על-פי מחקר חדש שנערך בבית החולים כרמל ובטכניון, ניתן לבלום...
בניגוד לממצאים קודמים, מחקר חדש מעלה כי אין קשר בין צריכה...
הגישה המדעית הרווחת היא כי להזדקנות אחראיות מולקולות...
מחקר חדש מטעם האגודה למלחמה בסרטן מצא, כי בקליפת השקד...
השומר נראה כמו חייזר שובב, אך הוא עשיר בסגולות רפואיות:...
מותר כל מה שששאלת.
שלום רב.. כנראה אתה סובל מרפלוקס (החזר ) קיבתי ווישטי,מה שמכונה באנגלית GERD. ממליץ לך להתייעץ עם רופא גסטרו ולהשלים בירור,לאחר מכן כירורג לפרוסקופי,כנראה הטיפול הניתוחי יהיה המומלץ במקרה שלך. בהצלחה
שלום דנה על זרעי קצח ערכים בריאותיים מופלגים של זרעי קצח ושמן קצח מתוך מאמר של דר מרדכי הוכברג: זרעיו של הצמח קצח תרבותי נמצאים בשימוש ברפואת הצמחים, גם כתבלין, כבר משחר ההיסטוריה, באזורנו ובארצות צפון אפריקה. לזרעי הצמח ולשמן המופק מהם יש איכויות מרפא מופלגות. הוא עוזר לריפוי סרטן, מחלות חיידקים, מחלות ויראליות, לריפוי כיבי קיבה ותריסריון, סוכרת, דלקות כרוניות ומצבי מחלה רבים נוספים. צמח זה הוא אחד מן הבודדים שבעזרתם חלק מחולי סרטן הלבלב הצליחו להבריא. צמחי מרפא נוספים שעזרו להבראת חלק מחולי סרטן הלבלב הם תה מעלי פפאיה ופירות הצמח גרביולה. לגרביולה ייתכנו תופעות לוואי. בניסויי מעבדה נמצא שבזרעי קצח יש חומר פעיל בשם תימוקווינון. חומר זה נמצא מפחית ואף בולם התחלקות של תאים סרטניים. מאז שנת 1964, פורסמו בספרות המקצועית 458 מחקרים מדרג ראשון (פיר רביו) שאישרו את יכולות הריפוי של צמח זה. יכולת זו הייתה ידועה כבר אלפי שנים בארצות מזרח אגן הים התיכון ובצפון אפריקה. זרעי קצח הוכחו במחקרים מדעיים כבעלי התכונות הבאות: מגנים מפני סרטן לבלב, כבד וקיבה, משככי כאבים, נוגדי בקטריות, נוגדי דלקות, לטיפול בכיבים, נוגדי פיטריות ובכללן קנדידה, נוגדי חמצון, מורידי יתר לחץ דם, נוגדי וירוסים, כעזר נגד התכווצויות, כמנקי סמפונות הריאה, נוגדי סוכרת, מנקי כבד, מורידי מתחים, מגבירי הפרשת אינסולין כאשר הגוף זקוק לכך, כמסדירי הפרשת אינטרפרון וכעוזרים לתפקוד הכליות. מתוך התנסות בארצות המזרח התיכון וצפון אפריקה נמצא שצריכת זרעי קצח או שמן קצח מהווה צעד משמעותי ביותר למניעת גדילה והתפשטות של סרטן המעי הגס, אך גם לטיפול בסוגי סרטן אחרים. חוקרים מהמעבדות למניעה וטיפול בסרטן בדרום קליפורניה מצאו שצריכת קצח מעלה את הספירה של גרנולוציטים נויטרופיליים, סוג כדוריות הדם הלבנות היותר מצוי בדם שאחראי לאיתור תאים סרטניים וחיסולם לפני שהם יוצרים רקמה סרטנית בגוף. שמן הקצח מגביר במוח העצמות ייצור של תאי מערכת חיסונית לסוגיהם. הוא מגביר את הייצור של אינטרפרון, מונע נזק ויראלי לתאים, מחסל תאים סרטניים ומעלה את קצב הייצור של תאי B בגוף. לזרעי הקצח יש טעם חריף במידת מה וניתן לפזר אותם טחונים, כתבלין על האוכל. אפשר גם להכין מהם תה, להשרות אותם במים כמו זרעי צ'יה ואז ייוצר ריר אכיל. בריאות טל
על-פי מחקר חדש שנערך בבית החולים כרמל ובטכניון, ניתן לבלום...
