שלום רב ישנם מספר מחקרים שבוצעו על מטופלים ללא מחלות רקע שסבלו מירידה קוגניטיבית טבעית על רקע גיל. על פי עדויות המטופלים ומבחנים קוגניטיביים שבוצעו לפני ואחרי הטיפול ו נמצא כי הטיפולהמטופלים חוו שיפור במהירות החשיבה, בזיכרון ובתפקוד כללי.בנוסף בחלק מהמחקרים הראו שיפור גלובלי בתפקוד המוח ע"י ביצוע הדמייה (fMRI או מיפוי SPECT) לפני ואחרי הטיפול .
ירידה בזיכרון או התפקוד הקוגניטיבי יכולה לנבוע מהרבה סיבות, גם תופעות לוואי של הטיפול התרופתי. כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל כדי לאבחן מה הסיבה, אם הסיבה היא הטיפול התרופתי להתייעץ איתו לגבי שינוי.
קרוב לודאי שלמנינגיומה הזעירה אין שום חשיבות במצבו של אביך, ואין צורך בטיפול בה.
ירידה קוגניטיבית ומוטורית עלולה להביא לפגיעה קשה בעצמאות...
מומלץ למבוגרים להמשיך לקרוא, ללמוד, לצאת החוצה ולעסוק בכל...
נדחו מחצית מהבקשות שהוגשו למרפאה הולנדית להמתת חסד או...
אנורקסיה נרבוזה איננה מחלה של צעירים בלבד: לעתים סובלים...
ברוב המקרים אירוע מוחי יהיה בעל השלכות לא פשוטות, כמו פגיעה...
שוב שכחתם היכן המשקפיים? או אולי הוריכם מתקשרים מדי שעה ולא...
מחלות המוח הניווניות פוגעות בחלק ניכר מהאוכלוסייה, וגורמות...
איך הורמון הנוצר ישירות במוח עשוי להשפיע על הזיכרון ועל...
תסמיני דיכאון וכן תזונה לקויה עלולים להשפיע על התפקוד...
טיפול תרופתי חיוני לתפקוד חולי סכיזופרניה, אך לא תמיד הם...
מחקר חדש בדק השפעת פעילות מאתגרת קוגניטיבית, כגון צפייה...
נכתב ע"י יאיר בכור סטודנט לסיעוד שנה ג' בבית הספר לסיעוד...
היה לכם יום קשה בעבודה? יצאתם לנקות את הראש - ומישהו מהחברה...
כיצד נבדיל בין תהליך הזדקנות תקינה לבין הידרדרות קוגניטיבית...
הפרעות אכילה בגיל הרך הן בעיות שכיחות ומורכבות הנובעות...
תרופה למניעת אלצהיימר טרם נמצאה, אבל אבחון פסיכולוגי בשלב...
בלבול בגיל המבוגר אינו בהכרח סימן לבעיה נוירולוגית, ויכול...
ארגון פסיכיאטרים, הפועל במסגרת ההסתדרות הרפואית, קובע כי...
5% מחולי טרשת נפוצה הם ילדים, אך האבחון באוכלוסיה זו קשה...
מודעות לגורמי הסיכון של אלצהיימר בגיל צעיר תשמור על איכות...
בדיוק כפי שעורכים צוואה כשהאדם בעודו בחיים וזו מקבלת תוקף...
לראשונה בעולם: במכון הקרינה באסותא בוצע טיפול רדיוכירורגיה,...
טיסברי, תרופה לטיפול בטרשת נפוצה, קיבלה את פרס Galien לשנת...
חולים בטרשת נפוצה? תנשמו עמוק ותנסו להירגע: הטיפולים כיום...
שלום רב ישנם מספר מחקרים שבוצעו על מטופלים ללא מחלות רקע שסבלו מירידה קוגניטיבית טבעית על רקע גיל. על פי עדויות המטופלים ומבחנים קוגניטיביים שבוצעו לפני ואחרי הטיפול ו נמצא כי הטיפולהמטופלים חוו שיפור במהירות החשיבה, בזיכרון ובתפקוד כללי.בנוסף בחלק מהמחקרים הראו שיפור גלובלי בתפקוד המוח ע"י ביצוע הדמייה (fMRI או מיפוי SPECT) לפני ואחרי הטיפול .
ירידה בזיכרון או התפקוד הקוגניטיבי יכולה לנבוע מהרבה סיבות, גם תופעות לוואי של הטיפול התרופתי. כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל כדי לאבחן מה הסיבה, אם הסיבה היא הטיפול התרופתי להתייעץ איתו לגבי שינוי.
קרוב לודאי שלמנינגיומה הזעירה אין שום חשיבות במצבו של אביך, ואין צורך בטיפול בה.
