן תחתונה בהחלט יש מקום להמשך מעקב והערכה. מידת הסיכון תלויה בגורמים רבים ובהם- ההסטוריה המיילדותית, רקע של פעולות המערבות את צוואר הרחם (כגון קוניזציה), BMI ועוד. משמעות רבה גם לנוכחות/העדר דינמיקה בין בדיקות עוקבות (האם יש הבדל במדידות חוזרות של אורך הצוואר לאורך זמן). במקרים שבהם ישנם גורמי סיכון או עדות להתקצרות של הצוואר- יהיה מקום לשקילת הצורך בשמירת הריון. בינתיים, נסי להמנע מפעילות שגורמת/מחמירה את כאבי הבטן, ובהמשך, בהתאם לאורך הצוואר ולגורמי הסיכון תקבלי את ההמלצות הפרטניות מהרופא המטפל. בהצלחה!
לאיילת שלום. ההיפך הנכון אם אין כל הפרשה יותר סיכוי להריון. בהצלחה
שלום שלי, כמובן שיש סיכוי שאת בהריון. גם בהריון עלולים להיות דימומים/הכתמות. מציע לבצע בדיקת הריון בשתן (או בדם). בהצלחה, דר' בילגורי
ניתן
יש אופציה לטיפול פוטותרפי
שלום רב יש להיבדק על ידי מומחה אלרגיה לצורך הערכה והחלטות להמשך לעיתים רופא תעסוקתי יכול לעזור אבל רק לאחר קבלת חוות דעת של מומחה אלרגיה בהצלחה פרופ נמרוד מימון
דופסטון אינו מזיק להריון וניתן אפילו במקרים של צורך בשמירת הריון בגלל דימום בהריון או במקרים של הפלות חוזרות. דופסטון ניתן גם כטיפול תמיכה שיגרתי אחרי הפריה חוץ גופית.
סביר מאוד מחזור שסתם מאחר... 😊
רינה שלום. אזומד הוא ג'ל רפואי המיועד להבהרת כתמי עור. הג'ל מכיל את החומר הפעיל- הידרוקינון, אשר מעכב את ייצור חומר הגוון בעור (המלנין), בתאים המלנוציטים בעור. מטפל בכתמי עור שנוצרו בעקבות שינויים הורמונליים, שימוש בתרופות הורמונליות, הריון, חשיפה לשמש ועוד. יעילותו תלויה בסוג העור, בעומק הכתמים וב"ותק" שלהם. החומר יעיל עד גבול מסוים ובכל מקרה, פעילות הפיכה. כלומר, אם תחשפי שוב לגורם שיצר את הכתמים, הם עשויים לשוב. יש חשיבות עליונה להימנעות מחשיפה לשמש בזמן הטיפול ושימוש בקרם הגנה מידי יום.
מאחר שמטוטרקסט הוא חומר מאד רעיל לרקמת ההיריון, יש חשש להפלה או היווצרות מומים במידה ויהיה היריון בטרם התפנתה התרופה לחלוטין מהגוף. עם זאת, סביר להניח שלאחר ימים ספורים לאחר קבלת התרופה רמת הרעילות כבר נמוכה.
שלום מיכל, לפי גיל שלך וגיל בו עברת ניתוח ככל הניראה מדובר בניתוח ע''ש MUSTARD או ATRIAL SWITCH .במצב זה ישנו "היפוך" של חדרי הלב כאשר חדר ימין מתפקד כחדר שמאל וחדרשמאל מתפקד כחדר ימין. על מנת להעריך את הסיכון של הריון ולידה את צריכה להבדק ע''י קרדיולוג עם נסיון במחלות לב בהריון וגם במומי לב מולדים במבוגר.
ההמלצה היא להוציא את ההתקן כמה שיותר מוקדם, ובהוצאתו יש שיפור בתוצאות ההריון כגון הפחתת הסיכון להפלה וללידה מוקדמת. בפרוצדורה - תחת הנחיית אולטרסאונד רואים את ההתקן ותופסים את החוטים(שנמצאים בתוך תעלת הצואר) או את ההתקן באמצעות מכשיר ומוציאים אותו. הסיכונים שדווחו במקרים אלו הם נמוכים והשיפור בתוצאות ההריון דומה לנשים בהם החוטים נצפו והוצא ההתקן במרפאה.