בניגוד לממצאים קודמים, מחקר חדש מעלה כי אין קשר בין צריכה...
הגישה המדעית הרווחת היא כי להזדקנות אחראיות מולקולות...
מחקר חדש מטעם האגודה למלחמה בסרטן מצא, כי בקליפת השקד...
השומר נראה כמו חייזר שובב, אך הוא עשיר בסגולות רפואיות:...
נוגדי חמצון כגון אנתוציאנינים, הפיגמנטים הסגולים המצויים...
בין ויטמינים לסרטן צוואר הרחם, האם תוספת של ויטמינים נוגדי...
אורז שחור המצוי בעיקר במאכלים אסיאתיים דוגמת אטריות וסושי...
מהם נוגדי חמצון? תהליכי חמצון מתרחשים בגוף באופן טבעי וכל...
דיאטה עתירת ליקופן, חומר נוגד חמצון המצוי בשפע בעגבניה,...
חג הסוכות הוא עונת גדיד התמרים, וזו רק סיבה אחת להתענג על...
סקירת מחקרים מקיפה מגלה כי למיץ תפוחים ופירות יער תועלת...
אל תתנו לדימוי להרתיע מקומו של האספרגוס הוא לא רק במסעדות...
במחקר שהתנהל בשיתוף פעולה בין המרכז הרפואי רמב"ם לבין יקבי...
מחפשים שמן בישול איכותי? כדאי שתכירו את שמן האבוקדו. שילוב...
אנו אוהבים את הקיץ גם תודות לפירות העונה הטעימים. הענבים,...
סובלים מבעיות באון הגברי? עברו לתזונה נכונה, הוסיפו...
מחקרים חדשים מוכיחים: שתיית מיץ חמוציות מסייעת למערכות רבות...
עיסוק בפעילות גופנית, העשרת מזון בנוגדי חימצון ושתיית קפה...
לא מעט אנשים הסובלים מכולסטרול גבוה סבורים שכדורים מתאימים...
הרדיקלים החופשיים אחראים לנזקים רבים לגופנו כמו זיהומים,...
ידוע כי ויטמינים חשובים לתפקוד תקין של הגוף, אך ישנם הבדלים...
קרמים וג'לים רבים כוללים חומרי אנטי אייג'ינג, אך אינם...
מותר כל מה שששאלת.
שלום רב.. כנראה אתה סובל מרפלוקס (החזר ) קיבתי ווישטי,מה שמכונה באנגלית GERD. ממליץ לך להתייעץ עם רופא גסטרו ולהשלים בירור,לאחר מכן כירורג לפרוסקופי,כנראה הטיפול הניתוחי יהיה המומלץ במקרה שלך. בהצלחה
שלום דנה על זרעי קצח ערכים בריאותיים מופלגים של זרעי קצח ושמן קצח מתוך מאמר של דר מרדכי הוכברג: זרעיו של הצמח קצח תרבותי נמצאים בשימוש ברפואת הצמחים, גם כתבלין, כבר משחר ההיסטוריה, באזורנו ובארצות צפון אפריקה. לזרעי הצמח ולשמן המופק מהם יש איכויות מרפא מופלגות. הוא עוזר לריפוי סרטן, מחלות חיידקים, מחלות ויראליות, לריפוי כיבי קיבה ותריסריון, סוכרת, דלקות כרוניות ומצבי מחלה רבים נוספים. צמח זה הוא אחד מן הבודדים שבעזרתם חלק מחולי סרטן הלבלב הצליחו להבריא. צמחי מרפא נוספים שעזרו להבראת חלק מחולי סרטן הלבלב הם תה מעלי פפאיה ופירות הצמח גרביולה. לגרביולה ייתכנו תופעות לוואי. בניסויי מעבדה נמצא שבזרעי קצח יש חומר פעיל בשם תימוקווינון. חומר זה נמצא מפחית ואף בולם התחלקות של תאים סרטניים. מאז שנת 1964, פורסמו בספרות המקצועית 458 מחקרים מדרג ראשון (פיר רביו) שאישרו את יכולות הריפוי של צמח זה. יכולת זו הייתה ידועה כבר אלפי שנים בארצות מזרח אגן הים התיכון ובצפון אפריקה. זרעי קצח הוכחו במחקרים מדעיים כבעלי התכונות הבאות: מגנים מפני סרטן