שלום לך שירי, כללית, מעיקרי הדברים שבשאלתך, לדעתי, יש רציונל מבוסס ואף סיכוי טוב שטיפול נכון בתא לחץ עשוי לעזור במקרה של אביך. מינוני חמצן גבוהים בתא לחץ גורמים לספיגת בצקת, שיפור זרימת הדם, שיפור החמצון הרקמתי, דיכוי הזיהומים ועזרה למערכת החיסון ועוד. (טיפול באבצס מוח בתא לחץ נמצא בסל השירותים של החברה האמריקאית). כמובן שכל מקרה נבדק לגופו. ממליץ לפנות לאחד ממרכזי תאי הלחץ המאושרים על ידי משרד הבריאות, בחיפה בית חולים אלישע, באסף הרופא, באיכילוב, או ביוספטל באילת.
מדובר בממצאים שכיחים המעידים על מחלת כלי דם קטנים בדרגה נמוכה. בכדי למנוע אירועי מוחי ולשמור על מוח בריא יש לאזן גורמי סיכון ווסקולריים בראשם סוכרת ,יתר לחץ דם, עודף משקל ולא לעשן. מומלץ לעסוק בפעילות גופנית באופן יומיומי
חיים שלום רב המחקר הקיים היום כולל מחקרים קליניים בחולי אלצהיימר, מחקרי מעבדה וחיות . בנוסף קיימים מחקרים שבוצעו באנשים בריאים בגיל המבוגר (מעל 65). בשורה התחתונה המחקרים מראים שיפור כללי ביכולות קוגניטיביות , שיפור מעבדתי והדמייתי בתפקוד המוח, שיפור הזיכרון ובמהירות חשיבה. אם זאת חשוב לציין כי עדיין יש לבצע עבודות נוספות במספר גדול של מטופלים כדי להפוך את הטיפול ל STANDARD OF CARE.
שלום. אתה שואל שאלות טובות ורלוונטיות. הן פתח לדיון שהוא עמוק יותר מזה שאפשר לעשות כאן. בקצרה, גם לטיפול הורמונלי יש תופעות לוואי ויש לשקול אותן מול התועלת שמקווים להשיג מהטיפול. ירידה קוגניטיבית בגיל 84 היא תופעת לוואי שבהחלט יש לקחת בחשבון. המצב שאתה מתאר הוא סרטן ערמונית גרורתי. לפי מה שאני מבין - אתה לא סובל מסימפטומים שקשורים למחלה, כמו: כאבים בעצמות או קשיי נשימה. במצב כזה, אין הוכחה חזקה שמתן טיפול הורמונלי בשלב זה מאריך באופן משמעותי את תוחלת החיים. אפשרות אחרת היא לחכות שהגרורות תהיינה סימפטומטיות (דבר שיכול כלל לא לקרות) ואז לתת טיפול שמוריד את הכאבים ולהתחיל טיפול הורמונלי. מעבר לכך, הנושא דורש דיון עמוק יותר בפגישה בין רופא למטופל.
בד"כ אם היו פרכוסים לפני הניתוח, כדאי להמשיך לפחות שנה. אם אף פעם לא היו פרכוסים, ניתן לשקול הפסקה עם הרופא המטפל.
אין תרופה שהוכחה שמפחיתה טינטון. ממליץ לשקול שוב בחיוב את נושא התאמת מכשירי השמיעה מכיון שיכולים להועיל לטינטון, לשמיעה ומניעת ירידה קוגניטיבית.
ערב טוב גלעד, אין קשר כלשהו בין המנינגיומה לבין הירידה הקוגניטיבית והמחלה המוחית הניוונית שהודגמה גם בהדמייה . המנינגיומה אינה טעונה ניתוח במימדיה הנוכחיים ואינה טעונה טיפול רדיו-כירורגי שימנע המשך צמיחתה בשלב זה ,אלא מעקב הדמייתי בעוד שנה. כל מה שנדרש עתה הוא ייעוץ וטיפול פסיכו גריאטרי שייקבע עפ״י התרשמות הבודק
יהונתן שלום, להרדמה כללית עלולים להיות סיבוכים, כולל פגיעה מוחית. כך גם ליתר לחץ דם חריג. אך הסיכוי לכך נמוך, כי אתה בחור צעיר ובריא (נכון?), הניתוח לדבריך לא היה מורכב, וההרדמה הייתה קצרה. סביר הרבה יותר שפגיעה בזיכרון או בקוגניציה תיגרם ע"י חוסר שינה ומתח נפשי. אז יללה, תתחיל לישון לפחות 8 שעות רצוף בלילה, תיגש להערכת פסיכולוג בנושא הסטרס, ואם יורשה לי לנחש - תפחית שעות-מסך. בנוסף, שתף את הוריך בתחושותיך ומחשבותיך. בברכה
שלום, אכן התרופות שציינת כולל טיפול בתרופות אנטידיכאוניות ואנטיפסיכוטים ואנטיכולנרגיים כולל דיקנט ובנוסף לבנזודיזיפנים עלולים לגרום לפגיעה קוגניטיבית. הגישה הטיפולית להפחתת הפגיעה הקוגניטיבית הינה לצמצם שימוש בתרופות בעלות פגיעה קוגניטיבית ובעיקר טיפול בתרופות אנטיכולינרגיות ובנזודזפינים.