לבלב, כבד וקיבה, משככי כאבים, נוגדי בקטריות, נוגדי דלקות, לטיפול בכיבים, נוגדי פיטריות ובכללן קנדידה, נוגדי חמצון, מורידי יתר לחץ דם, נוגדי וירוסים, כעזר נגד התכווצויות, כמנקי סמפונות הריאה, נוגדי סוכרת, מנקי כבד, מורידי מתחים, מגבירי הפרשת אינסולין כאשר הגוף זקוק לכך, כמסדירי הפרשת אינטרפרון וכעוזרים לתפקוד הכליות. מתוך התנסות בארצות המזרח התיכון וצפון אפריקה נמצא שצריכת זרעי קצח או שמן קצח מהווה צעד משמעותי ביותר למניעת גדילה והתפשטות של סרטן המעי הגס, אך גם לטיפול בסוגי סרטן אחרים. חוקרים מהמעבדות למניעה וטיפול בסרטן בדרום קליפורניה מצאו שצריכת קצח מעלה את הספירה של גרנולוציטים נויטרופיליים, סוג כדוריות הדם הלבנות היותר מצוי בדם שאחראי לאיתור תאים סרטניים וחיסולם לפני שהם יוצרים רקמה סרטנית בגוף. שמן הקצח מגביר במוח העצמות ייצור של תאי מערכת חיסונית לסוגיהם. הוא מגביר את הייצור של אינטרפרון, מונע נזק ויראלי לתאים, מחסל תאים סרטניים ומעלה את קצב הייצור של תאי B בגוף. לזרעי הקצח יש טעם חריף במידת מה וניתן לפזר אותם טחונים, כתבלין על האוכל. אפשר גם להכין מהם תה, להשרות אותם במים כמו זרעי צ'יה ואז ייוצר ריר אכיל. בריאות טל
שלום רב גונארטריטיים משמעו שינויים שחיקתיים של הברך מציטוטים קודמים- אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה פיסיקלית ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq לאנשים הסובלים משחיקת סחוס מדרגות אינה פעילות ספורט מומלצת o יש לשמור על משקל תקין שכן עומס משקל מביא לעומס על המפרקים. o שחייה היא פעילות גופנית מומלצת במיוחד כיוון שהיא אינה יוצרת עומס על המפרקים. העדיפו את הסגנונות חתירה וגב על פני חזה o בעליה וירידה במדרגות מומלץ להיעזר במעקה. בזמן עמידה ממושכת העבירו את משקל הגוף מרגל לרגל לסרוגין o פעולות שניתן לבצע בישיבה העדיפו ישיבה על פני עמידה o מומלץ לנעול נעליים בריאות ולשלב מדרסים תואמים לכף הרגל (נעלי ספורט רחבות ונוחות מעניקות תמיכה טובה יותר לכף הרגל והקרסול ). o מומלץ לשמור על תזונה נכונה ולצרוך מזון המכיל נוגדי חמצון o לפני שמתחילים בפעילות גופנית הכרוכה בלחץ על הברכיים - מומלץ להיוועץ ברופא. פעילות גופנית שלא מבוצעת נכון מאמצת את הגוף ועלולה לגרום לשחיקה מוגברת של המפרקים. בברכה ד"ר בנימין בנדר
אפי שלום, היין האדום, לסוגיו, מכיל רכיבים פעילים בשם פוליפנולים שהם נוגדי חמצון רבי עוצמה אשר נמצאים בקליפת הענב ואחראים על שמירת בריאות הלב וכלי הדם. הפוליפנולים הם חומרים המונעים התחמצנות של הכולסטרול הרע ומעלים כולסטרול טוב, בכך הם מונעים התפתחות טרשת עורקים. כמו כן, בזכות פעילותם הנוגדת חמצון, נמנעים נזקים לכלי הדם והלב הנגרמים כתוצאה מרדיקלים חופשיים. יין אדום מכיל הרבה פוליפנולים בהשוואה ליין הלבן. הסיבה היא שכאשר מכינים יין אדום משאירים את הקליפה זמן ממושך בתוך היין על מנת למצות את הטעם והצבע ואילו את היין הלבן מתסיסים בלי הקליפה ולכן אין בו כמעט פוליפנולים. מחקרים מצאו כי אחוז התחלואה במחלות לב וכלי דם אצל הצרפתים הוא מהנמוכים ביותר בעולם המערבי וזאת למרות שתזונתם עתירה בשומן רווי, הנחשב כאויב בריאות העורקים ומהווה סיכון לפתח טרשת עורקים ומחלות לב. תעלומה זאת כונתה "הפרדוקס הצרפתי" . בתחילת שנות התשעים התגלה כי הגורם לפרדוקס הצרפתי הוא רכיב בשם רזברטרול המצוי ביין אדום. הרזברטרול הוא רכיב טבעי השייך למשפחת הפוליפנולים הנמצא גם בבוטנים ובשורש הצמח Polygonum cuspidatum . שתייה קבועה ומתונה של יין אדום המכיל רזברטרול יכולה להגן על הלב. עם זאת, על מנת לקבל השפעה טיפולית יעילה יש לצרוך מינונים מוגברים של יין. שתיית כמויות גדולות של יין עלולות לגרום לתופעות לוואי קצרות טווח וארוכות טווח ולכן אינה מהווה פיתרון של ממש. חברת סולגאר פיתחה מוצר הנקרא רזברטרול המופק מצמח ה- Polygonum cuspidatum . כמוסות הרזברטרול מבטיחות מוצר בעל עוצמה מוגברת, המאפשר טיפול יעיל בקשת רחבה של מחלות כגון: שמירה על בריאות הלב וכלי הדם, הורדת רמות גבוהות של כולסטרול, טיפול ביתר לחץ דם, ניטרול תהליכים סרטניים, האטת תהליכי הזדקנות ומניעת מחלות תלויות גיל . לקריאה נוספת על הרזברטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=181&ArticleID=876&sng=1 אם הנך סובל מרמות גבוהות של כולסטרול, אשמח שתפרט בפני כמה פרטים נוספים כגון: ערכי הכולסטרול בבדיקות הדם האחרונות שלך, גילך, האם אתה נוטל תרופות מרשם ו/או תוספי תזונה. וזאת על מנת שאוכל להמליץ לך על תוספי תזונה המתאימים לך. אשמח לענות לכל שאלה נוספת, איילת בש
סער שלום , ויטמין B12 הינו מרכיב חיוני לתפקוד תקין של תאי הדם האדומים ושל תאי מערכת העצבים. אנו צורכים את ויטמין זה בתזונה בעיקר על-ידי אכילת מזונות מן החי, כגון: בשר, ביצים, חלב וגבינות. מרבית הניזונים ממאכלים אלה אינם מפתחים חסר בוויטמין B12אלא אם קיימת בעיית ספיגה כלשהי. הסימפטומים האופייניים לחסר של ויטמין זה הם: עייפות, חולשה, חיוורון, סחרחורות, ותחושת נימול ברגליים, שכחה, בעיות בריכוז וזיכרון, אנמיה, מצב רוח ירוד ועוד. בדרך כלל ערכי המינימום של ויטמין זה בבדיקות הדם עומדים סביב Pmol/l 170. אמנם תסמינים של חוסר יכולים להופיע כבר מתוצאה של 400 Pmol/l ומטה. לכן, מומלץ ליטול B12 עד לערך זה לפחות. תוסף של ויטמין B12 1000 מק"ג למציצה מתחת ללשון של חברת סולגאר מומלץ במינון של טבלית אחת ליום במשך כחודשיים עד שלושה חודשים. כמו כן, הקפד לצרוך B12 מהתזונה. לאחר שלושה חודשים עשה בדיקת דם נוספת. בנוסף, אני ממליצה לך לשלב את הטיפול עם מולטי-ויטמין-מינרל VM-75 המכיל את כל הוויטמינים והמינרלים וכן מינון מוגבר של נוגדי חמצון החיוניים לתחזוקה שוטפת של מערכות הגוף, לרבות מערכת החיסון, מולטי ויטמין זה מגביר חיוניות ומונע עייפות. אשמח לענות על כל שאלה נוספת, איילת בש .