שלום רב מחלת גופיפי לוי מפושטים הינה מחלה ניוונית השייכת לתסמונות הפרקינסון פלוס שבהן בנוסף לסימנים של פרקינסון (נוקשות איטיות רעד וכו) יש גם סימנים נוספים. במחלת גופיפי לוי הסימן הנוסף הינו ירידה קוגניטיבית (בכישורים השכליים). הטיפול דומה לטיפול במחלת פרקינסון אם כי לעיתים יש להוסיף גם תרופות היכולות לסייע בשיפור הזכרון.
היי עדנה, יש כמובן צורך בבירור מדויק של מצבו. תיתכן ירידה קוגניטיבית שגורמת לכל הסימפטומים האלה (כלומר, פגיעה מסוימת בתפקוד המוחי שנגרמת כנראה עקב הגיל). חלק מהסימפטומים שציינת יכולים להצביע על חוסר חיבור למציאות, במיוחד לאור העובדה שאינו מכיר במוזרות התנהגותו. לדעתי, הדבר מחייב קודם כל בירור נוירולוגי, מקווה שהוא יסכים לפחות לכך. הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות הוא לא להתעלם בשלב זה מההתנהגויות, אלא לנסות לשכנע אותו לעבור את הבדיקה הרפואית. לאחר קבלת התוצאות, התמונה תהיה ברורה יותר, וכך גם דרך ההתייחסות לבעיה. בברכה, שרון לויט, MSc פסיכותרפיסטית קוגניטיבית- התנהגותית קליניקה: טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים אביגיל 8, חיפה www.cbthaifa.com
לשרון שלום, המחלקה באיכילוב עדיין קיימת. אם חל שנוי לרעה במצבה של אימך -- היא יכולה לבקש להבדק שנית באותה מחלקה, תוך השוואת התוצאות היום לתוצאות העבר. בברכת בריאות, כרמל ערמון
שלום! לפי התיאור לאמך קיימת ירידה קוגניטיבית קלה המתבטאת בהפרעות זיכרון בשלב זה. סיבות יכולות להיות שונות, כולל גורמי סיכון וסקולריים כמו יתר לחץ דם וסכרת. ייתכן יש לה עוד בעיות. בשלב זה הייתי פונה איתה לרופא משפחה ומבצע בדיקות דם כוללות תפקודי בלוטת התריס, ויטמין B12, חומצה פולית. בנוסף היא צריכה איזון אופטימלי של ערכי לחץ דם ורמות סוכר בדם. לגבי הרפס זוסטר (שלבקת) - אני לא רואה כעת קשר עם ירידה בזיכרון. לפעמים תרופות נגד כאבים יכולים לגרום טשטוש כללי.
תלוי כמה זמן אחרי התחלת נטילת הטיפול התופעה התחילה ? לא צפויה תופעת לוואי כזו מיידי לאחר התחלת טיפול
יש להיבדק באופן דחוף ע"י רופא להערכת מצבו הנוירולוגי והגופני בכלל
אתחיל מהסוף. מה שכדאי לעשות זה לגשת לרופא קרדיולוג ולבדוק הכל. בסופו של דבר כל מקרה הוא לגופו ויש לקחת בחשבון כל הנתונים כולל אלה שהזכרת. "צריבה" זה מילה בעברית "קלה" לפעולה של אבלציה. אז אתה שואל על אבלציה.
כדאי להפנות את השאלה לפורום מתאים.
ממש לא. ישנן סיבות נוספות לירידה קוגניטיבית, גם בתהליך הזדקנות נורמלי יש ירידה מסויימת. רצוי לבדוק ולהעריך.
לימור שלום ותודה על שאלתך. זאת שאלה אישית המחייבת מפגש אישי להחלטה. אין שום נתונים אוביקטיביים שיעזרו בדלימה. בברכה דר' זלוצובר
גל שלום. יש בהחלט אופציות אך עלייך לפנות ליעוץ רפואי מסודר. בברכה דר' זלוצובר
יש לפנות לרופא המטפל, לא שכיח לראות תופעות כאלו שבאות והולכות מסיבה הורמונלית גרידא