מני שלום האליצין, שהוא אחד התרכובות הפעילות העיקריות בשום, נוצר כאשר האלין (חומר הנמצא בשום בצורה טבעית) בא במגע עם האנזים אלינאז כתוצאה מריסוק, חיתוך או לעיסה של השום. בתהליך ההחמצה החמצה של שום מערבת תהליך כימי שמערב חומצה, מלח וסביבה חמצונית. התהליך יכול לשנות את מבנה התרכובות הפעילות בשום, כולל האליצין. האליצין אינו חומר יציב במיוחד, והוא נוטה להתפרק במהרה בתנאים שונים, כולל בתהליך החמצה. לכן, סביר להניח שכמות האליצין יורדת באופן משמעותי בשום מוחמץ, במיוחד אם החמצת השום נעשתה לאורך זמן. גם אם האליצין מתפרק, עדיין ייתכנו תרכובות גופריתיות אחרות שנוצרות במהלך ההחמצה ושיש להן יתרונות בריאותיים, אם כי הן פחות נחקרות לעומת האליצין. בנוסף, שום מכיל נוגדי חמצון ומרכיבים נוספים שעשויים להישמר בתהליך ההחמצה.
שיר שלום כמוסות מגנזיום טאורט הן תוסף מגנזיום שמשלב מגנזיום עם חומצת האמינו טאורין. סוג זה של מגנזיום נחשב לבעל יתרונות ייחודיים בשל השילוב בין המגנזיום לטאורין. הנה השוואה בין מגנזיום טאורט לסוגי מגנזיום אחרים: מגנזיום טאורט התכווצות שרירים: מגנזיום טאורט עשוי להיות יעיל בהתכווצות שרירים בשל השילוב של המגנזיום, שמרפה שרירים, עם טאורין, שמסייע ביצירת איזון אלקטרוליטי. כאב עצבי: טאורין הוא נוגד חמצון ונוירופרוטקטור (מגן על תאי עצב), מה שיכול להקל על כאב עצבי. בריאות לב: השילוב של טאורין תורם לתמיכה בבריאות הלב, ולכן מגנזיום טאורט יכול להיות מועיל במיוחד לאנשים עם בעיות לב. סוגי מגנזיום אחרים מגנזיום ציטראט: עצירות: מגנזיום ציטראט הוא חומר משלשל עדין ולכן הוא יעיל במיוחד לטיפול בעצירות. ספיגה: בעל ספיגה טובה יחסית. מגנזיום גליסינאט: ספיגה גבוהה: מגנזיום גליסינאט נחשב לבעל ספיגה טובה מאוד ומומלץ למי שצריך להשלים חסרים במגנזיום. פחות תופעות לוואי במערכת העיכול: לרוב גורם פחות לתופעות לוואי כמו שלשול לעומת סוגים אחרים של מגנזיום. מגנזיום אוקסיד: עצירות: משמש גם כמשלשל ולכן יעיל לעצירות. ספיגה נמוכה: הספיגה שלו פחות טובה ממגנזיום ציטראט וגליסינאט. מגנזיום כלוריד: ספיגה טובה: נספג בצורה טובה ומועיל גם לבריאות מערכת העיכול. ריכוז מגנזיום גבוה: מספק כמות גבוהה של מגנזיום. סיכום התכווצות שרירים וכאב עצבי: מגנזיום טאורט יכול להיות בחירה טובה בשל תכונות הטאורין המוסיפות יתרון נוירופרוטקטיבי. עצירות: מגנזיום ציטראט או מגנזיום אוקסיד עשויים להיות יעילים יותר אם זו המטרה העיקרית. בריאות כללית והשלמת חסרים: מגנזיום גליסינאט הוא בחירה טובה בשל ספיגתו הגבוהה ותופעות הלוואי המעטות שלו. אם יש לך צורך במספר מטרות (כגון גם כאב עצבי וגם עצירות), ייתכן שיהיה עליך לשקול שילוב של מספר סוגי מגנזיום או להתייעץ עם נטורופת להתאמת התוסף המתאים ביותר לצרכים הספציפיים שלך.
שרון שלום פלפלים ירוקים הם פשוט פלפלים שלא סיימו להבשיל, וככאלה הם מאופיינים בטעם מעט מריר יותר מפלפלים אדומים או צהובים. אף על פי כן, יש להם כמה יתרונות מפתיעים: מקור עשיר לחומרים מזינים: פלפלים ירוקים מספקים מגוון של ויטמינים ומינרלים. לדוגמה, כוס אחת (150 גרם) של פלפל ירוק מכילה: 30 קלוריות 1.3 גרם חלבון 7 גרם פחמימות 2.6 גרם סיבים 134% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין C 9% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין K 6% מהקצובה היומית המומלצת של אשלגן 20% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין B6 3% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין A טובים לבריאות מערכת העיכול: פלפלים ירוקים עשירים בסיבים החיוניים לבריאות המעיים. צריכת סיבים יכולה להגן מפני סרטן המעי הגס ומחלות מעי דלקתיות. מכילים תרכובות צמחיות מועילות: פלפלים ירוקים מכילים תרכובות צמחיות בעלות תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות, כמו פלבנואידים, ויטמין C, פנולים וקרוטנואידים. עשויים לקדם את בריאות העיניים: פלפלים ירוקים עשירים בלוטאין, נוגד חמצון עוצמתי החיוני לבריאות העין. יכולים לעזור בשמירה על משקל גוף תקין: פלפלים ירוקים דלים בקלוריות,
פירות , ירקות - כל מה שטרי ולא מעובד. בין הפירות הכי עשירות בנוגדי חמצון: משפחת פירות היער.
בקקאו יש נוגדי חמצון חשובים מאד. יש גם חומרים מעוררים, דומים לקפאין, אך יותר חלשים מקפאין. לגבי חומצה אוקסלית אני לא יודעת מה הכמויות. אולי 2 כפות ביום זה הרבה. מומלץ לגוון בין מזונות טובים!
חיים שלום בגזר יש נוגדי חמצון שומניים כמו בתא קרוטן . וכאשר מטגנים נוגדי חמצון אילה מנטרלים את הרדיקלים החופשיים והרעלים שנוצרים בטיגון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
בקקאו הנקי קיימים המון חומרים נוגדי חמצון המיטיבים לבריאות - לכן נחשב כתורם לתזונה בריאה. נכון יש גם קצת שומן רווי (זניח בעיניי), וגם חומרים מעוררים דומים לקפאין, לכן מומלצת צריכה מוגבלת - לדעתי פולים בודדים ביום ( 2- 4... )
שלום ברוך, גם בתה שחור יש נוגדי חמצון אבל שונים מתה ירוק. בתה הירוק יש EGCG שאין כמעט בשחור, ולכן יותר מומלץ לצרוך ממנו. בברכה,דנה
מכל התוספים רק אנטי אוכל שמכיל אנטי אוקסינדנטים יעיל לעור.. ( גם קרמים שמילים אנטי אוקסידנטים ..
ג״וני שלום. ובכן ראשית אין כל סתירה בין נטילת התוספים וג׳וס פלאס לבין נטילת פרופסיה. מעבר לכך, איני רואה כל סיבה שלא להתחיל וליטול תוספים של גלוקוז אמין או קולגן וחומצה היאלורונית גם בגיל 30. תוספת זו מעניקה את חומרי הגלם לתאים האחראים על ייצור הסחוס במפרקים ורקמת היבור שבעור. אמנם אפשר להתחיל בנטילה לאחר תוספים אחרים להם אתה אולי זקוק יותר, אולם אין בכך פסול. הפסקת נטילה אינה גורמת לפגיעה בקצב הייצור הטבעי של הקולגן. אמליץ על ביצוע בדיקות דם מקיפות לזיהוי רמות חסר של ויטמינים ומינרלים בטרם תחילת נטילת כל תוסף חדש. פשוט כדי לא לפספס דברים חשובים יותר בהווה בטרם אתה משקיע בעתיד. בברכה ד״ר אודי בר
שרית שלום את צודקת .אבקת קקאו טבעית רו. היא מצויינת . מכילה בתוכה הרבה אנטי אוקסידנטים .וכמובן אין בה סוכר ותוספים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
חצי שלום רב, חמוציות נחשבות לאחד ממזונות העל בשל הכמות העצומה של נוגדי חימצון שמכילות. טוב לאכול גם במניעת סוכרת כמו במניעת רוב המחלות המטאבוליות. בברכה ובהצלחה אביטל
שי שלום באוכמניות יש פיטוכמיקאלים המגבירים את זרימת הדם ושומרים על כלי הדם. בנוסף הם אנטי אוקסידנטים מצוינים . לכן חשובים לזיכרון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום שרי, אין יתרונות מיוחדים ידועים.כמו מרבית הצמחי בוודאי מכיל נוגדי חמצון ומריכיבים מועילים נוספים, אך אלו לא ממש נחקרו. בברכה,דנה
אין בכך שום אמת ויטמין C הוא אנטיאוקסידנט בפאזה מימית.ניתן להתשמש בו בשילוב עם חומרים שונים ורבים
רחלי שלום רב, קליפת השקדים מכילה כמויות קטנות של חומר רעיל בשם ציאניד ולכן חשוב להבין באיזו כמות שקדים מדובר. עד 7 שקדים ליום ניתן לאכול עם הקליפה מאחר ומצויים בה חומרים אנטיאוקסידנטים חזקים ובריאים ,בערך פי 10 מבשקד עצמו, מעבר לכמות הזו רצוי לקלף. בברכה אביטל
חיים. בשביל חיים בריאים לא צריכים תוספי מזון - אלא, מזון בריא. הנאטו קינאז והרזרבטרול - הם נוגדי חימצון שנמצאים בירקות ובפירות (לדוגמה : הרזרבטרול הטבעי האמיתי - נמצא בענבים שחורים, וברוב הפירות השחורים , הכההים (תותים ופירות יער וכיו"ב). רוב המחלות המטבוליות MTS נגרמות מ"חימצון יתר" .(אותו חמצן שנשמת ברגע זה, חיים, עוזר בתהליך חילוף חומרים , שבלעדיו אין חיים, אבל, אבל, אבל הוא גם גורם ל"חימצון" ו"חימצון -יתר" גורם למחלות.לכן, ירקות ופירות טריים ומגוונים (סלט) - הם נוגדי "חימצון-יתר" - היינו, תזונה בריאה, ומחצית מכמות המזון היומי חייב, חייב, חייב להיות לבוא מירקות ופירות טריים. נקודה. עיין בספרי (לא צריך לקנות): http://www.amazon.com/How-Healthy-Happy-Without-spending/dp/1479392898 וגם ב: www.israelshelanustyle.co.il ,בברכה
להלן ההמלצות לשילוב עם טמוקסיפן שתוכלי למצוא בספרי "תעצרו את הברטן אני רוצה לרדת" (הוצאת מודן) . תולי לראות שרצוי לשלב ויטמין E GLA: תוספת של GLA לטמוקסיפן משפרת את התוצאות של טיפול זה. מלטונין: משפר יעילות של טמוקסיפן במניעת חזרות של סרטן שד. אנטיאוקסידנטים: טמוקסיפן עובר מטבוליזציה על-ידי מערכת 450P שלכן אינה פנויה לטפל ברדיקלים חופשיים. עקב כך יש להוסיף אנטי-אוקסידנטים. ויטמינים C ו E: טמוקסיפן גורם לעלייה משמעותית ברמת הטריגליצרידים. מתן ויטמינים C ו-E במקביל גורם לבלימת העלייה ברמת הטריגליצרידים. חומצה רטינואית: השילוב של חומצה רטינואית עם טמוקסיפן משפר את הקשר הבין-תאי ומגביר בכך את ההשפעה האנטי-טומורלית של טמוקסיפן. בניסוי קליני בפאזה I ניתן אליטרטינואין, נגזרת של חומצה רטינואית, יחד עם טמוקסיפן לחולות שטופלו בטמוקיספן לפני כן ללא הצלחה. שתיים מבין תשע החולות שהשתתפו בניסוי הגיבו בצורה משמעותית. גנסטאין:רצוי להימנע משימוש בגנסטין בזמן טיפול בטמוקסיפן. שמן פשתן:בניסוי מעבדה נמצא כי שמן פשתן מחזק את פעולת הטמוקסיפן. קוהוש שחור: משפר את הפעולה האנטיסרטנית של טמוקסיפן. ד"ר יוסף ברנר